Uykuda ve Gün İçinde Dişleri İstemsiz Sıkmak

Yok canım benim durumum gıcırdatma değil,sıkma.
Ses yok yani gıcırdatma galiba dişleri birbirine sürtmeyle falan oluyor.
Sinirsel evet :)

evet sinirsel malesef ki

bende kötü bi gün geçirdiğimde kafama taktığım bi konu olduğunda sıkıyorum dişimi uykuda

bende kendim uyanıyorum dilimin acısıyla

şuan yok benimde

ama ne zaman sinirlensem üzülsem bunu yaşıyorum malesef

bende gitmedim doktora

bu arada kpss için başarılar diliyorum

zor ve stresli bi dönem

Allah yardımcın olsun

Selam.
aradan biraz zaman gecmis, belki sorununa care bulmussundur.
Bende Dis Hekimi adayiyim ve sana yardimci olabilirim. Geceleri o plagi mutlaka kullan!! Gündüzleri, fark ettigin an dilini ön dislerinin arasina sikistir. Kas ve Cene agrilarin icinde sana hergün, geregince masaj öneririm. Arada bunu is yerinde dede yapabilirin, yanaklarini sisir ve birkac saniye öyle beklet... Bu uygulamayi birkac kez tekrarla. Eminim kas ve cen agrilarini azaltacaktir.

Merhaba,benim çok stresli br dönemim oldu (sizin yokmuş gerçi) çene kemiğim ve kulaklarım korkunç ağrıyordu yemeği zor çiğniyordum, kbb ye gittim,dişçiye gittim ikiside psikiyatra gitmemi tavsiye etti.gittim gece diş sıkmamın olduğunu söylediler hiç farkında değildim,okb,anksiyete,panik atak ne varsa teşhis ettiler 1 yıldır ilaç tedavisi alıyorum panik ataktan kurtuldum çok şükür,ilaçlarımı kullandığım süredir diş sıkmamda yok ama diğerlerinin varlığının farkıdayım halen :)

Hayır çözüm bulmadım cahil cühela insanlar gibi ne diş hekimine ne psikologa gittim :/
Sanırım duyacaklarımdan korkuyorum.
Öncelikle ilgine teşekkür ederim,gece plağı dediğimiz ürün kullanışlı mıdır?
Ben gece uyurken biraz sıkıntılıyım yani ışık ses vs konusunda ağzımda birşeyle nasıl uyuyacağım açıkcası en büyük kaygım bu ?
Yanakları şişirme konusu ise inan şimdi bile işe yaradı.
Mesleğinde başarılar dilerim canım

Çok Geçmiş olsun ozsen,
Benim de artık öyle bir dönemim var maalsefe ama yokken de böyleydim :18:
Bütün bu saydığın hastalıklar mı çıktı gece dişlerini sıkmandan ,oyy oyy
Bir ara geçti benim şöyle 1 ay kadar şimdi tekrar peydah oldu.
Bir rahatsızlığım var ise neden dönem dönem gidiyor onu da anlamış değilim.
Sanki biri elimi kolumu bağlamış doktora gidemiyorum

ben yurt disinda yasiyorum, Türkiyede biraz degisik yapiyorlar gece plagini bildigim kadariyla. Alt veya üst dislerinin etrafina gecirilen bir nevi sert plastik. Bunu yapabilmek icin, ilk önce senin dislerinin ölcüsünü aliyorlar . Uzun bir prosedür degil 5 dakikalik is. Sonra o plagi hazirliyoruz.
Bi Programda görmüstüm, türkiyede azi dislerine kalin birsey yerlestiriyorlar.. Gece ve Gündüz kullaniliyormus.. baska seceneklerde vardir umarim.

Tabii Insan agzinda bir cisimle uyumaya ve dolasmaya alismasi lazim. Ben kendimde zorlaniyorum ama inan bana cok faydasi var. Sabahlari kalktiginda cene agrilarin olmiyacak kullandigin müddetce... kusura bakma bagzi kelimeleri Türkceye cevirmekte zorlaniyorum, garip cümleler cikabilir

Tesekkür ederim canim .. Öptüm

Tabi diş sıkmamın nedeni zaten o rahatsızlıklarmış.hatta sadece dişlerimi değil vüücudumda kasılıyodu sanırım sabah çok ağrılı kalkıyodum.arada geçer arada yoğunlaşır evet ama tamamen geçmiyor bence bir doktora gitmalisiniz bunda çekincek birşey yokki kendinizi çok daha rhat hissetceksiniz emin olun hafif bir ilaç verir hiç bunları çekmezsiniz.geçmiş olsun.

üffff arkadaşlar aynı sorun bende de var yaklaşık 6 aydır..

3 ay önce nişanlımdan ayrıldım, öncesinde sorunlu bir ilişkimiz vardı. Bu stresten kaynaklandığını düşünüyorum. Nasıl germişse beni şimdi çıkıyor acısı
Ne yapsam gevşetemiyorum çenemi, dişlerimi gece gündüz sıkıyorum. Bir süre önce gece yatmadan önce bitkisel takviye almaya başladım ancak sorunumu tam anlamıyla çözemedi. Yarın dişçiye gideceğim, gece plağı son çare.

Hiçkimse için kendimizi üzmemize değmiyor gerçekten.

Arkadaşlar aynı sorunu ben de yaşıyorum. Diş yapım bile bozuldu bu yüzden. Şimdi iyi bir psikanaliz uzmanı arıyorum. Tavsiyesi olan var mı?

canım cok geçmiş olsun inan ne dıcem bılemıyorum benım eşimde aynı gece gunduz fakat o bıde sadece gecelerı ses cıkarıyo öyle gurultulu yapıyokı cok rahatsız oluyorum keseke bunu bı caresı olsa

Selam kızlar...
Bir haftadır deli gibi çenem ağrıyordu. 20' likler mi çıkıyor acaba diye korkup diş hekimine gittim dün.
Dişlerimi kontrol ettikten sonra ağrıyan yerleri tutup birkaç hareket yaptırdı bana.
Sinirli bir insan olup olmadığımı sordu? Meğer ben de dişlerimi sıkıyormuşum. Stresli zamanlar mı geçiriyorsun dedi.
Yalan da değil neden bilmem hayatımın en gergin dönemini yaşıyorum. Herkese karşı anlayışlı ve ılımlı olmaktan, her şeyi içime atmaktan kendime zarar vermeye başlamışım meğer...
Ortodontik olarak bir sorunum yok allahtan. Biraz stres düzeyimi azaltmamı (nasıl olacaksa!) bir de gece plağı kullanmamı söyledi.
Yogaya falan başlayayım diyorum, birkaç seans da (ya da ne kadar gerekirse) psikoloğa gitsem hiç fena olmayacak sanırım...
Neden böyle kötülük yapıyoruz kendimize? Aman kimseyi üzmeyelim, aman incitmeyelim diye her şeye susuyoruz... Al başıma gelene bak!
Sinirlendim yine

selam arkadaşım,

öncelikle geçmiş olsun demek istiyorum. Çene nin bozulmasına da yol alıyor. Bende birtakım sorunlar yaşadım eşimle, eşimden dolayı kaynaklanan stres.
gece uyurken, benim dişlerimi gıcırdattığıma şahit olmuş. sabah uyadığımda da çenemin çok ağrıdığını hissettim. bir anlam verememiştim, taki eşim bana söyleyene kadar.
Araştırdım psikolojiden dolayı kaynaklandığını öğrendim senin gibi. eşime söyledim, eşimde kendiliğinden yaptığı hatalardan, buna sebeb ben oldum diyerekten, benden özür diledi ve her biraraya geldiğimizde, telefonda da bile son çümlesi kafana birşey takma herşey yolunda vs gibi şeyler söyleyerek beni rahatlatırdı.
Bu zaten 1 veya 2 defa başıma gelmişti. Yani kafa rahat olunca herşey güzel olur. Demekki ister istemez birşeyleri kafana takıyorsun.
Allah yardımcın olsun canım..

gece uyurken benimde çok dişlerim ağrıyo bide diş gıcırdatırmışım ceviz kırar gibi sinir galiba ondan kaynaklanıyo

Aynı sorun bende de var. Kesinlikle diş gıcırdatması yok ancak bir iş yaparken, kitap okurken, ders çalışırken (en çokta bu beni olumsuz etkiliyor.) ve özellikle uykuda dişlerimi istemsiz sıkıyorum. ve öyle böyle sıkma değil bu yaparken farkında değilim. bir anda farkına varıp açıyorum. diş sorunum var zaten. ancak benim problem durdukça ilerledi artık dişlerimi sıkarken dilimi de ısırıyorum. sebebi stres mi ağız bozukluğu mu yoksa her ikisi mi bilmiyorum. ağzıma kalem koyuyorum bu çenemi kitlememi engelliyor ancak ağrıyı geçirmiyor. bunu halledebilen varsa bende önerilerini beklerim.

gün içerisinde değil de gece çok sıkıyorum ve merak ediyorum niye sadece uykumda? çünkü bazen uyanıyorum ve çenemde bi ağırlık hissediyorum bir bakmışım dişlerimi sıkıyorum. dahası bu nasıl geçicek ?

benim esimdede ayni sorun var gece dislerini cok fazla skiyor hatta hep dis seslerine uyaniyor onu uyandiriyorum ama hic sinirli sitresli degil yani sinir sitrestan baska seyden olmali cenesinde kaymalar bile basladi

..............................................................yorumsuz

sakız çiniyorum biri bana sürekli sakız cinememi sölemişti uykuda da böle oluyoo :s

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…