• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Uyumayan bebek yapmışım 🫠

Oğlum da uyumazdı, 3 yaşına kadar 1.5 saat uyudu en fazla. Sürekli uyu-uyan döngüsü vardı ama ağlamazdı da.
2 yaş sonrası gündüz uykusu 3-4 saat sürebiliyordu ama gece bölük pörçüktü. Şimdi 7 yaşında sabah kaldıramıyorum😅
Beni de hep kandırdılar 40 günlükken geçer 6 aylıkken geçer diye ama 3 yaşa kadar uyumadım desem yalan olmaz.
Çocuğun ritmini bulup ona göre çözüm bulun bence bazı çocuk uyumuyor maalesef

Bende bebekken 2'den önce asla uyumuyormuşum. Anne babam düzen koymak için bir ay boyunca her gece uyumadan yormuşlar beni 12'ye çekebilmişler ancak. Hala gececiyim bununla ilgisi var mı merak ediyorum.
Bazı bebeklerde biyolojik saatle ilgili belkide.

Bildirimden geldim konunuza. Tavsiye verecek tecrübem olduğundan değil ama belki işe yarar diye yazıyorum. Burada okuduğum, dikkatimi çeken iki öneri vardı. Biri ikiz annesi bir üyenin tavsiyesi. Uyuma saati gelince asla göz teması kurmamak. Diğeride her emzirmeden sonra omza yatırıp dik pozisyonda en az 20 dk sırtını sıvazlamak. Hemen hiç gaz sancısı olmadığından uykuya çabuk geçiyor ve gecede uykusu pek bölünmüyormuş.

Merhabalar oğlum 6 yaşında artık size tecrübelerimden bahsedeyim belki fayda sağlar . Bebeklerin her ay uyanık kalma süresi var onu takip ederek uykuya gitmeniz ve gündüz şuan 3 uyku yapıyor olmanız gerekir. Sabah güne erken başlayıp akşam 20:00 de gece uykusuna geçmesi gerekir. Böylece büyüme hormonu salgılansın . Ayakta sallama işini kesinlikle bırakın ondan ilerde kurtulmak çok zor çünkü . Uykularını uzatmak için uyandığı an geri uykuya döndürmeye çalışıyoruz ki böyle böyle uzayacak uyku . Oğlum 20 şer dk uyurdu . Odasına karartma perde alırsanız fayda sağlar size .

Youtube dan Rad Suresi açın dınletin duymuştum bi'de vecealna nevmekum subata nebe süresinde bu ayet bunu okuyun inşallah uykusuna şifa olur

Rutinimiz şöyle gece 12de yatıyor genelde 3-4 gibi mama yiyor sabah 7-7buçuk gibi bi
Daha uyanıyor yine mama ya da meme 10da tam kalkış her gün bu şekilde ama bu gece 1buçuğu buldu uyuması kendini geriye atıyor ağlıyor geçen hafta tam tersi kucağımda uyurdu loş ışıkta uyutuyorum gündüz 3-4 kez uyutmaya çalışıyorum maksimum 1 saat uyuyor ama o da çok nadir
Ben burdan bebeğinizin uyanma saatini sabah 10 gibi anladım. Sebep bu olabilir mi? Aslında 12’de yatıp 10’da uyanıyor bu çocuk gece de 2 kez mama için uyanıyor. Mesela 8’de uyusun sabah 6-7 gibi mi kalksın istiyorsunuz siz? Yoksa 8’de uyusun yine 10’da kalksın mı?

Gece uyandığı zaman odadan saat kaç olursa olsun çıkarmıyoruz ışık yakmıyoruz ki düzen sağlasın alışsın. Oğlumun gece uyanmalarını kesemedim ben hiç bir xaman . Şuan 6 yaşında hala kalkar anne gel diye beni çağırır . Ona nasıl çözüm bilmiyorum 🤷‍♀️ ama en azından uyku saati hep belli oldu X bunu sağlamak için çok çaba lazım fedakarlıklar öyle hemen olmaz maalesef

Youtube dan açın bılıyorsanız kendiniz okuyun inşirah suresi onu okuyun bi'de vecealna nevmekum subata nebe süresinde bu ayet bunu okuyun inşallah uykusuna şifa olur nazar da vardır belki sürekli nazar duası okuyun

Akşam 8-9 arası uykuya geçirin büyüme ve gelişim için en verimli saatlerde uykuya gecmıs olsun . 15 den sonra gündüz uykusunu bitirin gerekirse ben denedım yapamadım bide siz deneyın. Uyutuyorum 8 de 11 de geri kalkıyorlar
Benimde aynı, akşam 9'da yatıyor 12'de geri uyanıyor. 3'e kadar oturuyoruz beraber, ne yapacağımı şaşırdım.

Öyle de daha çok küçük uyuması gerekmiyor mu gözleri kıpkırmızı esniyo nasıl ama yok uyumuyor
Bir de uyurken üstüne örttüğünüz battaniye yorgan vs üstüne az birşey parfümünüzü sıkın.Sizi yanında hissetsin.

Kızlar iyi geceler 🌙 daha önce uyku konusunda birkaç başlık açmıştım bebeğim 2 hafta sonra 5 aylık olacak gündüz uykuları çok kısa ve uykuya direniyor gece 12den önce asla uyumuyor saatlerce odada uyutmaya çalışıyorum 1aydır ailemin yanındaydım oğlum ordayken de zor uyuyordu ama en azından kucağıma aldığımda ya da ayağımda salladığımda uyuyordu birkaç gün önce eve geldik sanki o çocuk gitti başka bi çocuk geldi kucakta asla uyumuyor çığlık kıyamet ayağıma koyuyorum yok yine ağlıyor sadece memede uyumak istiyor sütüm yetersiz olduğu için mama da kullanıyoruz memeden süt gelmeyince de öfkeleniyor ne yapcam bilmiyorum uyku eğitimi mi alsam acaba tavsiyelerinizi bekliyorum 🌸
Allah bagışlasın 5 aylıkmış acaba yavas yavaş diş çıkarma moduna mı girdi,erkek kardeşim diş çıkardığında 5 aylık bile yoktu.

Benim çocuğum yok ama yegenim var 3.5 yaşında olacak Şubat'ta,uyku konusunda babasına çekmiş sanırım uyumayı sevmiyormuş küçük hanım ,uyuyunca oyun oynayamıyormuş,küçükkende 5 aya kadar iyiydi 5 aydan sonra oda uyumamak için direnirdi mesela gece 1 de uyudu diyelim saat 6 da ayaktaydı gerçi şimdi de aynı en gec ,7 de ayakta .

Uyuyunca yanına eline hırkanızı,yeleginizi, başörtüsü vs koyabilirsiniz sizi yanında hisseder.

Kızımda 4ncü ayda uykuyu bi bıraktı, rutin 1 yaş kontrolünde meğer demir ve b12 eksikliği olduğundan uyumadığı ortaya çıktı, gerçekten de b12 ve demir yerine gelince uyumaya başlamıştı 1 hafta içinde şok olduk. Doktoruyla bi görüşün bence

benim oğlumda tecrübe ettiğim eğer gözle kızarma seviyesine geldiyse çok zor uyuyor. uykusu çok gelmeden uykuya geçmemiz lazım yoksa çok hıysuz ve sinirli oluyor, mızmızlanıyor. ben 3.aydan 6.aya kadar bahsettiğim uygulamayı kullanarak uyuttum. çok işe yaradı. tabii ki süt liman olmadı her sey ama en azından bir tık kolaylaştı. sonrasında zaten 6.aydan sonra kendi düzenini oluşturmaya basladı. su an 1 yasında ve 2 uyku yaptıramıyorum mesela kabul etmiyor. tek uyku 2.5 saat uyuyor. yani zamanla cocuga göre zaten bir düzen oluyor ama o zamana kadar eğer kücük uyku sinyalleri kaçırılıyorsa saatleri düzenleyerek ilerlemek mantıklı ilk adım olarak
Bugün hep uygulamaya göre uyuttum 3 uykuya da hemen daldı. Biraz kitap okuma emzirme pışpış falan. Yoksa evde sling ile dolanıyordum yarım saat. Ama 3 uyku az geldi şimdi 4. Uykusunu yaptırıyorum çünkü ilk döngüsünde uyanıyor 48-45-44 dk sürmüş uykuları bunları uzatmam lazım ki 3 uyku yetsin🙄

Kızlar iyi geceler 🌙 daha önce uyku konusunda birkaç başlık açmıştım bebeğim 2 hafta sonra 5 aylık olacak gündüz uykuları çok kısa ve uykuya direniyor gece 12den önce asla uyumuyor saatlerce odada uyutmaya çalışıyorum 1aydır ailemin yanındaydım oğlum ordayken de zor uyuyordu ama en azından kucağıma aldığımda ya da ayağımda salladığımda uyuyordu birkaç gün önce eve geldik sanki o çocuk gitti başka bi çocuk geldi kucakta asla uyumuyor çığlık kıyamet ayağıma koyuyorum yok yine ağlıyor sadece memede uyumak istiyor sütüm yetersiz olduğu için mama da kullanıyoruz memeden süt gelmeyince de öfkeleniyor ne yapcam bilmiyorum uyku eğitimi mi alsam acaba tavsiyelerinizi bekliyorum 🌸
Merhaba Arkadaşım, Benim oğlum da uyku uyumuyordu ve ben çalışan bir anneydim. En sonunda uyku psikoloğuna gittim. Söylediklerini harfiyen yaptım ve uykuya dalmayı öğrendi. Bu durum uykuya dalmayı bilmediğinden oluyor. Ben 2 yaşına kadar uykusuz kalarak çıldırmak üzereyken gittim. Biraz sabırla halloluyor. Kolay gelsin.

Bebeklerin her dönem farklı huyları çıkabiliyor . Sonuç olarak onlarda artık bi birey olma yolundalar.kızım çok şükür 1 yaşına kadar bana hiçbir zorluk çıkarmadı . Yani uyku eğitimi falan da almadım . Uykuları çok düzenliydi ta ki 1 yaşına kadar tabi ki :)) Benim kızım inat ettigi zaman asla uyumuyor kendi uyumak isterse uyuyor . O inat ettikçe bende uyutucam diye inatlaşıyordum ve evde ağlama krizleri geçiyorduk ikimizde :)) Ama bugün şunu fark ettim ben sakince şekilde onun istedigi gibi uykuyu oyuna çevirerek uyuttum . Son 1 aydır hiçbir şekilde bende uyumuyordu sürekli babasını istiyordu ve onun kucagında uyuyordu . Yani uyumamasının sebebi benim stresli olmam ve uyutmaya odaklanmammış onu anlamış oldum . Bebeklerimiz konuşamasa da hareketleriyle bize aslında sorunun ne oldugunu anlatmaya çalışıyorlar anlamadıgımız zamanda huysuzlanıyorlar malesef :( Artık devir değişti biz onları değil onlar bizleri yönetiyor 😬😬😬

Ç
Çocuğum yok ama uyutmaya calıştıkca direniyor gıcıklaşıyorlar inadına sanki o ,yüzden biryerden sonra yorulacak ve uykusu mutlaka gelcektir bırakın öyle kalsın bence oturduğu yerde sızar nasıl olsa

Rutinimiz şöyle gece 12de yatıyor genelde 3-4 gibi mama yiyor sabah 7-7buçuk gibi bi
Daha uyanıyor yine mama ya da meme 10da tam kalkış her gün bu şekilde ama bu gece 1buçuğu buldu uyuması kendini geriye atıyor ağlıyor geçen hafta tam tersi kucağımda uyurdu loş ışıkta uyutuyorum gündüz 3-4 kez uyutmaya çalışıyorum maksimum 1 saat uyuyor ama o da çok nadir
Sabah erken kalkmalı. Yavaş yavaş uyanış saatini geriye çekip, gece uykusunu erkene alabilirsiniz. Sonra da yaşına göre uyku düzeni kurarsınız uygun uyku aralıklarıyla uyutarak

Ben burdan bebeğinizin uyanma saatini sabah 10 gibi anladım. Sebep bu olabilir mi? Aslında 12’de yatıp 10’da uyanıyor bu çocuk gece de 2 kez mama için uyanıyor. Mesela 8’de uyusun sabah 6-7 gibi mi kalksın istiyorsunuz siz? Yoksa 8’de uyusun yine 10’da kalksın mı?
Evet 10’da uyanıyor o sorun değil de yatma saati çok geç değil mi bir bebek için ilk bebeğim tecrübesizim gördüğüm tüm bebekler erkenden uyanıyor 😁

Back
X