- 28 Ağustos 2015
- 1.657
- 2.413
- 133
- Konu Sahibi Surekli_Karisik
-
estağfurullah,
eğer beklemediğiniz bir anda herkes öğrenirse açık açık konuşmaktan çekinmeyin ve siz üzülmeyin. bu durumun eşinizle aranızı bozmasına izin vermeyin.. ne babanızı ezin onlara karşı ne de babanızı savunun. ortasını bulup sıyrılmanız gerekir bu meseleden.. daha da kimse borç vermezse babanıza, bir problem kalmaz
calisiyormusunuz bilmiyorum ama calisip ödeyebilir misiniz?
ben öyle yapardim.
kimseyi konusturtmazdim.
kesinlikle kendinizi şuçlamadan anlatın çünkü siz önemsemezseniz kimse sizin üzerinize gelemez. -kocaman adamlar size sormadılar borç alıp verirken değil mi ama ?-O borcu ödemesi için elimden geleni yapacağım. Annemle bu konuda ortak karar aldık. Babam da bulup ödeyeceğim demiş anneme. Duyulursa şayet, dediğiniz gibi açık olacağım. Duyulmazsa da babam parayı ödedikten sonra ben eşime Yen'i öğrenmiş gibi anlatıp, bu konuda ailesini uyarmasını, bir daha hiç kimsenin para vermemesini isteyeceğim.
Başka bir şey gelmiyor aklıma. Tek istediğim de bu sürede eşimin ailesiyle tekrar sorun yaşamamam. Sorun yaşanırsa bu durumu dile getirebilirler.
kesinlikle kendinizi şuçlamadan anlatın çünkü siz önemsemezseniz kimse sizin üzerinize gelemez. -kocaman adamlar size sormadılar borç alıp verirken değil mi ama ?-
umarım sorun yaşanmaz, yaşansa dahi kendinizi asla ezdirmeyin
Çok ayıp etmiş baban o kadar şey oldu zaten diken üstündesin insan evladını böyle mahcup eder mi.
Annenle bastırın en kısa sürede ödemesini sağlayın inşallah öder. Ezdirme kendini lütfen baban böyle yaptı diye.
Bu arada borç ödenmeden eşime söylememek en doğrusu sanırım. Değil mi? Şimdi söylesem huzursuzluk çıkacak, ikimiz de gerileceğiz. En iyisi ödensin sonra ben de yeni öğrenmiş gibi anlatayım, konuyu kapatayım. Hatta hiç anlatmasam da öyle mi kapatsam konuyu. Babamla da bir daha istememesi konusunda konuşurum. Biter gider mi?Çok ayıp etmiş baban o kadar şey oldu zaten diken üstündesin insan evladını böyle mahcup eder mi.
Annenle bastırın en kısa sürede ödemesini sağlayın inşallah öder. Ezdirme kendini lütfen baban böyle yaptı diye.
Bu arada borç ödenmeden eşime söylememek en doğrusu sanırım. Değil mi? Şimdi söylesem huzursuzluk çıkacak, ikimiz de gerileceğiz. En iyisi ödensin sonra ben de yeni öğrenmiş gibi anlatayım, konuyu kapatayım. Hatta hiç anlatmasam da öyle mi kapatsam konuyu. Babamla da bir daha istememesi konusunda konuşurum. Biter gider mi?
Eşin neden sorun çıkarsın ki bence açık açık anlat, zenginmiş madem 5000 e mi kızacaklar... Ayrıca sen zaten diyorsun haberim olsa buna izin vermezdim bundan gerginlik yaratacak insanın amacı zaten gerginlik yaratmaktır başk abirşeylerden de gerilir yani.
Daha da açık olmalıyım galiba. Sanırım eşim, alisenin, babamın böyle kötü bir karakterde olduğunu bilmesinden utanırdı. Ben nasıl elimde olmadan utanıyorsam o da mahcup olurdu. O da bu yüzden gerilirdi. Babamla kesinlikle konuşmaz bunu da biliyorum. Mevzu bundan ibaret.Eşin neden sorun çıkarsın ki bence açık açık anlat, zenginmiş madem 5000 e mi kızacaklar... Ayrıca sen zaten diyorsun haberim olsa buna izin vermezdim bundan gerginlik yaratacak insanın amacı zaten gerginlik yaratmaktır başk abirşeylerden de gerilir yani.
Bilmiyorum farklı açılardan mı bakıyoruz konuya ama zengin olmaları babama 5 bini hibe etmelerini gerektirmiyor. Ben böyle düşünüyorum, eşim de böyle düşünecektir.
Ayrıca sorun para değil, pek çok yorumumda belirttim, aralarında hiçbir muhabbet yok. Bir hukukları yok yani. Kim hiç muhabbeti olmadığı bir insandan zengin diye gidip para ister ki?
Eşim şu sebeplerden huzursuz olacaktır, borç babamın, aradaki bağ ise benim. Babam bana güvenip istemiş, kp de arada ben olduğum, gelininin babası olduğu için vermiş ama babamın istemesini onun da yadırgadığına adım gibi eminim. Bağ ben olunca, haliyle eşim de olmuş oluyor. Eşim bu sebepten borcun bizim de borcumuz olduğunu, babam ödeyemediği için bizim ödememiz gerektiğini düşünecektir. Öder de biliyorum ama böyle de durum daha çirkinleşecek. Babamın ne olduğu iyice ortaya çıkacak ve ben nasıl babamın tavrından ve Hale'n ödememiş olmasından dolayı gerildiysem eşim de gerilecek.
Karşıma geçip bana bağırıp çağırmaz ama inanın sıkıntısı bile yeter.
Daha da açık olmalıyım galiba. Sanırım eşim, alisenin, babamın böyle kötü bir karakterde olduğunu bilmesinden utanırdı. Ben nasıl elimde olmadan utanıyorsam o da mahcup olurdu. O da bu yüzden gerilirdi. Babamla kesinlikle konuşmaz bunu da biliyorum. Mevzu bundan ibaret.
Kızlar k. Bakmayın ama doğurmakla bu dünya ya getirmekle ana baba olunmuyor maalesef. Bizlerde ana babayız evladımıza laf gelmemesi için, tırnaklarına, saçlarının teline zarar değmemesi için, evliliklerinde aman eşiyle evladıyla mutlu olsunda varsın biz hayatından da çıkmaya razıyız diyebiliyorken, ölmeyi dahi yeğelerken ben böyle babaları yada senin annencağız için demiyorum canım onu ve iyi olanları kendimkileri anamı babamı ailemi iyi olan herkesi tenzih ederek söylüyorum böylelerini gördükce deliriyorum. Maalesef öyle bir devirde ve zamandayız ki çoğu insana "baba" "ana" kelimesi sadece sıfat olarak nitelendirilmiş ! Babalık analık yapmayana evlad nasıl evlatlık yapsın ? İnsan ailesinden nefret edebilir mi hiç, bu kızı evli barklı çoluk çocuk sahibi artık yuvasını hayrını kurmuş, zaten kocasının ailesiyle problem yaşıyor kendi dertleri yetmezmişcesine..... bu kadını bu hale getirene bakın o ister miydi babası için bunları düşünmeyi? Yüklenilmemeli ! Allah yardımcın olsun dediğim gibi en güzeli 3 maymunu oynaman olacaktır. Kp de vermeseymiş onlar düşünsün kahretme kendini....
Sizin bakış açınız bana oldukça uzak sonuçta bu tutarı hibe etmeleri gereksiz tabiki bu konuda haklısınız benim anlamadım önemsiz bir tutar ve siz zaten babanızdan yana şikayetçisiniz yani babanızı tutuyor değilsiniz ki eşiniz buna gerilsin. Düz mantıkla bakıyorum sizde babanızı tutup bunu hak görseniz tartışma çıksın tamam ama siz zaten babanıza kızarken hepiniz aynı taraftasınız, zengin bir aile 5000 nedir ki kimsenin aklına bile gelmemesi gerekiyor... bilemiyorum bu şekilde bakıyorum ben. o yüzden açık açık konuşabilirsiniz dedim.
Allah yardımcınız olsun inşaAllah. Hayırlısı ne ise o olsun.Çok çok teşekkür ederim desteğiniz için. Babam yıllarca hep ticaret yaptı, batırdı. Yazmıştım 3 ev, 1 dükkan, babadan dededen kalma her şeyi sattı. Bankalardan, sağdan soldan borçlandı. Neler neler... Anneme hep boşa bu adamı dedik. Annem de iş yapıyor beceremiyor, iyi gün kötü gün, ben boşasam size huzur vermez kapınıza gelir dedi, boşanmadı.
Hep kızardık kendisine ama bu kadar yapacağını, göz göre göre bize zarar vereceğini hiç düşünmezdik. Bunu da yaptı. Öfkem bu yüzden. Yıllarca bizi hiç düşünmedin, ne yaptıysan yaptın ama evlendik gittik, bir rahat bırak.
Şimdi düşünüyorum da, günahı boynuna barışma sürecinde belki de aklında bu planlar vardı diye apar topar gönderdi beni. Ağlaya ağlaya barıştım ben. Son kez dene dedi başka bir şey demedi. Yapamıyorum dediğimde de, ortada bir şey kalmadı yap artık dedi. Meğer adam para almış, planı varmış. Şimdi ben düzelttim durumu derken, olanlara bakın.
Dediğiniz gibi bilmiyormuşum gibi yapmaya devam edeceğim. O parayı da ödeteceğim. Elimden geldiğince de uzak tutmaya çalışacağım.
Peki 3 kere gorustugu adama sizinle de arasi maddi konulardan kotuyken neden borc verdi kayinpederiniz?
Babaniz masum demiyorum. Tabii yaptiklari cirkin. Ama bu konuda baska bir sey var gibi.
Veya ben bu kadar sorgusuz sualsiz yakinligim olmayan birine borc veriyorsam pek de pesine dusmem. Belki kayinpederiniz sizin gibi dusunmuyordur.
Peki 3 kere gorustugu adama sizinle de arasi maddi konulardan kotuyken neden borc verdi kayinpederiniz?
Babaniz masum demiyorum. Tabii yaptiklari cirkin. Ama bu konuda baska bir sey var gibi.
Veya ben bu kadar sorgusuz sualsiz yakinligim olmayan birine borc veriyorsam pek de pesine dusmem. Belki kayinpederiniz sizin gibi dusunmuyordur.
bence sırf oğlu hatrına gelini hatrına verdi zaten 15 istemiş mecburiyetten sırf utanma belasına 5 vermiş.
Ben olsam şimdi bişey söylemezdim daha sonra da söylemezdim, kayınpederim yerine babama söylerdim borç alıp benim yüzümü yere eğme diye. Annemi de sıkı sıkı tembihlerdim.Bu arada borç ödenmeden eşime söylememek en doğrusu sanırım. Değil mi? Şimdi söylesem huzursuzluk çıkacak, ikimiz de gerileceğiz. En iyisi ödensin sonra ben de yeni öğrenmiş gibi anlatayım, konuyu kapatayım. Hatta hiç anlatmasam da öyle mi kapatsam konuyu. Babamla da bir daha istememesi konusunda konuşurum. Biter gider mi?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?