- Konu Sahibi Zorlumacera
-
Bu sefer de kendi yaptıkları sesi düşünmeden onlar gelip bebek sesinden rahatsız oluyoruz demesin? Siz de yapıyordunuz derseniz, gelip uyarsaydın ozaman derler...kimse uyarmadığı için seslerinin gittiğinin farkına varamayan ilginç insanlar var...sanki müstakil evde yaşıyorlar da..nasıl düşünemiyolar anlamadım...kendileri hiç mi komşudan gürültü duymuyor ve onlar yapınca da nasıl bir ses gideceğini anlamıyolar? Yoksa gamsızlar mı anlamadımYok hayır sabretmemin tek sebebi hamileyim Allah nasip ederse ağustosa bebiş gelecek onun sesi olur karşıma dikilmesin kimse diye susuyorum .
Bende anlamıyorum su son dönemde salginlaBu sefer de kendi yaptıkları sesi düşünmeden onlar gelip bebek sesinden rahatsız oluyoruz demesin? Siz de yapıyordunuz derseniz, gelip uyarsaydın ozaman derler...kimse uyarmadığı için seslerinin gittiğinin farkına varamayan ilginç insanlar var...sanki müstakil evde yaşıyorlar da..nasıl düşünemiyolar anlamadım...kendileri hiç mi komşudan gürültü duymuyor ve onlar yapınca da nasıl bir ses gideceğini anlamıyolar? Yoksa gamsızlar mı anlamadım
EşiSimdi eşimde vurmuş yan taraftakilerin duvarina, 'kendi evimizde oturamiyoruz' diye bağırmışlar. Sabah nobetten geldi, dinlenemeden 24 saat nobete gidecek.. napiyim ben simdi Allahim nasil insanlar bunlar ya
Eşinizde bizde kendi evimizde uyuyamiyoruz diye bağırsaydı keşke hatta yarın nöbete gidecem heyyy diye bir nara atmalıydı belki utanirlardıSimdi eşimde vurmuş yan taraftakilerin duvarina, 'kendi evimizde oturamiyoruz' diye bağırmışlar. Sabah nobetten geldi, dinlenemeden 24 saat nobete gidecek.. napiyim ben simdi Allahim nasil insanlar bunlar ya
Ayy masallah darisi basimaBenim üst katımda oturanlar sizin oraya mı taşındı acaba. Aynı şeyleri yapıyorlardı. Elektrik düğmesini nasıl kapattığı hala soru işareti bende. Çekmeceleri açma kapama. Tuvalete girme çıkma. Hepsini duyardım.
Onlar taşındıktan sonra 4 çocuklu aile geldi. Gelen gideni aratırmış dedim. Ve yanıldım. Çıt çıkmıyor. 7 senenin mükafatı benim için.
Darısı başına.
Aa gördüm galiba tartışmanızı. İyi damarına basmışsınız insanların, kitap vs önermişsiniz.Konu sahibi banlanmis,bana hakaretten.biri sormuş da merakını gidereyim...
Aa gördüm galiba tartışmanızı. İyi damarına basmışsınız insanların, kitap vs önermişsiniz.
Ama ben de size katılmıyorum. Kimse kimseyi veya çocuğunun gürültüsünü çekmek zorunda değil.
Evet bu zamanda daha anlayışlı olunmalı...sabahın köründe evine ekmek getirmek için işe gidecek insanlara karşı mesela... veya bazıları evinde kendini virüsten korumaya almış, gündüz de horul horul uyuyabilecekken "eve tıkılıp kaldık, bu zamanda hoş görsünler, saldım çayıra mevlam kayıra" anlayışıyla hareket edip; nöbetten dinlemeye gelmiş, erkenden kalkıp tekrar işe gidecek insanlara karşı veya böyle insanların olabilme ihtimaline karşı anlayışlı olmalı... valla bizimkiler de evde ama çocuk yine aynı 21:30 dedim mi yatırılıyor...gündüz arada koşturuyor tabi, arada da çeşitli aktivitelerle oyalanıyor...Yetiştirilme tarzı diyelim...Zaten normal zamanda napıyor ki çocuklar? Özellikle şehir yaşamında sürekli dışarda sokakta mı koşturuyorlar sanki? Veya okulda sürekli koşturuyolar mı tenefüs vakti hariç?gündüz vakti yine koştursun evde (her zamanki gibi) gece 12-1'de veya sabahın köründe değil...bunu bahane edip kimse saygısızlık yapmamalı! En az 3-4 haftadır pandemi var, kısa bir zaman da değil ki öyle 1-2 gün gibi katlanılacak...kaldı ki konu sadece çocuk da değil; medeniyetsiz, toplum içinde yaşamayı bilmeyen ve özellikle şu zamanlarda daha güçlü bahanesi olduğuna inanan insanlar..."Sabah akşam evdeyiz, nasılsa diğerleri de bizim gibi evdedir, gece geç yatıp sabah geç kalkıyorlardır. Aaaa yok canım ne işe gitmesi? İşe giden insan mı kaldı bu zamanda?" diye düşünen insanlar...eğitim alması gereken varsa onlara verelim, kitaplar önerelim
Neyse siz anlayışlı olabilirsiniz tabi, ama sabahın 6 sında, virüs tehlikesiyle karşı karşıya uykusuz ve endişeli şekilde işe gitmek zorunda olan insanlardan anlayış beklemeyin lütfen
Mutlu günler ☺
Kimsenin damarına basmadım.Klavye kabadayılığı yapıp ona buna hakaret de sallamadım objektif bir şekilde bakabilirseniz görürsünüz.Farklı bakış açılarına tahammülü olmayan agzına geleni edemez.Burda herkes eğitimini,seviyesini sergiliyor.Kaldı ki işe gitmek zorunda olanlara da büyük saygı duyuyorum,ancak evinde oturmak durumunda olanlar da keyfinden oturmuyor pek tabii ki.Burdaki hedef kitleniz işe gitmeyenler olmamalıydı.HAklı serzenişlerinizi gerekli makamlara yapmalısınız.Umarım anlamışsınızdır yazdıklarımı.
Aaaa yok siz yanlış anlamışsınız yazdıklarımı. Bazı arkadaşlara göre Ben virüsten dolayı işe gidemeyen insanlara kin kusmuşum resmen yani haksızımSonuna kadar katılıyorum çok güzel.ozetlemissiniz
Bunkadar konusuyorsunuzda nereden biliyorsunuz alt komsumun cocuklu olmadigini he birde erken saate uyutup uyutmadigimi nereden biliyorsunu tabi bu size kolay degilmi elstirmek ben akiliyyim yazarim onlarda akil alir kendinize saklayin ben 2 senedir uyku uyumuyorum haberiniz varmi hanimefendi kalp hastasi erken dogumlu bagirsak problemli bir cocuk yetistiriyorum ayricada terbiyeli ve ahlakli bir cocuktur hamd olsun... Imalariniza dikkat edin yok teyze bilmem ne kimseyle boyle konusma hakkina sahip degilsiniz .... Evlat sahibi olanlar yazsin olmayanlar bos muhabbet acmasinn biz cokmu mutluyuz gurultu yapip ses cikarmalarina tabikide uyariyoruz vurdugumuz bile oluyor opmeye kiyamadigimiz canimiza tikirtidan rahatsiz olan insanlar yuzunden......Bu gürültü konularında hep aynı tipler hep aynı şeyi yazıyorlar kesin kendileri ve çocukları feci gürültü yapan üst kat komşu teyzeler!
Kimse kimseyi idare etmek zorunda değil, alta katta açsın sesi gecenin bir yarısı müzik dinlesin o zaman, ne de olsa evdeyiz stres altındayız diye. Ciddi olarak toplu şekilde şehirde yaşamaya bilmiyoruz , ruhumuz hala sosyolojik olarak köylü.
Gündüz vakti çocuğun yaptığı gürültü şikayeti değil. Gece10 dan sonra başlayan 1:30 - 2:30 kadar süren gürültünüzü kimse çekmek zorunda değil. Bizde de var aynı durum konuştuk, mesaj attık hala aynı devam. İnsan gece sürekli yere ne vurur veya çeker? Bütün gün yatıp, gürültü yapmak için geceyi bekliyorlar sanırım. Çocuk da o saatte uyanık olmaz, olmamalı. Hala çocuktur ses yapar diyorsunuz. Sanki dünyada bir çocuk bir bizim ülkede var, elin çocuğu saat en geç 10 da yatıyor, bizimkiler gece yarısını görmeden yatağa girmiyor, öyle terbiye vermişiz!
melatonin hormonunu bu kadar umursamaz davranın lütfen, ileride anlarsınız önemini ve gece uykusunun ne kadar kıymetli olduğunu, özellikle kanser gibi rahatsızlıklardaki önemini. Lütfen çocuklarınızı en geç dokuz on civarı uyutun, kendiniz de toplu yaşama uygun davranın sevgili gürültü yapan üst kat komşuları.
Bu arada gürültüden şikayet edenlerin şikayetleri muhtemelen kanartinadan önce başladı, sanki bu döndme özgüymüş gibi davranmayın.
Melatonin, sleep disturbance and cancer risk
The pineal hormone melatonin is involved in the circadian regulation and facilitation of sleep, the inhibition of cancer development and growth, and t…www.sciencedirect.com
Melatonin: Usage, Side Effects, and Safety
Considering melatonin supplements to help you sleep? We break down benefits, risks, side-effects, and how to choose the best product for you.www.sleepfoundation.org
Aaaa yok siz yanlış anlamışsınız yazdıklarımı. Bazı arkadaşlara göre Ben virüsten dolayı işe gidemeyen insanlara kin kusmuşum resmen yani haksızımbu arada ben de virüsten dolayı 3 haftadır evdeyim. Ama her nasılsa, işe gitmek zorunda olanların gözünden bakmışım. Olacak iş mi bu?
Bunkadar konusuyorsunuzda nereden biliyorsunuz alt komsumun cocuklu olmadigini he birde erken saate uyutup uyutmadigimi nereden biliyorsunu tabi bu size kolay degilmi elstirmek ben akiliyyim yazarim onlarda akil alir kendinize saklayin ben 2 senedir uyku uyumuyorum haberiniz varmi hanimefendi kalp hastasi erken dogumlu bagirsak problemli bir cocuk yetistiriyorum ayricada terbiyeli ve ahlakli bir cocuktur hamd olsun... Imalariniza dikkat edin yok teyze bilmem ne kimseyle boyle konusma hakkina sahip degilsiniz .... Evlat sahibi olanlar yazsin olmayanlar bos muhabbet acmasinn biz cokmu mutluyuz gurultu yapip ses cikarmalarina tabikide uyariyoruz vurdugumuz bile oluyor opmeye kiyamadigimiz canimiza tikirtidan rahatsiz olan insanlar yuzunden......
Görgü işte sizinki, mağara insanından hallice epey insan.Bendede iki çocuk var birisi 8 aylık diğeri 4.5 yaşında ve erkek...yeni taşındığımiz yer en üst kat...alt kattaki lerle bir vesile ile tanıştık ve sürekli vatsaptan soruyorum rahatsız verici bir durum var mı diye...çünkü oğlum krese gidemediği için malum evde beni aşırı yoruyor...eşim daha bu akşam anlatiyordu oğluma altta insanlar var diye saat daha 9.30 şu...komşum sağolsun çocuk onlar diyor ama hani Allah razı olsun...benim diğer evdeki.kizina daha çok zıpla diyordu ...terbiyesiz...eşim erken uyuduğu için çok erken kalkar...bizde 10 dan sonra ses olmaz...ama.bilerek isteyerek kimseyi rahatsız etmem...nasıl.benim evinde alt kattaki de evinde sessiz oturmak ister...bu görgü kuralıdır...
Görgü işte sizinki, mağara insanından hallice epey insan.
Bak gece saat kaç çalışıyoruz biz, üst kattaki hayvanlar koşuyorlar, yerlere bir şeyler atıp, mobilya çekiyorlar. Her gece saat 2 ye kadar aynı terane, sinirlerimiz alt üst oldu.
Çok tatlısınız..bizim üst kata taşınır mısınız?Bendede iki çocuk var birisi 8 aylık diğeri 4.5 yaşında ve erkek...yeni taşındığımiz yer en üst kat...alt kattaki lerle bir vesile ile tanıştık ve sürekli vatsaptan soruyorum rahatsız verici bir durum var mı diye...çünkü oğlum krese gidemediği için malum evde beni aşırı yoruyor...eşim daha bu akşam anlatiyordu oğluma altta insanlar var diye saat daha 9.30 şu...komşum sağolsun çocuk onlar diyor ama hani Allah razı olsun...benim diğer evdeki.kizina daha çok zıpla diyordu ...terbiyesiz...eşim erken uyuduğu için çok erken kalkar...bizde 10 dan sonra ses olmaz...ama.bilerek isteyerek kimseyi rahatsız etmem...nasıl.benim evinde alt kattaki de evinde sessiz oturmak ister...bu görgü kuralıdır...
Biz türkiye’ye yeni taşındık sayılır ev aldık ve apartman dört katlı alt üst kat bar dubleks. Bu canlılar bir kaç ay oldu taşınalı, . bunların evi karşı komşuları bastı apartman birbirine girdi, daha sonra biz uyardık lütfen saat 11 den sonra ses yapmayın daha sakin davranın. Eşek kadar iki yetişkin insan, yan komşun karşı komşun alt katta yaşayan komşun şikayet ediyor artık anlar insan! Saklambaç oynuyorlardı az önce de bağıra bağıra. Taşınıp giderler umarım kiracılar çünkü. Yemin ediyorum bin pişman olduk ev aldığımıza. Ne biçim insanlar var anlayamıyoruz artık.Vallahi Allah sabır versin size
İnşaallah tez zamanda en üst kattan ev bulup çıkarsınız...peki o insan musveddelerinin üstündekiler nasıl ...benim üstümdeki manyaklaron üst katında sessiz şakin edepli bir aile vardı...şansa bak ki...onlarada aynı edepsizlik te birisi olacak ki anlasınlar
Allahtan agzin iyi laf yapiyor Ama beyin yok dagina don bilmem ne haddini bilerek konusss ben sana yazdim konu sahibine degil sen anla diye yazdim ama nerde klavye delikanlisi...Sen normal misin! ne yazılanı ne konuyu anlamışsın, ama bilgin olmadan fikir sahibi olup döktürmüşsün? “ Ben doğurdum anayım dertli anayım çocuğum sorunlu herkes bana katlanacak! Yok böyle bir dünya, kimin çocuğu olup olmadığını bilmeden konuyu ajite ederek, bağlamında koparıp saptırma.
Kimse çocuklara laf etmedi ama edebilir de evet tepemde zıplarsa ederim gecenin bir saati, bana veya diğerlerine ne senin çocuğundan, belli bir saatten sonra ses yapamazsın, bitti! Kimse uykusundan, iş kalitesinden hayatında hiç bir önemi ve yeri olmayan saçma bir komşu yüzünden feraget edemez. Toplu yaşamın belli kuralları var uyamıyorsanız dağınıza geri dönün.
Dogru konus once bi sen dag felan klavye delikanlisi ... Kurali senden ogrecek degilim zaten konuyla alakali degil senin icin yazdim ustekilerini anlayacak aklin varsa....Sen normal misin! ne yazılanı ne konuyu anlamışsın, ama bilgin olmadan fikir sahibi olup döktürmüşsün? “ Ben doğurdum anayım dertli anayım çocuğum sorunlu herkes bana katlanacak! Yok böyle bir dünya, kimin çocuğu olup olmadığını bilmeden konuyu ajite ederek, bağlamında koparıp saptırma.
Kimse çocuklara laf etmedi ama edebilir de evet tepemde zıplarsa ederim gecenin bir saati, bana veya diğerlerine ne senin çocuğundan, belli bir saatten sonra ses yapamazsın, bitti! Kimse uykusundan, iş kalitesinden hayatında hiç bir önemi ve yeri olmayan saçma bir komşu yüzünden feraget edemez. Toplu yaşamın belli kuralları var uyamıyorsanız dağınıza geri dönün.
İlkokul mezunu cahilin tekisin belli sana eğitim verecek ben değilim. Teyze lafına bozulmussun:) bozul cahil, toplu yaşamdan bi haber konuyu ajite eden ve saptıran bir tipsin. So get lost! Gece gece sinirimi zıplattın,Allahtan agzin iyi laf yapiyor Ama beyin yok dagina don bilmem ne haddini bilerek konusss ben sana yazdim konu sahibine degil sen anla diye yazdim ama nerde klavye delikanlisi...
Dogru konus once bi sen dag felan klavye delikanlisi ... Kurali senden ogrecek degilim zaten konuyla alakali degil senin icin yazdim ustekilerini anlayacak aklin varsa....
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?