- 22 Kasım 2010
- 11.304
- 20.260
- 598
- Konu Sahibi TheQueeninthenorth
-
Valla amca sadece kendi gelip gördüğü sürece sorun olmayacak sanirim. Ama dün illa da bize de gelin haftaya diyor mesela. X dün cok yorgundu işten gec cıktı sabah da zor uyandi hadi dedim sen yat ben giderim dedi bize. Yani ortada sorun yok havası çiziyor e oyle olunca geliriz ins deniyor cevabenKonu sahibi bence sorunu çözecek nokta amcada.
Öncelikle teşekkür ederim güzel sözlerin icin. Eltimle bir araya gelebildigimiz yok kiCanım öncelikle kalbin çok temiz onu söylemek istiyorum . Kendini eltinin yerine koy ve çocuğun olmasa bu konuda hassas da olsan eşinin yeğenine ilgi göstermesi , aslında çocuklara ölüp bitiyorum da benim olmuyor hissi uyandırması seni daha da üzerdi. Eltin de sizi bebek sevmeye çağırsa nispet yaptığını düşünürdün belki daha da zoruna gidebilirdi.
Ben senin yerinde olsam öyle olup olmadığını bilmiyorum tabi ama eltimle yalnız kalmaya çalışır , onu hiç konuya dahil etmeden ben ovulasyon takibiyle gebe kaldım hiç duydun mu bilmiyorum , o kadar sene boşa her ay beklemiş heyecanlanmışım vs. gibi cümleler kurarak onun içi dökmesi için ortam hazırlardım belki ben onu da denedim ama yine olmadı der , belki de nasıl bir şey ben de deneyeyim der , en azından ondan yana olduğumu hissettirmiş olurdum. Kendime göre böyle düşündüm işte :)
Cagirmayin, bircok kisi empati yapmis eltinizin durumuyla kendilerindende ornek vermisler siz anlayabildinizmi biraz eltinizin olabilecegi piskolojisini? Banada yakinlarim hep siz gelin bizim cocukla gelmemiz zor oluyor diyorlar evet kotu anlamda demiyorlar ama hep birseylerin eksikligini yuzune vuruyor insanin bu durumlar. Ben kacmiyorum elbette cocugu olan ailelerdenki cocuk isteyen bir kiside kacmaz zaten hicbir cocuktan, ama onlari kiskanan sakinan anne babalardan kacabilir, cocuguna surekli nazar degdigini hastalandigini ortamda soyleyen insanlar var:)
Ister istemez insan aliniyor acaba banami soyledi benim cocugum yok diye nazar ediyorum gibisinden...belki oda boyle ortamda soylenen seylere aliniyordur. 2 tane yakinimiz bize dogumlarina cok az kala gebe olduklarini soylemediler uzakta oldugumuz iicin tabi gorusmuyorduk yuzyuze, insan sorgulamiyormu kendini niye herkes biliyorken benden saklandi diye??
Yani kaynım eşi olmadan pek takilmaz ama artık takılacak mecburen ctesi kahvaltıda olduğu gibiMalesef çoğu kadın anne olduktan sonra tek muhabbetleri çocuklarla ilgili ya da doğum hikayeleri oluyor,özellikle kadınlar bir araya gelince yok benim çocuğum soyle yok boyle,yok ben şöyle doğurdum boyle hamilelik geçirdim
Akrabalık ilişkilerini bu sebeple ortadan kaldırmak elbette doğru değil ama elti zor donemler geçiriyor belliki,üstelik burda eltinin konuyla pek ilgisi de yok,konu amca yeğen ilişkisi bunu her durumda ve mekanda saglayabilirsiniz.
Elbette çözüm bu değil ama cidden çocuk aşkıyla yanan tutuşan insnlar için çok zor bir imtihan o da kendince öyle bir çözüm bulmuş elbette doğru değil ama depresyonda olabilir ciddi anlamdaYani belki istemem bilemiyorum. Empati yapmaya çalışıyorum tabii ki dk.l başı burun buruna olmak istemeyebilirdim ama oglum doğduğundan beri sadece iki kez bir araya geldik biri tesadüfen oldu. Oglum bir yasina basti aradan uzun bir süre gecti. Sanki arada problem varmis gibi bir hava oluştu resmen. Bu bana cok anlamsız geliyor. Cocuk konisunda degil belki ama hepimizin bulunmak istemeyeceği ortamlar oluyor kimimiz kayinvalideyle anlaşamıyoruz kimimiz belki bir iş arkadaşımzla. Çözüm o kişiyi hic görmemek istenmeyen ortamda hic bulunmamak mi? Nerde kaldi medeniyet nerde kaldi o zamana kadarki hatir? Hepsi birden çöpe atılınca dengeler bozuluyor iste. En başta kendi kocası icin sorun oluyor.
Hanfendi anlayamadığınız bence yukarıya yazdığınızdan çok daha fazlası.Ben cocougu olamayanlarin cocugu olabilenere düsman gözüyle bakmasini hic anlayamiyorum, ikiside allahtan. Tamam zor bir durum ama bu nedenle küsüp iliskiyi kesmek asiri garip ve kusura bakmasin eltinizle ayni düsünenler ama bence fesat bir davranis ayni zamanda
Tabii cocuk bulunduğu ortama hakim oluyor tüm konuşmalar onun üzerine oluyor haliyle. Neyse allah içine ferahlık versin cidden zor bir durum umarım tez zamanda eski haline donerElbette çözüm bu değil ama cidden çocuk aşkıyla yanan tutuşan insnlar için çok zor bir imtihan o da kendince öyle bir çözüm bulmuş elbette doğru değil ama depresyonda olabilir ciddi anlamda
Çok şükür biz böyle bişey yaşamadık bilemeyiz ama etrafmzda çok var ve onları dinlediğimde ciddi anlamda bende uzuluyirm istediğin bir şeye kavusamamak ciddi anlamda zor
Tavrı kiskanclkk değil fesatlık değil sadece bu süreci atlatmasi onun için çok zor
evet siz sevncinizi paylaşmak istiyorsunuz ama o bu sevnci demekki şuan paylaşmaya hazır değil
ve inanın bazı durumlarda sadece çocuktan bahsediliyor sunu yaptı bunu yaptı diye bunlari bildiği için de aynı ortamda bulunmak istemeyebilir
Sevgili konu sahibi, sen baştan sona gereken inceliği gösterdin artık bundan sonrasını kendi içinde halletmesi gerek. Sizin içiniz rahat olsun.Tabii cocuk bulunduğu ortama hakim oluyor tüm konuşmalar onun üzerine oluyor haliyle. Neyse allah içine ferahlık versin cidden zor bir durum umarım tez zamanda eski haline doner
Aynen oyle. Misal kaynım anca içmiş sarhoşken arayıp bu konuda konuşuyor esimle. Onun disinda tek derdi yeğenini sevmek. Seversem acaba millet ne der demiyor. Veya yeğeninden kaçmıyor. Hatta bizi davet edip duruyor.Benim gorumcemin sekiz,dokuz yıl çocuğu olmadı geçen sene tup bebekle kızı oldu,eşim her gün görüntülü konuşur ben dahil olmam,kendi ailemle bile görüntülü ayda yılda bir konuşurum yani, kayinvalide bana demesin mi işte sen uzak duruyormussun torunumdan,aradığında hiç onu sormuyormussun(görümcem söylemiş) falan filan yani,malesef uzun zaman evli ve çocuğun yoksa her davranışın kıskançlığa yorumlanıyor,ne yaparsan yap ağzınla kuş tut yine yaranamiyor yine çocuğu yok ondan boyle yapıyor derler ahhh çok yazık,biz kadınlar kendimize ve hemcinsimize yaptığımızı kimse yapmıyor,hangi erkek hemsincine bu konuda bir söz söyleme cesareti bulabiliyor acaba
Hemde cook. Hayir yani tup bebek oldugunu söylesek ne olcak gidicek tum sulalesine yayacak. Ben esime de gıcık oldum bana diyor kimse sana kısır muamelesi yapmadi yoo yaptı.ay çok gıcık oldum şu an gerçekten
insanlar ne kadar kötü kalpli
Insallah canim Rabbim sana da tez zamanda,sağlıklı sıhhatli,iyi huylu guzel ahlaklı,uzun ömürlü,butun organları tam ve yerinde bir evlat nasip eder inşallah.Malesef öyle canım.. insanoglu bunu kendi başarısı sanıyor.. rabbimin mucizesi olarak görseler keşke... bu kulaklar neler duydu...
Sabaha kadar yazsam bitmez...
Artık herkese uzak bir hayat yaşıyorum...
Kimse beni anlamıyor anlayamaz da zaten...
RABBİM bilsin beni başkası bilmese de olur...
RABBİM sağlıkla kucağına almayı nasip etsin inşallah canım bizim gibiler için de dua eder misin lütfen hepimiz mutlu sona ulaşırız inşallah çok emek veriyoruz...
Garip şaşırdım. Sizin farkettiğinizi o farketmemiş olamaz. Eşinin görüşmekten kaçındığını mı saklamak istiyor, yoksa çocuk görmek iyi gelir diye düşünerek onu kaçamayacağı bi duruma mı zorluyor? Yani sizi laf olsun diye mi davet ediyor, siz haftaya kalkıp gitseniz ne olacak peki? Ya da arasanız davet etmiştin müsaitseniz gelelim diye..Valla amca sadece kendi gelip gördüğü sürece sorun olmayacak sanirim. Ama dün illa da bize de gelin haftaya diyor mesela. X dün cok yorgundu işten gec cıktı sabah da zor uyandi hadi dedim sen yat ben giderim dedi bize. Yani ortada sorun yok havası çiziyor e oyle olunca geliriz ins deniyor cevaben
Bence saklamak istiyor. Aslinda esine düşkün biridir yani onu çiğneyip bizi davet edeceğini pek sanmıyorum. Beni de tanıyor davetsiz gitmeyecegimi de tahmin ediyordur. Laf olsun diye söylüyor biraz ama garip bir ısrarı var. Biz de he he diyoruz napalimGarip şaşırdım. Sizin farkettiğinizi o farketmemiş olamaz. Eşinin görüşmekten kaçındığını mı saklamak istiyor, yoksa çocuk görmek iyi gelir diye düşünerek onu kaçamayacağı bi duruma mı zorluyor? Yani sizi laf olsun diye mi davet ediyor, siz haftaya kalkıp gitseniz ne olacak peki? Ya da arasanız davet etmiştin müsaitseniz gelelim diye..
Anladım zor bir durum. Çok yakınım doğumdan 10pl gün sonra bebegini kaybetti sonra ben bebek sahibi oldum. Nasıl söyleyeceğimi bilemedim cekindim filan ama o çok olgun davrandı beraber tatil bile yaptık. Keşke eltiniz de ne yaşıyorsa onu aşabilse sonuçta çok yakın akrabasınız ve belli ki baska bir sorun da yok. Zamana bırakın bence ama ufaklık amcasını görsün mutlaka.Bence saklamak istiyor. Aslinda esine düşkün biridir yani onu çiğneyip bizi davet edeceğini pek sanmıyorum. Beni de tanıyor davetsiz gitmeyecegimi de tahmin ediyordur. Laf olsun diye söylüyor biraz ama garip bir ısrarı var. Biz de he he diyoruz napalim
Öncelikle hırsınız niye bu kadar yoğun sakin olun empati yapmanız mumkun değil belli ki.Teknoloji gelisti olur onlarin da insallah .Klasik anlaşamayan eltiler profilinden uzaktık aslinda biz. Eşimin abisiyle eltim 11 yıldır evliler. Biz de eşimle 12 yıldır tanışıyoruz, 5 yıldır da evliyiz. Yani eltimi uzun zamandır tanıyorum ve ilk tanistigimizda cok tatlı biri olduğunu düşünmüştüm. Kendisi benden 8 yaş büyük, ikimiz de yoğun çalışıyoruz ve eslerimizin de arasında cok sıkı bir bağ olmadığı için pek görüşemiyoruz. Anca bayramda seyranda veya aileden birilerinim dogum gunu
Eltimin cocugu yok. Olmuyor mu vs hic konusu olmuyor aile icinde. Kvalidem basta olmak üzere herkes bu tür konularda hassas ailede. Bizim 1 yıl once bebeğimiz oldu. Eltim hamileliğimi öğrendiğinden beri resmen benden kacar oldu. Evet öncesinde de cok bir samimiyetimiz yoktu ama en azından dogum günlerimizde arardık kutlardık birbirimizi. Iki doğum gunum gecti tik yok mesela. Veya kvalidem de bizim de olduğumuzu öğrendiğinde gelmiyor. Benim olduğum hiç-bir organizasyona katılmiyor. Bebegim doğdu sadece 9 günlükken eşiyle ve kvalidemle ziyarete geldiler onda da cok kisa oturdu neredeyse hiç muhabbet etmedi. Hep benim sorularıma cvp verdi o kdr. Bir kez de bundan 4 5 ay sonra bayramda kvalidemin evinde bir araya geldik yarimsaat oturmadan bi yere geçeceğiz deyip kalktilar. Surat hep beş karış.
eltim cocuk konusunda hassas olabilir, psikolojisi belki bazı şeyleri kaldırmıyor olabilir. Samimi olmak konusunda onu zorlayacak halim yok. Bebegimin mevlutune, dogum gününe vs hiç-bir sey e davet edildiği halde gelmedi. Yalniz kaynım çocuklara cok düşkün ve surekli eşimi arayıp oğlumu kastederek x i cok özledim foto at video at, bize getir deyip duruyor. E eşin fellik fellik kaçıyor çağırınca gelmiyor denmiyor haliyle. En son kaynım gecen gece ickiliyken arayi p x de benim bi oglum.ama az görüyorum cok özlüyorum zaten benim çocuğum olmuyor niye sık görüşemiyoruz vs demiş eşime.
size sorum şu, kaynimi severim ve bu konuşmasi da içime oturdu acikcasi. Acaba bi h.sonu bize kahvaltiya mi cagirsak veya kvalidem de mi toplanmayı teklif etsek yeğenini görmesi icin? Yoksa eltim zaten istemiyor hic zorlamayayım mi görüşme konusunda? Ha diyeceksiniz belki sizden hoşlanmıyor cocukla alakasi yok. Ama bebegimdeb once hic kacma durumu yoktu davete de icabet eserlerdi. Nerdeyse 2 senedir bebekle beraber gorusemez olunca ister istemez boyle dusunuyorum. Yerimde olsanız su kahvalti teklifi konusunda ne yapardınız? Görüşmesek kaynım gene arayıp x i bize getirin demeye başlayacak
Ne hırsı allah aşkına, yazdıklarımdan bunu mu çıkardınız? Benim fellik fellik kovaladigim yok kimseyi. 253562 kez de belirttiğim gibi gayet olması gerektiği kadar koca bir sene icinde iki kez davet ettim. Onun disinda benim organize etmedigim, bir araya geleceğimiz durumlarda gelmemeyi tercih etti. Dogurmanin meziyet olmadığını ben kendim de ifade ettim zaten sizin uyarınıza gerek yoktu. Yalniz doğurama düşman olmaya da hacet yok.Öncelikle hırsınız niye bu kadar yoğun sakin olun empati yapmanız mumkun değil belli ki.Teknoloji gelisti olur onlarin da insallah .
Yogun calisan kadin 2senedir dogum gününüzü unutabilir belki tedavi görüyor sizi mi düşünecek surekli ben eltimin tarihini bile bilmem kutlamam.Fellik fellik kaçıyor falan yazmissiniz bence aramayin yani siz de fellik fellik kovalamayın. Ha bi de doğurmak cok önemli bir meziyet degil bunu da unutmayalım. Dua edin ve gölge etmeyin bence.Kayniniz cok istese gelir görür laf olsun diye diyordur belki de.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?