- 30 Kasım 2013
- 3.840
- 4.917
- 158
- Konu Sahibi TheQueeninthenorth
-
Evetde her insan bir degil bazilari daha cok hashas oluyor.. ve insanlae cok anlayissiz surekli cocuklarindan bahsediyorlarAllah her kadına anne olma duygusunu yaşatsınsaldırıya geçmeyin hemen ben olgun olmaktan yanayım cevremde evladı olamayıp çocukları çok seven oynayan gidip gelen insanlar var.. çocuğumuz olmuyor diye kimseye gidip gelmeyecek miyiz tamam elbet üzülür insan ama mantıksız.. insanlarla gorusmelerimizi cocuklarinin olup olmamasına göre düzenlemek akıl karı mıdır? Bence değil..
Kb ama ne kadar adiymis bacin. Insanliktan yoksunEvlenir evlenmez çocuk sahibi olan ablam benim yıllardır devam eden acılarımı anlamadı. Bana sürekli hamile haberleri verir hatta yeni doğum yapan bir kişinin doğumdan sonra anne kucağına verile anı, ana bebek sevgi dolu bakışmalarının olduğu resmi atmıştı. O böyle yaptıkça benim yaram kanıyordu. Lütfen bana artık hamilelik haberleri verme, şöyle yapma dememe rağmen yapıyordu.
Bazi insanlar cok adi olabiliyor ve her konuyu cocuga bagliyorNe alakası var yaa?
Kardeşinizin çocuğu olsa ondan da kaçacak mısınız?
Tövbe estağfurullah.
Bir anlam veremiyorum. Kendi kardeşlerinin çocukları olunca çok sevinirler bebeği de severler ama eltinin çocuğu olunca göze batar. Sanki yarış yapıyor gibi.Bazi insanlar cok adi olabiliyor ve her konuyu cocuga bagliyor
Nasıl zor nasıl anlatmaya gücüm bile yetmez. O kadının psikolojisi yerle bir. Bence sana özel bir tavrı yok. O yüzleşemiyor artık bu durumu kaldıramıyor. Ama madem fikir almak istediniz bence yanına bebeğini almadan bir gün dışarda kahveye çağırman. Yanında bebek yokken sana açılacaktır. Sonrasında bebeğinin olduğu ortama da katılmaya başlayacaktır. Kapı komşumun bebeği oldu. Olmaz diyorlardı. Gidemedim. Sokakta karşılaşmaya bile gücüm yok. İnsanların her fırsatta bana sarılırken kulağına Allah sana da hayırlı evlat versin (çok güzel bir dua ama) demesine dayanamıyorum bile artık. çığlıklar atıyorum ama içimden.O yüzden eltiniz de içinden emin olun ki çığlıklar atıyor ama duyan yok. Bebeksiz bir ortamda konuşmak en dğrusu gibi geliyor bana.Yoo kafaya neden takayim. Kaynima üzüldüm yanlış hareket etmemek fikir almak icin de konu actim
Canim bu eltiye bagli degil insan karakterine bagli. Ornek vereyim. Benim down sendromlu yavrum var 2nci saglikli olsun diye mecbur tup bebek yaptirmaliyim. Psikolojik olarak cokukteyim, cok ugrasiyorum.Bir anlam veremiyorum. Kendi kardeşlerinin çocukları olunca çok sevinirler bebeği de severler ama eltinin çocuğu olunca göze batar. Sanki yarış yapıyor gibi.
Hanfendi anlayamadığınız bence yukarıya yazdığınızdan çok daha fazlası.
Sanmıyorum ki çocuğu olmayan biri çocuğu olan birine düşman gözüyle baksın. Kimsenin kimseyle göstere göstere de bir küslüğü olmaz sırf bu nedenle. Aksine fesat demişsiniz ya heh tam olarak bu tarz zihniyetlerden mutlaka kaçınmaya çalışıyorlar. Burda kaç sayfa yorum var ve çocuğu olmayan kadınların tek ortak noktası bebek gündeminden uzak kalmak ve onları bu tarz sorularla yaralayanlardan kaçmak.
Konu sahibinin naifliğine zaten baştan sona lafım yoktu ama o ne kadar naifse siz bir o kadar önyargılı ve itham ettiğiniz gibi fesatsınız. Çünkü biraz olsun anlamak yerine yaftalamayı tercih etmişsiniz.
AminnnCanim bu eltiye bagli degil insan karakterine bagli. Ornek vereyim. Benim down sendromlu yavrum var 2nci saglikli olsun diye mecbur tup bebek yaptirmaliyim. Psikolojik olarak cokukteyim, cok ugrasiyorum.
Eltim her firsata ben cocuklarimi buyuttum. Benimde kazancim cocuklarim diyor ama innanki her firsata diyor. ALLAHIMA sukur anneligi tattim. Ama dusunuyorum ya ben anneligi tatmamis olsaydim.
Bu nispet ne kadarda agrima giderdi..
Diyecegimki o ki aynisini ablamda yapsa kizardim.
Rabbim tum herkese anneligi tattirsin. Rabbim olmayanlara versin. Rabbim bu sinavi verdiyse etrafinida insallah anlayisli insanlatla doldursun.
Amca yeğen bulusamamasinin sebebi eltim olduğundan olmasi n sakin? Benim ne anlatmak istediğim de niyetim de gayet açık ama cımbızla bazı şeyleri çekip aliyor sanki eltimi cekemeyen veya rahat vermeyen benmisim gibi yazıyorsunuz ama alakası yok. Benim niyetimi anlayan arkadaşlar anladı sag olsunlar.Bakın polemik olsun istemiyorum ve bu nedenle banlanmak hiç istemiyorum,sizin haklı olduğunuz nokta şu evet böyle bir durum nedeniyle akrabalık bağını koparmak doğru değil,bu konuda size katılıyorum ama onun dışında bu konuyu elti başlığıyla açmanız doğru değil,çünkü konunuzun elti ile ilgisi yok,amca yeğen nasıl bulusturabilirim tarzı konu açmış olsaydınız orda eltinizle ilgili duruma da kisada deginseydiniz kimse bu tarz yorumlar yapmazdı hatta ne kadar iyi niyetli derdik konunuz için,siz habire yok dogum gününe gelmedi,yok kahvaltıya gelmedi falan filan deyip eltinizi takip etmişsiniz,sizin onla işiniz yok,amcada çok merak ediyorsa görüntülü arar,eşin evdeyken gelir yeğenini görür evine gider bu kadar basit aslinda.
Konuma cevap yazanlara cevap vermeyeyim mi hanımefendi ne istiyorsunuz? Abuk sabuk yorumlar yazılınca cevap veriyorum diye eltime takmış gece gündüz onu düşünüyor olmuyorum. Kaynım üzülüyor iki üç mesaja bu cevabi verdim diye kaynım da kaynım demis olmuyorum. Polemik olsun diye cevap yazıyorsunuz resmenKayniniz madem davet ediyor sizi sizde gidin madem orda eltinizin tavrini ne oldugunu gorur ve olumsuzsa size karsi daha ne davet eder ne gorusursunuz. Kayniniza uzuldugunuzu o kadar cok telaffuz etmissinizki, niye? Yazik adamin cocugu yok yegeninide goremiyor... tuh tuh tuhh.. merak etmeyin kayniniz cocugunuzu 2 gun gormedi diye uykusuz kalmiyordur. Sizin iyi niyetinizi anlamak istedim ama niye boylesine uzattiniz konuyu bence sorun elti degil sizin surekli cocugunuzla ilgi odagi olamamaniz, hani kayniniz karisinin sozunden cikmazmisya, karisini size ilgi duymaya ikna edememis ona bozulmussunuz. Egerki bu elti size fazlasiyla gelseydi dogumdan itibaren bunuda dile getirirdiniz rahat vermiyor gozu hep ustumde, cocugumu kiskaniyorum vs. Vs. Vs.
Amca yeğen buluşmamasi eltinizin suçu muAmca yeğen bulusamamasinin sebebi eltim olduğundan olmasi n sakin? Benim ne anlatmak istediğim de niyetim de gayet açık ama cımbızla bazı şeyleri çekip aliyor sanki eltimi cekemeyen veya rahat vermeyen benmisim gibi yazıyorsunuz ama alakası yok. Benim niyetimi anlayan arkadaşlar anladı sag olsunlar.
Valla artık ven de yaşattığını yaşamalisin kafasindayim. Kimse azize degil. Ne kadar veriyorsak o kadar alabiliriz çevremizden buna inanıyorum. Aynen benim de hamilelik dogum ve sonrasında bebegim küçücükken hastanede yattığı süreçte arayi p sormayan arkadaşlarım kendileri ayni süreci geçirdiklerinde ben de uzak kalmayı tercih ettim. Ha bu arada bu eltim bebegim hastanede yatarken de ortada yoktu. Kaynım gelmişti. Bahsi geçince hatırladım. Hepsine büyüklük göstermem gerek Ha, tabii canım.. .
Kusura bakmayin ben her cocuklu ortamdan kacmayi hic bir zaman anlayamam, hele bu aile ici ise hic anlayamam. Hayati resmen zorlastirmak oluyor bu. Madem konu cocuksa evlatlikda bir secenek mesela senelerce ugrasip olmuyorsa kabullenip baska cözümler aramak lagzim. Cocugu olan kisilere birden soguk davranmak cok büyük bir fesatlik göstergesi bu kadar basit. Her aile yemeginden falan kamcak nedir allah askina. Kimse dogurdu diye dogurmayanlarin yarasin desmiyor onlar herseyi kendi üstüne aliyor (bunu her cocugu olmayan icin asla genelemiyorum) ve hayati herkez icin zorlastiriyorlar
Hanımefendi sizle anlasamayacagimiz acik cunku garip bir şekilde beni suçlu hissettirmeye çalışıyorsunuz ama ben gayet musterihim. Önerilerin çoğunu mantıklı buldum. Kalkıp kvalideme kahvaltiya gittim zaten. Kaynımi da her görmek istediğinde buyur gel diyoruz. Ama tabii ki davet edilmedigim yere gitmem. Cocugumu.alip eltime gittim desem nispet yapmaya mi gittin diyeceksiniz cunku siz o kafadasinizAmca yeğen buluşmamasi eltinizin suçu muşaka gibisiniz ya,burda bir sürü öneri oldu hepsine kulak tıkayıp ille de elti de dahil olsun diyorsunuz,bizde diyoruz ki kayinvalidenizde gorusursunuz kayniniz orda görür,görüntülü arar yani bir milyon yolu var görüşmek için,ha olmadı kayniniz davet etmiş bir gece gidiverirsiniz oturmaya,bağları koparan sadece eltiniz değil sizsiniz de, yok ben davet edilmedigim yere gitmem de gitmem demissiniz ama orası eşinizin abisinin evi illa davet mi bekliyorsunuz sizde eltiniz kadar suclusunuz.
Şu yoruma sözüm yok...Kusura bakmayin ben her cocuklu ortamdan kacmayi hic bir zaman anlayamam, hele bu aile ici ise hic anlayamam. Hayati resmen zorlastirmak oluyor bu. Madem konu cocuksa evlatlikda bir secenek mesela senelerce ugrasip olmuyorsa kabullenip baska cözümler aramak lagzim. Cocugu olan kisilere birden soguk davranmak cok büyük bir fesatlik göstergesi bu kadar basit. Her aile yemeginden falan kamcak nedir allah askina. Kimse dogurdu diye dogurmayanlarin yarasin desmiyor onlar herseyi kendi üstüne aliyor (bunu her cocugu olmayan icin asla genelemiyorum) ve hayati herkez icin zorlastiriyorlar
Konuma cevap yazanlara cevap vermeyeyim mi hanımefendi ne istiyorsunuz? Abuk sabuk yorumlar yazılınca cevap veriyorum diye eltime takmış gece gündüz onu düşünüyor olmuyorum. Kaynım üzülüyor iki üç mesaja bu cevabi verdim diye kaynım da kaynım demis olmuyorum. Polemik olsun diye cevap yazıyorsunuz resmen
Densiz insan cok, o yuzden yaşadıklarıniz kolay degil. Zaten cocuk sahibi olamayanlarin acısını arttıran sey çevre baskısı bir yerde. Ama daha önce de dediğim gibi aile icinde, yani kvalidem kpederim vs kimse bu şekilde yaraya tuz basmaz. Hadi bir kez iki kez kötü gunundeydin negatif almıştın görmek istemedin vs ama eltimin kaçışı surekli. Hiç mo görüşmeyeceğiz bileyim ben de. Hoş görüşmesek benim kaybim ne. Böyle deyince de rahat bırak diyorlar benim zaten kimseyi görüşmeye zorladigim yok. Bayram oluyor seyran oluyor bizle bir araya gelmek istemiyorsa bileyim de o günler gitmeyeyim kvalideye mesela...Canım bak sen senin acın dan haklısın o kendi açısından haklı...
Benim tüp bebek tedavilerimi hiç kimse bilmez aileler bile...
Negatif aldığım gün arkadaşım doğum yaptı arayamadım tabi ki gidemedim de...
Çünkü çok kötüydüm...
O günü anlatayim kısaca..
Ben içimden bu kez kesin positif diyorum eşim kan sonucunu almaya gitti... geldi gözleri kıpkırmızı ben içimden diyorum ki sevinçten ağlamış.. girdi içeri ISSIZZ yine negatif dedi... elim ayağım kesildi hıçkırıklarla ağladım.. O gün canım acıyor diye bağırarak ağlıyormuşum ben kendim de değilim...
Eşim biyerim ağrıdığını sanmış oysaki ruhum çok acıyordu... O gün bütün bedenimi hissetmedim acıdan.. ertesi gün azcık uyumusum rüyama girdi bebeğim elimi tuttu...
Uyandım tekrar hıçkırıklarla ağladım...
Ayakta duracak halim bile yoktu eşim aldı beni Piskologa götürdü...
Şimdi Söyler misin nolursun ben bu halde nasıl hastaneye arkadaşın bebeğini görmeye gideyim nolur söyle..
Belki eltin de o gün kötü günündeydi... bilemezsin... anlatmazlar çünkü biz kimseye söylemiyoruz söylemeyeceğiz....
Ertesi gün kaynamam tutturdu bi akraba var ona gideceğiz sende gel eşime dedim ben gidemem çok kötüyüm idare et nolur dedi...
Gittik.. oturuyoruz.. ev sahibi kadın bana şu cümleyi söyledi..
TERLIK VERMEMISIM SANA DUR VEREYIM KI ÇOCUĞUN OLMAZ SONRA BENDEN BILIRSIN HAHAHAHA...
daha yeni negatif almışım içim yanıyor zaten..
Eşime dedim ben bidaha hiç bir yere gitmiyorum... dayanamıyorum insanlara...
Merhametsiz konuşmalarına... benim derdim bana yetiyor kimseyi görmek duymak istemiyorum...
Eltim gelmediği sürece gitmeyeceğim kimsenin gönlü harran ovası degil. Kendi gelmek isterse buyursun gelip görsün eltim veya kaynım fark etmezGercekten siz sadece size hak verenlere kulak veriyorsunuz gerisine kulaginiz tikali. Herneyse isinize gelmedi diye polemik yapmis oldum, o genis gonlunuzle eltinizi ziyaret edip amcasini cocukla hasbihal edecek duruma olanak sagliyacakmisiniz yoksa eltim gelmedi hesabi yapip gitmeyecekmisiniz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?