- 2 Ocak 2021
- 2.423
- 1.173
- 83
- 33
- Konu Sahibi Cogsicagtir02
-
Benimde babam terketti gitti bizi ama yıllar sonra geri dönmek isteyince annem düzenimiz bozulmasın diye kesin bir dille reddetti anneme çok minnettarım keşke sizin annenizde bu adamı tekrar basınıza bela etmeseydi bence gönderin çocuklarının yanına kafanız rahat eder öbür türlü kafanız hiç rahat etmeyecek29 yaşında bir kadınım. Bu yaşta ne düsüneceğimi nasıl hareket edeceğimi bilmiyorum. Zorlu bir cocukluk dönemim oldu. 8 kardesle ortada kaldık yıllarca. Annem basımımızdaydı ama hem anne tarafı hem baba tarafı gayet iyi durumda olmalarına rağmen biz maddi manevi cok sınandık. Yeri geldi yiyecek, giyecek bir sey bulamadık...Babam denecek adam da bizi bırakıp başka kadınla evlendi. Hem de işlerim var diyip giderek. Aylarca haber alamamıstık.Sonradan öğrendik ki baska kadınla evlenmis, ikiz çocukları olmus. Tabi bahsettiğim bu olay 21 yıl önce.. Öyle böyle okudum çok sükür mesleğim elimde. Bu baba denecek adamı annem yıllar sonra affetti. Biizim oralarda bırakıp gitmek cok da kolay değil. Yani kendimi buna inandırmak istiyorum, annemin caresizdim ondan affettim demesine inanmak istiyorum, yoksa annemden nefret etmekten korkuyorum. Şuan içimde bir ates yanıyor sanki. Geçmiyor... Zorluklarla bu günlere geldik. Baba olmadığı icin, annem kardeslerimi erkenden evlendirmek zorunda kaldı. İyi kötü geçiniyorlar simdi. Ama daha iyi de olabilirdi durumları onlar da cok cekti.
Simdi bu adam isleri bozuldu diye gelip bize döndü ya, diğerleri babasız kaldı simdi sözde. Babam 10 yıldır da burda. Gelmesini hic istemedik, onlardan koparmadık yani. Biz alısmıstık babasızlığa. Geldiğinde hic toparlanamadık. Cünkü sırf annem üzülmesin diye onlara da baktık. Yani babam 4 ayağının üstüne düstü yine. Arada öbür cocuklarım der dururdu utanmadan. Öbür karım der dururdu. Sizin icin geldim onları bıraktım der dururdu. Sanki gelip bize bakıyormus, calısıp yedirip iciriyormus gibi..Gecende whatsappta cocukların fotoğraflarını paylasmıs. İçime öküz oturdu. Tamam diyeceksiniz ki cocuklarıdır. Paylasması normal. Ben de diyorum cocuklarıdır ama bizi yıllarca maddi manevi zorluklar icinde bıraktığı anlar geldi aklıma. Yaptıkları geldi. Görüssün bir sey demiyoruz biz buna ama paylasması bize haksızlık değil mi? terbiyesizlik değil mi? Benim kardesimin calısıp gönderdiği paraların bir kısmını o kadına yolluyormus, simdi görüsüyorlar diye de bu cocuklar ondan ihtiyaclarını giderecek para de isteyecek. Bu adam da calısmıyor biz bakıyoruz onlara. Bizim paramızı yollayacak yani. Delirmek üzereyim. Bu kadar vicdansızlık olur mu ? Kadın bir kac kez para istemisti gördüm mesajlarda bu arada, faturaları öde demisti mesela. Bizim paramızla ödemisti o da ..Lütfen cocuklar konusunda bir sey demeyin. Asla onlara karsı bir kinim yok. Hatta bir kac sene önce bulup yazmıstım da. Ama 21 yasındaki cocukların çalışmayıp simdi para istemeleri zoruma gidiyor. Yıllarca da görüsmediler babamla. Daha gecenlerde arayıp neden bizi aramadın diyorlarmıs. Amaclarının babalık yapmadın, en azından simdiden sonra maddi yönden yardımcı ol demek olduğunu düsünüyorum. Ki kadın her ay para istemeyi adet edinmis. Kendi çalısıp göndersin buna asla lafım yok, ama bizim paramızı onlara göndermesi cok zoruma gitti. Saçma sapan yazmıs olabiirim. Kusura bakmayın.
Gider mi her ay eline düzenli para geciyor. Keske gitse. Annemin eline cok sans gecti bırakması icin. Sizin icin bırakmadım deyip duruyor ama kendi bencilliğinden yaptı ne yaptıysa simdi cekiyoruz böyle iste zararı var hic yararı dokunmadı bizeBenimde babam terketti gitti bizi ama yıllar sonra geri dönmek isteyince annem düzenimiz bozulmasın diye kesin bir dille reddetti anneme çok minnettarım keşke sizin annenizde bu adamı tekrar basınıza bela etmeseydi bence gönderin çocuklarının yanına kafanız rahat eder öbür türlü kafanız hiç rahat etmeyecek
Evli değilim. Evlilik istiyorum ama nasip iste. Annemin hatalrı yüzünden suan bu haldeyiz. Kesinlikle hakları, maddi olarak babam onlara bakmak zorunda zaten. Ama bize bakmak icin bile bi cabası olmadı. Simdi gönderse bile bizim paramızı yollayacak. Asla bir kurus yollamıcam bu saatten sonra ama kardesim bu sefer annem annem diyor iste.ay babanıza sinir oldum resmen
ne kadar yüzsüz bir adam
tam 10 çocuk sahibi bir de.
gerçekten kendi çalışmalı ve kendi bakmalı çocuklarına
ben olsam ekonomik olarak yardım etmem çok net söyliyim
29 yaşındasınız evli misiniz bilemiyorum ama evlenirim bir yuva kurarım ya da evliyim kendime lazım deyip vermem.
Diğer kadın ve çocukların da hakkıdır ona karışamayız ama babanızın biraz sorumluluk alması gerekiyor.
Bunu yapan anne olsaydı kimse yüzüne bakmazdı, şu baba aşkı nedir anlayamıyorum. O nedenle yerden göğe kadar haklısınız
O zaman hayatınızdan bu adamı çıkarmak için ayrı bir düzene geçin anneniz de hala çocuklarım için deyip dursun , sinir oluyorum böyle kadınlara kendini düşünüp zerre kadar çocukları umrunda olmaz ama sorsan çocuklarım için, anneniz bencil benim annem evlenmedi bile tekrardan sırf üvey baba gelmesin diye, bizi meslek sahibi etti ahirete göçtü, yani demem o ki kendinizi kurtarın ordan..Gider mi her ay eline düzenli para geciyor. Keske gitse. Annemin eline cok sans gecti bırakması icin. Sizin icin bırakmadım deyip duruyor ama kendi bencilliğinden yaptı ne yaptıysa simdi cekiyoruz böyle iste zararı var hic yararı dokunmadı bize
Oooo ne kadar kavga ettim, ne kadar laf söyledim anlatamam. O yüzden beni sevmez baba denen adam. Diğerleri öyle değil ama ben sivrilirdim hep. Babam geldiğinde ben ünideydim. Evde değildim. Yoksa yine belki annemin aklını celerdim. Simdi ne söylesem bos. Aynen su kadının kocası bıraktı, benimki basımda diyordu annemKusura bakmazsanız, anneniz için ne desem hafif kalır. Kendisinin kullanılmasına müsaade ettiği yetmezmiş gibi çocuklarının sömürülmesine göz yumuyor. Belki elaleme kocam beni seçti, bana geri geldi diyebilmek için, bilemiyorum. Ama hissettiklerinizde haklısınız. Üzüldüm sizin adınıza. Anneniz kabul etti de, kocaman insanlar olarak siz çocukları posta koyamadınız mı? çocuklarımı bıraktım sizin için dediğin de, bizi neden bıraktın zamanında? Neden diyemiyorsunuz anlamadım.
Ne güzel anneniz varmıs. Mekanı cennet olsun. Düzenim var aslında. Ama tayin isticem. Annemi de istemiyorum artık. Ne yapsam da ona da yaranamadım. Hatasını o da kabul etmiyor.O zaman hayatınızdan bu adamı çıkarmak için ayrı bir düzene geçin anneniz de hala çocuklarım için deyip dursun , sinir oluyorum böyle kadınlara kendini düşünüp zerre kadar çocukları umrunda olmaz ama sorsan çocuklarım için, anneniz bencil benim annem evlenmedi bile tekrardan sırf üvey baba gelmesin diye, bizi meslek sahibi etti ahirete göçtü, yani demem o ki kendinizi kurtarın ordan..
Kusura bakmazsanız, anneniz için ne desem hafif kalır. Kendisinin kullanılmasına müsaade ettiği yetmezmiş gibi çocuklarının sömürülmesine göz yumuyor. Belki elaleme kocam beni seçti, bana geri geldi diyebilmek için, bilemiyorum. Ama hissettiklerinizde haklısınız. Üzüldüm sizin adınıza. Anneniz kabul etti de, kocaman insanlar olarak siz çocukları posta koyamadınız mı? çocuklarımı bıraktım sizin için dediğin de, bizi neden bıraktın zamanında? Neden diyemiyorsunuz anlamadım.
Amin Allah razı olsun, bence de tayin isteyin kendinize daha güzel bir düzen kurun , aileniz bile olsa sömürülmeyinNe güzel anneniz varmıs. Mekanı cennet olsun. Düzenim var aslında. Ama tayin isticem. Annemi de istemiyorum artık. Ne yapsam da ona da yaranamadım. Hatasını o da kabul etmiyor.
haklısınız tesekkür ederim insallah :)Amin Allah razı olsun, bence de tayin isteyin kendinize daha güzel bir düzen kurun , aileniz bile olsa sömürülmeyin
Kocası terketmiş başka kadına gitmiş diyeceklerine, kocası pişman olmuş geri gelmiş demelerini istiyor anneniz. Bir nevi diğer kadına galip gelmiş gibi görüyor kendini. İpsiz sapsız babanızı beslemek uğruna.Oooo ne kadar kavga ettim, ne kadar laf söyledim anlatamam. O yüzden beni sevmez baba denen adam. Diğerleri öyle değil ama ben sivrilirdim hep. Babam geldiğinde ben ünideydim. Evde değildim. Yoksa yine belki annemin aklını celerdim. Simdi ne söylesem bos. Aynen su kadının kocası bıraktı, benimki basımda diyordu annem
para falan vermeyin aten annenizi yada sizi sevdiği için gelmedi para da vermezseniz kendi kaçar gider zaten29 yaşında bir kadınım. Bu yaşta ne düsüneceğimi nasıl hareket edeceğimi bilmiyorum. Zorlu bir cocukluk dönemim oldu. 8 kardesle ortada kaldık yıllarca. Annem basımımızdaydı ama hem anne tarafı hem baba tarafı gayet iyi durumda olmalarına rağmen biz maddi manevi cok sınandık. Yeri geldi yiyecek, giyecek bir sey bulamadık...Babam denecek adam da bizi bırakıp başka kadınla evlendi. Hem de işlerim var diyip giderek. Aylarca haber alamamıstık.Sonradan öğrendik ki baska kadınla evlenmis, ikiz çocukları olmus. Tabi bahsettiğim bu olay 21 yıl önce.. Öyle böyle okudum çok sükür mesleğim elimde. Bu baba denecek adamı annem yıllar sonra affetti. Biizim oralarda bırakıp gitmek cok da kolay değil. Yani kendimi buna inandırmak istiyorum, annemin caresizdim ondan affettim demesine inanmak istiyorum, yoksa annemden nefret etmekten korkuyorum. Şuan içimde bir ates yanıyor sanki. Geçmiyor... Zorluklarla bu günlere geldik. Baba olmadığı icin, annem kardeslerimi erkenden evlendirmek zorunda kaldı. İyi kötü geçiniyorlar simdi. Ama daha iyi de olabilirdi durumları onlar da cok cekti.
Simdi bu adam isleri bozuldu diye gelip bize döndü ya, diğerleri babasız kaldı simdi sözde. Babam 10 yıldır da burda. Gelmesini hic istemedik, onlardan koparmadık yani. Biz alısmıstık babasızlığa. Geldiğinde hic toparlanamadık. Cünkü sırf annem üzülmesin diye onlara da baktık. Yani babam 4 ayağının üstüne düstü yine. Arada öbür cocuklarım der dururdu utanmadan. Öbür karım der dururdu. Sizin icin geldim onları bıraktım der dururdu. Sanki gelip bize bakıyormus, calısıp yedirip iciriyormus gibi..Gecende whatsappta cocukların fotoğraflarını paylasmıs. İçime öküz oturdu. Tamam diyeceksiniz ki cocuklarıdır. Paylasması normal. Ben de diyorum cocuklarıdır ama bizi yıllarca maddi manevi zorluklar icinde bıraktığı anlar geldi aklıma. Yaptıkları geldi. Görüssün bir sey demiyoruz biz buna ama paylasması bize haksızlık değil mi? terbiyesizlik değil mi? Benim kardesimin calısıp gönderdiği paraların bir kısmını o kadına yolluyormus, simdi görüsüyorlar diye de bu cocuklar ondan ihtiyaclarını giderecek para de isteyecek. Bu adam da calısmıyor biz bakıyoruz onlara. Bizim paramızı yollayacak yani. Delirmek üzereyim. Bu kadar vicdansızlık olur mu ? Kadın bir kac kez para istemisti gördüm mesajlarda bu arada, faturaları öde demisti mesela. Bizim paramızla ödemisti o da ..Lütfen cocuklar konusunda bir sey demeyin. Asla onlara karsı bir kinim yok. Hatta bir kac sene önce bulup yazmıstım da. Ama 21 yasındaki cocukların çalışmayıp simdi para istemeleri zoruma gidiyor. Yıllarca da görüsmediler babamla. Daha gecenlerde arayıp neden bizi aramadın diyorlarmıs. Amaclarının babalık yapmadın, en azından simdiden sonra maddi yönden yardımcı ol demek olduğunu düsünüyorum. Ki kadın her ay para istemeyi adet edinmis. Kendi çalısıp göndersin buna asla lafım yok, ama bizim paramızı onlara göndermesi cok zoruma gitti. Saçma sapan yazmıs olabiirim. Kusura bakmayın.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?