Üvey Kaynana, içim şişti

Onu geçen bayram dedim. Oğlunu evlendir de Beraber yaşayın dedim ama o da biliyor oğlu evlenmez. Evlendiği kaıdna yazık. Biriyle evlenecek olsa ben kızı uyarırım yakma başını diye. İçimde tutma nedenim ise eşime asla bir şey dememeleri ve o gelince konunun birden kapanması. Durduk yere bak bu kadın böyle diyor, baban bile bu fikri destekliyor desem tuhaf olacak çünkü ona kimse bir şey demedi. Hep bana söylüyorlar, üstelik hayır dememe rağmen. Mesela bana çocuk yap diye söyleniyordu. Bende içinde kaldı sanırım, sen doğur bir tane daha hem ona bakar dedim. Gelin çok cevap veriyorsuna döndü olay. Ben zaten susmuyorum onlara karşı

Kadin genis aile istiyor demek ki :) evde iki bekar erkek daha varmis. Cok istiyorsa kendi oglunu evlendirsin gelini ile birlikte yasasin. Bir daha konuyu acarsa simdi senin oglun dururken benim gelmem yakisik almaz deyin. gelecek olan geline ayip olur dersiniz

Hizmetçi arıyor kendine kaynanalık, millet öz kaynananın yüzüne bakmıyor bundaki de farklı bi hadsizlik. İyi yapmışsın çat çat konuş, güzellikten anlayacak bi tip değil.
Valla ben kendime bakamıyorum. Bazen bir hafta yemek yapmadığımız oluyor evde. Ya da çamaşırlar dağ oluyor. Yoruluyoruz çünkü. Bide bonuslara mı bakacağım. Çamaşırı makina kurutuyor, ona bakarak keşke bide katlasan ne güzel olur diye hayal kuruyorum. Robot süpürge keşke kendi bezini yıkasa diye iç geçiriyorum. O kadar yoruldum hayattan. Ama onlara bunu deyine siz zorluk mu gördünüz oluyor. Kadın bana resmen eskiden kuyudan su çekerdim diye başlıyor çektiğini anlatmaya. En son, ondan böyle çöküp kalmışsın dedim. Yine ben ağzı durmuyor oldum.

Oğlu sap yiyip saman sıçsa da çalışmaz. Tembel. Haliyle kimse ile evlenemez .onlar da biliyor, bana yer yapıyorlar. Hayır pat pat yok diyorum, bazen kulaklık takıyorum ama yok yani. Sanki duvara konuşuyorum

Üvey kaynana: Birlikte yaşayalım.

Konu sahibi: Ev ev üstüne olmaz.

Üvey kaynana: Biraz idare etsen olmaz mı?

Hayatimda daha salak bir cevap duymadim.Neyi idare edeceksiniz ay? Gel evimi temizle, bana yemek yap, ütü yap diyor sağlıklı kadın.

Eşinize olduğu gibi anlatın. Net olun asla rızanız olmadığını, kazik kadar üvey kayınla aynı evde olmayacağınızı söyleyin.

Deli mi ne ya?

Bu kocama anlatmadim diyen kadinlari da hic anlamıyorum. Tamam kocanizin yaninda boyle seyler soylemiyorlar eyvallah. Ama kocaniz siz bunlari soylediginizde "haaaayiiiirrr, sus lqnet kadin aileme iftira atamazsinnnn" tipinde beyinsiz bir adam mi? Degilse neden soylemiyorsunuz? Amac ne yani. Valla bi ben miyim en ufak gicik oldugum seyde gidip annen soyle dedi kardesin boyle yapti gicik oldum diye adami didikleyen. muhtemelen kocaniz da (mal degilse) üvey anneyle oturmaya baliklama atlamayacaktir. Olasi olmayan bisey icin ne bu gerginlik

ohaaa bu ne ya kendine bedavaya hizmetçi arıyor. Eşinize söyleyin tabi ki olduğu gibi anlatın. Böyle bir şeyi kabul edecek biriyse kaçın zaten yani. Üvey kv ye çok güzel konuşmuşsunuz zaten bir daha ısrar ederse kendilerine parayla bakıcı tutabileceklerini söylersiniz gerekirse eve birkaç tane de aday yollayın

Malesef ben ilk evliliğimde bunun sıkıntısını yaşadım. Eski eşime ailesi alakalı hataları anlatınca gidip direk uyarıyordu. Bu sefer saçma bir durum oluşuyordu. Bu sefer eşimle sorun olabilir ihtimalini de düşünüyorum. malesef eski evliliğim nedeni ile hiçbir erkeğe yüzde yüz güvenmem. Eşimin nasıl tepki vereceğini bilmiyorum. Burada ne adamlar gördük, başta böyle değildi diye. O yüzden bıçak kemiğe dayanmadan söylemek istemiyorum. Benim annem de bekar. Asla bizimle yaşama talebi olmadı. Eşim de yazık kadına dediği oldu. Ona bile aynı ev olmaz ama alt üst olur ilerde dedim kendi annem için. Ki annemi çok seviyorum ama olmaz yani. Benim kabul etmeyeceğimi biliyor zaten. Gidip bak babanla bir olup böyle diyorlar demek istemiyorum. Gidip uyarsa da ne değişecek? Kadını ben uyarıyorum da dinlemiyor

Beni asıl geren şey gelip yerleşir değil de Bayramı burnumdan getirmeleri. Her bayram böyle mi olacak diyorum. İlk evliliğimde de kaynanam her gittiğimizde, her gün maaşımı sorar, o da ara ara beraber yaşama hayali kurar, bize şunu alsanıza bunu alsanıza derlerdi. O zaman da susmadım ama midemi bulandırdılar bir kere

Bidaha bu konuyu açmayın de bence. Bidaha açarsanız hiç gelmeyeceğim de.

Ya bırak ne isim takarlarsa taksınlar, huysuz gelin, çeneli gelin, uyuz gelin vs vs. Hiçbir türlü yaranamayacaksın ki. Ne dedikleri ne düşündükleri çok mu önemli? Üvey kaynana la, kim sallar?

Ya bırak ne isim takarlarsa taksınlar, huysuz gelin, çeneli gelin, uyuz gelin vs vs. Hiçbir türlü yaranamayacaksın ki. Ne dedikleri ne düşündükleri çok mu önemli? Üvey kaynana la, kim sallar?
İnsan yeri geliyor, severek evlendiği adama bile tahammül edemiyor evde. Eski ben olsam her gün acaba bir arada yaşar mıyız korkusuyla uyuyamazdım ama ilk evliliğim yüzümden uzun süre terapi aldım. Artık biri canımı sıkınca falan tak tak söylüyorum. Bende kalacağına karşıdakine girsin hesabı. Ama işte duymak isteyene. Kayınbabayı çok etkiliyor. Zaten adam seni kendisine baksın diye aldı. O da hem evlendi hem de şimdi sana oğlun baksın havasına girdi

çok gülesim geldi bu konuya üvey kv seni gerizekalı sanıyor zannımca

Kardeş hiç söyleme birak dağınık kalsın

Eşiniz de gidip üvey anne ile yaşayacak, karısını ona bakıcı yapacak değildir herhalde. Niye bu endişe? Gülün geçin ya da eşinize havale edin.

Ben olsam çoktan eşime anlatır, rahatsız olduğumu söylerdim. Nasıl insanlar içinde tutabiliyor, anlamam mümkün değil.

Annenizin ileride sizinle yaşama ihtimalini düşündüğünüz için mi konuyu eşinize açıp keskin yorumlar yapmak istemiyorsunuz?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…