Yok canım benim durumum gıcırdatma değil,sıkma.
Ses yok yani gıcırdatma galiba dişleri birbirine sürtmeyle falan oluyor.
Sinirsel evet :)
Hanımlar Merhaba..
Konuyu ağız ve diş sağlığı bölümüne açmayı düşündüm.Ancak sorunumun çözümü özünde psikolojik olabilirmiş.
O yüzden buraya açmaya karar verdim.
Uykuda ve gündüz herhangi birşeyle uğraşırken dişlerimi sıktığımı farkediyorum.
Öyle ki çenem ,ağzımdaki kaslar hatta başım ağrıyor bu yüzden.
Sinirli bir yapım var ama buna karşılık sakin düzgün ve mutlu bir hayatım var.
Dişleri sıkmak kronik bir stres sebebinden kaynaklanıyormuş bende böyle bir durum yok Allah'a şükür.
Yani evliliğimde,işimde veya sağlıkla ilgili kafama taktığım bir durum yok.
Bu sorunun diş cerrahisi olarak tedavisi gece plağıymış ama benim sorunum gündüzde mevcut.
Dişlerimi sıkıyorum ayrıca belirtmek isterim ki gıcırdatma yok.Ses vs yok.
Sadece böyle hani çok kızarsınızda anlık sıkarsınız ya o bende daimi.
Bazen gece eşim beni öperek uyandırıyor neden dişlerini sıkıyorsun diye sakinleştirmeye çalışıyor.
Üzülüyor ,stres sebebimi çözemiyor,gizlediğim bir sıkıntım olduğunu dahi düşünüyor.
Böyle bir sıkıntısı olan ,gece plağı dışında psikolojik olarak bu durumdan kurtulan biri var mı ?
Yorumlarınızı,deneyimlerini merakla bekliyorum.
Hanımlar Merhaba..
Konuyu ağız ve diş sağlığı bölümüne açmayı düşündüm.Ancak sorunumun çözümü özünde psikolojik olabilirmiş.
Dişleri sıkmak kronik bir stres sebebinden kaynaklanıyormuş bende böyle bir durum yok Allah'a şükür.
Bu sorunun diş cerrahisi olarak tedavisi gece plağıymış ama benim sorunum gündüzde mevcut.
Bazen gece eşim beni öperek uyandırıyor neden dişlerini sıkıyorsun diye sakinleştirmeye çalışıyor.
Üzülüyor ,stres sebebimi çözemiyor,gizlediğim bir sıkıntım olduğunu dahi düşünüyor.
Böyle bir sıkıntısı olan ,gece plağı dışında psikolojik olarak bu durumdan kurtulan biri var mı ?
Selam.
aradan biraz zaman gecmis, belki sorununa care bulmussundur.
Bende Dis Hekimi adayiyim ve sana yardimci olabilirim. Geceleri o plagi mutlaka kullan!! Gündüzleri, fark ettigin an dilini ön dislerinin arasina sikistir. Kas ve Cene agrilarin icinde sana hergün, geregince masaj öneririm. Arada bunu is yerinde dede yapabilirin, yanaklarini sisir ve birkac saniye öyle beklet... Bu uygulamayi birkac kez tekrarla. Eminim kas ve cen agrilarini azaltacaktir.
Merhaba,benim çok stresli br dönemim oldu (sizin yokmuş gerçi) çene kemiğim ve kulaklarım korkunç ağrıyordu yemeği zor çiğniyordum, kbb ye gittim,dişçiye gittim ikiside psikiyatra gitmemi tavsiye etti.gittim gece diş sıkmamın olduğunu söylediler hiç farkında değildim,okb,anksiyete,panik atak ne varsa teşhis ettiler 1 yıldır ilaç tedavisi alıyorum panik ataktan kurtuldum çok şükür,ilaçlarımı kullandığım süredir diş sıkmamda yok ama diğerlerinin varlığının farkıdayım halen :)
Hayır çözüm bulmadım cahil cühela insanlar gibi ne diş hekimine ne psikologa gittim :/
Sanırım duyacaklarımdan korkuyorum.
Öncelikle ilgine teşekkür ederim,gece plağı dediğimiz ürün kullanışlı mıdır?
Ben gece uyurken biraz sıkıntılıyım yani ışık ses vs konusunda ağzımda birşeyle nasıl uyuyacağım açıkcası en büyük kaygım bu ?
Yanakları şişirme konusu ise inan şimdi bile işe yaradı.
Mesleğinde başarılar dilerim canım
Çok Geçmiş olsun ozsen,
Benim de artık öyle bir dönemim var maalsefe ama yokken de böyleydim :18:
Bütün bu saydığın hastalıklar mı çıktı gece dişlerini sıkmandan ,oyy oyy
Bir ara geçti benim şöyle 1 ay kadar şimdi tekrar peydah oldu.
Bir rahatsızlığım var ise neden dönem dönem gidiyor onu da anlamış değilim.
Sanki biri elimi kolumu bağlamış doktora gidemiyorum
Hanımlar Merhaba..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?