bende hemşireyim, aynı dert var bende de. on yılda fazla oldu çekiyorum. önce psikyatriste gittim depresyon tedavisi verdi, uyku ilaçları falan ama yıllarca geçmedi. en sonunda sirkadyen ritmi bozukluğu çıktı. yuttuğum tonlarca ilaçta cabası. ayrıca tedaviside yokmuş bunun. melatonin hormonu salınımı bozukluğuymuş.
on yıllık tecrübemle şöyle diyeyim;
ilaç kullanma ben şu an ilaç kullanmaya başlamadan yani 10 sene öncekinden daha kötü durumdayım.
psikyatristlere çok güvenme yıllarca bana depresyon hapı yutturdular.
uykusuzluğunun nedenini kesin çöz. istanbulda nevzat tarhanın nöropsikyatri merkezi var, ciddi bir yere benziyor ama ben gidemedim. nedenini öğrenmiş olursun.
uzman psikyatristlere teslim etme sağlığını, uyku bozuklukları tıbbında çözüm bulamadığı bir konu haplarla geçiştiriyorlar. bu yüzden sıradan bir uzman sana kökten çözümler için yardımcı olamaz.
bwn şimdi son çare hipnozu deniycem.
ilgilenirsen sonuçlarını yazarım.
Benimde lise yıllarından beri uykusuzluk problemim var. Ama çözdüm sayılır televizyon karşısında uyuyorum. Genellikle alt yazılı sıkıcı filmlerin çok faydası oluyor. Saçma gelebilir ama ben bu sayede uyuyabiliyorum. Böyle yapmadığım geceler sabahcıyım.
ilgilenirim canım tabii ki ama şu an istanbul gibi daha büyük bi kente en azından uykusuzluk sorunum için gidecek zamanım yok ne yazık ki ama yine de senin bu konuda ne yaptığını takip etmek isterim.çok sağol
arkadaşlar dönem dönem ciddi uykusuzluk sorunu yaşıyorum.yatmadan süt içme,kendini fiziksel olarak yorma,bildiğim dua ya da tespihleri çekme,yataktan uzaklaşıp uykunun geldiğini düşündüğünde tekrar yatağa girme,hayalinde koyun sayma vs vs ...bilinen hiç bi yöntem işe yaramıyo.aynı şeklide uykuya dalmada da güçlük çekiyorum.lütfen bana yeni ve işe yarayan şeyler söyleyin.ilaç almak ta istemiyorum
canım papatya çayını öneririm hem doğal bi yöntem hemde uyku getirmede etkili poşet çaylar varya papatya olanından akşam içmeni öneririm güzel uyutuyor. Daha etkili olmasını istersen çift poşetde içebilirsin
benim bulunduğum yerde de yok imkanlar. ailem izmire yakın oraya gidince gidicem inşallah ama maliyetli bir iş.
biorezonans denen bir yöntem var görüştüğüm bir yer bana üç seans yeterli olur dedi ama seans başı 150 tl
hipnozun sensıda öyle her seans 150 tl. izmirden görüştüğüm bir doktor, bir iki seans deneyelim ne yapabileceğimi o zaman kesin söylerim dedi
akapunkturda kullanılıyor ama onun için bir yer bulamadım henüz
transkraniyal elektromanyetik stimülasyon diye bir yöntem ama etkisinin geçisi olduğu yazmıştı bir başka forumda arkadaş
bide laser akapunktur ama yapan yer hiç bulamadım, en azından telefonla bilgi alma için.
bu yöntemlerin hepsi sigara bırakmak için de kullanılan yöntemler. alternatif tedavi yöntemleri diye geçiyor.
zaten tıbbın ilaçtan başka çözümü yok. ilaçlarda biliyorsun alsan sersem gibisin almasan uykusuz, uzun vadede sinir siteminin dengesini iyice bozuyor. bizim sorunumuzda asla kullanılmamalı.
uzun oldu ama ben çaresizlikten herşeyi takip ediyorum.
ben yaklaışk 1000 tl yi gözden çıkardım, çünkü bu dediğim yerler ya peşin çdeme alıyor yada vade farkını koyup taksit yapıyor.
bir ay kadar beklersen sonuçlarını yazarım.
ben çok çektim, benim gibi çeken birine bir faydam olursa ne mutlu bana...delikafadulden
hiç yanetkisini görmedin dimi canım.ben tüp bebeğe başlıcam da bitki çayı almiim bu aralar diyorum da...
uyumadan rüya nasıl yani orasını anlamadım canım
olabilir canım ben kafaya takarken eşim uyuyor diye ne kadar rahat,bu kadar relax nasıl olabiliyo diye kızmaya başlıyorum.sonra sinirimden,hıncımdan uyuyamıyorum.onu da uyandıramıyorum.ama geçen gece çok sinir olup ben uyuyamıyorum kalk sen de uyumuycaksın deyip,uyandırdımacaba tüp bebek yaptımayı kafana taktığın için uyuyamamış olabilirmisin?çünki ben ne zaman bebek konusunu düşünsem aylarca uyuyamıyorum.şu anda sabah 06 da yatıp öğlen 12 gibi kalkıyorum.
Yok canım uyumadan değil. Sabaha karşı 4 gibi uyuyorum. Yani uykuya dalmada zorluk çekiyorum. Bir de zorla uyuduktan sonra uyanana kadar aralıksız rüya görüyorum. Bu da bir dert işte...
dr a gitsem antidepresan vericek bebiş olmuyo benim sorun bu..kendim halletsem daha yarar bulurum diye düşünüyorum bu yüzden..yani bebiş olsa..Benimde bu aralar uyku problemim oldu gece gündüz günlerce uyuyamadım..:çok üzgünüm:
Benim kafam çok karışıktı birsürü hayal kırıklığım oldu çok üzdüler beni.. sürekli düşünceliydim sanırım bundan dolayı uyku problemim oldu bir piskoloğa görünmek istiyorum.. Sebebi belki bilinir sen hiç doktora falan gittinmi..
Bu günlerde düzene giriyor gibiyim ama şimdide bir haftadır her gece kabus görüyorum..
İnşallah geçecek bu günlerim valla yeniden depresyonla uğraşmak istemiyorum çok zor çok Allah bizlerin yardımcısı olsun:Saruboceq:
ne güseeeelllllllcanım yaaa. kimi uykusuzluktan kimi uykululuktan şikayetçi.. ben yastığa başımı koyduğumda kafamı çevirdiğimi hatırlamam. küt... Allah kolaylık versin. banada tabi.. bende çok uyuma uyku isteği problemi yaşıyorum...
gece papatya cayı ic seni cok sakinlestirir ve rahatlatır cikolata vs yeme miden bos olsun papatyanı ic zaten kendiliginden vucut gevsiyor ve uykun gelior ben hep deniorum ise yarıyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?