sağ ol canım
bilmiyorum ki şimdi neden çıkıyo
belki o zaman sıkıntıların telaşesinde pek farkedilir değildi bu durum
bilemiyorum yani
ama bi arkadaşım doğru nefes alma teknikleriyle
ilgili bi eğitim almamı tavsiye etmişti
hem gevşemek hem de bu nefes tutma sorununa çözüm üretmek için
o eğitime de gitmedin tabii
Çook geçmiş olsun ne güzel atlatmışsınız.
Çocukluğum mükemmel geçti diyemem ama şimdilerde o günlerden kalan etkilerde yok oldu.
Yani ben hep böyleydim niye şimdi çıktı diye düşünüyorum açıkcası.
Hani hayatımda bir değişiklik yok aksine hayatım sakinleşti.
Hayır derim,kalps kırarım,tartışırım,kimsede lafım sözüm kalmaz kavgacı değilim ama yani kendimi ezdirmem.
Benim derdim ne acaba inan anlattıklarından sonra daha çok merak ettim.
Haklısın anne olunca sorumluluğun artıyor,ben anne değilim henüz..
Ama madem bir derdim var çözüp anne olmak isterim senin gibi..
Acilen psikoga gitmem gerek..psikoga giderken özel devlet vs farkeder mi?
iyisi kötüsü nasıl bilinir..
gündüz pek vaktim de yok akşam seansları falan oluyor mu?
inanın hiçbirşey bilmiyorum bu konudada..
Şu kadarını söyleyeyim bende dra gitmeden önce benim hayatımda hiçbir sorunum yok, bu kadar mutlu ve huzurluyken niye nereden çıktı şimdi bu diye düşünmüştüm. Uzun süre ikilemde kalmış sonrasında bir cesaret gitmiştim. Bana söyledikleri tam olarak ilk cevabımda söyledikleriydi. Yani hayır diyeceksin,kalp kıracaksın vs. Bunların çok saçma olduğunu düşünmüştüm. Ben gayet sağlıklı bir birey olduğuma emindim.
Bir tıp merkezinin muhasebe sorumlusuydum bu arada ben. Odam psiyatri dr ile karşılıklıydı. Arada birlikte çay içer sohpet ederdik. Birgün bana şunu söyledi. Ben kadının susmasını bileninden çok korkarım. Aslında sizin işiniz sır dolu. Ve kesinlikle insanın sağlığını bozmaya çok uygun. Hem bu kadar sorun ve sorumluluklu bir departmanda çalışıp hem nasıl oluyorda bu kadar sorunsuz görünebiliyorsun.Hem bu kadar samimi hem bu kadar soğuk olmayı nasıl başarıyorsun çalışanlarla. Bence kesinlikle farkında olmadığınız bir sorununuz var veya çıkacak demişti. Belki bu tarz birşeyde olabilir tetikleyen diye düşünüyorum şimdi. Netice itibari ile çalıştığım pozisyon beni ketumluğa zorlayan bir pozisyon. Oysa ben vur patlasın çal oynasın bir karakterim. Yerimde duramam. Çok eğlenceliyimdir. Ama işyerinde ister istemez daha sakin ve otoriter olmak zorundayım. Ne bilimm hani belki sende de bu tarz birşey olabilir. Başka da birşey gelmiyor ki aklıma :)
Bence ihmal etmeden git bir an önce. Mutlaka bir sebebi var çünkü. Bende iş çıkışı gitmiştim cnm. Özel'e. Benim dr. um akşam 21:00 e kadar randevu veriyordu. O bakımdan şanslıydım yani.
gecmıs olsun derınssim..
aynı sorun benim eşimde var.. farketmeden dıslerını sıkıyor ,tv ızlerken nete bakarken bıle sankı sınırlıymıste dişlerini sıkıyor gıbı
ben farkedıyorum sureklı ,o farkında degıl..
esımın snaırım stresten ..aslında stres yapmıyor ama yapıyor snırım..
cozumu ben onu o an ,dıkkatını dagıtarak ona farkettırmeden ona sorulara sorarak fılan buldum.
en kısa zmanda çözüme ulastırsın ınsallah canım
aynı problem bendede var uyurken dişlerimi sıkıyorum hatta bazen dilim uyuşuk uyanıyorum konuşamıyorum bi süre
önemsememiştim pek şimdiye kadar nedense
ama sürekli oluyor
stresli bi hayatımda yok ama neden bilmiyorum...
sanırım doktora görünmek en iyisii geçmiş olsun şimdide size de en kısa zamanda bu sorundan kurtulluruz inş.
ben de dişlerimi çok sıkarım. sanki böyle yer etmiş. sıkmazsam rahat etmiyorum gibi gelio. sıkmayı bıraktığım andaki diş çene ve baş ağrılarımı tarif edemem.. o yüzden sıkma davranışım kendi kendini tetiklior hep. bunun çaresi sanırım ağzı sürekli çalıştırmak. ya yiyerek, ya çiğneyerek ya da konuşarakacil şifalar dilerim...
geçmiş olsun derinss. istemsiz diş sıkma, akabinde baş ağrısı periyodu yaşıyorum ben de. durur haldeyken, birşeyler okurken yazarken, ne oluyor da farkediyorum bilmiyorum ama,
alt dişleri adeta üst dişlerin himayesine almış buluyorum kendimi. çenem gepgergin vaziyette. aslında bunu çok önemsemiyorum. fakat baş ağrısı huzursuzluğumu katlıyor, düşünceye odaklanamamaya sebebiyet veriyor. gün içinde verimimi epey düşürüyor.
senin problemin devam ediyor mu? hekime gittin mi? ve baş ağrın için geçmesini mi bekliyorsun ilaca yöneliyor musun?
Süreğen bir stresin yok ise, gün içinde gerildiklerini dişe/dışa vurma olarak geliştirmiş olabilirsin.
Devam eden hekim kontrolünün faidesizliğine inancın deneyimlediğin için mi, mantığın mı böyle diyor?
Mantığının yönlendirmesi ile bu kanaatte isen, bu konu için değil fakat başka problem için gittiğimde
gayret ile sıyrılabilmiştim.
Düşünceye bağlı reflekslediğimiz davranışı, neden yaptığımızı farkedip, nasıl yapmayacağımızı anlamamıza aracı olmaktan ileri gitmiyor hekim yardımı.
Burundan et aldırmak gibi dışardan müdahele değil.içerden müdahele ile tedavi.
Şu sıra yardım almaya o kadar çok ihtiyacım oluyor ki derinss. Fakat en alamayacağım zaman dilimindeyim. Çok ertelenmemesini umarım.
Baş ağrısı için günde yarım ağrı kesici kullanmaya başladım. Atik kalarak da farkettiğim an ayırıyorum dişlerimi. Acaba diyorum ayırmasam mı?
Çene böyle hazır gergin ya; öyle gergin kalarak, boyun kasları çalışır mı? ileride yaşanacak boyun kırışıklıklığına engel olabilir miyizm.
kızlar merhaba, bahsettiğiniz durum gece değil ama gündüzleri bende de mevcut. Gündüz işte akşam evde yaşıyorum, yaşıyordum..sıktığımı çenem ağrıdığında farkediyordum..
sabahları kahvaltıdan sonra bir tane kas gevşetici içtim bir hafta normale döndü.. yine başladığını farkettim sakız çiğnediğimde olmuyor çünkü çene kaslarının gerginliğini alıyor..sizede tavsiye ederim..
aynı sorun bendede var bende panik atakta var psikşiyatri doktorum kaygıdan ve kaybetme korkusundan dolayı sıkıyo olabilirsin dedi ilaç kullandım aama bişey fayda etmedi çok fazla sıkıyorum dişlerimi farkında olmadan bende bi çözüm bulmadım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?