• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Uyumayan bebek yapmışım 🫠

Atanamayankomedyen

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
Emoji Skoru
262
Puanlar
33
Kızlar iyi geceler 🌙 daha önce uyku konusunda birkaç başlık açmıştım bebeğim 2 hafta sonra 5 aylık olacak gündüz uykuları çok kısa ve uykuya direniyor gece 12den önce asla uyumuyor saatlerce odada uyutmaya çalışıyorum 1aydır ailemin yanındaydım oğlum ordayken de zor uyuyordu ama en azından kucağıma aldığımda ya da ayağımda salladığımda uyuyordu birkaç gün önce eve geldik sanki o çocuk gitti başka bi çocuk geldi kucakta asla uyumuyor çığlık kıyamet ayağıma koyuyorum yok yine ağlıyor sadece memede uyumak istiyor sütüm yetersiz olduğu için mama da kullanıyoruz memeden süt gelmeyince de öfkeleniyor ne yapcam bilmiyorum uyku eğitimi mi alsam acaba tavsiyelerinizi bekliyorum 🌸

Emzik verdınız mı . Benımkı de memeden cekılmıyordu emzik daldırır dediler emzik verdım kurtardım memeyi

Hamileyken gecelerı uyumuyordum herkes çocuklarda uyumaz anne karnındaki düzeni tutturur dediler ikizler şuan bile uyumadılar uyutamıyorum yani yatmıyorlar

Kızlar iyi geceler 🌙 daha önce uyku konusunda birkaç başlık açmıştım bebeğim 2 hafta sonra 5 aylık olacak gündüz uykuları çok kısa ve uykuya direniyor gece 12den önce asla uyumuyor saatlerce odada uyutmaya çalışıyorum 1aydır ailemin yanındaydım oğlum ordayken de zor uyuyordu ama en azından kucağıma aldığımda ya da ayağımda salladığımda uyuyordu birkaç gün önce eve geldik sanki o çocuk gitti başka bi çocuk geldi kucakta asla uyumuyor çığlık kıyamet ayağıma koyuyorum yok yine ağlıyor sadece memede uyumak istiyor sütüm yetersiz olduğu için mama da kullanıyoruz memeden süt gelmeyince de öfkeleniyor ne yapcam bilmiyorum uyku eğitimi mi alsam acaba tavsiyelerinizi bekliyorum 🌸
Çocuğu bırakın ne zaman isterse o zaman uyusun yazık sinirlerinize.Onun da bir kişiliği var belli ki sizin kokunuzu istiyor.Bırakın öyle gürültüde yanınızda kah koltukta kah yerde battaniyesinin üstünde sızıp kalsın.Bakın görün rahat edeceksiniz.

Emzik verdınız mı . Benımkı de memeden cekılmıyordu emzik daldırır dediler emzik verdım kurtardım memeyi

Hamileyken gecelerı uyumuyordum herkes çocuklarda uyumaz anne karnındaki düzeni tutturur dediler ikizler şuan bile uyumadılar uyutamıyorum yani yatmıyorlar
Emzik kullanıyoruz sadece uyurken ama onu da atıyo saat kaç oldu hala ayakta artık kafayı sıyırcam

Çocuğu bırakın ne zaman isterse o zaman uyusun yazık sinirlerinize.Onun da bir kişiliği var belli ki sizin kokunuzu istiyor.Bırakın öyle gürültüde yanınızda kah koltukta kah yerde battaniyesinin üstünde sızıp kalsın.Bakın görün rahat edeceksiniz.
Öyle de daha çok küçük uyuması gerekmiyor mu gözleri kıpkırmızı esniyo nasıl ama yok uyumuyor

Öyle de daha çok küçük uyuması gerekmiyor mu gözleri kıpkırmızı esniyo nasıl ama yok uyumuyor
Uyuyacak mecbur.Bırakın birkaç gün ısrar etmeyin emin olun üstündeki zorlama kalkınca kendiliğinden uyuyacak.Özgür bir ruhu var belli ki bebeğinizin.Bşr de bu yönden bakın soruna👼

Akşam 8-9 arası uykuya geçirin büyüme ve gelişim için en verimli saatlerde uykuya gecmıs olsun . 15 den sonra gündüz uykusunu bitirin gerekirse ben denedım yapamadım bide siz deneyın. Uyutuyorum 8 de 11 de geri kalkıyorlar

Akşam 8-9 arası uykuya geçirin büyüme ve gelişim için en verimli saatlerde uykuya gecmıs olsun . 15 den sonra gündüz uykusunu bitirin gerekirse ben denedım yapamadım bide siz deneyın. Uyutuyorum 8 de 11 de geri kalkıyorlar
Aksam 8de uyuyup sabah 11de mi kalkiyorlar? Masallah 🧿

Sabah kaçta kalkıyor? Kaç uyku yapıyor? Nasıl bir ortamda uyutuyorsunuz?

uyku eğitimi ben aldım ve benim bebeğimde hiiiiç işe yaramadı aksine daha da öfkelenedi. 2.haftada yarım bıraktık. 5.ayda bir sey oluyor bunlara ben anlamadım 😂 benim oğlum da 5.ayda gündüz uykuları düzene girdi ama gece uykuları bozuldu. “uyudu” diye bir uygulama var onu indirip en azından uyku saatlerini takip edebilirsiniz. benim oğlum da emerek uyuyor hala 1 yasına geldi. onun dısında hiçbir sekilde uykuya gecemiyor. 9 saat hiç uyumadığı zamanlarda bile uykuya aşırı direniyor. dün gece mesela tam 2 saat uyutmaya calistim 🥲 bir de çok güzel uyuyormus gibi sabahın köründe ayağa dikiliyor. 😩

Benim kızım ilk 3 ay nispeten diğer bebeklere göre iyiydi. Gaz sancısı oluyordu ve eğer gazını çıkartabildiysem uyuyordu. Ne olursa olsun akşam 9da karanlık odamıza giriyordum. Ama elbette en baştan beri emerek uyudu. Ve şöyle bir sıkıntımız vardı. Üstümde uyuyordu sadece🥲 Koyduğum an ağlayarak uyanıyordu. 4.ay atağından sonra emmeyi de bırakmaya başladı uyumayı da hepten reddetti ve 4 buçuk ayda dişleri hareketlendi artık psikolojim bozulmaya başlamıştı 🥲 Sonra eskisi gibi emmeye başladı atak bitince. 5 buçuk aylıkken uyku eğitimine başladım kendim verdim araştırarak zaten rehber öğretmenim ve çocuğumu en iyi ben tanıyorum. Benim için tek artısı yatağında uyumayı öğrenmesi oldu. Elbette tamamen üstümde uyumuyordu derin uykuya geçince koyuyordum ama gündüz asla yatakta koltukta ya da herhangi bir yerde uyumazdı sadece üstümde uyurdu. Zaman zaman gerilesek de mesela son bir aydır 4 diş çıkarttı arka azılar hareketlendi şimdi ama bu tip durumlar dışında yatağında akşam 20.00da uyumuş oluyor. He iki saatte bi uyanıyor ağlıyor emiyor ama bunu kabullendim. Sabah 5 buçuk 6da da tam kalkıyor. Gündüz toplam 1 buçuk saat uyursa şükrediyorum ve benim bebeğim de böyle ne yapayım diyorum. Dün 2 saat uyudum mesela tüm gece ayaktaydı dişinden dolayı bu gece 5 saat uyudum bu bile nimet 😅😅

“uyudu” diye bir uygulama var onu indirip en azından uyku saatlerini takip edebilirsiniz.
Tam bunu tavsiye etmeye gelmiştim benim oğlum da 5 aylık ben sanıyordum ki 2 saat uyanıklık penceresi olması lazım. İlk uykuya çok zor geçerdi çünkü 8de uyandıysa 10da odaya geçer 10.30a kadar savaş verirdim. Ama bugün 8de uyandı 9da emzirmeye başladım 9.20de uyudu. Çünkü ilk uykunun uyanıklık aralığı 1sa15dk imiş. Bunları bilince biraz daha kolaylaşıyor işimiz. Ama bazen de ne yaparsan yap olmuyor. Onun için de gün ışığı alması temiz havaya çıkması çok önemli.
Bir de benim oğlumun da uykusu geliyor gözleri kızarıyor ama uyumuyordu. Benim gözlemim şu yönde uyarılıyor ses,ışık vs ama bedenen yorulmuyor. Bedenini yormaya çalışın bol bol döndürün tummy time yapsın spor yaptırın kolları bacakları hareket etsin.

Sabah kaçta kalkıyor? Kaç uyku yapıyor? Nasıl bir ortamda uyutuyorsunuz?
Rutinimiz şöyle gece 12de yatıyor genelde 3-4 gibi mama yiyor sabah 7-7buçuk gibi bi
Daha uyanıyor yine mama ya da meme 10da tam kalkış her gün bu şekilde ama bu gece 1buçuğu buldu uyuması kendini geriye atıyor ağlıyor geçen hafta tam tersi kucağımda uyurdu loş ışıkta uyutuyorum gündüz 3-4 kez uyutmaya çalışıyorum maksimum 1 saat uyuyor ama o da çok nadir

Rutinimiz şöyle gece 12de yatıyor genelde 3-4 gibi mama yiyor sabah 7-7buçuk gibi bi
Daha uyanıyor yine mama ya da meme 10da tam kalkış her gün bu şekilde ama bu gece 1buçuğu buldu uyuması kendini geriye atıyor ağlıyor geçen hafta tam tersi kucağımda uyurdu loş ışıkta uyutuyorum gündüz 3-4 kez uyutmaya çalışıyorum maksimum 1 saat uyuyor ama o da çok nadir
Gerçekten salın gitsin, sinir harbine girmeyin.Benim büyük çocuğum öyleydi yatağı dışında heryerde uyudu yorulunca.

Bende aynı durumdayım o aylarda şimdi bebeğim 20 aylık oldu . Tam 5 ay başladığımızda uyku eğitimi aldım Kesinlikle işe yarıyor en azından saatleri uyku düzeni ve rutini oturtuyosunuz sorası bebişler büyüdükçe zaten düzene giriyor ama ben şuna inanıyorum Uyku sevmeyen bebek sevmiyor yani yapacak bişi yok 🙂 Siz eğitimi alın rutinlerinizi yapın düzene girer tabi biraz kendi hayatınızdan feragat etmek gerekiyor o düzen oturana kadar sonrası çok daha iyi . sabır ve gayretle

Tam bunu tavsiye etmeye gelmiştim benim oğlum da 5 aylık ben sanıyordum ki 2 saat uyanıklık penceresi olması lazım. İlk uykuya çok zor geçerdi çünkü 8de uyandıysa 10da odaya geçer 10.30a kadar savaş verirdim. Ama bugün 8de uyandı 9da emzirmeye başladım 9.20de uyudu. Çünkü ilk uykunun uyanıklık aralığı 1sa15dk imiş. Bunları bilince biraz daha kolaylaşıyor işimiz. Ama bazen de ne yaparsan yap olmuyor. Onun için de gün ışığı alması temiz havaya çıkması çok önemli.
Bir de benim oğlumun da uykusu geliyor gözleri kızarıyor ama uyumuyordu. Benim gözlemim şu yönde uyarılıyor ses,ışık vs ama bedenen yorulmuyor. Bedenini yormaya çalışın bol bol döndürün tummy time yapsın spor yaptırın kolları bacakları hareket etsin.
benim oğlumda tecrübe ettiğim eğer gözle kızarma seviyesine geldiyse çok zor uyuyor. uykusu çok gelmeden uykuya geçmemiz lazım yoksa çok hıysuz ve sinirli oluyor, mızmızlanıyor. ben 3.aydan 6.aya kadar bahsettiğim uygulamayı kullanarak uyuttum. çok işe yaradı. tabii ki süt liman olmadı her sey ama en azından bir tık kolaylaştı. sonrasında zaten 6.aydan sonra kendi düzenini oluşturmaya basladı. su an 1 yasında ve 2 uyku yaptıramıyorum mesela kabul etmiyor. tek uyku 2.5 saat uyuyor. yani zamanla cocuga göre zaten bir düzen oluyor ama o zamana kadar eğer kücük uyku sinyalleri kaçırılıyorsa saatleri düzenleyerek ilerlemek mantıklı ilk adım olarak

Back
X