• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Uyumayan bebek yapmışım 🫠

Ozamanları hatırlayamadım tam şuan 21 aylık ben bir yıldır uykusuzum başlarda uyuyan bir çocuktu sonra yaşı gelirken oyun oynamaktan meraktan asla günü bitiremez oldu daha üç gün oldu memeyi keseli inşallah bundan sonra uyuyacağız ama daha küçükken ben zorlamadım hiç kendileri biliyor doyunca acıkınca belli ediyordu uykusu gelince yatırıyordum ve sabah 8de kalkar günde üç uyku yapar akşamda 9da yatardı.Kendi düzenlerini biliyorşar ama her çocuk farklı tabi aradaki fiş sancıları işte her ay yeni bir büyüme sancısı dışında geneli böyle ama hep dalgalı oluyor tabi.Çok sıkıştığınızda kendinizi sıkmayın bırakın gerçekten çok ağladığım geceler oldu bazende zor olacak ama geçecek diye düşünmek lazım.Kendimce bir düzenimde vardı tabi pijamalar masallar banyo falan.Her çocuğun mizacı farklı kabul edin devam edin bi tavsiye veremedim🥲

Evet 10’da uyanıyor o sorun değil de yatma saati çok geç değil mi bir bebek için ilk bebeğim tecrübesizim gördüğüm tüm bebekler erkenden uyanıyor 😁
Erken uyudukları için erken uyanıyorlar ama işte. 12’de yatıp 10’da uyanan çocuk 10 saat uyuyordur ki o aylardaki bir bebek benim bildiğim 8-11 saat gece uykusu yapar. Yani gündüz uykularını bilmiyorum ama gece uykusu bence çok normal bebeğinizin 2 kez beslenmek için kalkması da bu aylarda normal. Yavaş yavaş erken uyandırıp akşam da erken uyutmaya başlayacaksınız bu kadar basit.

Kızımda 4ncü ayda uykuyu bi bıraktı, rutin 1 yaş kontrolünde meğer demir ve b12 eksikliği olduğundan uyumadığı ortaya çıktı, gerçekten de b12 ve demir yerine gelince uyumaya başlamıştı 1 hafta içinde şok olduk. Doktoruyla bi görüşün bence
Mama kullanıyoruz içinde demir var ayrıca demir damlası da kullanıyoruz b12 ye birkaç ay önce bakılmıştı iyiydi ben de b12 takviye kullanıyorum emziriyorum da ondan değildir diye düşündüm

Evet 10’da uyanıyor o sorun değil de yatma saati çok geç değil mi bir bebek için ilk bebeğim tecrübesizim gördüğüm tüm bebekler erkenden uyanıyor 😁
Bu arada keşke 7-8’de uyuyup sabah 10’da kalksalar valla 10’da kalkan bebek benim için de hiç sorun değil eğer akşam da erkenden uyuyacaksa😭
Bu arada benimki 14 aylık. 6-7 gibi uyutuyorum çok ekstrem bir şey olmadıkça. Ve benimkinin uykuları korkunçtu yani gerçekten saat başı uyanan bir bebekti. Çoklu gıda alerjisi var bir de artık ondan mı bilmiyorum. Gündüz uykuları 40 dakikadan fazla hiç olmadı. Ben uyuyabiliyorsam siz de yaparsınız hiç merak etmeyin. Biraz kararlı olmak gerekiyor sadece.

Benimki de 10aylık olacak uyumuyan bebeği ben yapmışım sanıyordum😂🙈 artık kendimede cevremede bir faydam yok o durumdayım .. çok çaresiz hıssetırıyor insana kendini bu durum🙋🏼‍♀️

Kızlar iyi geceler 🌙 daha önce uyku konusunda birkaç başlık açmıştım bebeğim 2 hafta sonra 5 aylık olacak gündüz uykuları çok kısa ve uykuya direniyor gece 12den önce asla uyumuyor saatlerce odada uyutmaya çalışıyorum 1aydır ailemin yanındaydım oğlum ordayken de zor uyuyordu ama en azından kucağıma aldığımda ya da ayağımda salladığımda uyuyordu birkaç gün önce eve geldik sanki o çocuk gitti başka bi çocuk geldi kucakta asla uyumuyor çığlık kıyamet ayağıma koyuyorum yok yine ağlıyor sadece memede uyumak istiyor sütüm yetersiz olduğu için mama da kullanıyoruz memeden süt gelmeyince de öfkeleniyor ne yapcam bilmiyorum uyku eğitimi mi alsam acaba tavsiyelerinizi bekliyorum 🌸
Doku buçuk aylık hala uyku sorunu var gündüz ler 30/40 dakika ayakta gece de aylı şekilde sürekli aynı döngü de kelin ilacı olsa kendi başına sürer misali bekliyorum

Doku buçuk aylık hala uyku sorunu var gündüz ler 30/40 dakika ayakta gece de aylı şekilde sürekli aynı döngü de kelin ilacı olsa kendi başına sürer misali bekliyorum
Allah yardımcınız olsun sizinki daha kötüymüş🥺 benimki geç de uyusa gece hep uyuyo ama gündüz uykuları çok kısa mak 1 saat genelde 40-45 dk

Bugün 8de yatırdım bakalım 2 saat içinde 4-5 kez uyandı şimdi mama yedi bakalım nasıl geçecek 🥹
Benim kızımda çok uyanıyordu memeyi kesince düzelecek diye umut ediyorum.ama gerçekten sabah erken kaldırmak iki yaşına gelecek neredeyse hala 8de kalkıp öğle uykusunuda 2 de bitirmiş olursa akşam hem daha uzun hem daha erken uyuyor büyüdükçe gündüz uyku saatinide erken bitirmeye bakın

2.5 saattir odadan çıkmadım inat ettim uyanıp duruyor sürekli yatsana kardeşim dert yok tasa yok🤣
Size korkutucu bir şey söyliyim mi ben ilk 1 ayını at 4 aydır oğlum yatarken gündüz gece farketmeksizin başında bekliyorum akşam 8de giriyorum odaya sabah 8e kadar zaten aynı yatakta yatıyoruz🤣 şunu başkası yapsa hasta bu kadın derdim🤣

Size korkutucu bir şey söyliyim mi ben ilk 1 ayını at 4 aydır oğlum yatarken gündüz gece farketmeksizin başında bekliyorum akşam 8de giriyorum odaya sabah 8e kadar zaten aynı yatakta yatıyoruz🤣 şunu başkası yapsa hasta bu kadın derdim🤣
Ben şurda 3 saattir kaldım da bunaldım valla eşimle bi kahve içemedik🫠

Aaah ah oglum tamamen 3yasinda uyudu, defalarca kalkardi geceleri emerdi, gunduz uykulari hic yoktu
Smdi kizim kucak harici hic uyumuyor uyudugundada 20dk 30 dk da uyaniyor bu yuzden emzige alistirmaya calisiyorum, insallah seninki alisir hemen
Uykusuzluk zor Rabbim saglik versin
Her gece sabha karsi tum anneler uyusun bebelrri rahatca uyusun diyye dua ediyorum

Kızlar iyi geceler 🌙 daha önce uyku konusunda birkaç başlık açmıştım bebeğim 2 hafta sonra 5 aylık olacak gündüz uykuları çok kısa ve uykuya direniyor gece 12den önce asla uyumuyor saatlerce odada uyutmaya çalışıyorum 1aydır ailemin yanındaydım oğlum ordayken de zor uyuyordu ama en azından kucağıma aldığımda ya da ayağımda salladığımda uyuyordu birkaç gün önce eve geldik sanki o çocuk gitti başka bi çocuk geldi kucakta asla uyumuyor çığlık kıyamet ayağıma koyuyorum yok yine ağlıyor sadece memede uyumak istiyor sütüm yetersiz olduğu için mama da kullanıyoruz memeden süt gelmeyince de öfkeleniyor ne yapcam bilmiyorum uyku eğitimi mi alsam acaba tavsiyelerinizi bekliyorum 🌸
Kaşık mama deneyiniz büyük ihtimal doymuyor benimkide sadece beni emiyordu arı mama kaşık mamasına başladım deliksiz uyumaya başladı

Önce kocaman bir sarılma gönderiyorum… yazdıkların “yalnız değilim” dedirten cinsten. Şu an yaşadığın şey çok çok tanıdık ve şunu baştan söyleyeyim yalnızca senin başına gelmiyor ve yanlış yaptığın hiçbir şey yok. Biraz madde madde, kafanı toparlayacak şekilde yazayım

5. ay tam bir “geçiş ayı”
Bebekler bu dönemde hem gelişimsel sıçrama yaşıyor hem de çevreye çok daha duyarlı oluyorlar. Gündüz uykularının 30–40 dakikaya düşmesi, uykuya direnme, akşam saatlerinde aşırı huzursuzluk, memede uyumak isteme bunların hepsi bu dönemin klasiği. “Benim bebek bozuldu” durumu değil yani.

Mekân değişikliği çok etkiler
1 ay aile yanında kalıp sonra eve dönmek, bizim için tatil gibi ama bebek için bambaşka bir dünya. Kokular, ışık, sesler, oda. Hepsi yeniden tanışılması gereken şeyler. O yüzden “orada uyuyan çocuk gitti” hissi çok normal. Bu da geçici.

Memede uyumak istemesi = seni güvenli liman görmesi
Sütün az olması kötü anne olduğun anlamına gelmez. Memede öfkelenmesi çoğu zaman açlıktan çok yorulmuş ve rahatlamak istiyor olmasından.
Öneri : Önce mama ile karnını doyur, sonra memeyi sadece sakinleşme için ver. Böylece memede “sinir” değil “huzur” birikir.

Saat 12’den önce uyumaması fazla uyarılmış olabileceğini düşündürüyor
5 aylık bir bebek için ideal gece uykusu genelde 19:30 – 21:00 arası.
Ama bu saatlere gelene kadar akşamüstü son uykuyu çok geçe bırakmamaya çalış, 18:30’dan sonra ortamı yavaş yavaş sakinleştir, ışıkları kıs, sesi azalt, aynı sırayı tekrar et (alt değiştirme, mama, kısa bir masaj, pijama gibi)

Kucakta / ayakta uyumamak “şımarıklık” değil
Bazı bebekler belli bir ayda bazı yöntemleri reddediyor. Bugün kucak olmaz, yarın olur. Bu da bir inat değil, gelişim.

Uyku eğitimi almalı mıyım?
Eğer sen çok yıprandıysan, ağlamaktan yorulduysan destek almak çok normal. Ama şunu bil 5 ayda her bebek uyku eğitimi almak zorunda değil, “Ağlaya ağlaya uyusun” tek yol değil, eğitim alacaksan, bebeğin mizacına ve senin kalbine uyan bir yöntem seç

Şu an yapabileceğin en önemli şey
Gündüz uyanıklık sürelerini uzatmamaya çalış (genelde 2–2,5 saat), aşırı yorulmasına izin verme, kendine “bu dönem geçici” demeyi hatırlat çünkü gerçekten geçiyor

Şunu da ekleyeyim bu kadar dert edinmen, çözüm araman, buraya yazman zaten ne kadar ilgili bir anne olduğunu gösteriyor. Bebeğin bunu hissediyor. Biraz karmaşa var, evet. Ama bu bir çıkmaz değil 🌸

Back
X