üvey miyim sizce?

Nadiren de olsa böyle durumlar gözlenebiliyor. Ama büyük ihtimalle birinini birinini kan grubu yanlıştır. Doğum bilekliğinize kadar saklayan bir anneden böyle şüphelenmeyin :) Güzel günlerinizi de kendinize zehir etmeyin :)

eşimin ve benim kan grubumuz A Rh(+) iki çocuğumun da kan grubu A Rh(-). eşim araştırdı ailelerde Rh (-) lik varsa olabiliyormuş.
belki sizin de anne babanızın ailesinde B grubu kanı olan yakın akrabanız vardır.

Hay Allahım ya sabah sabah :) kızkardeşim geldi aklıma bi dönem o da takmıştı çünkü üveymiyim diye kan grubumuz aynı olduğu halde hemde :) ben annem babam ve erkek kardeşim sarışın beyaz tenli ve yeşil gözlüyüz .Kızkardeşim koyu kahverengi saçlı kahverengi gözlü ve buğday teninde lise dönemi bitene kadar takmıştı ben niye size benzemiyorum diye halbuki sima olarak bize benziyor ama gel de anlat işte ben olsam açık açık babama sorarım ne var bunda boşuna kendinizi üzmeyin .

Babamin ehliyetinde A yazıyor yanlis yapildiysa bile gidio acaba yanlis mi diye baktirmaz kii:/

Benimde ehliyet için aldığım sağlık raporunda kan grubum A+ yazıyordu hatta ehliyetime bile A+ olarak yazıldı. Yaklaşık 10 yıl sonra rahatsızlanıp hastaneye kaldırıldım, orada kan aldılar ve kan grubuma bakmışlar yine de kan lazım olursa diye, eşim sonucu almaya gitmiş bakmış ki kağıtta A- yazıyor. Yanlış oldu sanırım eşimin kan grubu A+ demiş eşim 4 kez bakmışlar kan grubuma ve sonuç A- raporda yanlış yazılmış ya da yanlış bakılmış bilemiyorum. İşin en kötü yanı da ben kan grubum A+ eşimin AB+ olduğu için evlenirken kan uyuşmazlığı için tekrar test yapmadık çünkü sonuçta kan gruplarımızı zaten biliyorduk. Ama gel gör ki benim asıl kan grubum A- çıkınca eşimde aramızda kan uyuşmazlığının olduğunu da öğrenmiş olduk. Tabii bir de o 10 yıl içinde Allah'tan kan gerekmemiş bana zira hastalıktan değil yanlış kandan giderdim herhalde.

onun tersi de eşimin başına gelmişti. eşimin kan grubu A Rh(+) iken tahlil yapılıyor A Rh(-) çıkıyor eşim ısrar edip tahlili yeniletiyor ve ikinci testte ARh(+) çıkıyor ısrar etmese yanlış sonucu vereceklerdi. yanlış kan verilmesinden ben de korkarım. bana bir kez kan grubu testi yapıldı bana çok kan verildi yaşadığıma göre benim sonuç doğruymuş :)

sadece bilgi eksikliği olduğunu düşünüorum annenizin ya da babanızın kan grubunda ... oyle bir durum yoksa bile tıbben imkansız bir olay diil bu ...

Benim annemin AB
Babamın 0
Benim A0
Kardeşimin B0

eşimin 0
Çocuğumuz olursa 0 ya da A0 olurdu
bu kadar gereksiz bilgiyi neden yazdım bilmiyorum :/

bayağı tartışılmış annenin vefat ettiğiyle ilgili belgede falan yazıyor olabilir bence kan grubu

yıllarca kardeşimde senin gibi hisetti çünkü 0 idi kan grubu ailede böle bişi yoktu biz anne babamızın kanını almıştık bi tek o farklıydı birde benzemiyor bize değişikti boy olarak ten rengi olarak her şey farklı oklar karışmayı gösteriyorduen sonunda dayanamadı annem babam ve kendi kan tahlili yaptırdı meğer hatalı olna kardeşiminkiymiş ab olaralk tespit ettilerde rahatladı kendisi

o olduğunu hatırlıyorum demişsiniz anneniz için yani emin değilsiniz ayrıca A+ dediğiniz AB+ da olabilir o zaman sizinki değişik olabilr bir kan grubundan nasıl hemen bu kanıya vardınız hayret doğrusu ayrım mı yapıyorlar kötü mü davranıyorlar nedir yani.

Benimkinin yanlış olduğunu düşünmüyorum ama belki babaminki yanlıştır. Çünkü benim hem hastanede yaptırdigimiz testlerle hem dr kan verdiğmde kizilaydan gelen belgeyle bakıldı

Yanlız mesela b- de zor bulunan bir kan
O yüzden annenizin kan grubunu sağlık evraklarından falan öğrenmelisiniz
Siz bence boşuna evham yaptınız çünkü daha net bilmiyorsunuz bile annenizinkini

Öğrenemem hanımefendi anneminkini her mesajda yazdım nerdeyse

Benimkinin yanlış olduğunu düşünmüyorum ama belki babaminki yanlıştır. Çünkü benim hem hastanede yaptırdigimiz testlerle hem dr kan verdiğmde kizilaydan gelen belgeyle bakıldı

bence annenizin ki yanlış babanızın ki yanlış olsa kardeşiniz üvey olur o zaman.

Umarim öyledir cok tesekkurler

zaten annenizin hamileyken fotosunu vs görmüşsünüz üveylik varsa sadece babadan olabilir..
çocuğa baskın olan kan grubu geçer diye biliyorum.. genelde baba ile aynı grup oluyor ..

Yuhhhh babadan üveylik nedir yaa. Saçmalamayın lütfen. Babama daha xok benziyorum ayrıca hem hastanede karisma durumundan bahsettim ben evlatlik.almadan değil

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…