- 11 Aralık 2018
- 42.554
- 264.387
- 598
- Konu Sahibi Zorlumacera
-
bu arara gürültüye inanılmaz tahammülsüzüm kaçınız bakanlığı aradınız şikayet için atıp tutanlar ben aradım. dışarda ses olsun polis çağırırım. sokak düğününü şikayet ettiğim için doğu anadolu bölgesi insanları tarafından ayağımdan vurulacaktımiş yerinde bile gürültüye gelemem çalışamam çünkü. ama çocuk başka senin organın değil bayıltıp elini ayağını bağlamazsan durmuyor. onu da yapamam kusura bakmayın. apartman arasında bile yüksek sesle konuşturmam ama salgın sürecinde çocuğun psikolojisini de bozamam. unutmayın hepiniz çocuk oldunuz.
Yani ideal oldukları için empati yoksunu olmuşlar. Olağanüstü durumları bile değerlendiremeyecek şekilde yetiştirilmişler.Onlar çocuk oldular ama uslu çocuklardı. Annelerinin bir bakışından anlayıp susup oturmakla övünürler. Şimdikiler öyle mi, söz dinlemez, arsız, terbiyesiz, kuralsız çocuklar yetiştiriyorsunuz. Burda birbirine hakaretleri sıralayanlar çok düzgün yetişmiş çocuklar çünkü.
Yani diyorsunuz ki gece 12'den sonra olsa bile benim çocuğum da bende evde istediğimiz kadar gürültü yapabiliriz , hasta, yaşlı yada ertesi gün işe gidecek olup uykuya ihtiyacı olan komşularımız umurumuzda olmaz. Çünkü burada eleştirilen insanlar gecenin bir yarısı evinde süpürge açan, temizlik yapan, evinde ip atlayan, koltuktan koltuğa zıplayan çocuklarda. Yoksa gündüz vakti herkes evinde istediğini yapsın, hele çocuklar onlarda evde kaldı, onlara birşey diyen yok. Ama biz gece yarısından bahsediyoruz. Diyorsanız ki gece de olsa ben istediğimi yaparım, o zaman bizim empati anlayışımıza laf da etmeyin lütfen...bu arara gürültüye inanılmaz tahammülsüzüm kaçınız bakanlığı aradınız şikayet için atıp tutanlar ben aradım. dışarda ses olsun polis çağırırım. sokak düğününü şikayet ettiğim için doğu anadolu bölgesi insanları tarafından ayağımdan vurulacaktımiş yerinde bile gürültüye gelemem çalışamam çünkü. ama çocuk başka senin organın değil bayıltıp elini ayağını bağlamazsan durmuyor. onu da yapamam kusura bakmayın. apartman arasında bile yüksek sesle konuşturmam ama salgın sürecinde çocuğun psikolojisini de bozamam. unutmayın hepiniz çocuk oldunuz.
İlk mesajınız özellikle çocuk koşuyor şeklindeydi ve büyüklerin gürültüsünden bahsetmediniz tabi ki gece üç te büyükler bilerek sizi rahatsız ediyorsa haklısınız fakat çocuklara bu dönemde biraz daha anlayış gösterilmesi gerektiğini düşünüyorum.Bahsettiğim gece üç değil normal saatlerde çocuk koşsun azıcık ölmezsiniz..Hayatı zorlaştırmak ? Gecenin 3ünden bahsediyoruz farkinda misiniz ? Gecenin 3unde ev basima yıkılacak ama ben anlayışlı olucam. Ki sadece cocuk yapmıyor sesi. Kimse gecenin 3unde yapilan saygısızligi normal gormemizi beklmesin . Benim babam 3-4 saatlik uykuyla ise gitti . Kimin hayati zorlaşmış?
Konu sahibi zaten normal saatleri değil gece yapılan gürültüden şikayetçi neden sizin gibi düşünen insanlarda alt katta oturanlara daha saygılı olmuyor kimse kimsenin gürültüsünü çekmek zorunda değil öyle değil mi?İlk mesajınız özellikle çocuk koşuyor şeklindeydi ve büyüklerin gürültüsünden bahsetmediniz tabi ki gece üç te büyükler bilerek sizi rahatsız ediyorsa haklısınız fakat çocuklara bu dönemde biraz daha anlayış gösterilmesi gerektiğini düşünüyorum.Bahsettiğim gece üç değil normal saatlerde çocuk koşsun azıcık ölmezsiniz..
niye böyle yapıyorsunuz ? nerede demişim 12 den sonra temizlik yapıldın diye nerede demişim çocuğum koşturacak diye ? alıntılansanız sevinirim.Yani diyorsunuz ki gece 12'den sonra olsa bile benim çocuğum da bende evde istediğimiz kadar gürültü yapabiliriz , hasta, yaşlı yada ertesi gün işe gidecek olup uykuya ihtiyacı olan komşularımız umurumuzda olmaz. Çünkü burada eleştirilen insanlar gecenin bir yarısı evinde süpürge açan, temizlik yapan, evinde ip atlayan, koltuktan koltuğa zıplayan çocuklarda. Yoksa gündüz vakti herkes evinde istediğini yapsın, hele çocuklar onlarda evde kaldı, onlara birşey diyen yok. Ama biz gece yarısından bahsediyoruz. Diyorsanız ki gece de olsa ben istediğimi yaparım, o zaman bizim empati anlayışımıza laf da etmeyin lütfen...
"Yani ideal oldukları için empati yoksunu olmuşlar. Olağanüstü durumları bile değerlendiremeyecek şekilde yetiştirilmişler."niye böyle yapıyorsunuz ? nerede demişim 12 den sonra temizlik yapıldın diye nerede demişim çocuğum koşturacak diye ? alıntılansanız sevinirim.
Karşı savunmaya geçtiğiniz konu gece 12 den sonra olduğu için A anabel lee üye öyle demiş doğru demiş. Kusura bakmayın ama çevrede herkesn sesinden rahatsiz olup ay çocuğun psikolojisini bozamam demek çok bencilce. Belki sizde polisi arayıp şikayet ettiğiniz insanların psikolojilerini bozdunuz. Toplu yaşamın kurallari vardır 10 dan sonra ses azalır. 12 den sonra at koşturur gibi kosulmaz. Sese bu kadar duyarlı olup çocuğunuz olduğu için çocuk sesine müsamaha gosterilsin istemenjz ayrı bir olay. Belki siz gıy gıy müzikten alt komsunuz bam bam kosma sesinden rahatsiz oluyor 12 den sonra. Bırakın da insanlar neyden rahatsiz olacaklarini kendi belirlesin ölçünüz kendiniz olmasın.niye böyle yapıyorsunuz ? nerede demişim 12 den sonra temizlik yapıldın diye nerede demişim çocuğum koşturacak diye ? alıntılansanız sevinirim.
Afrika Muz Cumhuriyetinin vatandaşları olması gereken insanları apartman dairesine tıkarsan sonuç bu olur işte. Oysa Afrika Muz Cumhuriyeti öyle mi... Doya doya daldan dala sallansınlar, bağırıp çağırsınlar, istedikleri saatte istedikleri gibi gürültü yapsınlar... Bu insanlar inşallah en kısa zamanda asıl vatanlarına dönerler, çok üzülüyorum onlara çok...
gecenin 12 sinde de enerji atılmaz yani yatsın uyusunlar bence konu sahibi çok haklıÇocuklar günlerdir evde, enerjilerini atamıyorlar. Biz bile bunalıyorken biraz anlayış gerekiyor diye düşünüyorum şu dönemde.
hala 12 den sonra koştursunlar delirsinler yazdığımı bulamadınız :) bana söylüyorsanız benimki 12 yi göremeden uyur. bizim böyle bir sorunumuz yok. ama genel olarak bu günlerde rutinde olmayan ses karmaşa evlerde hakim olabilir çünkü herkes evde. insanlar geç uyuyor geç uyanıyor. misal üst katımdaki hanım ev eşyalarının yerini değiştiriyor sürekli. hergün değiştirsen mantığı yok ama yapıyor eğleniyor demek ki . oğlu müzik dinliyor torunu var kızımdan ufak koşturuyor. evin erkeği tamirat yapmaya başladı ki hiç yapmazdı. gibi gibi.. ben çocuklar üzerinden konuşlara tepkiliyim . yetişkin biri yahu saat 23:00 bu saatte tamirat yapmayayım diyebilir ama çocuk demiyor odasına gidiyor araba sürmeye başlıyor gırç gırç ses aşağı gidiyor mesela ? bu dönemde buna anlayış göstermeliyiz diyorum."Yani ideal oldukları için empati yoksunu olmuşlar. Olağanüstü durumları bile değerlendiremeyecek şekilde yetiştirilmişler."
Yukarıdaki yazı size ait, insanları burada konu başından beri gece yarısı yapılan gürültüyü - ki bu gürültüye çocuk sesleri de dahil - eleştiriyorlar diye empati yoksunu olarak nitelendirdiniz , yanılıyor muyum?
Gürültü gürültüdür ben şundan rahatsız olunsun bundan olunmasın demedim ki ? nedense çocuk üzerinden gidiyor sohbet ve neredeyse çocuklara hakarete varıyor ondan rahatsız oldum. kaldı ki asıl gürültüyü yaşlılar yapıyor. 2 yıl oturdum bundan önceki evimde karıkoca yaşlı tvnin sesi son seviyesinde. her sabah uyanıyorum 07:30 da işe gitmek üzere eşim hassas değil uyuyor ben delireceğim. yatak odamızı oturma odası yapmışlar. her gece haber programları gece 12 den sonra kapıya gitsen sağır insanlar duymuyorlar. 65 yaşını geçmiş insanları polise şikayet etsem polis dalga geçer sanıyorum . cahil değil cühela değil karıkoca ecz emeklileriymiş. biz alt katı tutarken yöneticiye çocukları var ise ses yapmasın demişler. yönetici geldi sizin çocuk var mı var dediler ben sesini bile duymadım dedi. özetle sakinliği seviyorum ama bu durum istisna . bir çocuğun 1 ay evde kalması çılgınca bişey, bunu anlamak için yaşayıp deneyimlemek gerekmese keşke. burada varolan çocuk nefreti üzdü beni bu kadınlar anne olacak...Karşı savunmaya geçtiğiniz konu gece 12 den sonra olduğu için A anabel lee üye öyle demiş doğru demiş. Kusura bakmayın ama çevrede herkesn sesinden rahatsiz olup ay çocuğun psikolojisini bozamam demek çok bencilce. Belki sizde polisi arayıp şikayet ettiğiniz insanların psikolojilerini bozdunuz. Toplu yaşamın kurallari vardır 10 dan sonra ses azalır. 12 den sonra at koşturur gibi kosulmaz. Sese bu kadar duyarlı olup çocuğunuz olduğu için çocuk sesine müsamaha gosterilsin istemenjz ayrı bir olay. Belki siz gıy gıy müzikten alt komsunuz bam bam kosma sesinden rahatsiz oluyor 12 den sonra. Bırakın da insanlar neyden rahatsiz olacaklarini kendi belirlesin ölçünüz kendiniz olmasın.
Babam gidip konuştu . Biz uyuyorduk o zaman demişler :) yaa dedim ben şizofreniyim çünkü. Sonra yine patir kütür sesler dedim kesin uyuyorlardir şimdi. Bir de ses bir ust kattan geliyordur belki diye uydurmuslar ki mümkün değil. Ilk uyarimizi nazikce yaptık .eğer apartmanınızda kat görevlisi var ise, ve komşuyla tanışık değilseniz; o konuşsun. Desin üslubunca anlatsın derdinizi. Siz de düzgün konuşabilecekseniz olay kavgaya varmazsa konuşun derdim ama o biraz riskli.
bizim de üst komşunun çocukları fena. Duysanız çocuk falan değil at koşturuyor bildiğin. Saatlerce bir uçtan bir uca. Aylardır var. Birkaç kere site güvenliğine şikayet ettik, arayıp uyardılar. Ses geçici kesildi ama yine devam etti sonradan. En sonunda tekrar şikayet ettik, kadın güç de olsa anladı. Şimdi çocuklarını diğer odalara yönlendiryor orda coşsunlar diye. Bir iki saat olsa tamam diyeceğim ama her dk çekilmiyor.
İyi yapmışsınız. Yönetici vs varsa ona da söyleyin...genelde inkar ederlerBabam gidip konuştu . Biz uyuyorduk o zaman demişler :) yaa dedim ben şizofreniyim çünkü. Sonra yine patir kütür sesler dedim kesin uyuyorlardir şimdi. Bir de ses bir ust kattan geliyordur belki diye uydurmuslar ki mümkün değil. Ilk uyarimizi nazikce yaptık .
Ya sormayin ben de ışıkları kontrol ettim sadece onlarinki acıktı ve onlarin ust kati bos zatenİyi yapmışsınız. Yönetici vs varsa ona da söyleyin...genelde inkar ederlerama sonra devam etmeleri de tüy dikmiş, bari sonra devam etmeselerdi...bu tür insanlar pek değişmiyor maalesef...ama apartmanlarda artık hakikaten daha üst katlardan bile geliyor o gümgüm sesler...eski oturduğumuz yerde bi gece saat 2'de "taktaktak" terlik sesi ama nasıl böyle..üst kat sandık, gece gece insanların evine gidilmeyeceği için dışarıdan baktı eşim ışıkları yanıyorsa anlarız diye... meğerse onun da üstüymüş...bekar biri oturuyordu, eve kibar dille söylemek gerekirse "arkadaşı" gelmiş gece (muhtemelen topukluyla dolaşıyordu) uyuyamadığımız için artık 3 gibi çıkarken gördük kendilerini
Neyse inşallah kurtulursunuz
Sizinki nasıl yaşlı nefreti olmuyorsa bu da çocuk nefreti olmuyor. Tabiki evde tıkılı kalmak psikojisini bozar ama belirli saatlerde uyulması gereken kurallar öğretilmeli. Yanda aşağıda bu psikojiyle işe giden, yaşlısı olan, hastası olan, mesai yapmak durumunda olan olabilir. Olmayada bilir sadece 12 den sonra ses istemiyor olabilir. Bu en doğal hakkı. Yaşlılara düğün yapanlara laf edip başkalarına nefret söylemi yapıyorlar demek yine ayrı bir olay. Sadece kendinizi ve kendi bakış açınızı onemsiyorsunuz. Kendi duyarlariniz kadar duyarlisinizGürültü gürültüdür ben şundan rahatsız olunsun bundan olunmasın demedim ki ? nedense çocuk üzerinden gidiyor sohbet ve neredeyse çocuklara hakarete varıyor ondan rahatsız oldum. kaldı ki asıl gürültüyü yaşlılar yapıyor. 2 yıl oturdum bundan önceki evimde karıkoca yaşlı tvnin sesi son seviyesinde. her sabah uyanıyorum 07:30 da işe gitmek üzere eşim hassas değil uyuyor ben delireceğim. yatak odamızı oturma odası yapmışlar. her gece haber programları gece 12 den sonra kapıya gitsen sağır insanlar duymuyorlar. 65 yaşını geçmiş insanları polise şikayet etsem polis dalga geçer sanıyorum . cahil değil cühela değil karıkoca ecz emeklileriymiş. biz alt katı tutarken yöneticiye çocukları var ise ses yapmasın demişler. yönetici geldi sizin çocuk var mı var dediler ben sesini bile duymadım dedi. özetle sakinliği seviyorum ama bu durum istisna . bir çocuğun 1 ay evde kalması çılgınca bişey, bunu anlamak için yaşayıp deneyimlemek gerekmese keşke. burada varolan çocuk nefreti üzdü beni bu kadınlar anne olacak...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?