üvey abi , miras, ne yapmak gerek?

ben cvp verdim ama siz görmemişsiniz hanımefendi....

derdimi ifade edebildiğimi düşünüyorum. konu amacından sapıp ıkılı dıyologlara dondu sanırım..

Kendinizi ifade edebilseydiniz herkes aynı şeyi söylemezdi muhtemelen. Eğer en başta belirtseydiniz kendi payıyla tatmin olmuyor diye, problem olmayacaktı. Yalnız o durumda da hukuki olan hakkından tatmin olmuyorsa bu kendi problemi, bana sanki olay o değilmiş gibi geliyor. Demin de belirttiğim gibi olay bu ise bir avukatla görüşün annesinden kalan hakkını alsın ve geri kalanında hak sahibi olamasın. Ki şu anda hakkını verseniz sonradan nasıl hak iddia edecek ki

üvey abiniz bununla yetinmese bile kanunlara göre fazlasını alamz ki? ancak yine bir devremülkü annenizin üstüne yaparsanız tekrardan hak doğabilir. bunu en iyisi avukatla görşmeniz gerekir

Cow konu sahibi şimdi yazmış, abisi annenin 25'lik payından kendine düşenle yetinmiyormuş. Konu sahibi kardeşleriyle ona bu hakkını vermeye razıymış ama abi yetinmiyormuş.

Bu durumda yapılacak şey dediğin gibi devreye bir avukatı sokmak ya da hiç ev falan yaptırmamak. Bence en güzeli avukat aracılığıyla onun hakkını verdikten sonra ne istiyorsanız onu yaptırmanız olur. Sonuçta hakkını aldıktan sonra hak iddia edemez ki.

annem hayattayken o parada (şu an için ) hak sahibi değil. biz annemin payından 4e bölüp vermeye de hazırız. zaten alacağımız evin yanında kucuk bı mıktar kalıyor. ama adam razı gelmiyor. bunun baska bir yolu yok mudur benım derdım bu..

evet onu ben de duydum ama bu ev yeni alınacağı için babamdan kalan mirasla aldığımızı nasıl ispatlarız

Bence profesyonel birine danışmanlığınız. Sıkıntı olmayacak şekilde miras geliriye evi aldığınızı kanıtlarsanız sıkıntı olmuyor diye biliyorum

Bunu avukatla halletmen gerekiyor canım. Buradan çözüm bulabileceğin bi durum değil ne yazık ki.
İnşallah kimse hakkından azını-fazlasını almadan konuyu çözersiniz konu sahibi.
Sevgiler.

Tapu annenizin üstüne olunca nasıl abiniz mirasçı oluyor ki? Ya eksik anlattınız ya bir yanlışınız var. Üvey abiniz annenizin mirasçısı olamaz.

üvey abi dediği annesinin ilk evliliğinden olan abi. yani annenin öz oğlu. ve mirastan pay alır. bunun olmaması için ev annenin üstüne olmamalı. bu arada bence annenin ilk evliliğinden olan oğul konu sahibinin öz kardeşidir. sonuçta anne bir.

kapora verildi henuz alınmadı. kendısı 1/16 yı (annemın 1/4ü ) kabul etmedi.. off ne olacak bilmiyorum..

Keşke anlaşmaya varmadan bunu yapmasaydınız. Sorun çıkartabilir şimdi.
Yani o hakkını aldıktan sonra ev fikrini düşünüp, planlayıp kapora vs girişseydiniz sorun çıkmazdı muhtemelen.
Tavsiyem avukat aracılığı ile ona hakkını vermeden ortak ev almayın. Sorun çıkar.

Bunu avukatla halletmen gerekiyor canım. Buradan çözüm bulabileceğin bi durum değil ne yazık ki.
İnşallah kimse hakkından azını-fazlasını almadan konuyu çözersiniz konu sahibi.
Sevgiler.

aminnnn.. burda yardımcı olacak , soyle yapılabilir diyecek birini bulabilirim sandım.. nerdeyse dayak yiyecektim..
avukat en iyisi..

aminnnn.. burda yardımcı olacak , soyle yapılabilir diyecek birini bulabilirim sandım.. nerdeyse dayak yiyecektim..
avukat en iyisi..

Evet canım,
abine hakkını vermeye razı olduğunuzu onunsa bununla yetinmediğini en başından söyleseydin konun yanlış anlaşılmayacaktı ama sen direk "ortak ev yaptıracağız, annemin payından abime de kalacak ama onun evde hisseye sahip olmasını istemiyoruz biz kendi birikimlerimizi de katacağız" şeklinde konuya girersen tabi ki tepki görürsün canım.
Neyseki sonradan öğrendikte toparladık :44:

annem ,Allah gecinden versin, ilerde vefat ederse , o da annemin çocuklarından biri olduğu için pay sahibi oluyor..

Üvey abinin de babası sonuçta. Babadan kalan miras paylaşılır. Sonra da kim ne istiyor sa yapar. Abi nüfusta annenin üstüne ni kayıtlı. Sorun buysa siz öz kardeşler evi kendi adınıza alırsınız

bu ilk konumdu, bır dahakıne tam olarak anlaşılsın diye tüm detayları anlatırım artık :)

Şimdi anladım, biraz sıkıntılıymış o zaman durum:44: Bence en mantıklısı hakkı neyse ayırıp vermek ve alınan evi sizlerden birinin üzerine yapmak. O kişinin eşi de noterden bir şey imzalayabilir, hak iddia etmeyeceğine dair. Bir avukatla görüşün eminim bir yolu vardır

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…