Üvey anne olmak istemiyorum suclu muyum?

Çocuklar zor şeyler yaşamışlar ve tam da ergenlik zamanları. İnsanın kendi çocuğu bile çok zorluyor. Bunlar çok doğal şeyler emin olun çocuklar için. Yetişkinler gibi olgun davranamazlar. Fakat sizin samimi sevginizi gördükçe, değişeceklerdir. Sabrederseniz, hem çok büyük sevap alırsınız, hem de iki yavruya ileride yuvamız diyecekleri bir aile hediye etmiş olursunuZ. Onların çocuk olduğunu ve bunların geçici olduğunu hatırlatın kendinize. Çocuklar insanın can damarını çok çabuk keşfeder ve sizi üzmek istediklerinde bunları kullanırlar ama büyükler gibi kin gütmek değildir amaçları. Atlatırsınız inşallah. Benim arkadaşımın ergenlik çağındaki oğlu babasıyla öyle kavgalar ediyordu ki, annesi yıpranıyordu hep aralarını yapmaktan ama şimdi 18 yaşında efendi bir çocuk oldu çıktı.

Dedik notlarin yuksek olursa alicaz diye ama derslerle de hic alakasi yok o telefonu alamayacagini biliyor yani

Sizlere bir ilgisi yok.cocugun psikolojisi bozulmuş.Acil çocuk psikiyatristine gitmesi lazım yoksa ergenlik döneminde,tum hayatında herkese dert olur.Cocuk ağır travma geçirmiş.Gecer,unutur diye beklememek lazım.Bu babasının,sizin değil bir uzmanın çözebileceği bir problem.Allah yardımcınız olsun.

Allah razi olsun insallah bunlari da atlatacagiz

Bizim durumlar biraz karışık oldugu icin imam nikahli evliyiz
Ozaman esini felan bosver.
Madem ayrilmayi bile dusunmussun o cocuklar icin.
Hic kendini yorma birak napiyolarsa yapsinlar.
Sende kendine daha huzurlu bi duzen kur.
Cunku naparsan yap su durumda yipranan hep sen olursun.
Cocuklar herseyi bildikleri yastalar.
Cocuklar anneye gidiyor geldiginde size huzur vermiyor.
Yaslari kucuk olsa zamanla asarsiniz herseyi diyecegim ama 13 yasinda bi cocuk.
Bide sadece siz de degil.
Siz baska anne baska cocuk napsin.

Yahu ne psikiyatri arkadaşlar ya.
Bakırköy'e yatırsınlar yok.
Çocuk anne babası ayrı, telefon istiyor, dersleri var vs vs.
Ergenlikte çocuk çok anormal bir şey göremedim ben.

canım tedaviye cevap vermiyor olabilirler . Yaşları bence pedagog için fazla ve onlar için doğru merkez ergen danışma merkezleri :) Bir kerede ergen merkezlerine götürün . Oradaki danışmanlarla ilk önce siz konuşun danışman size nasıl bir tavır sergilemeniz gerektiğini söylesin ... Sizin de bu yorucu süreçte destek almaya ihtiyacınız olabilir . Gerekirse sizde psikoloğa gidin . Allah yardımcınız olsun ...

Mutlaka ama mutlaka psikiyatri yada pedegog a goturmelisiniz. Benzer şeyleri yaşayan erkek yeğenim var 11 yaşında . Benzer problemleri yaşıyoruz annesi ve biz. Çok sıkıntılı süreçler bunlar. Babası ile annesi yada siz ve eşiniz yada annesi ; uzmandan yardım almali çocukla ilgili. Bu arada basliginizla yazdıklarınızı bagdastiramadim. İlgilenmek istemiyorum anlamında mi söylediniz ? Birde bişey daha annesi ile hiç görüşmüyor mu çocuk ? Onu merak ettim

magdurlugunu kullanmaya da calisiyor bence.
taviz vermeyeceginiz konulari net bir sekilde dile getirin,acik acik soyleyin tehditlerin ise yaramayacagini ve tabiki biran once uzman destegi alin.

Ergenlik çagında, siz ne kadar iyi olsanızda onun gözünde annesinin yerini almış kadınsınız.Maddi destek saglayın, annesinde kalsın, erkek çocuktu galiba ugraşmak zor olur.

Durumun sizle ilgisi yokki zaten normal olmayan olaylar yaşamışlar ve ergenlik çağında... ne sizin ne babasının çözebileceği bir durum yok ortada. Profesyonel destek almalı her ikisi de

13 yas zor bir donem .O donemde bazen kendi cocuklarımin uvey amnesi olsaydım nasil başederdim diye düşünduğüm oldu .Allah kolaylik versin .Kendi sınırınizı çizin anneniz değilim her konuda babanız karar versin deyin bence .Çünkü ne yapsanız kötü olacaksiniz.

cocuklar yaslarından buyuk sıkıntılar cekmısler
suan tam ergenlık yasları
gercekden cok zor bı doneme gırıyorsunuz
bence bunu tek basınıza atlatamazsınız
sanırım bı uzmandan destek almak gerekıcek

annesını ozluyordur gıdınce o ılgıyı goremeyınce oyle yapıyorda olabılır...
kotu bı anne olsanız buna uzulup burda fıkır alısverısınde bulunmazdınız kendı hallerıne bırakırdınız :)
uzulmeyın gecıcek bu zamanlar bıraz sabır

Uzman destegi aliyoruz.
Ben uvey anne degil kendi anneleri kadar ilgili saygili ve sevgi gosteren olmaya calisiyorum. Çocuklar için zor bir dönem ve ben bunu atlatabilecegimize inaniyorum inşallah gececek bu donemlerde...
Sadece anlayamıyorum bir cocuk istenmedigini bile bile neden gitmek ister?

ne olursa olsun o annesı
kendısını doguran kısıden sevgı gormek ısteyecekler tabıkı buyuzden gıtmek ısteyecekler
onlar suan cok karısık durumdalar
ılerde daha sonra anlayacaklar sızın cabanızı :)

Sizin ve babasının zayıf yönünü bulmuş çocuk giderim diye tehdit ederek her istediğini yaptırmaya çalışıyor . bence çok uzerine gitmeyin ,annelerine gitmekte özgür oldugunu söyleyin . ..bunun dışında tabi psikolog şart. çocuklarin ikisi için de üzüldüm ayrıca çok zor dönemler geçirmişler . bence sizin de onlara kol kanat germeniz ne kadar büyük bir sevap...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…