Uzak duran elti

Evetde her insan bir degil bazilari daha cok hashas oluyor.. ve insanlae cok anlayissiz surekli cocuklarindan bahsediyorlar

Kb ama ne kadar adiymis bacin. Insanliktan yoksun

Yoo kafaya neden takayim. Kaynima üzüldüm yanlış hareket etmemek fikir almak icin de konu actim
Nasıl zor nasıl anlatmaya gücüm bile yetmez. O kadının psikolojisi yerle bir. Bence sana özel bir tavrı yok. O yüzleşemiyor artık bu durumu kaldıramıyor. Ama madem fikir almak istediniz bence yanına bebeğini almadan bir gün dışarda kahveye çağırman. Yanında bebek yokken sana açılacaktır. Sonrasında bebeğinin olduğu ortama da katılmaya başlayacaktır. Kapı komşumun bebeği oldu. Olmaz diyorlardı. Gidemedim. Sokakta karşılaşmaya bile gücüm yok. İnsanların her fırsatta bana sarılırken kulağına Allah sana da hayırlı evlat versin (çok güzel bir dua ama) demesine dayanamıyorum bile artık. çığlıklar atıyorum ama içimden.O yüzden eltiniz de içinden emin olun ki çığlıklar atıyor ama duyan yok. Bebeksiz bir ortamda konuşmak en dğrusu gibi geliyor bana.

Bir anlam veremiyorum. Kendi kardeşlerinin çocukları olunca çok sevinirler bebeği de severler ama eltinin çocuğu olunca göze batar. Sanki yarış yapıyor gibi.
Canim bu eltiye bagli degil insan karakterine bagli. Ornek vereyim. Benim down sendromlu yavrum var 2nci saglikli olsun diye mecbur tup bebek yaptirmaliyim. Psikolojik olarak cokukteyim, cok ugrasiyorum.
Eltim her firsata ben cocuklarimi buyuttum. Benimde kazancim cocuklarim diyor ama innanki her firsata diyor. ALLAHIMA sukur anneligi tattim. Ama dusunuyorum ya ben anneligi tatmamis olsaydim.
Bu nispet ne kadarda agrima giderdi..
Diyecegimki o ki aynisini ablamda yapsa kizardim.
Rabbim tum herkese anneligi tattirsin. Rabbim olmayanlara versin. Rabbim bu sinavi verdiyse etrafinida insallah anlayisli insanlatla doldursun.

Kusura bakmayin ben her cocuklu ortamdan kacmayi hic bir zaman anlayamam, hele bu aile ici ise hic anlayamam. Hayati resmen zorlastirmak oluyor bu. Madem konu cocuksa evlatlikda bir secenek mesela senelerce ugrasip olmuyorsa kabullenip baska cözümler aramak lagzim. Cocugu olan kisilere birden soguk davranmak cok büyük bir fesatlik göstergesi bu kadar basit. Her aile yemeginden falan kamcak nedir allah askina. Kimse dogurdu diye dogurmayanlarin yarasin desmiyor onlar herseyi kendi üstüne aliyor (bunu her cocugu olmayan icin asla genelemiyorum) ve hayati herkez icin zorlastiriyorlar

Aminnn

Amca yeğen bulusamamasinin sebebi eltim olduğundan olmasi n sakin? Benim ne anlatmak istediğim de niyetim de gayet açık ama cımbızla bazı şeyleri çekip aliyor sanki eltimi cekemeyen veya rahat vermeyen benmisim gibi yazıyorsunuz ama alakası yok. Benim niyetimi anlayan arkadaşlar anladı sag olsunlar.

Konuma cevap yazanlara cevap vermeyeyim mi hanımefendi ne istiyorsunuz? Abuk sabuk yorumlar yazılınca cevap veriyorum diye eltime takmış gece gündüz onu düşünüyor olmuyorum. Kaynım üzülüyor iki üç mesaja bu cevabi verdim diye kaynım da kaynım demis olmuyorum. Polemik olsun diye cevap yazıyorsunuz resmen

Evet ınsanlar oyle bır ruh halıyle kırılgan olabılıyorlar. Ne onun sucu nede sızın sucunuz. Varsın gorusmesın. Sız de pek ustelemeyın. Zor cok zor 11yıl..

Amca yeğen buluşmamasi eltinizin suçu mu şaka gibisiniz ya,burda bir sürü öneri oldu hepsine kulak tıkayıp ille de elti de dahil olsun diyorsunuz,bizde diyoruz ki kayinvalidenizde gorusursunuz kayniniz orda görür,görüntülü arar yani bir milyon yolu var görüşmek için,ha olmadı kayniniz davet etmiş bir gece gidiverirsiniz oturmaya,bağları koparan sadece eltiniz değil sizsiniz de, yok ben davet edilmedigim yere gitmem de gitmem demissiniz ama orası eşinizin abisinin evi illa davet mi bekliyorsunuz sizde eltiniz kadar suclusunuz.

Canım bak sen senin acın dan haklısın o kendi açısından haklı...
Benim tüp bebek tedavilerimi hiç kimse bilmez aileler bile...
Negatif aldığım gün arkadaşım doğum yaptı arayamadım tabi ki gidemedim de...
Çünkü çok kötüydüm...
O günü anlatayim kısaca..
Ben içimden bu kez kesin positif diyorum eşim kan sonucunu almaya gitti... geldi gözleri kıpkırmızı ben içimden diyorum ki sevinçten ağlamış.. girdi içeri ISSIZZ yine negatif dedi... elim ayağım kesildi hıçkırıklarla ağladım.. O gün canım acıyor diye bağırarak ağlıyormuşum ben kendim de değilim...
Eşim biyerim ağrıdığını sanmış oysaki ruhum çok acıyordu... O gün bütün bedenimi hissetmedim acıdan.. ertesi gün azcık uyumusum rüyama girdi bebeğim elimi tuttu...
Uyandım tekrar hıçkırıklarla ağladım...
Ayakta duracak halim bile yoktu eşim aldı beni Piskologa götürdü...
Şimdi Söyler misin nolursun ben bu halde nasıl hastaneye arkadaşın bebeğini görmeye gideyim nolur söyle..
Belki eltin de o gün kötü günündeydi... bilemezsin... anlatmazlar çünkü biz kimseye söylemiyoruz söylemeyeceğiz....
Ertesi gün kaynamam tutturdu bi akraba var ona gideceğiz sende gel eşime dedim ben gidemem çok kötüyüm idare et nolur dedi...
Gittik.. oturuyoruz.. ev sahibi kadın bana şu cümleyi söyledi..
TERLIK VERMEMISIM SANA DUR VEREYIM KI ÇOCUĞUN OLMAZ SONRA BENDEN BILIRSIN HAHAHAHA...
daha yeni negatif almışım içim yanıyor zaten..
Eşime dedim ben bidaha hiç bir yere gitmiyorum... dayanamıyorum insanlara...
Merhametsiz konuşmalarına... benim derdim bana yetiyor kimseyi görmek duymak istemiyorum...

Başından beri konu sahibini suçlayan, ısrar etme diyenleri hiç anlayamıyorum

Aslında demek istediği çok açık, elti kendi davetlere icabet etmiyor, görüşmüyor. Amcada her fırsatta görüşmek istediğini söylüyor. Siz olsanız acaba da kalmaz mısınız? Eltiyle aynı durumu yaşayan arkadaşlar bu konuda da kendi hayatlarındaki gibi hassas davranıyorlar. Ve gereksiz üzerine gidiyorlar konunun.

Toplum içine karisamayacak kadar çocuk sahibi olmamamayı sorun edenler, bu konuda uzman yardımı almalı bence en başta kendileri icin. Çoğumuz hayatta farklı yoksunluklar yaşıyoruz ve yaşayabiliriz bunun çözümü insanlardan kaçmak mi? Yada kaçan insanları savunmak mı?

2 buçuk yaşında annelerini kaybetmiş şuan 7 yaşında olan yeğenlerim var, etrafında sürekli anneler ve çocuklar görüyorlar, dikkat etmeye de çalışıyoruz bazı şeylere ama hayatı onlar için durdurup onlara göre şekillendiremiyoruz.

Yaşamadığım şeyler üzerine çok fazla yorum yapmayı da sevmiyorum ama olaylara bu kadar kendi çevcevenizden bakmayın.

Hanımefendi sizle anlasamayacagimiz acik cunku garip bir şekilde beni suçlu hissettirmeye çalışıyorsunuz ama ben gayet musterihim. Önerilerin çoğunu mantıklı buldum. Kalkıp kvalideme kahvaltiya gittim zaten. Kaynımi da her görmek istediğinde buyur gel diyoruz. Ama tabii ki davet edilmedigim yere gitmem. Cocugumu.alip eltime gittim desem nispet yapmaya mi gittin diyeceksiniz cunku siz o kafadasiniz

Şu yoruma sözüm yok...

Gercekten siz sadece size hak verenlere kulak veriyorsunuz gerisine kulaginiz tikali. Herneyse isinize gelmedi diye polemik yapmis oldum, o genis gonlunuzle eltinizi ziyaret edip amcasini cocukla hasbihal edecek duruma olanak sagliyacakmisiniz yoksa eltim gelmedi hesabi yapip gitmeyecekmisiniz.

Densiz insan cok, o yuzden yaşadıklarıniz kolay degil. Zaten cocuk sahibi olamayanlarin acısını arttıran sey çevre baskısı bir yerde. Ama daha önce de dediğim gibi aile icinde, yani kvalidem kpederim vs kimse bu şekilde yaraya tuz basmaz. Hadi bir kez iki kez kötü gunundeydin negatif almıştın görmek istemedin vs ama eltimin kaçışı surekli. Hiç mo görüşmeyeceğiz bileyim ben de. Hoş görüşmesek benim kaybim ne. Böyle deyince de rahat bırak diyorlar benim zaten kimseyi görüşmeye zorladigim yok. Bayram oluyor seyran oluyor bizle bir araya gelmek istemiyorsa bileyim de o günler gitmeyeyim kvalideye mesela...

Eltim gelmediği sürece gitmeyeceğim kimsenin gönlü harran ovası degil. Kendi gelmek isterse buyursun gelip görsün eltim veya kaynım fark etmez

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…