Uykuda ve Gün İçinde Dişleri İstemsiz Sıkmak

o eğitime de gitmedin tabii

Şu kadarını söyleyeyim bende dra gitmeden önce benim hayatımda hiçbir sorunum yok, bu kadar mutlu ve huzurluyken niye nereden çıktı şimdi bu diye düşünmüştüm. Uzun süre ikilemde kalmış sonrasında bir cesaret gitmiştim. Bana söyledikleri tam olarak ilk cevabımda söyledikleriydi. Yani hayır diyeceksin,kalp kıracaksın vs. Bunların çok saçma olduğunu düşünmüştüm. Ben gayet sağlıklı bir birey olduğuma emindim.
Bir tıp merkezinin muhasebe sorumlusuydum bu arada ben. Odam psiyatri dr ile karşılıklıydı. Arada birlikte çay içer sohpet ederdik. Birgün bana şunu söyledi. Ben kadının susmasını bileninden çok korkarım. Aslında sizin işiniz sır dolu. Ve kesinlikle insanın sağlığını bozmaya çok uygun. Hem bu kadar sorun ve sorumluluklu bir departmanda çalışıp hem nasıl oluyorda bu kadar sorunsuz görünebiliyorsun.Hem bu kadar samimi hem bu kadar soğuk olmayı nasıl başarıyorsun çalışanlarla. Bence kesinlikle farkında olmadığınız bir sorununuz var veya çıkacak demişti. Belki bu tarz birşeyde olabilir tetikleyen diye düşünüyorum şimdi. Netice itibari ile çalıştığım pozisyon beni ketumluğa zorlayan bir pozisyon. Oysa ben vur patlasın çal oynasın bir karakterim. Yerimde duramam. Çok eğlenceliyimdir. Ama işyerinde ister istemez daha sakin ve otoriter olmak zorundayım. Ne bilimm hani belki sende de bu tarz birşey olabilir. Başka da birşey gelmiyor ki aklıma :)
Bence ihmal etmeden git bir an önce. Mutlaka bir sebebi var çünkü. Bende iş çıkışı gitmiştim cnm. Özel'e. Benim dr. um akşam 21:00 e kadar randevu veriyordu. O bakımdan şanslıydım yani.

gecmıs olsun derınssim..

aynı sorun benim eşimde var.. farketmeden dıslerını sıkıyor ,tv ızlerken nete bakarken bıle sankı sınırlıymıste dişlerini sıkıyor gıbı
ben farkedıyorum sureklı ,o farkında degıl..

esımın snaırım stresten ..aslında stres yapmıyor ama yapıyor snırım..

cozumu ben onu o an ,dıkkatını dagıtarak ona farkettırmeden ona sorulara sorarak fılan buldum.

en kısa zmanda çözüme ulastırsın ınsallah canım

Gerçekten ilginç bir deneyim olmuş.
Orada çalışırken böyle bir sıkıntıyla uğraşmak..
Derdinin devası yanında halbuki,geçmiş olsun..
Nereden ne çıkmış,bendne ne çıkacka çok merak ediyorum.

Çok teşekkür ederim sumakcım..
Aynen eşin gibiyim,demek ki insanlarda var .
Ben nedense sadece bana has gibi düşünüyordum..
Dilerim en kısa zamanda çözüme ulaştırırız

aynı problem bendede var uyurken dişlerimi sıkıyorum hatta bazen dilim uyuşuk uyanıyorum konuşamıyorum bi süre

önemsememiştim pek şimdiye kadar nedense

ama sürekli oluyor

stresli bi hayatımda yok ama neden bilmiyorum...

sanırım doktora görünmek en iyisii geçmiş olsun şimdide size de en kısa zamanda bu sorundan kurtulluruz inş.

Geçmiş olsun arkadaşım..
Sende ciddi boyuttasın bence,lütfen ihmal etme.
Ben ilk fırsatta gideceğim bugün biraz araştırdım ama bulunduğum yere ters psikologlar bulabildim hep..
başım çenem şu anda bile zonkluyor adeta,bitki çayı içeceğim uyumadan önce..
iyi gelebiliyormuş..

ben de dişlerimi çok sıkarım. sanki böyle yer etmiş. sıkmazsam rahat etmiyorum gibi gelio. sıkmayı bıraktığım andaki diş çene ve baş ağrılarımı tarif edemem.. o yüzden sıkma davranışım kendi kendini tetiklior hep. bunun çaresi sanırım ağzı sürekli çalıştırmak. ya yiyerek, ya çiğneyerek ya da konuşarak acil şifalar dilerim...

Zaten dişlerimi sıktığımdan beri daha çok konuştuğumu farkettim :)
Bende kendimce öyle bir yöntem buldum galiba..
Size de geçmiş olsun,bende de daimi baş ağrısı yapıyor

geçmiş olsun derinss. istemsiz diş sıkma, akabinde baş ağrısı periyodu yaşıyorum ben de. durur haldeyken, birşeyler okurken yazarken, ne oluyor da farkediyorum bilmiyorum ama,
alt dişleri adeta üst dişlerin himayesine almış buluyorum kendimi. çenem gepgergin vaziyette. aslında bunu çok önemsemiyorum. fakat baş ağrısı huzursuzluğumu katlıyor, düşünceye odaklanamamaya sebebiyet veriyor. gün içinde verimimi epey düşürüyor.

senin problemin devam ediyor mu? hekime gittin mi? ve baş ağrın için geçmesini mi bekliyorsun ilaca yöneliyor musun?

Nihil merhaba,sana da geçmiş olsun.Seni anlayabiliyorum çünkü aynı durumdayız.Rutin hayatının içinde farketmeden bilinçsizce sende aynı şeyleri yaşıyorsun.
Ben buraya konu açtıktan birkaç vakit sonra sıkıntım geçti ama yaklaşık bir hafta önce yine başladı.
Eşim yine neye sıkıldın bir derdin mi var demeye başladı,kronik bir derdim yok ama daha öncede dediğim gibi gergin bir tipim.
Sende öyle biri misin bilemiyorum,stresimi bu yolla dışa vuruyormuşum.
Profesyonel bir görüşme yaptım ama tek görüşme kafii değil,rutin bir bir periyot gerektiriyor.Benim debu sıralar başımı kaşıyacak vaktim yok.Bir de bu yolla geçebileceğine dair inancım da yok.

İlaç tedavisi sanıyorum son aşama ve tek yaptığı zihni saflaştırmak.biktisel yöntemleri tavsiye ederim.Benim şu sıralar devam ediyor bu diş sıkma ve akabinde baş ağrısı durumlarım.

Sana da çook geçmiş olsun.

Süreğen bir stresin yok ise, gün içinde gerildiklerini dişe/dışa vurma olarak geliştirmiş olabilirsin.
Devam eden hekim kontrolünün faidesizliğine inancın deneyimlediğin için mi, mantığın mı böyle diyor?
Mantığının yönlendirmesi ile bu kanaatte isen, bu konu için değil fakat başka problem için gittiğimde
gayret ile sıyrılabilmiştim.
Düşünceye bağlı reflekslediğimiz davranışı, neden yaptığımızı farkedip, nasıl yapmayacağımızı anlamamıza aracı olmaktan ileri gitmiyor hekim yardımı.
Burundan et aldırmak gibi dışardan müdahele değil.içerden müdahele ile tedavi.
Şu sıra yardım almaya o kadar çok ihtiyacım oluyor ki derinss. Fakat en alamayacağım zaman dilimindeyim. Çok ertelenmemesini umarım.
Baş ağrısı için günde yarım ağrı kesici kullanmaya başladım. Atik kalarak da farkettiğim an ayırıyorum dişlerimi. Acaba diyorum ayırmasam mı?
Çene böyle hazır gergin ya; öyle gergin kalarak, boyun kasları çalışır mı? ileride yaşanacak boyun kırışıklıklığına engel olabilir miyizm.

Süreğen bir stresim yok ama olaylara gerilmem kolay :) Yani açılmayan bir kapak,önemsiz bir lakaytlık beni gerebilir.
Elbette toplum içinde bunlara yüksek ses ile tepki veremediğimden böyle birşey geliştirmiş olabilirim.
Hekim kontrolünün bir defa deneyimledim.Devamını getiremedim,istikrar gerekiyormuş.
Konuşmak sorunun temeline inmek onu orada çözemek gerekiyormuş benim öyle bir vaktim olmadı üstelik işin kötü yanı buna dair inancım da yok :/

Yani hekim bana
diyecek ki derinss şu şu sebeplerle yapıyorsun bunu,hadi düzel :) bu mu yani bilmiyorum cehalet içinde bir yorum olabilir bu belki ama benim 27 yıllık psikolojik sebepsiz nedensiz birikmişiliklerimi bir kaç görüşmede çözebilir mi ki?Dediğin gibi sadece" hah bak bulduk sebep bu" diyecek..

Ben baş ağrısı için aspirin kullanıyorum tam günün ortasında alıyorum hani sanki ağrı kesiciden daha az zararlı gibime geliyor.
İşin garip tarafı şu ki bugün arkadaşımla yemek yedik kahve içtik çok güzel vakit geçirdik fakat ben onunla konuşurken bile sıkıyordum dişlerimi,çok sevdiğim bir arkadaş sohbette oldukça keyifliydi.
Ben sosyal hayatımı yaşarken beynim arka planda bazı stresli mevzularla meşgul galiba

Bahsettiğin sıkıntıyı hiç düşünmemiştim.Sürekli bu kadar kasılmanın bir sonucu olacaktır inşallah olmaz ama maalsef olacaktır.
Şu an snaa bunları yazarken de sıkıyorum mesela,,,
Bir an önce kurtulmak istiyorum çünkü dün gece uykumdan uyanmama neden oldu o gerginlik :/

kızlar merhaba, bahsettiğiniz durum gece değil ama gündüzleri bende de mevcut. Gündüz işte akşam evde yaşıyorum, yaşıyordum..sıktığımı çenem ağrıdığında farkediyordum..
sabahları kahvaltıdan sonra bir tane kas gevşetici içtim bir hafta normale döndü.. yine başladığını farkettim sakız çiğnediğimde olmuyor çünkü çene kaslarının gerginliğini alıyor..sizede tavsiye ederim..

aynı sorun bendede var bende panik atakta var psikşiyatri doktorum kaygıdan ve kaybetme korkusundan dolayı sıkıyo olabilirsin dedi ilaç kullandım aama bişey fayda etmedi çok fazla sıkıyorum dişlerimi farkında olmadan bende bi çözüm bulmadım.

Bende de gece değil.Sadece gece değil aslında.
Kas gevşeticiyi çok tavsiye eden var ama kalıcı bir çözüm değil gibime geliyor.
Sakız ise gerçekten mantıklı.
Geçmiş olsun.

Şimdi biraz daha gerilmeye başladım
İlaçla geçmediğine göre psikiyatr gitmekten ziyade psikog daha makul gibi.
Kaygı konusunda haklısın herkes hayata dair sıkıntısını farklı farklı yansıtıyor.
Bizimki de böyle demek ki :26:

yaa ayni sorun bendede var... sinirli degilim streslide degilim ama kendimi cok yakaliyorum dislerimi siktigim zaman birde yattacagimda.. eskiden hic farkina bile varmazdim siktigimi ve agzimi acitigmda cenemde muthis bi agri olurdu yine anlamazdim.. daha sonra fark ettim ki dislerimi sikiyorum ve ben suan mesela dislerimin siktiginin farkinda oldugum zaman hemen agzimi aciyorum hatta bazen dilimi araya koyuyorum oyle uyumaya calisiyodum yani yatarken kendimi oyle alistirmaya calisiyodum.. bi ara gercekten dislerimi sikmamistim ama suan yine unutuyorum ve arada sikiyorum dislerimi..

gercekten cok kotu bisi. hic bi sorun yok ama sanirim alistirma ile ilgili benimki.... kendimi yine alistirmaliyim...

benım geçmedi bide bneım babam akciğer kanseri şuan durumu kötu bu yuzden hiç bişey etki etmiyo psikolog daha aetkili olabilir ben onada gitmiyorum bu aralar kendimden vazgeçtim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…