Üst Komşu gürültü

Bizimki şimdi süpürge açtı bi güzel süpürdü evi sanki yarınlar çuvala girdi iki de çocuğu var desen olmaz demesen olmaz bu anlayış meselesi koca koca aklı basinda çocuğu yapsa yapma demezler yinede kibarca bir uyarını yap belki insafa gelirler

Onlar bizden çok yapıyor kalabalık bir aile on kişi falan var ben yalnız ca çok kısık film izliyorum daha doğrusu onu da izletmiyorlar
Açıkçası ben hiç tv sesi şu bu duymadım hep tak tuk sert terlikle yürüme, garç gurç bişi çekme veya güm diye yere birşey indirme, bazen de birbirlerine bağırırlardı... kısık sesle film izliyorsanız ve bu bahsettiğim sesleri yapmıyorsanız imkansız aşağıya gürültü gitmesi Üstteki kadına çıkınca, "kusura bakmayın çok dikkat ediyorum ama" vs diyordu. Ben de gelen sesleri betimledim. Mesela ona o an normal gelen ses titreşerek duvarlardan aşağı iniyor, gündüz hiç farkedilmez ama özellikle gece sessizliğinde baya bir ses geliyor. Mesela şimdi de geldi tak tuk neyse ki bu aralar evden çalışıyorum gece uyumuyorum bir insan gece tak tuk ne çeker ki!
Siz de inip neyden şikayetçi olduklarını, nasıl sesler dıyduklarını veya onların da sizi nasıl rahatsız ettiğini karşılıklı konuştunuz mu?

Bizim dilimizi bilmiyor lar en ufak seste tavana vuruyor lar ondan önceki oturanlar daha kötüydü İnternet imizi onlarla kullanmadığımız için kadın hergün inadına sabaha kadar vuruyordu yaşlıydı ve uyumuyor du bende bıktım artık bu binadan anlayışsız insanlar

Sizinki de ayrı bir dertmiş
Benim için mühim olan gürültünün saati, sabahın körü veya gece 12 den sonra ise deliriyorum acaba yukardakiler de "bu alttaki manyak mı sürekli şikayet ediyor, ne yapıyoruz ki?" diyor mudur ?

Aslında evi yapan müteahhite dava açabiliyormusuz ama apartmandakileri toplamak ve ortak dilekce vermek cok zor keske yapabilsek gerçekten icim bi nebze olsa rahatlar. Ben komşuların yaptıkları dedikoduları duyuyorum hatta bundan onceki üst kat komşuma asla kimsenin bilmedigi bir sırlarını söylemiştim buna kadar duyuyorum diye şok olmuştu

Olay aslında saygı ve hoşgörü de bitiyor bunlar olmayınca işte bende delirip zıplıyorum

Benim üst katımda oturanlar sizin oraya mı taşındı acaba. Aynı şeyleri yapıyorlardı. Elektrik düğmesini nasıl kapattığı hala soru işareti bende. Çekmeceleri açma kapama. Tuvalete girme çıkma. Hepsini duyardım.
Onlar taşındıktan sonra 4 çocuklu aile geldi. Gelen gideni aratırmış dedim. Ve yanıldım. Çıt çıkmıyor. 7 senenin mükafatı benim için.
Darısı başına.

Demekki ses yapıyorsunuz soylemediler mi neden rahatsiz olduklarını
Kendi kulağımın zor duyduğu sesi onlar nasıl duyuyor bilmiyorum söylemediler ben aşagı inince yabancı kelime kullanıyorlar bende inmiyor um artık karşılıklı restleşiyoruz şuan da dolap çekiyorlar sanırım

Gündüz yapılan sese (temizlik tv yürüme cocuk) birşeyler diyorlarsa tamam haklısınız ama gece 11 12den sonra artık herkes kafasini dinlemek istiyor. O zaman ses yapiyorsanjz lutfen bu kadar rahat davranip bende asagi vuruyorum demeyin çünkü hiç hoş birşey değil. Asagidaki insanlar rahatsiz olmasa vurmaz.

Bizimki sabah 7 ceviz kırıyodu tepemde aradım meşgule attı ertesi gün yine aynıı ve yine aradım bi dünya kavga ettik şimdibiraz daha dikkatli belediyeye şikayet ediliyor diye biliyorum

Yani gerçekten anlamadım şimdi ben film izlemiycekmiyim çok kısık sesle ben onların gürültüsünü dinliyorum bakın hala aşağıda ses yapıyorlar gıcır gıcır

Simdi siz onları şikayet etseniz haklısınız saat olmuş gecenin biri. Sizin hic umursamayacaginiz sesler asagi oyle bir geliyor ki. Evin icinde top atsaniz duymam ama yukarının seslerine uyaniyorum ona sorsaniz ben bisey yapmadin ki der.

Bunu bilmiyordum kulaklık takıcam bundan sonra

Her gece olduğu gibi bu gece de sizinle aynı sorunu yaşıyorum. Muhabbetlerine diyeceğim birsey yok ama topuğunu yere vura vura yürümeleri, aşırı yüksek tonlu kahkahaları ve konuşmaları adap yoksunluğu resmen . Bide gündüz uyuyup her gece süpürge açıp masa çekmeleri. Yatak odasından bahsetmiyorum daha yeni evliler diye.

Dememle bir masa çekiş ve bir süpürge sesi... acaba gizliden zillerine basıp kaçsam korkup susarlar mi ?
Yoksa yarin sabah kek götürüp alenen senin herifinde maşallahı var her gece nasil dayanıyorsun mu desem utanır da seslerini azaltır belki.

Asagidan şartellerini kapatın gitsin uyardiniz mi daha önce

Aaa yok, konuşma sesleri gelmiyor şükür, anca bağırınca.. zaten normal konuşma sesi gelse direkt firmaya söylerdim bu nasıl iş diye... bunların yaptığı ses resmen düşüncesizlikten. Az önce yine geldi, insanda az utanma olur kaç dega şikayet gelmiş ve ne sesi olduğunu ayrıntılı söyledim ama yok. Yarın sabahın köründe çocuk koşarsa çıkmayı düşünüyorum. Arada 2 metre bırakıp konuşurum artık

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…