- 29 Ağustos 2018
- 421
- 497
- 18
- Konu Sahibi bayan-suslu
-
İdare ediyoruz zaten. Hiçbir ima kırıcı laf etmedik.ama uykuyu seven bir insanım ve tahammül edemiyorum. Yorgunluk hepsi bi arada. Sabah kahvaltımı yapıp işe giden insan, şimdi zor uyanıyorum. Bu sabah kalktım kahvaltısız çıktım evden.Bugünler geçecek.
Ama bununla ilgili bir laf ederseniz kırgınlıklar geçmeyecek.
Bence biraz idare edilmeli.
Hoş görmeli.
Nasılsa sonuçta gidecekler.
Lohusalık 40 gün değilmiydi? 55 gün oldu.sizde haklisiniz ama sonucda misafirler ve yeni dogum yapmis lohusalik doneminde suan biraz idare etmeniz lazim kalici degiller elbet gideceklerdir..
İlgilenmiyor ki. Bize atıyor. Bir de çok rahat. Geçen elinde makas vardı yeğenimin zıplıyor. Aldım elinden ağlamaya başladı. ( her dediklerini yapıyorlar, yeğenimde ağlayarak istediğini yaptırıyor) annesi geldi bişey olmaz diyor. Makas yani bu Allah korusun.Geçici bir durum az daha sabır , yengeniz doğum yapalı epey olmuş aslında büyük çocuklada ilgilenebilir en azından siz işten gelince.. biraz daha sabredin bakalım annenizle
Ben yeğenimi üzmedim ki. Sadece uykusuzluktan, yorgunluktan dem vurdum. Hala olamamışsınız lafını da bu postu okuyup karar verecek kişi de siz değilsiniz. Teşekkür ederim yine ama tavsiye insanlara önyargılı olmayın özellikle de tanmadığınız insanlara.Şimdi yazdıklarınızı okudumda siz hala olamamışsınız bence. Kendim 15 saat çalışmadan sonra gelip 3 saat uykuyla ertesi güne başlardım yiğenlerime yine de zaman ayırırdım. Şimdi yılda 1 kez görebiliyorum ve keşke öyle çalışsaydım ama yanımda olsalardı diyorum. Bir kaç haftaya gidecek yiğeninizi üzmemenizi tavsiye ederim. Uykuyu hep uyursunuz...
Annesi uyku düzeni yapmamış. Bırakın ne zaman uyursa uyusun diyor. Eline telefonu veriyor. Naparsa yapsın mantığındaHaklısınız; evde kalan her ne kadar yengeniz yeğeninizde olsa; herkes kendi kurulu düzenini arar. Ama geçiçi bir durum olduğu için sabretmeniZ lazım.
Yengeniz de lohusa, yeğeninde tam hareketli vakti, biraz daha sabır..
Asıl sorun uyku sanırım, haliyle yorgunluk da tabi..
Yeğeninizi erken uyutmaya çalışın. Gündüz uykusu filan varsa bıraktırın. Akşam erkenden yatırın.
Annesi gelmiyor. Evleneli kaç sene oldu.bir kere bile gelmedi. Aile yapılarını çok garip yani. Annem kaynanalık yapmıyor ki. Asıl bizimki gelinlik yapıyorAnneniz madem kaynanalık yapıcak ilgilenmesin o zaman. Kendi annesi yok mu yengenizin oraya gitsin. Ya da annesi gelsin yanına. O kızın da çok rahat olduğunu sanmıyorum.
Yanlışlıkla olmuş. Bize bırakmıyordu zaten. Gelinimiz doğumdan önce ben bakıcam. Kimseyi istemiyorum diyerek ortalıkta geziniyordu.Büyük olanın uyku sorunu hep var mıydı? Sabah 5 e kadar ne yapıyor da uyumuyor? Sabah kaçta uyuyor? Akşam erken uyumaya alışması lazım.
Niye size bırakıyorlar onu da anlamadım. Çocuk bırakılınca iyice kıskanacak ve psikolojisi bozulacak. Yeni üye yüzünden dışlandığını hissedecek. Yengeniz yetemiyorsa 2. çocuğu niye yaptı? Sizin başınıza atmak için mi?
40 günü doldurun. Sabır gösterin. Ne olursa olsun büyüğü evden uzaklaştırmayın. Aksine bir düzen oturtun.
yok bana kızdıklarını anlatıyor şöyle böyle diye. geline bir şey dediği yok. yengem imalı konuşur her şeyi pat diye söylemez. mesela telefonda ya da arkadaşlarının yanında biz varken, doğumdan önce çocuğuma ben bakcam. kimseyi istemiyorum. demiş. annemde inat etti hatta. madem öyle ben bakmam diye. tabi onlara bir şey demedi. doğumdan sonra yine kıyamadı. gitti çağırdılar çünkü. annem çok vericidir. zamanında çok söyledim bu kadar verici olma diye.Annem bana şikayetleniyodu deyince geçimsiz sandım. Ne arıza çıkarıyo ki yengeniz?
Benim ilk oğlumda lohusalığım 62 gün sürmüştü. 40 derler ama kanama tam 40 gün sürcek diye bi şey yok. 2.oğlumda 1 ay civarı ya sürdü ya sürmedi. Rakamlara takılmayın yani.
zaten annem bütün gün bakıyor. yengem yatıyor. gece de annem bakmasın bi zahmet. kadında yoruluyor. yemek ,bulaşık, çamaşır hangi birini yapıcak ki.yengeniz neden çocuğunu bırakıp gidecekmiş anlamadım
yeni üye gelince başından mı atacak öbürünü
bunu kabul etmeyin ve çocuğun etkileneceğiniz güzel bir dille anlatın
üzüldüm yavruya
yengenize söyleyin öğlen uyumasın çocuk
görmüyor mu sizin halinizi
anneniz evde değil mi gece uyumadığında o baksın yeğeninize bir şekilde ikna etsin
uyutmaya çalışsalar da uyumuyor yeğenim. elinde telefon sürekli. bir de kardeşi doğunca iyice huysuz oldu. vurmaya başladı mesela bize. bağırmayan çocuk sürekli bağırıyor. hayır dan anlamaz. annesi de sussun diye istediğini yapıyor hemen.İkinci çocuk yaptılar diye ilkini neden gönderiyorlar. İlgilenmiyor telefon veriyor uyku düzeni olmamış 5te uyuyor diyorsunuz. İkinci çocuk farklı mı olacak. Gündüz anneniz de evde oluyor sanırım. Yengeniz bir şey yapmayacaksa annenizle konuşun. Yeğeniniz gündüz uyumasın. Bir uyku düzeni oluşturmaya çalışın madem. Uykusuzluk herkes için çok zor. Hem daha uzun süre sizde kalma ihtimali de var herkes için kolaylık olur gece uyuması.
tamam dayanışma diyorsunuz da karşındaki insan da sana öyle muamele yapmayınca olmuyor yani. resmen hizmetçi yerine koyuluyoruz.karşındaki insanda bunun değerini bilmeyince açıkçası yazık diyoruz. ama yinede susuyoruz tabi. ağzımı açıp tek laf dediğimiz yok.İnşallah birgün siz de evlenip çocuk sahibi olursunuz, o zaman sizin de yardıma ihtiyacınız olacak. Bizim evimiz bizim duzenimiz diyorsunuz ama evlenmiş de olsa abiniz de o evin çocuğu. Böyle günlerde dayanışma olmayacaksa ne zaman olacak. Biraz daha sabredin
Sadece annesini etkilemiyor ki davranışları. Konuşun önce annenizle sonra yengenizle. Bir disiplin, bir düzen oturtmanız lazım. Sadece sizin için degil yeğeniniz için de çok kötü bir durum düzensizlik.uyutmaya çalışsalar da uyumuyor yeğenim. elinde telefon sürekli. bir de kardeşi doğunca iyice huysuz oldu. vurmaya başladı mesela bize. bağırmayan çocuk sürekli bağırıyor. hayır dan anlamaz. annesi de sussun diye istediğini yapıyor hemen.
O zaman gelin fenaymış biraz. Ben ilk doğumumda kaynanamın bi dünya eziyetini çektim, üstüne de yemek yaptım hizmet ettim. 2.doğumda eşim yanıma yaklaştırmadı bile. Ana kız benimkileri yollayım ona bi de kaypak kp imi.yok bana kızdıklarını anlatıyor şöyle böyle diye. geline bir şey dediği yok. yengem imalı konuşur her şeyi pat diye söylemez. mesela telefonda ya da arkadaşlarının yanında biz varken, doğumdan önce çocuğuma ben bakcam. kimseyi istemiyorum. demiş. annemde inat etti hatta. madem öyle ben bakmam diye. tabi onlara bir şey demedi. doğumdan sonra yine kıyamadı. gitti çağırdılar çünkü. annem çok vericidir. zamanında çok söyledim bu kadar verici olma diye.
geçen lavabonun içine bulaşıkları yığmış yengem. annemde bana söyleniyor. insan yıkar diye. hizmetçi gibi kullanıyor biraz bizi anlayacağınız. bende rahatsızım bu durumdan. ama bir şey dediğimiz yok yine de. bütün gün yatıyor. çocuğu emziriyor. üşüdüm diyor. hemen odaya gidiyor. ailesiyle konuşurken de sanki bütün evin yükünü görmüş gibi çok yoruıldum. oram ağrıyor buram ağrıyor diye sızlanıyor. görende bütün evin işini yaptırmışız sanıcak. ben ahlanıp sızlanmıyorum o kadar veya annem.başka kaynana, görümce olsa valla bu kadar rahat olmazdı gerçekten.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?