- Konu Sahibi asateacher
-
Tam detayli bir bilgim yok fakat evi annenizin degil cocuklarinin yani sizin ustunuze yapsanız? Ablan kardesin ve senin?
Ayrica, o da annenizin çocuğu değil mi baska durumlardan dolayimi istemiyorsunuz? Sonucta o da kardesiniz..
merhaba hanımlar, forumu uzun zamandır takip ediyordum fakat bu ilk konum.babam, annemin 2. evliliği ;ilk evliliğinden de bir oğlu var. babamı yakın zamanda kaybettik. ondan kalan parayla (annemin benim kardeşimin ve ablamın payları) ve üzerine biz kardeşler çalışarak biriktirdiğimiz parayı ekleyerek bir ev almak istiyoruz. tapu annemin üstüne olsun diyoruz. Fakat yarın öbür gün Allah gecinden versin annem vefat ederse üvey abim de bu ev üzerinde mirasçı olmuş oluyor. üstelik kardeşlerimin babamdan kalan miras payı ve bizim eklediğimiz kendi emeklerimizle biriktirdiğimiz paraya da mirasçı olmuş oluyor. bunu engellemenin bir yolu yok mudur? yardımcı olursanız çook sevineceğim..
Annesinin ilk eşinden cocuguymus Sephora :)Tapu annenizin üstüne olunca nasıl abiniz mirasçı oluyor ki? Ya eksik anlattınız ya bir yanlışınız var. Üvey abiniz annenizin mirasçısı olamaz.
Tapu annenizin üstüne olunca nasıl abiniz mirasçı oluyor ki? Ya eksik anlattınız ya bir yanlışınız var. Üvey abiniz annenizin mirasçısı olamaz.
baska durumlar da var, uzun hikaye, hem biz kendi emeklerimizi de ekliyoruz. haklı olarak bu zamana kadar biriktirdiğimz parada ve babamın bize bıraktığı (anneme olay kısmı değil ) onun da pay sahibi olmasinı istemiyoruz.
Annesinin ilk eşinden cocuguymus Sephora :)
Annenın mı ılk evlılıgınden babanın mı o kısmını anlamadım ama annenın ılk evlılıgınden ıse kardesler arasında hısselı tapu yaptırılır kımse hak ıdda edemez
iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi
aslında tapunun bizim üzerimize olmasını da istemiyoruz. çünkü yarın öbür gün Allah korusun birimizden birimiz boşansak eşler de (evlendikten sonra edinilen mallar ikiye bölünür ) hak iddaa edebilir
aslında tapunun bizim üzerimize olmasını da istemiyoruz. çünkü yarın öbür gün Allah korusun birimizden birimiz boşansak eşler de (evlendikten sonra edinilen mallar ikiye bölünür ) hak iddaa edebilir
Ups benim yanlışım varmış, özür dilerim konu sahibi. O zaman hemen öneri sunalım.
Evi annenizin üzerine alıp aynı anda noter onaylı vasiyetname yazdıracaksınız anneniz. Tüm mal varlığımı öldükten sonra şu şu çocuklarıma bırakıyorum diye. Gerçi bu durumda da abiniz miras hakkı için başvurabilir ama uzun bir süreç, bi de gurur yapar falan uğraşmayabilir. Siz daha iyi bilirsiniz vereceği tepkiyi.
Ya da kardeşlerinizle birlikte sizin üstünüze olacak ev. Annenizi güvenceye almak için yine noterde vefat edene kadar oturma hakkı annemizindir gibi bir sözleşme imzalayabilirsiniz.
Sanırım miras ikiye bölünmüyor boşanmada.. Mirasla bu evi aldık diyerek üç kardeşe hissesi tapu çıkartabilirsiniz. Bu durumda ev sizlerin olur, boşanma durumunda da eşler hak sahibi olamaz diye biliyorum..
Fazla ayrıntılı düşünmüyor musunuz? Annem ölse şöylle olur, kocamızdan boşansak böyle olur diye? Bir de evi alırken annenizin payını da katmayacak mısınız eve? Eğer onu da katacaksanız sonrasında üvey kardeşiniz pay almasın istememek hiç etik değil belirtmek istedim.
Abiniz saklı paylı mirasçı. Yani anneniz tüm malvarlığını size bıraktığını açıklasa dahi mirastan pay alabilir. Anneniz üvey kardeşinizi ancak kanunda yazılı sınırlı nedenlere dayanarak mirasçılıktan çıkarabilir. Ki bu nedenler de mirasçının, miras bırakana veya miras bırakanın yakınlarından birine karşı ağır bir suç işlemesi vs. gibi özel durumlardır.
Öte yandan ne yaşadığınızı bilemem ama üvey kardeşinizin mirastan pay almaması için yöntemler araştırmanızı doğru bulmadım. Anladığım kadarıyla annenizin oğlunu mirastan yoksun bırakma gibi bir arzusu yok. Ne kadar hoşunuza gitmese de, babanızın vefatı sonrası annenize düşen paydan üvey kardeşinizin de miras hakkı var.
evet onu ben de duydum ama bu ev yeni alınacağı için babamdan kalan mirasla aldığımızı nasıl ispatlarız
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?