- 2 Temmuz 2016
- 1.013
- 1.738
- 133
- Konu Sahibi NasilYarDiyeyim
-
Belki kadın seve isteye yapar ama geçici çözüm bunlar, eşinizin gerektiğinde size çocuğunuza kendisine bir kap yemek yapabilmesi lazım. Öyle beceremez diye bir şey yok. Her yer yemek tarifi dolu. O yüzden herkes eşiniz varken kan bağı olmayan bir kadından istemenizi olumsuz gördü. Hafta bir kez rica edin bence. Diğer günler de eşiniz öğrensin yapsın bişeyler. Mesela pazar günü eşiniz yapsın 2-3 gün yiyin, çarşamba ya da perşembe günü de kv den rica edin. O zaman çok zor olmaz ama hergün hergün sıkıcı olur.İkiz olmayacak artık teke düştü. Benim biraz panik olmamın sebebi hastanede yattigim gün çok travmatikti. Ya tekrar kendime bakamaz da hastaneye dusersem diye odum kopuyor. Belki şans belki hemşirenin o anki beceriksizliği bilemiyorum damar yolum beni mahfetti. Acısı bir yana hala o damar ve dirsegimin alakasız yerleri mosmor.
Herkesin tepkisi bu yönde oldu zaten. Teklif etmeyeceğim kayinvalideme. Belki uygun bir yer bulirum
Benin anneme cekmisim oda cok zor gecirmis.Ben ilk 6 ay hastaneden cikamadim .Hemsirelerle akraba olduk.Benim ucuncu hamileligim en zor gecti.Usenmeyip saymistim 27 tane serum yedim.Benimde zor gectigi icin hamile gorunce o gunler aklima geliyor.Allah hepsine kolaylik versin.Annemin de 9 ay sürmüş ama kendim için hayal edemiyorum. Çünkü benim bir depom yok vücudumda. Allah kimseyi düşürmesin. Şans işte...
Ben daha agir gecirdim bahsettigin belirtileri. Her sabah ise surunerek gittim. Zaten bulantilarimdan dolayi yemek yiyemiyordum. Sadece meyve sebze.. O da cok cuzzi.. Bence biraz idare edilebilir durumdasiniz. Gunduzleri de disaridan yemek isteyebilirsiniz veya kocaniz yemek yapabiliyorsa aksamlari yapsin. Siz onu gunduz de yiyin. Calismiyorsaniz siz annenizin yanina gidip kalin.Herkese merhaba. Uzun uğraşlar sonucu hamile kaldim. Önceleri iki tane kese gördük hormonlarim tavan yaptı. Sonra bir tanesi kendiliğinden düştü. Şuan tek embriyo ile yoluma devam ediyorum. Fakat durumum çok iyi değil. Hiperemezis gravidarum diye bir sıkıntımız var. Bulantidan dolayı yemek yiyemiyorum çok sık olmasa da yediklerimi çıkarıyorum. Kokulara dayanamıyorum. Yemek düşüncesi bile kötü yapıyor beni. Şuanda 45 kiloyum. Geçen hafta açlıktan bayıldığım için hastanede yattım bir gece. Tek başıma banyo yapamıyorum fenalasiyorum. Her yerim ağrıyor başım dönüyor neyse durumum bu şekilde daha da uzun anlatmama gerek yok.
Annem 17 saat mesafeden bana bakmaya geldi ama dönmek zorunda artık. Yolculuk çok uzun olduğu için onunla memlekete gidemiyorum. Eşim gündüzleri iş yerinde. Akşamları etrafimda pervane ama yemek yapmayı bilmiyor.
Kayinpederim bize 5 dakika mesafede oturuyor. Yeni evlendi. Eşi sağlıklı ve genç biri. Ondan bana fazlalık bir tabak yemek yapmasını nasıl isteyebiliriz? Eşim alıp getirecek iş çıkışları. Başka bir cozum bulamadık. Çok mu saçma olur?
Herkese teşekkür ediyorum bu şekilde farklı düşünceleri okuyunca insan daha geniş bir açıdan bakabiliyor olaya. Burayı seviyorum.
Tatlim 9 ayda surebilir.. normal olani bir kac hafta surmesi ama.., ben son gebeligimde doguma giderken bile bulanti yasiyordum.. ayrica abarttigini dusunmuyorum ben.. halsizlik tansyon dusuklugu karin agridi bulanti hepsini sonuna kadar yasadim bende.. yasamayan bilmez.. herkes ayni degil kaldiki ayni kisinin hamilelikleride cok farkli oluyo :) tecrubeyle sabit :)Bildiğiniz gebelik bulantisinin ağır hali bu. Niye kucumsediniz anlamadım. Allah kimseye yasatmasin. Kesinlikle abartmiyorum. Kullanmadığım bulantı ilacı kalmadı. Serum halinde verilse dahi etki etmiyor bana ve kilomun ne kadar düşük olduğunu belirttim. Bulantimin 9 ay değil muhtemelen bir iki ay sonra geçeceğini de biliyorum kim size 9 ay dedi ki ya da hangi mesajimda böyle bişey var?
Bu teşhisi de doktorum koydu kafamdan uydurmuyorum. İkiz gebelik oldugu için genç olduğum için ve ilk olduğu için maalesef başıma gelen bu.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?