Uyku Uyku Uyku!

Arkadaşım, aynı problem bende de var :) Hele bir de düşün ikinci öğretim öğrencisiysen bu durumda çok rahat davranıyorsun..
Ama benim tiroid hastalığım var, bence sen de bir baktır hormon değerlerine.
Bebek istemediğinizi söylemişsin, valla bebekle de hallolmuyor bu işler :)
Benim de teyzem aynı böyle akşam yatmak bilmez sabah kalkmak bilmez bi kadındır, gençliğinde böyleydi evlendi hala öyle, bebeği oldu hala öyle :)
Bebişi ağlıyor, uyanamıyor kadın, bebeği kayınvalidesi emzirecek utanmasa :))
Umarım atlatırız bu durumu ben de dahil olmak üzre, zira geç uyandığımda kendimi adeta suçlu biri gibi hissediyorum :/

Son düzenleyen: Moderatör:

Hiç sakin giden konu görmedim kk'da :) Aslında cevap vermiyecektim de sinirime dokundu yorumu neyse..
Aslında bu da mantıklı fikir severimde ingilizceyi. Severek dinlediğim dersti okulda :) Bunuda aklımın bi köşesinde bulundurucam. Teşekkürler :)

İzin günleriniz var ama işe yaramıyor dimi bünye alışmış erken kalkmaya :)
Of of uyuyodum ne güzel saat 2 buçukta sebepsiz yere uyandım bi su içtim bidaha yattım o saattir uyku yok kaçtı gitti bnde dayanamadım aldım gene telefonu sıkıldım yatakta dön dolaş
Ama yarın gündüz uyumicam o ayrı, hem yarın gece direk dalarım uykuya.. Yani inşallah :)

Benim eşimde yastığa başını koydu tak uyudu özeniyorum ona :) Bende böyle ayakta yine gözlerim sulanıyo ama uykum yok kaçtı bi kere :)

Senin derdinin tek devasi BEBEk bi bebegin olsun uyuya biliyomusun Bakalım bebekten once bende senin gibiydim hey gidi gunler hey

Herkes bunu diyo bencede öyle :) Kısmet artık :)

Canım ya sana soriyim o zaman.. Tiroid için devlet has. hangi bölümünden randevu alabilirim?. Bu konularda bi bilgim yokta yardımcı olursan sevinirim.. Çoğunluk tiriodine baktır demiş ne olur ne olmaz gitmekte fayda var..

Elbette olurum canım, dahiliyeye gitsen yeterli olacaktır basit bir kan tahlili ile sonucun ortaya çıkacaktır :)

Canım ne alakası var sağlan bir hobi olacak uğraşacaksın yoksa tembellik çöküyor. Tüm ev hanımlarının sağlam bir hobisi yok ama sabah kalkılır ev tıoplanıır yemek yapılır alışverişe git derken zaman zaten geçer ben 2 sene evde oturdum işten çıkmıştım eşim gidince bende yatardım ama 10 a kadar sonra kalkıp kahvaltı yap mutfağı topla ortalığı topla markere git gel yemek yap derken olmuş saat 2-3 kitap okurdum müzik dinlerim aöf okudum ben ders çalışırdım kaldı ki arkadaş edinemem çevrem yok diyorsunuz kendiniz yalnız kalmak istiyorsunuz hiç misafir arkadaş git gel sevmiyorsunuz sanırım eşinizin arkadaşlarının eşleri yok mu, kurslara gitseniz orada arkadşlıklar edinebilirsiniz çok asosyal yaşıyorsunuz bir kere. Ben de başka şehire evlendim tek akrabam arkadaşı yoktu kursa gittim, eşimin arkadaşlarının eşleriyle tanıştım. İş yok izin günlerimiz uymuyor diyorsunuz yani hep uyku için bahane üretiyorsunuz. Ben çalışıyorum ve hastayım 1 saat bile fazladan uyumak için neler vermezdim haftasonu uyurum geç yatarım çünkü ama biraz fazla uyuyayım başım ağrır ileride çocuk olunca gündüz hep uyanık kalmanız gerekecek çocuk uyumayacak eğer çocuğu da kendi döngünüze alıştırıp gece uyutmayıp gündüz akşama kadar uyutursanı gece gündüz kavramı karışır çocuğunda bence kendinizi zorlayın hiç olmazsa eşiniz için yani eşinizin başka arkadaşa dediğiniz gibi öküz olmasına gerek yok işten geldiğinde uykudan yeni kalkmış bir eş kimse istemez güzel yemekler hazırlanmış ev tertemiz dingin ve bakımlı şekilde kendini bekleyen birini ister kaldı ki eşiniz gece yatıyor siz onunla aynı saatte yatağa girip uyumuyorsunuz adam yalnız yatıyor bu da büyük problem bana göre.

Son düzenleme:

​aİLE hekiminede gidebilirsin canım onlarda kan testi yapıyorlar eger zaten sonucun yüksek çıkarsa devlet has. yönlendirirler dahiliye bölümüne ultrason falan yaparlar.

Ben evde olmayı sevmiyorum öyle uğraştığım bın hobimde yok ama arada arkadaşlarıma gidiyorum onlar geliyo benımde komşuluğum fazla yok kalkınca işlerim varsa onları yapıyorum markete gidiyorum yemek yapıyorum derken akşam oluyo zaten geç kalktığım için :)) şimdi hamileyim uyku vazgeçilmezim oldu.İncik boncukla uğraşmayı seviyorsan eğer denemeye başla bence hevesin gelir.

Bence siz evi değişin, ev karanlik sa insanin pisgoljisi de bozuluyor dengesini de. Canım sana tavsiyem hic olmazsa 2 de kalksan bile az cok birsey ler yapabilirsin. Eger böyle giderse artik eşinde rahatsız olur ve kavgalara da sebep olur..

Uyku sorunu cok kötü benim bikac yıldır bu sorunum var. Ama durumum senin gibi değil, çalıştığım halde Uyuyamiyorum malesef. Evin karanlik olduğu için güneş görmeyen evler cok kötü oluyor yaa, insanın pisgoligisini de etkiliyor. Peki birseyler değiştimi durum ne :)

Bende oyle bi dönem gecirdim ama benimkinin nedeni hamilelikti. Bir gun saati 12 ye kurdum ama calmadan kalkip dusa girmistim kocam gelmiş saat calinca bu cok güldü bu saate uyanmak icin alarmmi kurulur gibisinden patavatsz kocam babasının yaninda bunu dedi güya cok komik birsey cok bozuldum sinirlendim kavga ettik o oldu benim icin erken kalkmaya basladim laf yemektense cikilir o yataktan dedim

Canim biraz abartmissin esin bisey demiyormu ev islerini nasil hallediyorsun anlamadim.. Valla bi bebegin olsun sabah 7 8 de ayaktasin tabi gecede deliksiz bi uyku kalmiyor artik butun gun kosturmaca ev isleri derken bi bakiyorsun aksam olmus simdilerde hava erken karariyor hepten yetisemiyorsun hic biseye ama en azindan dogum kilolarini yavas yavas vermeye basladim iyi oldu..

Cocuk yap gecer canim.misal ben dun gece misafir agirladim yattigimda 2 yi geciyodu.oglum sagolsun 6 da kalkti.tabi bende.nasil enerjigim anlatamam.(istersen enrjik olma)sanirsin 10 saat uyumusum.
Kendine bi ugras bulursan kurs gibi duzene girebliirsin.yada gir bi ise calis.cocuk buyusunde calisiyims diye can atiyorum.senin yerinde olsam ise girerdim.

Acaba vitamin eksikliği olabilir mi? Unutkanlık yanında uykuyada neden olabiliyormuş. Yada düzeniniz şaştı gerçekten. Hep böyle devam edecek değil elbette ama çaba sarfetmektede fayda var ...

yazın ramazanda ben de öyle oluyodum sonra bi gün boyunca uyumuyodum saat 10 yatıp sabah kalkıyodum öyle yapıp bi daha sabah eşinle uyanabilirsin bi daha da uyumazsin

Aaah ahh seneler evvel ben de uykucuydum.esimi yollar,hoop yataga.
Ama ne tatli olurdu o uyku
Simdi ise hasretim uykuya.neden mi,,iki minik afacan
Bence bu sorunu tek cozen sey cocyk.kurs vs de olsa"amman bugun de gitmeyeyim dersin.yatarsin assagi.

Gelişme var mı arkadaşım? Uykun düzene girdi mi?

Bütün gün uykusuz hissediyorum saat 22:00 den sonra da uykum açılıyor nedense. Bünye çalışmak istemediği için uyku hormonu salgılıyor sanırım:)

Arkadasım sorununu çözdünmü bilmiyorum ama ben 4 gündür erkenden kalkıyorum bütüngün uykusuz kaldım ama yine çözememiştim gece yine uyuyamamıştım malum bunye alısınca olmuyor. bir arkadasım melisa çayı önerdi bende aktardan melisa limon çayı aldım ama poşet çay falan değil bildiğin limon yapragı ve melisa. işe yaramayacagını düşünerek denedim amaan otla çöple olur mu yaa diyodum hep. yanılmışım bende işe yaradı akşam 10da kalkmama ragmen gece içtikten bir saat sonra falan uykum geldi .)) uyumusum sabahda erkenden kalktım ve hiç uykulu olmadım gün içinde genelde uykulu oluyodum gündüz kalkınca. ha birde biraz da hıbıskus eklemiştim karışıma iksir gibi geldi

Bu sorunun iki temel sebebi olabilir: a) monoton bir hayat bicimi, yapilacak aktivitelerin olmayisi. b) tiroidlerle ya da vitamin eksikligi ile ilgili sorunlar, belki daha baska bir saglik sorunu.

Önce bir kursa yazilin, ya da bir hobi edinin, zevkle yapacaginiz ugrasilar bulun kendinize, arkadaslar edinin, disari cikip gezin. Baktiniz olmuyor, sürekli yorgunsunuz, uykusuzsunuz, o zaman bir doktora basvurun.

​Doktora gittin mi arkadaşım sonuç ne oldu ?

Selamlar, saatten de anlayacağınız üzre sorunumu çözmüş değilim :) Bir ara düzenli gittim ama ne olduysa bozuldu gene.. Doktora gitmedim. Sıkıntıdan uyuyorum biliyorum kendimi. İş bakıyorum ama geri dönüş yapan yok daha.. Bi arkadaş yazmış melisa çayını onu da denerim, umarım işe yarar. Saatlerdir yatağın içinde uyumaya çalışıyorum ama yok gözlerim ağrıyo artık ama yinede uyuyamıyorum, sonra telefona sarıyorum kk'da takılıyorum.. Pff

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…