üvey abi , miras, ne yapmak gerek?

Aynen katılıyorum canım.

Herkes hakkını alsın bırakta. Almayın ortak ev falan. Annenin hakkından abinize vermek durumundasınız, unutma. Öbür dünyaya bırakma bence.

Aynen öyle şok oldum açıkçası okurken Bir anne oğlunu neden diğer çocuklarından ayırsın ki, elbette diğer evladı da annesine düşen paydan hakkını alacak. Verirler adamın hakkını sonra yaparlar istediğini. Ama şimdi annemin parasını da katalım sonra da abim pay almasın demek hiç ama hiç hoş değil...

O zaman üvey kardeşinizin payını verin, ne yapacaksanız yapın.

Aynen katılıyorum canım.

Herkes hakkını alsın bırakta. Almayın ortak ev falan. Annenin hakkından abinize vermek durumundasınız, unutma. Öbür dünyaya bırakma bence.

sanırım anlatamadım abim neden bizim olan %75 lik kısma ve üstüneeklediğimiz paralara ortak olsun ki. Bu durumda bizim hakkımızı yiyen o olmayacak mı..
benim sorum babamdan direkt anneme kalan %25lik kısım değil..

yorumlarımdan birinde abimin hangi kısımda söz sahibi olmasını istemediğimi açıkca belirttiğimi düsüşünuyorum..

Annenize kalan yüzde yi,irmibeşlik paydan hakkını verdiniz mi abinize? Onu vermeyip ev alıp sonra da hak iddia edemesin demenizden bahsediyoruz anlamıyorsunuz sanırım. Verin onun payını sonra alın evinizi?

babamı kaybettikten sonra yaşadıklarımız çok ayrıntıcı olmayı öğretti bize.. malesef...

Belki anne payını vermek istiyordur da kardeşler baskı yapıp öbür abilerini dışlıyorlardır. Kimbilir? Haksa hak yani. İllaki alacak.
Bi de ben terazi burcuyum, ifrit oluyorum böyle haksızlıklara. Cinlerim tepeme çıkıyor inan ki.

Konu sahibi eğer annenle baban eş zamanlı ölmüş olsalardı üvey abin hak talep edemezdi. Ama annenin malı, tabiki çocuklarının hepsine kalacak.

Üvey abinizin en ufacık hakkı varsa verin, üstünüzde kalmasın, hak yemeyin.. Kendi biriktirdiklerinizle olanı da annenizin üstüne yapmayın o zaman, ortak bi tapu alın kardeşlerinizle..

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

canım benim babamdan anneme kalan %25lik dilimde değilim ben. kastettiğim %75 lik kısım artı eklediklerimiz ya neyse...

Bu forumun huyu bu güzelim, sorulan soruya değil aradan çektiğimiz ince noktalara yorum yaparız genelde. Hele bir de içinde din, allah, kul hakkı mevzuları varsa değme keyfimize.

Sen ve diğer iki kardeşin evli misiniz? Şu an evli değilseniz zaten evlilikten önce edinilen mal olduğu için eşlerinizin hakkı olmaz. Şu an evliyseniz de sözleşme imzalatırsınız eşlerinize. Bu da eşle arada probleme sebep olabilir gerçi.

Canım o zaman abinin hakkını verin, geri kalanıyla da napıyorsanız yapın. Sonraki kalan kısma paralarınızı ekleyin rahat rahat yaptırın evinizi.
Tamam 75'lik kısıma dokunmadan 25'likten ona kalan payı verin sonra diğer kardeşler ne istiyorsanız yapın.
Canım benim kimse abin herşeye ortak olsun demiyor ki? Ama hakkını verin önce anlatabildim mi? Diğer türlü 25'lik kısmın kaynadığının sende farkında değilmisin?

ya ben derdimi anlatamadım ya da siz anlamadınız ..

tamam sizde annenize kalan 25% kısımdan üvwey abinize payını verin o da kanunlarda nasıl oluyorsa artık hakkımı aldım diye beyan versin?

yorumlarımdan birinde abimin hangi kısımda söz sahibi olmasını istemediğimi açıkca belirttiğimi düsüşünuyorum..

Abinizin payını verin diye ben de açıkça belirttiğimi düşünüyorum. Elbette sizin hakkınız olan kısımda abinizin söz hakkı olmamasını istemenizi anlıyorum da annenizin abinizin hakkı olan parasını da eve katıp sonrasında pay almasın demenizi anlamıyorum. Verin annenizden olan payını, isterse dünyanın en kötü insanı olsun o para onun hakkı. Parayı da eve katarsanız adamın hakkını yemiş olursunuz, o da sonrasında hakkını arar Şimdi payını verirseniz hem hak yememiş olursunuz hem de sonradan bu tip bir problem olmaz. Adamın hakkı olan parayı sormadan etmeden ne hakla eve katıyorsunuz ki?

Annenize kalan yüzde yi,irmibeşlik paydan hakkını verdiniz mi abinize? Onu vermeyip ev alıp sonra da hak iddia edemesin demenizden bahsediyoruz anlamıyorsunuz sanırım. Verin onun payını sonra alın evinizi?

Benimde demek istediğim bu zaten ama konu sahibi anlamak istemiyor sanırım?

Ya da hımmmmmm evet o üvey, vermeyin tabi hiçbirşey dememizi mi bekledi acaba?

%25 in 1/4 unu vermeye (cunku 4 kardeş oluyor ) hazırız ama kendisi bunla yetinmiyor..

Benimde demek istediğim bu zaten ama konu sahibi anlamak istemiyor sanırım?

Ya da hımmmmmm evet o üvey, vermeyin tabi hiçbirşey dememizi mi bekledi acaba?

Ben anlayamadım bu kadar basitçe anlatılan bir şeyin nasıl anlaşılamadığını. Yüzde yirmi beşlik payda tüm kardeşlerin hakkı olduğuna göre onun hakkını verin diyoruz bir saattir ama hala buna cevap vermek yerine "anlatamadım galiba" diyor. Biz anladık, annenizden dolayı olan hakkını verin, gerisiyle napıyorsanız yapın diyoruz, çok basit aslında ama

%25 in 1/4 unu vermeye (cunku 4 kardeş oluyor ) hazırız ama kendisi bunla yetinmiyor..

O zaman durum başkaymış en başında belirtseydiniz keşke. ;Kendisinin bunla yetinmemesi önemli değil ki, siz onu verin, sonrasında bir hakkı yok ki? Bir avukatla görüşün bence

canım benim babamdan anneme kalan %25lik dilimde değilim ben. kastettiğim %75 lik kısım artı eklediklerimiz ya neyse...

Tamam canım, 25'likten 5-10 neyse verin hakkını (ne kadar olması gerekiyorsa). Sonra sizin 75'i ve annenin abine verdikten sonra kalan 15-20'yi toplayın. Mesela 75 artı 15i toplayın 90 olsun. 90'ında üstüne kendi biriktirdiklerinizi ekleyin. Abinde hakkını almış olsun, sizde tamamen kendi malınıza sahip olun.
Yalnız bu düşünceyle diğer kardeşlerinizle ortak ev yapmayın bence. Sanki yine sıkıntı yaşayacakmışsınız gibi hissettim ben.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…