Türkiye Kızılay Derneği, kan bağışını artırmak amacıyla yürüttüğü kampanya çerçevesinde halkı bilgilendirici broşürler bastırdı. Türkiye'de kan gruplarının görülme sıklığına yer verilen broşürlere göre, halkın yüzde 39'u A Rh pozitif, yüzde 29'u 0 Rh pozitif, yüzde 14'ü B Rh pozitif, yüzde 6'sı A Rh negatif, yüzde 5'i AB Rh pozitif, yüzde 4'ü 0 Rh negatif, yüzde 2'si B Rh negatif, yüzde 1'i de AB Rh negatif kan taşıyor.
Bir kac yil oncesine ait bir yazi ama farketmez. Zaten internette de heryerde en zor bulunan kan ab rh negatif yazıyor.
Benim babam ab+ annem a+ erkek kardesim 0- kardesim uvey mi yani:)
Yine vikipediye göre
Evet annene 0-, a-, b-, ab- kan verebilirmis ama bu genel olarak doğru ise de uzun dönem kan bağışı gerektiren kişilere kendi kan gruplarının aynısının verilmesi zorunludur diyor.
Bulmus mu kan grubu ile ilgili belgeyi
Yuhhhh babadan üveylik nedir yaa. Saçmalamayın lütfen. Babama daha xok benziyorum ayrıca hem hastanede karisma durumundan bahsettim ben evlatlik.almadan değil
Böyle yazıyor
yuhh nasıl bir tabir yahu..
hastanede karışma evlatlık vs.. babanıza benziyorsanız zaten neden üvey olduğunuzu düşündünüz ki ?
defalarca yazdım annenizin kan grubunu yanlış biliyosunuzdur diye..
kaldı ki bende evlatlık olduğunuzu falan söylemedim nerden vardınız bu kanıya acaba?
Eğer anneninizin ve babanınızn kan gruplarından eminseniz, sizin B olma ihtimaliniz yok.
Anneniz 0 rh negatif ise; genotip 00 (--)
Babanız A rH pozitif ise olasılıklar şu şekildedir , genotip AA ++ , A0 +- ,
Bu çiftten olan çocukların kan grupları ise şu şekilde olabilir; A Rh pozitif, A Rh negatif, 0 Rh negatif ve O rh pozitif
Kesinlikle ve kesinlikle B grubuna dahil olamazsın.
Ama şöyle bir şey var, ben kendimi sıfır zannediyordum öyle aklımda kalmış 14 yaşımda bir test yaptırdım bir baktım A rh pozitifmisim. Önce annenin babanın kan gruplarından emin ol belgleleriyle sonra şüphelebilirsin.
Bu arada;
Babanın kan grubu baskın değildir.
Kann grubu zamanla değişmez.
Birinin aynı sizin durumunuzda olduğunu duymuştum. Direkt anne ve babasına sormuş. Şok olmuşlar. Doktora gitmişler ve babasının kan grubunun aslında başka gruptan olduğu ortaya çıkmış. Eskiden yapılan ölçüm yanlışmış.
Hahaha konu sahibi dert mi ariyosun kendine güldüm kusura bakma ama komik geldi o zaman bende uveyim annm 0 babam A ben B biz 4 kardeşiz niye beni üvey alsınlar ki gayet çocukları oluyormuş. Seninde kardeşin olduğuna göre çocuk yapmaların da bi sıkıntı yok boşuna kafanı bulandirma
Nasil bir tabir biliyo musunuzz? Vefat etmis annem konusunda cok hassasim ve Anneniz babnizi aldatmis olabilire verilecek bir tabir saygisiz bir cevaba verilebilecek bir tabir. Annemden hayatta hiçbir zaman suphem olmaz inanilmaz mükemmel bir es ve anneydi yabanci biri için bu kadar kolayverilen cevaba karsilik bir tabir
Dna yaptırın.. Annenizde 1 tel saç, babanızdan 1 tel saç, birde kendi saçınız, bir laboratuvara gidiyorsunuz, bir süre sonra sonuç veriyorlar..
Çok film izliyorum.. Çookk..Ama düşünmekten kafayı yemektense kesin çözüm
bence bunlara takılma
bak ben (b+) eşim (a+)
rabbime şükürler olsun iki kızım oldu
büyüğü (0+)
küçüğü (ab+)
hepimiiznki farklı farklı ama yavrularım benim canım
Kusura bakmayın.. Tamamını okumamıştım..Her mesajda annem vefat etti yazmaktan yoruldum ama annem vefat etti dna yaptirmaya gücüm cesaretim olsaydi yaptirirdim
allah aşkına yapmayın aldatma vs nerde geçiyor kelimelerimde.. ayrıca öyle düşünüyor olsam öyle ifade ederdim..
annenize allah rahmet eylesin..
üvey olma ihtimaliniz olduğunu düşünen sizsiniz.. o zaman sadece anneden üveyliği mi düşünüyorsunuz?
hastanede karışsanız iki taraftan da üvey olursunuz.. nasıl bir üveylik düşündünüz o zaman açıklarmısınız ben pek anlayamadım..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?