Öyle biseyde teklif etmek istemedim açıkçası babama yanlis anlasilmaktan korkuyorum..cunku ben onun maddi manevi zarar görmesini istemiyorum..kendimi düşünüyomusum gibi gözükmekten korktum acikcasiBaban evlencekse de mirasını sana devretsın..
Ztn kadin ilişkiyi bitirebilir canim babam onu zorlamiyoki evlilik istemedigini söylüyo babam..kadininda bu yönden bir rahatsizligi varsa irtibati keseblir hemen ısrar edip yapışmasına anlam veremiyoruzBence normal bir durum. O yaşta çoluk çocuğa karışmış bir kadının nikahsız bir ilişki yaşaması hoş karşılanmaz. Evlilik sözleşmesi gibi bir şey yapsın babanız, olmaz mı? Kadına da yazık ya...
Babanın malvarlığı çok mu? Evlilik sözleşmesi yapsınlar sorun kalmaz tabi kadının da sevgili değil eş olma isteği çok normalMerhaba arkadaslar..benim annemle babam ayrildilar..annem evinde babamda babannemle birlikte yaşiyo..babamin bir bayan arkadasi var fakat babam evlenmeye karsi şuan için..açikcasi bana söyledigi kizim benim tüm malvarligim senin bu yüzden kimseyle nikah kiymak istemiyorum yarin öbür gün ölürüm senin kimseyle sorun yaşamani istemiyorum hakkin yensin istemiyorum ben bugune kdar senin için çalıştım dedi bana .benim problemim şu kadin sürekli babamla evlenmek için baski kuruyo benim kuzenimi ariyo yani babamin yiğeni kıza dert yaniyo o da ben karisamam dayimin hayatina diyo..sürekli bir baski halinde babam beni boyle arkadas olarak kabul edersen et ben evlenmeyi düşünmüyorum demiş..ama kadinda sürekli bir ısrar var..kadinin iki büyuk cocugu var biri evli digeri nisanli torunuda var evindede hasta babasi var onunla birlikte yasiyor kadin.biz kuzenimle kafamiza taktik bu konuyu niyeti ne bilmiyoruz ama sürekli babamin aklini çelmeye çalisiyo napmamiz lazim paniklemelimiyiz yoksa normalmi bu durum bilemedim fikirlerinize ihtiyacim var şimdiden cok tesekkur ederim
Çok tesekkur ederim cevap için.. kafamda ki sorulara cevap oldu..Sorunuzu cevaplayayım ; Türkiye'de vasiyet hukuku yok, nikah olursa tüm maddi varlıkların üçte biri eşe kalır, vasiyetin hükmü yoktur. Malların tamamını üzerine geçirerek bu sorunu eşiyle karşılıklı olarak çözebilir. Ancak Allah göstermesin eş ölüm halinde dava açıp hakkını talep edebilir. Bu işin tek kesin çözümü evlilik anlaşması, eşin vefat halinde hak talep etmeyeceği ile ilgili bir evrak imzalaması gerekiyor
Baba bence kızı bahane ediyor yarın bir gün boşanırım diye mal mülk vermemek için evlenmiyor, ayıp yaşını başını almış insanlar sevgili hayatı yaşıyor bir evlat olarak konu sahibi bunu babasına nasıl yakıştırıyor anlamadım, sonuçta o kadınla beraberBaban 53 yaşında. Diyelim ki evlendiler ve baban uzun yıllar daha yaşadı. Farzet ki 25 yıl daha hatta daha fazla.
Allah gecinden versin vefat ettiğinde nikahlı eşi olarak hemde onca yıl kahrini çekmiş karısı olarak hiç mal mülk kalmasın mi? 3 te 1i diye biliyorum ben kadına kalan oranı. Bunca sene babana emek verecek, fazlasıyla helaldir bence. Ayrıca 2 yılda olabilir bu süre. Derim ki yerinde olsam, 2 sene emek verdi, baktı babama allah razı olsun.
Benim annem babam ayrıldı. Seninkinin aksine babam maddi olarak çok zorda bıraktı. Ama keşke evlense de evde onunla ilgilenen biri olsa. 3 kuruş vermesin bana mühim değil. Bu yaşta erkeklerin yalnız kalması zor, yaşlandıkça daha zorlasacak.
Belki dediginiz gibi niyeti farklıdır ama bu durumda da iyi niyetli biriyle muhakkak evlenmeli babanız.
Tanışmak istememekle hata yapıyorsunuz, annemin yerine koymam demissiniz, inanın lise öğrencisi sandım sizi, bu kadar duygusallik fazla.
Ayrıca babanızın saflık derecesinde iyi niyetli olduğunu düşünmüyorum. Kendini koruyabilir, geleceğinizi dusunmesinden belli.
Bilemiyorum babanın niyetini ama konu Sahibi çok gereksiz duygusal. Ha bu kadın kötü niyetlidir belki bilemem ama kadının evlenme ısrarı bana çok normal geldi. Kim olsa ısrar eder. Belirli bi yaştan sonra evlilik mantık birliği, onca zaman gorusmusler, babası umut vermiştir de, tabiki ısrar edecek.Baba bence kızı bahane ediyor yarın bir gün boşanırım diye mal mülk vermemek için evlenmiyor, ayıp yaşını başını almış insanlar sevgili hayatı yaşıyor bir evlat olarak konu sahibi bunu babasına nasıl yakıştırıyor anlamadım, sonuçta o kadınla beraber
Sen anlayamadin herhalde benim yazdiklarimi,birincisi beni tanimiyosun ve mal duskunu falan diye konusamazsin benim hakkimda..bu uslupla konusucaksan konudan cik ve yorum yapma lutfen..benim anneminde mal varligi var,evliyim eşiminde benimde ALLAHA cok sukur herseyimiz var fazla fazla babamdan tek bir kuruş kalmasada ben hayatimi rahatlikla sürdürebilirim..para pul düşkünü bir insan degilim sadece kadinin bu sekilde kafayi takmis olmasi benim aklimda süphe uyandirdi.hic duymadin herhalde para pul icin kendi eşini öldüren zehirleyen insanlari biz bunlari düşünüyoruz babam öldukten sonra napayim ben para pulu benim zaten herseyim var lutfen yorum yapmak icin sacma sapan yorumlar yapip benim canımı sıkmayınKonu sahibi mal düşkünü gibi görmesini istemiyorum babamın beni demiş tek amacı maddi manevi babasının zarara uğramaması imiş ama bence tek amacın mal düşkünlüğü kusura bakmada .. Ne yanş kadın babanla metres hayatımı yaşayacak tabii ki nikah ister kadın ve mal almakda hakkı bu durumda siz tamamen bencil davranıyosunuz bırakında babanızda mutlu olsun ..
Ayrica bir kadin kendine o sekilde yasamayi yakistiriyosa bu babamin degil onun edepsizligidir bana göre kimse onu biseye zorlamadi..daha önceden babami taniyodu arkadasiydi ayrilinca geldi yapisti babamda ben evlilik dusunmuyorum secimini kendin yap dedi kadinda tamam bende evlilik dusunmuyorum dedi arkadas kalmayi kabul etti smdi birden bire evlilik cikartti istemiyorum dedikce babam bi sekilde nasil evlenebilirim diye cözüm yolu ariyo burda sorun babamdami yoksa kadindami istemiyosa kendine yakistirmiyosa ceker gider ozaman silah zoruyla tutanmi var zaten metres hayati falan yasayan yok kadin babasiyla yasiyo benim babam annesiyle yasiyoKonu sahibi mal düşkünü gibi görmesini istemiyorum babamın beni demiş tek amacı maddi manevi babasının zarara uğramaması imiş ama bence tek amacın mal düşkünlüğü kusura bakmada .. Ne yanş kadın babanla metres hayatımı yaşayacak tabii ki nikah ister kadın ve mal almakda hakkı bu durumda siz tamamen bencil davranıyosunuz bırakında babanızda mutlu olsun ..
Ben anlatamadim galiba yada siz anlamadiniz burda yakistirilmicak bir durum yok kadin kendi babasiyla yasiyo benim babam kendi annesiyle aralarinda bir arkadaslik baslamadan babam diyoki ben evlilik düsünmüyorum,kadinda bende düsünmüyorum derdimi paylasabilcegim bir arkadas ariyorum diyo..daha sonrada olayi evlilige bagliyo yani ortada kandirilan bir insan falan yok kadin ayrilablir irtibati keseblir cunku babam ona evlencem diyipte vazgecmedi..ayrilmayip sürekli evlenmek istemesi bizi endişelendiriyo ztnBaba bence kızı bahane ediyor yarın bir gün boşanırım diye mal mülk vermemek için evlenmiyor, ayıp yaşını başını almış insanlar sevgili hayatı yaşıyor bir evlat olarak konu sahibi bunu babasına nasıl yakıştırıyor anlamadım, sonuçta o kadınla beraber
bir konu açdıysan sadece sana onay verenleremi izin vereceksin yorum yapmasına izinle yorum yapmıyoruz kusura bakma ben nasıl gördüysem öyle yorumladım üstelik sen demiyosunki başta kadında bende evlilik istemem dedi diye başda kadın ben de istemiyorum evlilik deyip sonradan illa nikah dediyse bende ararım bunda art niyet ama sen bunu başda belirtmiyosunki ..Sen anlayamadin herhalde benim yazdiklarimi,birincisi beni tanimiyosun ve mal duskunu falan diye konusamazsin benim hakkimda..bu uslupla konusucaksan konudan cik ve yorum yapma lutfen..benim anneminde mal varligi var,evliyim eşiminde benimde ALLAHA cok sukur herseyimiz var fazla fazla babamdan tek bir kuruş kalmasada ben hayatimi rahatlikla sürdürebilirim..para pul düşkünü bir insan degilim sadece kadinin bu sekilde kafayi takmis olmasi benim aklimda süphe uyandirdi.hic duymadin herhalde para pul icin kendi eşini öldüren zehirleyen insanlari biz bunlari düşünüyoruz babam öldukten sonra napayim ben para pulu benim zaten herseyim var lutfen yorum yapmak icin sacma sapan yorumlar yapip benim canımı sıkmayın
Konuya gıcık olduysan girme ozaman seni zorla sokan yada yorum yap diye baskı yapanmı var anlamiyorum sizin gibi insanlari ya dogru düzgün okumadan yorum yapmak icin yorum yapiyosunuz..ortada ümit verme yok diyorum okumadinizmi yorumlari en bastan babam diyoki ben evlilik dusunmuyorum diyo kadinda bende dusunmuyorum derdimi paylasabilcegim bir arkadas ariyorum ztn diyo..babam babannemde yasiyo kadinda kendi evinde babasiyla..ortada ne birlikte yasama var ne ümit verme durumu var..babam evlilik istemiyorum dedikce bu kadin sürekli evlilik icin ikna etmeye calisiyo ayrilsin ozaman..bu adam ilk gün demis daha evlenmiycem diye..madem öyle ilk bastan kabul etmeseydi torun torba sahibiyse.kusura bakmayinda düzgün edepli bir insan evlilik dısı bisey istemiyosada bu arkadaslik bile olsa kendine yakistirmiyosa eger o iliskiyi hemen noktalar adamin pacasina yapisipta yuzsuz gibi surekli ikna etmeye calisma.agzimi actircaksiniz simdi bekaretini aldida hamilemi birakti sanki babam sacma sapan konusmayin lutfen yaya bu konuya gicik oldum ya. pardon da kadin babaniza kancayi mi takmis. e babaniz bu kadinla gorusmus ki kadin bi umit beslemis. sonra da ben evlenmem arkadas kalalim diyor. kadin ... mi bu yasta torun torba sahibi kadin elbette evlilik dusunur. babaniz bir eli yagda bir eli balda oooh arkadas kalalim nikah olmasin. ben o kadina acidim. en kisa zamanda terkeder ins babanizi. tabi babaniz bir yandan ona umit vermiyirsa.
Ben sizin yorum yapmaniza kizmadim,olumsuzda olumluda yorumlu yapablirsiniz..ama siz beni akli parada olan biri gibi yansitip mal düskünü demissiniz ben buna kizdim..oyle bir niyetim olsaydi eger babamin mali gitmesin diye nasil önlem almaliyiz hukuki acidan nedir bunun kurali diye konu acardim..benim derdim para degil acaba ne icin evlenmek istiyo babamda onu anlamaya calisiyorum ya akli fikri sadece paradaysa kalksa babama bi zarar verse hicmi gormediniz tvde haberde hep izliyoruz bizim kaygimiz bu hanfendi yoksa 3 kuruşun derdinde insanlar degiliz Allaha sukur biseye ihtiyacimiz yok..önceki yorumlardada yazdim ztn kadin ilk basta evlenmek istemiyodu simdi istiyo diye dikkat etmemissiniz demekkibir konu açdıysan sadece sana onay verenleremi izin vereceksin yorum yapmasına izinle yorum yapmıyoruz kusura bakma ben nasıl gördüysem öyle yorumladım üstelik sen demiyosunki başta kadında bende evlilik istemem dedi diye başda kadın ben de istemiyorum evlilik deyip sonradan illa nikah dediyse bende ararım bunda art niyet ama sen bunu başda belirtmiyosunki ..
görmedim belkide çocuklarla boğuşurken gözden kaçmış ama burdan bakınca öyle görünüyor yani bir kadın gelip babanızla sevgili olucak ama siz evlenmesin diyeceksiniz bu şekilde bakınca mal düşkünü gibi görünülüyor elbette . Ama dediğim gibi kadın önce evlenme değil niyetim deyip evlilik için bastırıyosa amacı başkada olabilir babanızı öldürmeyecek dahi olsa parası için nikah kıydırmak isteyebilir bu durumda sizin yapıcanız şey o kadına babam bütün mal varlığını benim üstüme yaptıracakmış demek bakalım hala evlilik isteyecek mi yada babanızla ilgileecekmi yada babanızı sıkıştıracakmı yapma diyeBen sizin yorum yapmaniza kizmadim,olumsuzda olumluda yorumlu yapablirsiniz..ama siz beni akli parada olan biri gibi yansitip mal düskünü demissiniz ben buna kizdim..oyle bir niyetim olsaydi eger babamin mali gitmesin diye nasil önlem almaliyiz hukuki acidan nedir bunun kurali diye konu acardim..benim derdim para degil acaba ne icin evlenmek istiyo babamda onu anlamaya calisiyorum ya akli fikri sadece paradaysa kalksa babama bi zarar verse hicmi gormediniz tvde haberde hep izliyoruz bizim kaygimiz bu hanfendi yoksa 3 kuruşun derdinde insanlar degiliz Allaha sukur biseye ihtiyacimiz yok..önceki yorumlardada yazdim ztn kadin ilk basta evlenmek istemiyodu simdi istiyo diye dikkat etmemissiniz demekki
Gereksiz bir duygusallik yok ortada bir evlat olarak tabikide babami dusunmek zorundayim ben..tekrar tekrar söylüyorum babam ilk gün daha ben evlenmek istemiyorum diyo kadinda bende istemiyorum dert ortagi arkadas ariyorum sadece diyo..ortada bir ümit verme durumu yok.sonradan kadin evlenmek istiyo ztn yeni bisey bu dediginiz gibi uzun zaman falan olmadi bu kadin babami taniyomus ztn önceden iş geregi tanidigi bir insan babam boşaninca cikmis babama arkadaslik teklif etmis babamda evlenmek istemedgini söylemis burda hatali babammi oluyo bu durumda ilk basta kabul edipte aniden evlilik icin sürekli israr etmek bi cozum yolu aramak sacma gelmiyomu sizede babam en bastan soylemesine ve hala istemedgini soylemesine ragmenBilemiyorum babanın niyetini ama konu Sahibi çok gereksiz duygusal. Ha bu kadın kötü niyetlidir belki bilemem ama kadının evlenme ısrarı bana çok normal geldi. Kim olsa ısrar eder. Belirli bi yaştan sonra evlilik mantık birliği, onca zaman gorusmusler, babası umut vermiştir de, tabiki ısrar edecek.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?