- 5 Ağustos 2016
- 11.151
- 32.036
- 598
- Konu Sahibi Surekli_Karisik
-
bence sırf oğlu hatrına gelini hatrına verdi zaten 15 istemiş mecburiyetten sırf utanma belasına 5 vermiş.
Sevgili nooption, çok canım sıkıldı. Babam bana söylenen o kadar lafı sözü yutmuş oldu. Ki biz konuşmuyoruz şu an. Yahu bu adamlar üç kuruş para için benim yuvamı yıkıyordu. Sen nasıl para istersin.
Günahı boynuna ama ben kp geldiğinde barışmayı hiç istemiyordum, bir nevi onun git demesiyle döndüm. Git olmazsa dönersin demişti, daha sonra tekrar dönmek istediğimde de ortada bir şey yok dönme demişti. Burada konu açmıştım yine, aileme kızanlar olmuştu. Şimdi düşünüyorum, parayı o dönem almış. Belki o yüzden böyle davrandı. Adam para için göndermiş beni. Çok öfkeliyim çok.
ay ben bilmiyorum o konunu tekrar dönmek istediğini .. olabilir valla demek parayı almıştı o yüzden istemedi.
birde armut dibine derler alakan yok babanla..
sen hiç bilmiyormuş gibi yap en iyisi..bir şekilde annenle falan ödeyebilseniz süper olur..
Gelininin pek bir hatri oldugunu dusunmuyorum.
Hatri olacak insanin oturdugu evi basina kakmak bana gore degil cunku.
Sevgili nooption, çok canım sıkıldı. Babam bana söylenen o kadar lafı sözü yutmuş oldu. Ki biz konuşmuyoruz şu an. Yahu bu adamlar üç kuruş para için benim yuvamı yıkıyordu. Sen nasıl para istersin.
Günahı boynuna ama ben kp geldiğinde barışmayı hiç istemiyordum, bir nevi onun git demesiyle döndüm. Git olmazsa dönersin demişti, daha sonra tekrar dönmek istediğimde de ortada bir şey yok dönme demişti. Burada konu açmıştım yine, aileme kızanlar olmuştu. Şimdi düşünüyorum, parayı o dönem almış. Belki o yüzden böyle davrandı. Adam para için göndermiş beni. Çok öfkeliyim çok.
bunda senin hiçbir suçun yok.Teşekkür ederim. Yaptığının yanlış olduğunu kabul etse amenna, bir de pişkinlik yapıp, ona ne diyor.
aynen öyle.Bu arada borç ödenmeden eşime söylememek en doğrusu sanırım. Değil mi? Şimdi söylesem huzursuzluk çıkacak, ikimiz de gerileceğiz. En iyisi ödensin sonra ben de yeni öğrenmiş gibi anlatayım, konuyu kapatayım. Hatta hiç anlatmasam da öyle mi kapatsam konuyu. Babamla da bir daha istememesi konusunda konuşurum. Biter gider mi?
E ezecek yeni bir mevzu oldu ellerinde. Belki de onun içindir. Yine de babamın yanında kp çok iyi niyetli ve dürüst kalıyor. Bu yüzden ona laf edemiyorum.
bu lafı söylemek istemezdim özür dilerim ama babanız resmen para karşılığı sizi barıştırmış
bu durum size çok acı bir şekilde geri dönecek gibi düşünüyorum
Ne icin istemis parayi peki? Borcu falan mi vardi babanin?
Zor durum ne diyim Allah yardimcin olsun.
Para isteyen adam nasil odeyecegini de düşünmüştür heralde.
bunda senin hiçbir suçun yok.
tamam borç istenir de geri ödemek kaydıyla.
eşini kv yi hiç katma meseleye. eğer mümkünse ailenle beraber parayı denkleştirip kp e ödemeye çalışın parayı.
ancak bu meseleyi senin evliliğinle birleştirme. dünür, komşu veya ortak arkadaş durumları yüzünden insanlar çeşitli sorunlar yaşayabiliyor. senin kp kv ile olan sorunun ayrı, babanın meselesi ayrı.
kimseye de babandan dolayı sana laf söylemesine izin verme.
her evlilik aileden bağımsızdır. senin baban borç ödemeyen biri ise, eşinin ailesi de bile bile huzur kaçıran, yuva yıkan insanlar.
sen şu anda olduğu gibi devam et. kendi evliliğin için iyi olan neyse onları yap ve mahcubiyet duyma suçun yokken.
bak benim annem de eşime borçlu ama ona her lafı sayar, hakaret eder. eşimle biz yuvamız için çocuklarımız için iki tarafada mesafeliyiz artık. mecbur bırakanlar utansın.
aynen öyle.
kp de pek masum gelmedi bana.
baban para için geri gönderdiyse, o da geri dönmenin karşılığı babana para vermiş olabilir.
yoksa hiçbir insan 3-5 kez gördüğü insana, para vermez. en azından yol yordam bilen insan, geline danışır "kızım babanın bir sıkıntısı varmış. maddi imkanlar dışında yapabileceğimiz bir şey var mı?" der. kp ev kakma meselesinde olduğu gibi, ileride seni susturmak için koz olarak susuyor olabilir.
sen duyma bilme. üstüne gelirse "vermeden önce bana sorsaydınız" vs de. suçun yok ki ezilesin.
Baban ne kadar da kötü olsa ayıp bu tarz yazman ,konuşman.Cidden ayıp.Yazini okuyunca aklımda tek kalan senin ters uslubun
Kaç kez aradım açmadı, annemin yanındayken aradım yarım saat önce, annem hoparlörü açtı filan ama bir de o kızıp kalkıp gitti.Belli ki kendi kendine akıl edemiyor babanız bazı şeyleri, çekin konuşun son bir kez ne sebeple boşanmaya sürüklendiğinizi böyle bir teklifi yapacak başka insanı bulamadığını mı falan hepsini açıklayarak ve soru sorarak konuşun. Bence bu biter babanız başka bi zaman yine gidip ister. Önünü almak lazım
Valla sinirinizi anlıyorum insan başkaları yüzünden diğer insanlarla arada kalınca sinirden ölüyor. Hele ki baba ana olunca daha bir düşünceli tavır bekleniyor ama babanız belli ki yaşından şundan bundan kusur da kabul etmiyor hey allahım allah sabır versin. Kayınpederinizle konuşsanız? Haberim yoktu kardeşimden öğrendim diye en azından sizi yine maddi sebeplerden günün birinde suçlamasınlarKaç kez aradım açmadı, annemin yanındayken aradım yarım saat önce, annem hoparlörü açtı filan ama bir de o kızıp kalkıp gitti.
Ben dünürümden istedim, ona ne diyormuş halen. Adam suçunu da kabul etmiyor. Ne var bunda deyip duruyor. Her şeyi de anlattım kendisine.
Önünü almak lazım evet ama kpin ikinciyi vereceğini sanmıyorum. Verse, babam daha çooook ister.
kendi oğlunun yuvasını daha önce yıkan, ikinci evliliğinde benzer hatalar yapmaya ısrarla devam eden, paranın gücüyle baskı kuran insandan her şey beklenir bence.Aslında bu söylediğimi saflık olarak göreceksiniz ama ben kp'in o kadar art niyetle verdiğine inanamıyorum. Yumuşak yüzlülüğünden vermiştir. Hiç kimseye söylememesi de bu yüzden. Yani kv olsa evet, hesap kitap yapar ama kp o kadar fesat düşünmez. Ben böyle düşünüyorum ama Allah bilir doğrusunu.
Şayet duyulursa dediğiniz gibi yapacağım, babamın yaptıkları beni bağlamaz tabi ama insan yine de sıkılıyor.
Babam beni gönderdikten bir ay sonra parayı istemiş, yani kp o an onu hesap edemez ama daha sonra mutlaka o da anlamıştır babamın niyetini.
Valla sinirinizi anlıyorum insan başkaları yüzünden diğer insanlarla arada kalınca sinirden ölüyor. Hele ki baba ana olunca daha bir düşünceli tavır bekleniyor ama babanız belli ki yaşından şundan bundan kusur da kabul etmiyor hey allahım allah sabır versin. Kayınpederinizle konuşsanız? Haberim yoktu kardeşimden öğrendim diye en azından sizi yine maddi sebeplerden günün birinde suçlamasınlar
Siz de haklısınız şu siniriniz yatışana kadar beklersiniz hem, allah kolaylık ve sabır versinHiç kimse bilmesin diye konuşmuşlar zaten ama belki kp benim de bildiğimi düşünüyordur. Kim bilir ?
Şu an hiç kendimi ortaya atmayı düşünmüyorum. Hele baba müsveddesi borcunu ödesin, belki ondan sonra. Çok teşekkür ederim.
kendi oğlunun yuvasını daha önce yıkan, ikinci evliliğinde benzer hatalar yapmaya ısrarla devam eden, paranın gücüyle baskı kuran insandan her şey beklenir bence.
herkesin yazdığı gibi, konu babanla kp arasında. ne seni ne eşini ilgilendirmez.
sakın modunu düşürme. sen hala haklısın ve yuvasını korumaya çalışan bir kadınsın. önceden darbeler hep eşinin ailesindendi, hala öyle. ama babanın yaptığı yuvanı dağıtmak için değil, sadece paragöz olması.
o yüzden kimseye laf düşmez.
için rahat olsun. baban ödesin parayı yeter.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?