- 24 Nisan 2017
- 1.284
- 1.409
- 48
- 49
- Konu Sahibi NasilYarDiyeyim
-
Benim bulantim ve kusmam 9 ay surdu.Sezeryanden bir gun oncesine kadar kustum.Doktorum en agir geciren hastamsin demisti.Bir bardak suyu bile alamiyordum cocuklarima muhtac bile oldum.Yani kimseni hamileligi bir gecmiyor.Insan o anda yaninda birini istiyor ama sunu soyliyim ,etrafinizda pervane olan esiniz varsa en buyuk destekciniz o oluyor.Bence sizinki yemekte yapar, evde temizler ,sizi kimseye muhtac etmez.Yasadiginiz zorlugu biliyorum cunki en agir sekilde yasadim.Bildiğiniz gebelik bulantisinin ağır hali bu. Niye kucumsediniz anlamadım. Allah kimseye yasatmasin. Kesinlikle abartmiyorum. Kullanmadığım bulantı ilacı kalmadı. Serum halinde verilse dahi etki etmiyor bana ve kilomun ne kadar düşük olduğunu belirttim. Bulantimin 9 ay değil muhtemelen bir iki ay sonra geçeceğini de biliyorum kim size 9 ay dedi ki ya da hangi mesajimda böyle bişey var?
Bildiğiniz gebelik bulantisinin ağır hali bu. Niye kucumsediniz anlamadım. Allah kimseye yasatmasin. Kesinlikle abartmiyorum. Kullanmadığım bulantı ilacı kalmadı. Serum halinde verilse dahi etki etmiyor bana ve kilomun ne kadar düşük olduğunu belirttim. Bulantimin 9 ay değil muhtemelen bir iki ay sonra geçeceğini de biliyorum kim size 9 ay dedi ki ya da hangi mesajimda böyle bişey var?
Bu teşhisi de doktorum koydu kafamdan uydurmuyorum. İkiz gebelik oldugu için genç olduğum için ve ilk olduğu için maalesef başıma gelen bu.
Annemin de 9 ay sürmüş ama kendim için hayal edemiyorum. Çünkü benim bir depom yok vücudumda. Allah kimseyi düşürmesin. Şans işte...Benim bulantim ve kusmam 9 ay surdu.Sezeryanden bir gun oncesine kadar kustum.Doktorum en agir geciren hastamsin demisti.Bir bardak suyu bile alamiyordum cocuklarima muhtac bile oldum.Yani kimseni hamileligi bir gecmiyor.Insan o anda yaninda birini istiyor ama sunu soyliyim ,etrafinizda pervane olan esiniz varsa en buyuk destekciniz o oluyor.Bence sizinki yemekte yapar, evde temizler ,sizi kimseye muhtac etmez.Yasadiginiz zorlugu biliyorum cunki en agir sekilde yasadim.
İkiz olmayacak artık teke düştü. Benim biraz panik olmamın sebebi hastanede yattigim gün çok travmatikti. Ya tekrar kendime bakamaz da hastaneye dusersem diye odum kopuyor. Belki şans belki hemşirenin o anki beceriksizliği bilemiyorum damar yolum beni mahfetti. Acısı bir yana hala o damar ve dirsegimin alakasız yerleri mosmor.Gebelikte bulanti sebebiyle hastaneye yatmis biriyim. Abarttiginizi dusunmuyorum.
Ama esinizle kendi ailenize yetmeyi ogrenmek inanin sizin icin en hayirlisi.
Ama ben gencim
Ama ben zayifim
Ama ilk gebelik
...
Anliyorum zorlaniyorsunuz. Ama bu esnada size destek olacak kisi esiniz. Yapamaz diye bir sey yok. Milyarlarca insan yemek yapiyor. Hepsi sonradan ogrendi. Esinizin bu kadar insandan ne eksigi var? Siz simdiden aile olarak kendinize yetemezseniz ikizler gelince ne yapacaksiniz?
Bebek hele ki ikiz bakimi kolay bir sey degil. Benim esim yapamaz diyorsunuz ama muhtemelen siz ikizlerle de uzun sure yemek yapmaya vakit bulamayacaksiniz. Birinin derdi bitse birininki baslayacak. Biri uyusa biri uyanacak. Mecburen yemegi ya esiniz yapacak ya o cocuk bakacak siz yapacaksiniz. Ya da bir kac yil daha baskalarindan bekleyeceksiniz.
Bildiğiniz gebelik bulantisinin ağır hali bu. Niye kucumsediniz anlamadım. Allah kimseye yasatmasin. Kesinlikle abartmiyorum. Kullanmadığım bulantı ilacı kalmadı. Serum halinde verilse dahi etki etmiyor bana ve kilomun ne kadar düşük olduğunu belirttim. Bulantimin 9 ay değil muhtemelen bir iki ay sonra geçeceğini de biliyorum kim size 9 ay dedi ki ya da hangi mesajimda böyle bişey var?
Bu teşhisi de doktorum koydu kafamdan uydurmuyorum. İkiz gebelik oldugu için genç olduğum için ve ilk olduğu için maalesef başıma gelen bu.
Apartmanimda hamilede yokki, siz oldugunuzu dusunup yemek gotururdum.Dediginiz gibi bir tabak yemegin bile o anda o kadar kiymeti oluyor ki beklemeseniz bile.Allah yardimciniz olsun kolaylik versin.Bu akşam ziyarete gelecekler ama konuyu acmayacagiz. Yakındaki sıcak yemekcileri bı kontrol edicez yiyebilecegim şeyler mi diye.
sabah ve öğle yemeklerini nasıl yapacaksınız? bence bi tabak fazla değil de 2-3 günde bir gelip size yemek yapmasını isteyebilirsiniz bu arada eşiniz de bi kaç şey öğrensin çorbadır pilavdır makarnadır. Fırın yemeklerini siz tarif edin doğrasın koysun fırına. Kadından her gün beklentiye girmeyin bence. Evet yapar belki ama , belki de ağır gelir , yeni evli henüz samimiyetiniz yok. Yapamam derse gocunmayın bence.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?