- Konu Sahibi asateacher
-
Ben anlayamadım bu kadar basitçe anlatılan bir şeyin nasıl anlaşılamadığını. Yüzde yirmi beşlik payda tüm kardeşlerin hakkı olduğuna göre onun hakkını verin diyoruz bir saattir ama hala buna cevap vermek yerine "anlatamadım galiba" diyor. Biz anladık, annenizden dolayı olan hakkını verin, gerisiyle napıyorsanız yapın diyoruz, çok basit aslında ama
derdimi ifade edebildiğimi düşünüyorum. konu amacından sapıp ıkılı dıyologlara dondu sanırım..
Abinizin payını verin diye ben de açıkça belirttiğimi düşünüyorum. Elbette sizin hakkınız olan kısımda abinizin söz hakkı olmamasını istemenizi anlıyorum da annenizin abinizin hakkı olan parasını da eve katıp sonrasında pay almasın demenizi anlamıyorum. Verin annenizden olan payını, isterse dünyanın en kötü insanı olsun o para onun hakkı. Parayı da eve katarsanız adamın hakkını yemiş olursunuz, o da sonrasında hakkını ararŞimdi payını verirseniz hem hak yememiş olursunuz hem de sonradan bu tip bir problem olmaz. Adamın hakkı olan parayı sormadan etmeden ne hakla eve katıyorsunuz ki?
%25 in 1/4 unu vermeye (cunku 4 kardeş oluyor ) hazırız ama kendisi bunla yetinmiyor..
üvey abiniz bununla yetinmese bile kanunlara göre fazlasını alamz ki? ancak yine bir devremülkü annenizin üstüne yaparsanız tekrardan hak doğabilir. bunu en iyisi avukatla görşmeniz gerekir
Bunu niye baştan belirtmiyorsun ki? İki saatir dil döküyoruz bişey demiyorsun.
O zaman işler değişir işte canım.
Kendinizi ifade edebilseydiniz herkes aynı şeyi söylemezdi muhtemelen. Eğer en başta belirtseydiniz kendi payıyla tatmin olmuyor diye, problem olmayacaktı. Yalnız o durumda da hukuki olan hakkından tatmin olmuyorsa bu kendi problemi, bana sanki olay o değilmiş gibi geliyor. Demin de belirttiğim gibi olay bu ise bir avukatla görüşün annesinden kalan hakkını alsın ve geri kalanında hak sahibi olamasın. Ki şu anda hakkını verseniz sonradan nasıl hak iddia edecek ki
Abinizin payını verin diye ben de açıkça belirttiğimi düşünüyorum. Elbette sizin hakkınız olan kısımda abinizin söz hakkı olmamasını istemenizi anlıyorum da annenizin abinizin hakkı olan parasını da eve katıp sonrasında pay almasın demenizi anlamıyorum. Verin annenizden olan payını, isterse dünyanın en kötü insanı olsun o para onun hakkı. Parayı da eve katarsanız adamın hakkını yemiş olursunuz, o da sonrasında hakkını ararŞimdi payını verirseniz hem hak yememiş olursunuz hem de sonradan bu tip bir problem olmaz. Adamın hakkı olan parayı sormadan etmeden ne hakla eve katıyorsunuz ki?
evet onu ben de duydum ama bu ev yeni alınacağı için babamdan kalan mirasla aldığımızı nasıl ispatlarız
annem hayattayken o parada (şu an için ) hak sahibi değil. biz annemin payından 4e bölüp vermeye de hazırız. zaten alacağımız evin yanında kucuk bı mıktar kalıyor. ama adam razı gelmiyor. bunun baska bir yolu yok mudur benım derdım bu..
Abinin hakkını vermeden evi aldınız mı?
Tapu annenizin üstüne olunca nasıl abiniz mirasçı oluyor ki? Ya eksik anlattınız ya bir yanlışınız var. Üvey abiniz annenizin mirasçısı olamaz.
kapora verildi henuz alınmadı. kendısı 1/16 yı (annemın 1/4ü ) kabul etmedi.. off ne olacak bilmiyorum..
Bunu avukatla halletmen gerekiyor canım. Buradan çözüm bulabileceğin bi durum değil ne yazık ki.
İnşallah kimse hakkından azını-fazlasını almadan konuyu çözersiniz konu sahibi.
Sevgiler.
aminnnn.. burda yardımcı olacak , soyle yapılabilir diyecek birini bulabilirim sandım.. nerdeyse dayak yiyecektim..
avukat en iyisi..
annem ,Allah gecinden versin, ilerde vefat ederse , o da annemin çocuklarından biri olduğu için pay sahibi oluyor..
Evet canım,
abine hakkını vermeye razı olduğunuzu onunsa bununla yetinmediğini en başından söyleseydin konun yanlış anlaşılmayacaktı ama sen direk "ortak ev yaptıracağız, annemin payından abime de kalacak ama onun evde hisseye sahip olmasını istemiyoruz biz kendi birikimlerimizi de katacağız" şeklinde konuya girersen tabi ki tepki görürsün canım.
Neyseki sonradan öğrendikte toparladık:44:
annem hayattayken o parada (şu an için ) hak sahibi değil. biz annemin payından 4e bölüp vermeye de hazırız. zaten alacağımız evin yanında kucuk bı mıktar kalıyor. ama adam razı gelmiyor. bunun baska bir yolu yok mudur benım derdım bu..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?