- 19 Nisan 2014
- 4.533
- 13.347
- 498
- Konu Sahibi asateacher
-
zor olmadı be canım
normalde hep böyle olur zaten
kendi hakkı olan payıyla yetinmez size daha çok kaldı diye onuda ister neyin kafasıysa
ama kendi babasından ona para kalsa size hiç az mı çok mu kalmış diye düşünmez
hatta zırnık koklatmaz bunlar
baba benim baba değil mi onlara noluyor diye..
siz yine iyi davranmışsınız para koyarsan ortak yapacaz demişsiniz
annemizden kalan kısmın 1/4u senin demişsiniz ohooo çok bile yapmışsınız
neler var neler bu hayatta
Hakkıysa hakkı canım.. Ben sadece karşı tarafa miras kalmış olsaydı bunu bile yapmayacağını belirtmek istemiştimÜvey kardeşe düşen pay kimsenin lütfu değil, kanuni hakkıdır.
Hakkıysa hakkı canım.. Ben sadece karşı tarafa miras kalmış olsaydı bunu bile yapmayacağını belirtmek istemiştim
Tamam işte o ev alınırken annenizde kendi miras hakkındaki payını ekleyecek sonuçta o para vermeyecek değil ki. Hem neden annenize ev almak istiyorsunuz şu an da kirada mı otursun kirada zaten hem kalan miras faizi hem de emekli maaşı kalmıştır geçinebilir çünkü bu şekilde ileride de siz kardeşler arasında da işler karışabilir mantıklı değil. Ben zaten annenizin mirastaki payından söz ediyorum. O da o parayı ekleyeceğine göre ileride oğluna miras kalacak payı ekliyor öldüğü zaman da o pay ona miras kalacak yani şimdi o eve annen de ortaksa verdiği pay oranında ölünce de kardeşinize geçmiş olacak o ortaklık. Ve dediğim gibi ileride o evi annenize aldığınızdan vefat ettiğinde elbet satacaksınız bir evi nasıl bölüşeceksiniz ama gayrimenkul satışından alış yaptığınız fiyata göre kar elde edersiniz daha yüksek fiyata satarsanız bunda da yine üvey dediğiniz kardeşinizin payı olacak çünkü annenizin payı da artmış oluyor satıştan kaynaklanan artıştan dolayı ama siz baştan payını verip gönderelim diyorsunuz. Dediğim gibi kabul edebilir ama etmezse de ileride annenizin payı oranında miras sahibi olur bunu istediğiniz avukata sorabilirsiniz.
Genel olarak size katılıyorum ev almamaları konusunda ancak şunu anlayamadım, konu sahibi şu an düşen payı şu an vermeyi düşünüyor. Yani şu anki tutarı 15 yıl sonra vermeyi düşünmüyor ki. Enflasyon ya da yatırımın karı söz konusu değil bu durumda çünkü yatırımı yapan diğer çocukları. Şu an aldığı atıyorum 10 000 liraysa onun yatırımı, karı ve geleceği ağabeyinin kendi sorumluluğudur. Yatırıma girerken alınan riske diğer kardeşlerle eşit olarak ortak olmadığı sürece neden o yatırımın karından o da faydalansın? Ortadaki amaç bir nedenden anneye ev almak. Bu sırada kardeşler belli fedakarlıklar ortaya koyup ekstra çaba sarf etmiş oluyorlar. Ağabey hiçbir şey yapmıyor. Bu durumda ona düşen direkt anneye eşinden kalan payın kardeş sayısına bölümüdür.
Yatırım söz konusu olmasaydı atıyorum ev kalmış olsaydı anneye, evet haklısınız. Çünkü her kardeşin ortaya koyduğu aynı olur o durumda. Bu durumsa çok farklı.
Ek olarak nedense kendi babası olmayan birinden dolaylı da olsa miras kalmış olması da hukuki olabilir ama nedense etik gelmedi bana.
Annenize kalan yüzde yi,irmibeşlik paydan hakkını verdiniz mi abinize? Onu vermeyip ev alıp sonra da hak iddia edemesin demenizden bahsediyoruz anlamıyorsunuz sanırım. Verin onun payını sonra alın evinizi?
Ek olarak nedense kendi babası olmayan birinden dolaylı da olsa miras kalmış olması da hukuki olabilir ama nedense etik gelmedi bana.
Aynen yaa bende okadar yorum yaptım ama bu düşüncemi söyliyemedim:26:
Kadının pekala oğlu olabilir ilk evliliğinden ki varda zaten ama annesi sırf hayatını başka bir adamla birleştirdi diye adamın parasına konma isteği de ne:44:
keşke tam anlamadan yorum yapmasaydınız.....Uvey abiye babadan kalan mirastan hak vermiyosunuz, annenize babadan kalanlarla alinan evden de hak almasin diye ugrasiyosunuz. Iyiymis.
keşke tam anlamadan yorum yapmasaydınız.....
Peki soyle anlatmaya calisayim. Ilk esimden bir cocugum olsa ikinci esimden bana kalan mirasin oldugumde ikinci esimden olan cocuklarima dagitilmasini isterim.Üvey kardeş kendi babası olmayan birinden para almış olmuyor. Annesinin malvarlığından pay almış oluyor. Düşünün ki annenize bir arkadaşı, bir miktar para bağışladı. O da size miras kaldı. Hiçbir farkı yok.
Anlatmayi becerememissin demek ki
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?