• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Uyumayan bebek yapmışım 🫠

Kızlar iyi geceler 🌙 daha önce uyku konusunda birkaç başlık açmıştım bebeğim 2 hafta sonra 5 aylık olacak gündüz uykuları çok kısa ve uykuya direniyor gece 12den önce asla uyumuyor saatlerce odada uyutmaya çalışıyorum 1aydır ailemin yanındaydım oğlum ordayken de zor uyuyordu ama en azından kucağıma aldığımda ya da ayağımda salladığımda uyuyordu birkaç gün önce eve geldik sanki o çocuk gitti başka bi çocuk geldi kucakta asla uyumuyor çığlık kıyamet ayağıma koyuyorum yok yine ağlıyor sadece memede uyumak istiyor sütüm yetersiz olduğu için mama da kullanıyoruz memeden süt gelmeyince de öfkeleniyor ne yapcam bilmiyorum uyku eğitimi mi alsam acaba tavsiyelerinizi bekliyorum 🌸
Belki mama miktarı az geliyor olabilir bir muayene ettirip hekiminize danışın gaz problemi olan çocuklar genelde memede sakinleşir gibi olur çığlık çığlığa bağırmalar olur ama doymuyor olabilir aynı şeyleri yaşadım mamayı artırtı doktorumuz uyku düzene girdi kakasını takip edin az yapıyorsa doymuyordur

Aaah ah oglum tamamen 3yasinda uyudu, defalarca kalkardi geceleri emerdi, gunduz uykulari hic yoktu
Smdi kizim kucak harici hic uyumuyor uyudugundada 20dk 30 dk da uyaniyor bu yuzden emzige alistirmaya calisiyorum, insallah seninki alisir hemen
Uykusuzluk zor Rabbim saglik versin
Her gece sabha karsi tum anneler uyusun bebelrri rahatca uyusun diyye dua ediyorum
Aynı dert bende de var 1,5 aylık kızım beşiği koyunca 20 30dk anca uyuyo. Siz emziriyor musunuz. emziği verince memeyi reddetme olur diye korkuyorum bende

Öyle de daha çok küçük uyuması gerekmiyor mu gözleri kıpkırmızı esniyo nasıl ama yok uyumuyor
Benimkisi de o dönemlerde 17_18 saat uyumuyordu hatta uykuya o kadar direniyordu ki tüm gun asla uyumuyordu ertrsi gun tüm gün uyuyordu benimki buyudukçe anladık ki duyusal hassasiyeti var beyin kendini komuta edemiyor ağlaya ağlaya 3 saat ayak kucak beşik battaniye de salladığımı bilirim hiçbiri işe yaramazdı sadece araba ile mahllede tur atardık o zaman arabada uyurdu temiz hava almasına özen gösterin bu tarz hassasiyeti olan çocuklarda derin basınç yöntemi ile uyutmak işe yarıyor ben uyuturken sarıp sarmalamaya hafıf sallamaya ışıkları kapatmaya ve ortamı sessizleştirmeye başladıktan sonra uyku kalitesi arttı maalesef karakter oşarak zor bir bebiş annesi oldun canım diğer annelere göre bir tık daha efor srfetmek zorundasın mesela bana banyo yaptır masaj yap daha çabuk daha uzun uyuyor diyorlardı çocuğa akşam duş aldırdığımda sabaha kadar uyumuyordu 😅

Aynı dert bende de var 1,5 aylık kızım beşiği koyunca 20 30dk anca uyuyo. Siz emziriyor musunuz. emziği verince memeyi reddetme olur diye korkuyorum bende
Emiyor o kadar emiyr ki goguslerim tazikten akiyor, oksuruyor arada
Bu aldigim emzik anne memesini redetmesin diye, su an arada aliyor keske daha cok alsa, mememi biraz redetse fena olmaz 😅emme arası acilir bu kadar kusmaz memelerimde terbiye olur biraz, yeterince gelsin fazlasi bebegimi boguyor 😑
Zaten bu kadar emme bagimlisi diye uykudan uyanip emmeye kalkiyorlar bgn 3 aylik oldu saglicakla yaslara insallah hepimizin evlarina

Kızlar iyi geceler 🌙 daha önce uyku konusunda birkaç başlık açmıştım bebeğim 2 hafta sonra 5 aylık olacak gündüz uykuları çok kısa ve uykuya direniyor gece 12den önce asla uyumuyor saatlerce odada uyutmaya çalışıyorum 1aydır ailemin yanındaydım oğlum ordayken de zor uyuyordu ama en azından kucağıma aldığımda ya da ayağımda salladığımda uyuyordu birkaç gün önce eve geldik sanki o çocuk gitti başka bi çocuk geldi kucakta asla uyumuyor çığlık kıyamet ayağıma koyuyorum yok yine ağlıyor sadece memede uyumak istiyor sütüm yetersiz olduğu için mama da kullanıyoruz memeden süt gelmeyince de öfkeleniyor ne yapcam bilmiyorum uyku eğitimi mi alsam acaba tavsiyelerinizi bekliyorum 🌸
Naparsan yap canım olmadı mı olmuyor 9 aylık olmak üzereyiz gece 4-5 gibi uyuyor oda zorlarla sabah kaçta kalkarsa kalksın asla uyumuyor

Güncelleme : Oğlum hala gündüzleri çok kısa uyuyor son gündüz uykusundan 17.30-18.00 gibi uyanıyor 20.30-21.00 gibi gece uykusuna yatırıyorum 45dk sonra uyanıyor defalarca denememe rağmen asla uyumuyor 12de tam uyuyor ben artık saldım her gün 12de uyuyor 🫠 dişi çıkacak galiba uykuya geçerken çok ağlıyor normalde öyle yapmazdı kucakta ayakta memede uyumuyor valla şaşırdım artık ne yapacağımı o yüzden canı ne zaman isterse o zaman uyusun napiyim 🥲

Güncelleme : Oğlum hala gündüzleri çok kısa uyuyor son gündüz uykusundan 17.30-18.00 gibi uyanıyor 20.30-21.00 gibi gece uykusuna yatırıyorum 45dk sonra uyanıyor defalarca denememe rağmen asla uyumuyor 12de tam uyuyor ben artık saldım her gün 12de uyuyor 🫠 dişi çıkacak galiba uykuya geçerken çok ağlıyor normalde öyle yapmazdı kucakta ayakta memede uyumuyor valla şaşırdım artık ne yapacağımı o yüzden canı ne zaman isterse o zaman uyusun napiyim 🥲
Naçizane çok karışmak istemiyorum ama 17:30-18:00 gündüz uykusundan uyanmak için biraz geç bir saat.
Siz annesisiniz tabi çocuğunuzu bizden çok düşünürsünüz ama büyüme hormonunun salgılanması için çocuğun 22:00-2 arası derin uykuda olması gerektiği söyleniyor. Hiç doktorunuza danıştınız mı?

Naçizane çok karışmak istemiyorum ama 17:30-18:00 gündüz uykusundan uyanmak için biraz geç bir saat.
Siz annesisiniz tabi çocuğunuzu bizden çok düşünürsünüz ama büyüme hormonunun salgılanması için çocuğun 22:00-2 arası derin uykuda olması gerektiği söyleniyor. Hiç doktorunuza danıştınız mı?
Estağfurullah önerilere açığım ilk çocuğum acemilik yapmış olabilirim🌸 2 gündür sabah 7de uyanıyor mama için geri uyutmuyorum gündüz uykularını düzene sokmaya çalışıyorum uyku aralıklarına dikkat ederek tabi 2 gündür güzel gidiyor uykuya dalarken huysuzluk yapıyor biraz ama o da derin uykuya geçemediği için sanırım

Estağfurullah önerilere açığım ilk çocuğum acemilik yapmış olabilirim🌸 2 gündür sabah 7de uyanıyor mama için geri uyutmuyorum gündüz uykularını düzene sokmaya çalışıyorum uyku aralıklarına dikkat ederek tabi 2 gündür güzel gidiyor uykuya dalarken huysuzluk yapıyor biraz ama o da derin uykuya geçemediği için sanırım
Diş çıkartma zamanı da olabilir diş en sakin çocuğu bile delirtiyor😭 ama umutsuzluğa kapılmayın nolur her geçen gün bir öncekinden daha iyi olsun inşallah sizin için🌸

Ben gunduz uykularini anca 10. Ayda psss psss sesiyle uzatabildim, belki isinize yarar. Uyanmadan bes dakika once acin diyorlar ama ben uyuduktan sonra direkt acip cikiyorum odasindan, 30. Dakikada uyanmayi erteliyor biraz

Akşam 8-9 arası uykuya geçirin büyüme ve gelişim için en verimli saatlerde uykuya gecmıs olsun . 15 den sonra gündüz uykusunu bitirin gerekirse ben denedım yapamadım bide siz deneyın. Uyutuyorum 8 de 11 de geri kalkıyorlar
Kaç aylık

Ne zamandır böyle. Benim kızım 2,5 aydır böyle. Şu an 5,5 aylık ne zaman düzelecek diye bekliyorum
Düzeltemedım 8 de uyutuyorum 10 da kalkıyorlar 1 de geri yatıyorlar benımle ertesi gün 2 ye kadar uyuyoruz . Ben yatıyorsam yatıyorlar ben 7 de kalksam benle kalkıyorlar . İkizler . yani istiyorlarki bende onlarla o saatte yatayım

Düzeltemedım 8 de uyutuyorum 10 da kalkıyorlar 1 de geri yatıyorlar benımle ertesi gün 2 ye kadar uyuyoruz . Ben yatıyorsam yatıyorlar ben 7 de kalksam benle kalkıyorlar . İkizler . yani istiyorlarki bende onlarla o saatte yatayım
Neyse yine şükredin benim kızım 9 da kalkıyor 3e kadar ağlıyor krizli

Neyse yine şükredin benim kızım 9 da kalkıyor 3e kadar ağlıyor krizli
Sizin de ikizmiş hayal dahi edemiyorum allah yardım etsin

Kızlar selam, son mesajları okurken o uykusuzluktan zombi gibi gezdiğim, iki kelimeyi bir araya getiremediğim günlerim aklıma geldi, içim cız etti gerçekten. 😂 Benim oğlum şu an 2 yaşına yaklaştı ama ilk 1.5 yıl ben de sizin gibi 'uyumayan çocuk yapmışım, kaderim bu' diyip ağlıyordum.

Uyku saatlerini falan deftere yazarak takip etmek zaten imkansız. Şu herkesin bildiği malum popüler uygulamayı da denedik zamanında ama hem ateş pahası, hem de eşim de ben de biraz pimpirikliyiz; bebeğimizin uykusu, gelişimi, verileri taa nerelerdeki yabancı sunuculara gidiyor diye içime hiç sinmedi. Zaten her şeyimizi satıyorlar reklamcılara.

Geçenlerde mağazada bakınırken tesadüfen bir uygulama keşfettim. Daha çok yeni bir girişim belli ki ama gizlilik takıntısı olanlara naçizane tavsiyemdir. En sevdiğim yanı internete bile gerek duymadan çalışması. Girdiğiniz her şey sadece kendi telefonunuzda şifreli kalıyor. Çocuğumun verilerinin güvende olduğunu bilmek çok rahatlattı beni.

Arayüzü de o kadar sade ki, gece kör karanlıkta tek elle bile giriliyor. Keşke oğlum daha küçükken çıksaymış diyorum, şu an bile uyku düzenini oradan takip etmek çok pratik. Benim gibi 'bebeğimin verileri bana kalsın, reklamcıların eline düşmesin' diyen anneler varsa bu yeni uygulamaya mutlaka bir baksın derim, hem destek olmuş oluruz.

Rabbim hepimize deliksiz uykulu geceler nasip etsin, o kriz anlarını çok iyi bilirim, geçecek inşallah! 🌸

Son düzenleyen: Moderatör:
merhaba, aynı süreci yaşayan biri olarak yardımcı olmak isterim. ..üzerinden yazın yeni bir sayfa ve e-kitap yayınlayacağım. eminim çok faydalı olacaktır ne sorunuz olursa da yardımcı olmak isterim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Back
X