- 16 Mart 2014
- 3.543
- 2.435
- 248
- Konu Sahibi asateacher
-
Aynen katılıyorum canım.
Herkes hakkını alsın bırakta. Almayın ortak ev falan. Annenin hakkından abinize vermek durumundasınız, unutma. Öbür dünyaya bırakma bence.
bilgileriniz için tesekkur ederim ama durumda babamın bize bıraktığı %75lik kıısmda da söz sahibi oluyor artı bizim eklediğimiz paralarda da (ki azımsanacak bir rakam değil ) ve biz bunu haklı olarak istemiyoruz..
Aynen katılıyorum canım.
Herkes hakkını alsın bırakta. Almayın ortak ev falan. Annenin hakkından abinize vermek durumundasınız, unutma. Öbür dünyaya bırakma bence.
Aynen öyle şok oldum açıkçası okurkenBir anne oğlunu neden diğer çocuklarından ayırsın ki, elbette diğer evladı da annesine düşen paydan hakkını alacak. Verirler adamın hakkını sonra yaparlar istediğini. Ama şimdi annemin parasını da katalım sonra da abim pay almasın demek hiç ama hiç hoş değil...
sanırım anlatamadım abim neden bizim olan %75 lik kısma ve üstüneeklediğimiz paralara ortak olsun ki. Bu durumda bizim hakkımızı yiyen o olmayacak mı..
benim sorum babamdan direkt anneme kalan %25lik kısım değil..
Fazla ayrıntılı düşünmüyor musunuz? Annem ölse şöylle olur, kocamızdan boşansak böyle olur diye? Bir de evi alırken annenizin payını da katmayacak mısınız eve? Eğer onu da katacaksanız sonrasında üvey kardeşiniz pay almasın istememek hiç etik değil belirtmek istedim.
Aynen öyle şok oldum açıkçası okurkenBir anne oğlunu neden diğer çocuklarından ayırsın ki, elbette diğer evladı da annesine düşen paydan hakkını alacak. Verirler adamın hakkını sonra yaparlar istediğini. Ama şimdi annemin parasını da katalım sonra da abim pay almasın demek hiç ama hiç hoş değil...
Ah be canım tamam miras babandan kalma, ama annene de kalmıyor mu sonuçta. Eee abinde annenin öz oğlu, yani abin babanın malını değil kendi öz annesinin malından hisse sahibi olacak. Niye ısrarla bunu anlamak istemiyorsun ki?
sanırım anlatamadım abim neden bizim olan %75 lik kısma ve üstüneeklediğimiz paralara ortak olsun ki. Bu durumda bizim hakkımızı yiyen o olmayacak mı..
Belki anne payını vermek istiyordur da kardeşler baskı yapıp öbür abilerini dışlıyorlardır. Kimbilir? Haksa hak yani. İllaki alacak.
Bi de ben terazi burcuyum, ifrit oluyorum böyle haksızlıklara. Cinlerim tepeme çıkıyor inan ki.
Konu sahibi eğer annenle baban eş zamanlı ölmüş olsalardı üvey abin hak talep edemezdi. Ama annenin malı, tabiki çocuklarının hepsine kalacak.
yorumlarımdan birinde abimin hangi kısımda söz sahibi olmasını istemediğimi açıkca belirttiğimi düsüşünuyorum..
Annenize kalan yüzde yi,irmibeşlik paydan hakkını verdiniz mi abinize? Onu vermeyip ev alıp sonra da hak iddia edemesin demenizden bahsediyoruz anlamıyorsunuz sanırım. Verin onun payını sonra alın evinizi?
Canım o zaman abinin hakkını verin, geri kalanıyla da napıyorsanız yapın. Sonraki kalan kısma paralarınızı ekleyin rahat rahat yaptırın evinizi.
Tamam 75'lik kısıma dokunmadan 25'likten ona kalan payı verin sonra diğer kardeşler ne istiyorsanız yapın.
Canım benim kimse abin herşeye ortak olsun demiyor ki? Ama hakkını verin önce anlatabildim mi? Diğer türlü 25'lik kısmın kaynadığının sende farkında değilmisin?
Benimde demek istediğim bu zaten ama konu sahibi anlamak istemiyor sanırım?
Ya da hımmmmmm evet o üvey, vermeyin tabi hiçbirşey dememizi mi bekledi acaba?
Benimde demek istediğim bu zaten ama konu sahibi anlamak istemiyor sanırım?
Ya da hımmmmmm evet o üvey, vermeyin tabi hiçbirşey dememizi mi bekledi acaba?
%25 in 1/4 unu vermeye (cunku 4 kardeş oluyor ) hazırız ama kendisi bunla yetinmiyor..
canım benim babamdan anneme kalan %25lik dilimde değilim ben. kastettiğim %75 lik kısım artı eklediklerimiz ya neyse...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?