Uykuya dalma zorluğu ve uykusuzluk için çözümü olan var mı?

gece yatmadan ihlamur içmek duş almak ii gelir.ıhlamurun yatıştırıcı etkisi vardır duşla güzel uyku yapar.

yıllardır uyku bozukluğu yaşıyorum...
öyle yastığa çeyrek kala uyuyanlara gıpta etmişimdir...bir dönem ilaç kullandığım halde erken uyumayı beceremiyorum...erken kalksam bile geç yatıyorum,kafada binlerce sorun olunca böyle olması doğal sanırım....alıştım artık,dert etmiyorum...

uzun zamandir bende de uykusuzluk sorunu var..papatya,adacayi veya kantoron cayi iciyorum...sonrada bir kas gevseltici aliyorum..baya rahatlatiyor birde kafami yastiga koyarken sadece uyumayi dusunuyorumm benneyaptımki pc,tv,isik ne varsa kapatiyorum..devamli uyku telkinleri yapiyorum-tatlicadiarzu-
tek sorun bayaa erken uyuyamam ve uyanmam 2 de yada 5.5 ta gozleri pit aciyorumm:sm_confused:
film gibi ruyalarrr bitmiyorr biri bitip digeri basliyor-tatlicadiarzu-
pazar guunu ve ben yinee yine 5te uyandimmmmm
ama en azindan artik uyuyorum...:teselli:

Son düzenleme:
uykuya dalma zorluğu çeken ben uzun yıllar önce kendi kendime keşfettiğim bir yöntem ile bu zorluğu yendim...tabiki aşırı çok aşırı moralim bozuk gergin ve stresli olduğum günlerde bu yöntem değil en iyi uyku ilacı bile işe yaramaz...

ve bu yöntem ile 8 yaşlarındayken uykuda dişlerini gıcırdatan oğlumu da uyutarak 1 aydan kısa bir sürede diş gıcırdatması bittiği gibi uykuya dalma zorluğu da çekmiyor artık 14 yaşına geldi hala da sorun yok...

ve eşim...aşırı sinirli patlamaya hazır bomba eşim yatağa yattığı zaman saatlerce uykuya dalamazdı...baştan razı olmamasına rağmen uzun telkinlerim sonucu benim yöntemimle uyutmaya razı ettim ve hemen uyumaya başladı...

yöntem çok basit....

yatmadan 1 saat kadar önce 1 dolu kase yoğurt yiyoruz ( süt değil yoğurt) yemesekte olur fakat böyle daha çabuk dalınıyor gibi geldi bana

yatağa yattığınız zaman kaş aranızı açın...hani kaç çatarız da çizgi oluşur ya...( erkek kaçıran dedikleri çizgi) işte o çizginin oluşmasını engellemek ister gibi kaç aranızı gözleriniz kapalı iken çatık tutmamaya çalışın...

uykuya dalmakta zorlandığınız için büyük ihtimalle dişleriniz sıkılı çeneniz kilitlidir...dişlerinizi serbest bırakın ve çenenizi gevşetin...kendiliğinden tekrar sıkılacaktır...ama siz inatla üstüne gidin ve serbest bırakın her seferinde...

bunları yaparken de bir yandan nefes alın (nefes alın diyorum çünkü eminim kendinizi öyle bir sıkıyorsunuz ki nefes almayı unutmak denen şeyi yapıyorsunuz...yoksa rahatça uyurdunuz) nefes alın ama burnuzundan ağzınızdan değil karnınızdan olacak şekilde derin ve uzun soluyun...nefes sesinizi abartın...kesik kesik hızlı hızlı değil....nefesi karnızı şişirerek ta içinize kadar yavaşça çekin bir saniye bekletin sonra yavaşça bırakın....

gözünüzü sabah açacaksınız.

yatmadan ılık dus al bısey yeme sut ıc dedıgın gıbı psıkıyatrıye gıt doktora danıs bende tam tersı var suan calısmıyorum ama bıraksam kendımı 12 13 saat uyurum banamısın deme buda cok kotu kalkıyorum ama halal yorgunum gun ıcındede uykum gelıyo boyle olan var mı acaba

süper bunu deniycem sağol

bu durumu bende yaşadım malesef çok sinir bozucu bişey uyumak isteyipte uyuyamamak, deli oluyodum dön sağa dön sola eşiniz mışıl mışıl uyurken siz uyuyamayınca insan ona bile sinir oluyor bende baktım olcak gibi değil televizyonlu odada yatmaya başladım kuruyodum tv yi 2 -3 saat sonra kapanacak şekilde bişey düşünmeden tv izleye izleye uyuya kalıyordum o şekilde çözmüş oldum ama şimdide televizyon izlemeden zor uyuyorum buda kötü bi alışkanlık kazandırdı bana :dilcikar:

sonuçta bu da bi çözüm..sen bulmuşsun en azından çözümü..şanslısın yani..

kızlar bende melissa çayı içerek uyuyabiliyorum
süzen poşetler halinde hipermarketlerde yada aktarlarda var yatmadan yarım saat önce
şeker kullanmadan 1 fincan melissa çayı içiyorum hem stresinizi
yorgunluğunuzu alıyor hemde uykuya geçme sürecinizi hızlandırıyor

melissa hapini duymustum bende sari bi kutusu var ama cayi daha faydalidir sanirim bide yesilcayli melissa var oda dahada yararli tahminimce

arkadaşlarım,genelde uyku problemi sizinde dediğiniz gibi,kafadaki milyonca cevapsız soruların sonucunda ortaya cıkar.çözüme ulaşamayan sorular,düşünceler mahveder uyku düzenini... ve zar zor uykuya daldığınız andan sonra sabahları da eğer;işe okula vs gitmiyorsanız aslada uyanmak istemezsiniz.felaket birşeydir...bu yine kişinin iç dünyasıyla ilgilidir..pozitif düşünüp aşabilir bu durumu...
eğer aşamıyorsada destek görmelidir derim...çnkü ben bizzat yaşadım ve gerçkten çok zor bi durum allah kolaylık ve güç versin..öpüyorum sizi :1hug:

keşke yarın erken kalkmak zorunda kalmasaydım o zaman uykusuzluğu bu kadar dert etmezdim o.m.a.y.r.a...ama maalesef mor gözlerle işe gitmek daha kötü bişey...

ya kızlar bende de acayip bi uyuma isteği var..ama çok zor uyurum 3ten 4ten önce uyuyamıyorum.final zamanları sabahlara kadar çalışmaktan uyku düzenim bozuldu.şimdi tatile annemlerin yanına geldim.herkes yatıyo ama bende uykunun u su yok.her gece böyle dün sabah ezanıyla uyudum.erken kalksam bile yine böyle...
erken kalkmak zorunda olmayınca da öğlenden sonra 3e kadar uyuyorum.sonra uyanıyorum saate bakıyorum.3 olmuş hala uykum oluyo ama kendimi artık kalkmak zorunda hissedip öyle kalkıyorum.bütün gün esneyerek dolaşıyorum.bi türlü uykumu alamıyorum.günde 12 saat uyunur mu???
ben uyuyorum ve yine de gözlerimi açamıyorum..doktora görünmeli miyim???

19 saat bile uyunur. hihoyyyt ben 12 saatten önce kendime gelemiyorum.

Bende de senelerdir var.Eşim yattığı gibi uyur.Ama ben...
Ezan sesiyle uyuduğumu çok bilirim..
Biyolojik dengem bozuldu işte...
ılaç falan bişeyler denedim ama onlarla bile 2 den önce uyuyamıyorum..
Papatya ile melisayı deniyeyim bari..

Aaa.birde çarpıntılar,panik ataklar da çabası 2 yıldan beri...

sardunya zakkumcum şu sıralar senin yöntemini geliştirmeye ve uygulamaya çalışıyorum...

kızlar bugun bı sabun aldım otacının benımkısı gunluk agacı sabunu ama cesıtlerı var okudum uykluya ıyı gelenı varmıs otacı dogal sabun lavanta adlı uykudan once banyoda kullanılınca rahat bır uyku saglar yazıyo daha bır cok faydası var 4 5 cesıdı var hepsının faydalrı ayrı ayrı buyuk marketlerde var bende yenı aldım denıycem marka guvenılır oldugu ıcın hemen aldım kullanıyım bakalım))))

sonucu yazmayı unutma SELİN1

arkadaşlar bende çok çekiyorum bu dertten ama hipnoza girdim bir kaç seans çok rahatlattı son bir haftadır rahatım, uyku için gitmemiştim başka sorunlar vardı ama araya uykuyuda sıkıştırdı doktor genel olarak sakin mutlu ve daha kolay uykuya dalan biri oldum çıktım bence deneyin benim tedavim biraz daha sürecek gibi ama 10 senedir psikyatristler beni uyutamadaı bu doktor iki günde becerdi, Allah razı olsun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…