• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Uzaklara Gelin Olmak... İçimi Dökesim Geldi...

Anie

Alassea Ancalimë
Kayıtlı Üye
6 Ekim 2009
1.376
27
116
Diğer
"Aşrı aşrı memlekete kız vermesinler"

23 yaşındayım, yaklaşık 2 aydır evliyim, 145 km kadar uzağa şehirler ötesine gelin oldum. Çevremdeki herkes bir anda yenilendi adeta, sıfırdan bir hayat başladı. Üst katımda kayınvalidem oturuyor, yan binada amcalar amca gelinleri bir iki sokak ötede dayı yine bir iki sokak ötede amca kızı bir abla vs vs yani dört bir yanım eşimin akrabaları ve kayınvalidemin arkadaşları tanıdıkları ile dolu. Şimdiye kadar mutlu mesut gibiydim yani bir sorun yoktu ama bu akşam yine kayınvalidemin arkadaşlarından birine gittik oturmaya, o teyzenin kızları -orta yaşlı ablalar- kiracısı filan kalabalık bir ortamdı, herkes konuşuyor filan duygusal anıma mı denk geldi bilmiyorum bi an düşündüm, hiç tanımadığım ve hayatıma bir anda doluşan insanlar arasında ben, hiç ilgi alanıma giren birşey olmaması, ortamdaki en küçük insan olmam ve konuşulan konuların adı geçen insanların %95ini bilmiyor olmam, ailemi hatırlamam, tüm tanıdıklarımın şimdi benden upuzaklarda olması, benimde tanıdıklarımla saatlerce gülüşerek ettiğimiz muhabbetler....birden aklıma doluşuverdi ve gözlerim doldu istemeden de olsa...

Burada kimsenin huyunu suyunu bilmiyorum ve herkes birileri hakkında birşeyler söylüyor. Bazen nasıl davranacağımı ne yapacağımı şaşırıyorum.
Eşimle henüz evlilik hayatına alışmaya çalışıyoruz ama eve mi alışıyorum başka insanlara mı bazen şaşırıyorum, o kadar çok geziyoruz ki ev ev kayınvalidemin tanıdıklarını arkadaşlarını filan...

Asosyal biri değilim, hatta herkes şaşırıyor ne çabuk kaynaştın ne kadar girgin birisin diye ama bazen böyle düşüncelere kapılıyorum işte... İki tane yeni evli arkadaş edindim çok samimi olmasak da arkadaşız çok şükür. Alışverişe gidemiyorum tek başıma dışarı çıkmadım hiç eşimde istemiyor biraz şehri tanıyayım sonra gibi bir düşüncesi var. Evdeyim sonra da çoğunlukla kayınvalidemin arkadaşlarındayız yada onlar bizdeler yani teyzelerle geçiyor günlerim... Acaba kendi hayatıma dair neyim var diye düşündüğümde bi açıköğretimde okuduğum bölüm var diyebiliyorum, başka hiçbir planım programım hedefim birşeyim kalmamış gibi adeta, yeni insanlarla tanış-otur-kalk bir hayat... Daha tanışacağımız çok kişi varmış, kayınvalidem öyle diyor :) Gezelim ev ev sorun yok da bazen nefes alma ihtiyacı hissediyorum. Heryerden fışkıran yepyeni yapyabancı insanlar arasında boğuldum help help.....

Balhuzur tatlım hepimiz geçtik bu evrelerden emin ol...Ailenin yanında olsan bile evlendiğinde bu durumları yine yaşayacaktın..Herşey çok yeni senin için ben 5 aya giricem yakında hala misafirlik olaylarım var ama başlardaki kadar değil :34::34: Biraz sabır de az kaldı rahatlamana .. Kayınvalidene ve eşine durumdan bahset istersen kendine zaman ayır eşinle...

Sağol canım cevabın ve desteğin için. Ailemin yanında olsam arada onlara ve diğer tanıdıklarıma gidebilme şansım olacaktı yada onlar bana gelecekti, sıkılınca kendim dışarı çıkabilecektim gezebilecektim, şimdi böyle bi durumum yok, tamamen sıfır km insanlar buradakiler ve yabancı bir ortam burası benim için, kendim onlarla birşeyler paylaşıp biraz yol alma çabasındayım, huylarını sularını anlama nasıl insanlar olduklarını çözme çabasındayım. Bazen de görüldüğü gibi böyle yoruluyorum duygusal olarak ve yıllarımı geçirdiğim insanları özlüyorum, yepyeni bir hayata başlamak kolay değil...

Sağol canım cevabın ve desteğin için. Ailemin yanında olsam arada onlara ve diğer tanıdıklarıma gidebilme şansım olacaktı yada onlar bana gelecekti, sıkılınca kendim dışarı çıkabilecektim gezebilecektim, şimdi böyle bi durumum yok, tamamen sıfır km insanlar buradakiler ve yabancı bir ortam burası benim için, kendim onlarla birşeyler paylaşıp biraz yol alma çabasındayım, huylarını sularını anlama nasıl insanlar olduklarını çözme çabasındayım. Bazen de görüldüğü gibi böyle yoruluyorum duygusal olarak ve yıllarımı geçirdiğim insanları özlüyorum, yepyeni bir hayata başlamak kolay değil...

Ailenin yanına gitseniz bir kaç gün kalsanız onlarda ya da onlar gelse aileni mi özledin acaba :50::50::50:

Evet özledim canım ama bu aralar gidemeyiz gibi görünüyor eşimin işini ayarlaması lazım en başta. Dün gece 00.30 gibi aradım belki uyumamışlardır diye, kardeşim çıktı biraz konuştuk anneme vermesini söyledim, içerden annemin ilk olarak panik halinde "birşey mi oldu" sesi geldi saat itibarıyla düşününce belki iyi yapmadım ama birşey olmadığını anladı zaten sonra gülerek muhabbet ettik iyi geldi bana...

Canım benim yaa sana sarılabilirmiyim :(

Aynı şehirlerde farklı ilçelerde olduğum halde bende çok özlüyorum ailemi.
Bende bazen senin gibi düşünüyorum eşimin ailesine yakın yerde oturuyorum şimdi onlar hep birlikteler sohbet ediyorlar bende bazen diyorum benim burda ne işim var ben napıyorum diye saçma duygulara kapılıyorum :(

Canım tavsiyem sana eşinle biraz daha zaman geçirmeye bak kayınvalidenlede arada gezmelere git.
İmkanın varsa hatta bir işe gir bence:70:

Bu bence yeni evlilerin hepsinde olan yaşanan duygu.. Bulunduğum yerde alt katımda bi eltim karşımda kayınvalidem ve bi eltim daha oturuyo kalabalık yani. Annemde yürüyerek 10 dakikaya gidebilceğim bi yerde. Ama bende ilk evlendiğimde böyle yabancı insanlarla otururken benim burda ne işim napıyorum diye düşünüyordum içimden. Ki gün aşırı anneme gitmeme rağmen. Sizin durumunuza çok üzüldm ama alışcaksınız buna emin olun. O günlerin umuduyla yaşayın Allah kimseye hasret çektirmesin :)

balhuzur seni çok iyi anlıyorum ben de ailemde çoooooooooookkk uzaktayım ama benim etrafımda ne eşimin ailesinden ne benim ailemden kimse yok :(
Daha yeni olduğun için onlarla gezmek sana sıkıcı geliyor ama bu duruma alışacaksın emin ol çünkü zamanla öğreniyosun insanları ben de yeni evlendiğimde kayınvalidemle bile sohbette zorlanıyodum şuan 1,5 yıllık evliyim ve çok çok iyi anlaşıyoruz ve ben keşke eşimin tarafı burda olsaydı diyorum zira burda yapa yalnızım:43: Elbette ki kendi tarafımızın yerini kimse alamaz ama evlendiysek o tarafı kabullenmeliyiz eşimizle ailesiyle aramızda iyiyse hiçde sorun yok demektir zaten daha da çabuk alışırsın.
Ama sen bu hızlı hayatın içinde birden bulduğun için sanırım biraz yoruldun bir kaç günlüğüne ailene gitmek istediğini söyle eşine sana iyi gelecektir:34:

ben daha evlenmedm ama aynı dediğin ortam bende de olacak
hepsi birbirine yakın akraba eş dost
benimse kimsem yok
tek avantajım iller yakın
Allah yardımcımız olsun
ama sıkma canını alışıyo insan
kendi aileni kurunca tamamen alışırsın çocuk falan derken
ailene daha sık gidersin yatıya vs
senin için herşeyin en güzelini diliyorum
ailesinden uzak olan herkesin yardımcısı olsun Rabbim
zor günler... ama geçerrr

145 Km uzaklık değildir. Daha doğrusu mesafeler Km ile ölçülemez. Eğer içinde bulunduğunuz aile ortamından, akraba ziyaretlerinden memnun değilseniz kendinizi geri çekin, çalışmıyorsanız çalışın, kursa gidin, kendi sosyal çevrenizi kendiniz edinin. Var olan çevreden kendinizi çekin ve dünyanızı kurun. BU kadar depresif bakmayın hayata....

"145 km şehirler ötesi uzağa "

çok özür dilerim ama tebessüm etmekten geri duramadım.
145 km dediğiniz şehirler ötesi mi oluyor,ne var ki bunda ortalama bir seyahat şirketinin 80 km hızla gitse iki saatten daha kısa sürede varabileceği bir mesafe değil midir bu?
Ne kadar dramatize etmişsiniz,kızlarımız evliliği böyle dramatik hale getirmelerini anlayamıyorum.
Üstelik ailenize bu kadar yakınken.
Öyle ki sizin kadar yakın olsam aileme sabah 5 gibi biner akşam kocam eve gelmeden tekrar evime bile dönerdim.
Size hakaret eden yok,döven yok söven yok laf sokan yok,eşinizden memnunsunuz ee sanırım zorla evlenmediniz.
Nedir bu psikoloji,kayınvalide ile yaşayınca onun ahbablarıyla birlikte olmak da doğal?
Yani bunu hiç düşünmediniz mi evlenmedn evvel,ben bu hanımla yaşayacağım ama "yeni gelin gezdirilir" usulünü yapar mı yapmaz mı demediniz mi?
Ben neredeyse 2 yıllık evliyim kayınvalideme de 1000km uzaktayım beni yakaladığı anda gezmeye götürür.
Böyledir yani bunu bilmek için alim olmaya gerek yok.
Yorumların aksine herkes evlendiği ilk vakitler böyle bunalıma falan girmez,evet ailesini özler ama 145 km uzaktayken şehirötesine evlendim diye buhran geçirmez.
Aileyi özlemek evde buhranlara girmek yerine otobüse atlar gider insan ama yok ben aileme ayrıca fazlasıyla çook düşkünüm diyen bir hanım kızımız geç evlenir,hiç evlenmez,aynı apartmandan bir eş falan bulur olur biter.
Bazı konularda ya mantık hatası var yada insanlar bunalım geçirmeyi seviyor.
Hayatta Allah karşılaştırmasın çözümü zor çoook daha büyük sorunlar var.
Dert olan 145 yol olsun,bazı arkadaşlarım o mesafeyi işe gitmek için kullanıyorlar
Her gün şehirlerötesi gurbet depresyonu yani :27:

Son düzenleme:
slm canım ben konyalı eşim antepli uzak mesafeler eşimle 1 yıl sevgili 3 yıl nişanlı kaldık nihayet 15 ay önce evlendik..1 ay eşimin ailesiyle yaşadım. kültür farklı oldu mu anlaşmak çok zor. yemek farklı cümleler farklı kıyafetler farklı herşey farklı yaşam tarzları hiç bana uymuyor kahvaltı olayı önemsiz onlarda bizde çok önemli yılda 5 kez eşimin ailesine gidiyoruz gelin bir de bana sorun günler geçse de evime gelsem eşim memur allah dan başka yerdeyiz şu an dayanmak çok zor eşimi sevmesem dayanamazdım herhalde. mesajını okuyunca çok etkilendim ailemi çok özlüyorum yılda 1 kez benim aileme gidebiliyoruz arada ki mesafe den dolayı eşimin memleketi ne daha yakınız şu an aglattın beni yaaaaaaaaaaaaa

bende eşimin memleketine gelin gittim.senin yaşadığın durumun aynısını bende yaşadım.yeni insanlar farklı bir kültür herşey çok farklıydı.bende başta çok yabancılık çektim ama zamanla alıştım.sende alışırsın canım:31:bu süreç çok normal yani canını sıkma

"Aşrı aşrı memlekete kız vermesinler"

23 yaşındayım, yaklaşık 2 aydır evliyim, 145 km kadar uzağa şehirler ötesine gelin oldum. Çevremdeki herkes bir anda yenilendi adeta, sıfırdan bir hayat başladı. Üst katımda kayınvalidem oturuyor, yan binada amcalar amca gelinleri bir iki sokak ötede dayı yine bir iki sokak ötede amca kızı bir abla vs vs yani dört bir yanım eşimin akrabaları ve kayınvalidemin arkadaşları tanıdıkları ile dolu. Şimdiye kadar mutlu mesut gibiydim yani bir sorun yoktu ama bu akşam yine kayınvalidemin arkadaşlarından birine gittik oturmaya, o teyzenin kızları -orta yaşlı ablalar- kiracısı filan kalabalık bir ortamdı, herkes konuşuyor filan duygusal anıma mı denk geldi bilmiyorum bi an düşündüm, hiç tanımadığım ve hayatıma bir anda doluşan insanlar arasında ben, hiç ilgi alanıma giren birşey olmaması, ortamdaki en küçük insan olmam ve konuşulan konuların adı geçen insanların %95ini bilmiyor olmam, ailemi hatırlamam, tüm tanıdıklarımın şimdi benden upuzaklarda olması, benimde tanıdıklarımla saatlerce gülüşerek ettiğimiz muhabbetler....birden aklıma doluşuverdi ve gözlerim doldu istemeden de olsa...

Burada kimsenin huyunu suyunu bilmiyorum ve herkes birileri hakkında birşeyler söylüyor. Bazen nasıl davranacağımı ne yapacağımı şaşırıyorum.
Eşimle henüz evlilik hayatına alışmaya çalışıyoruz ama eve mi alışıyorum başka insanlara mı bazen şaşırıyorum, o kadar çok geziyoruz ki ev ev kayınvalidemin tanıdıklarını arkadaşlarını filan...

Asosyal biri değilim, hatta herkes şaşırıyor ne çabuk kaynaştın ne kadar girgin birisin diye ama bazen böyle düşüncelere kapılıyorum işte... İki tane yeni evli arkadaş edindim çok samimi olmasak da arkadaşız çok şükür. Alışverişe gidemiyorum tek başıma dışarı çıkmadım hiç eşimde istemiyor biraz şehri tanıyayım sonra gibi bir düşüncesi var. Evdeyim sonra da çoğunlukla kayınvalidemin arkadaşlarındayız yada onlar bizdeler yani teyzelerle geçiyor günlerim... Acaba kendi hayatıma dair neyim var diye düşündüğümde bi açıköğretimde okuduğum bölüm var diyebiliyorum, başka hiçbir planım programım hedefim birşeyim kalmamış gibi adeta, yeni insanlarla tanış-otur-kalk bir hayat... Daha tanışacağımız çok kişi varmış, kayınvalidem öyle diyor :) Gezelim ev ev sorun yok da bazen nefes alma ihtiyacı hissediyorum. Heryerden fışkıran yepyeni yapyabancı insanlar arasında boğuldum help help.....

Evliliğe uyum sürecindesiniz, alışırsınız, kayınvalideler sever gelinlerini gezdirmeyi, zamanla buna sınır koymaya da alışırsınız, yani muhabbetini sevmediğiniz komşuya akrabaya gitmezsiniz, içinizi böyle karartırsanız evliliğinizi de boş yere zedersiniz...

Canım benim yaa sana sarılabilirmiyim :(

Aynı şehirlerde farklı ilçelerde olduğum halde bende çok özlüyorum ailemi.
Bende bazen senin gibi düşünüyorum eşimin ailesine yakın yerde oturuyorum şimdi onlar hep birlikteler sohbet ediyorlar bende bazen diyorum benim burda ne işim var ben napıyorum diye saçma duygulara kapılıyorum :(

Canım tavsiyem sana eşinle biraz daha zaman geçirmeye bak kayınvalidenlede arada gezmelere git.
İmkanın varsa hatta bir işe gir bence:70:

Bu bence yeni evlilerin hepsinde olan yaşanan duygu.. Bulunduğum yerde alt katımda bi eltim karşımda kayınvalidem ve bi eltim daha oturuyo kalabalık yani. Annemde yürüyerek 10 dakikaya gidebilceğim bi yerde. Ama bende ilk evlendiğimde böyle yabancı insanlarla otururken benim burda ne işim napıyorum diye düşünüyordum içimden. Ki gün aşırı anneme gitmeme rağmen. Sizin durumunuza çok üzüldm ama alışcaksınız buna emin olun. O günlerin umuduyla yaşayın Allah kimseye hasret çektirmesin :)

bende eşimin memleketine gelin gittim.senin yaşadığın durumun aynısını bende yaşadım.yeni insanlar farklı bir kültür herşey çok farklıydı.bende başta çok yabancılık çektim ama zamanla alıştım.sende alışırsın canım:31:bu süreç çok normal yani canını sıkma

Beni çok iyi anlamışsınız teşekkür ederim :16: sadece ben değilim bu hisleri yaşayan diye düşünmek daha iyi hissettirdi.

slm canım ben konyalı eşim antepli uzak mesafeler eşimle 1 yıl sevgili 3 yıl nişanlı kaldık nihayet 15 ay önce evlendik..1 ay eşimin ailesiyle yaşadım. kültür farklı oldu mu anlaşmak çok zor. yemek farklı cümleler farklı kıyafetler farklı herşey farklı yaşam tarzları hiç bana uymuyor kahvaltı olayı önemsiz onlarda bizde çok önemli yılda 5 kez eşimin ailesine gidiyoruz gelin bir de bana sorun günler geçse de evime gelsem eşim memur allah dan başka yerdeyiz şu an dayanmak çok zor eşimi sevmesem dayanamazdım herhalde. mesajını okuyunca çok etkilendim ailemi çok özlüyorum yılda 1 kez benim aileme gidebiliyoruz arada ki mesafe den dolayı eşimin memleketi ne daha yakınız şu an aglattın beni yaaaaaaaaaaaaa

Allah kolaylık versin sizede :50:

Evliliğe uyum sürecindesiniz, alışırsınız, kayınvalideler sever gelinlerini gezdirmeyi, zamanla buna sınır koymaya da alışırsınız, yani muhabbetini sevmediğiniz komşuya akrabaya gitmezsiniz, içinizi böyle karartırsanız evliliğinizi de boş yere zedersiniz...

Aslında bende severim gezmeyi. Yani iki aydır zaten mutlu mesut dolaşıyoruz kayınvalidemle, dün gece çok fazla hislendim bu zamana kadar hiç olmadığı kadar ve bunu paylaşmak istediğim için açtım konuyu. Biraz fazla geziyoruz bizde ama, eşim bile isyan ediyor bazen bu ne böyle ya her gün her akşam bi yere mi gidilir diye, demek ki bana öyle gelmiyormuş yalnızca. Bununla birlikte çok şükür iyi insanlar eşimin ailesi, ama bu benim tanıdıklarımı özlememi engellemiyor tabi, yeni bir hayata adapte olma süreci bu biraz "duygusal sancılı" geçiyor. Sabah kayınvalidemle konuştuk söyledim dün gece uyuyamadım, o misafirlikte böyle böyle hissettim çok hislendim filan, "ay yavrum" diye başladı beni anlayışla karşılayan birşeyler söyledi. Çok şükür buradaki bazı arkadaşlar gibi "145 km (!) uzağa geldin sadece" gibi salt mantıkla duygusuzca yaklaşmadı. İStanbulda ailesinden sadece birkaç mahalle uzağa evlenen bir arkadaşım geçen gün konuştuğumuzda "her günüm ağlamakla ailemi özlemekle geçiyor" dedi. Demek ki tek başına km olayı değil bu. Çok insancıl duygular bunlar bence, özellikle evlenmiş olduğu halde hala anlayamayan insanlar olması ilginç. (fatunuz sizin alıntınızın altına yazdım bunları ama sizi kastetmedim) :16:

çok güzel özetlemişsni ya ağzına saglık.bende 19 yaşında evlendim.10 yıl olup gider.eşimbenden büyük.heppp büyük insanlar oldu hayatımda.bu sene yaşıtlarımla takılıyorum artık.çünkü tayinim çıktı memur oldum.22 yaşında anne oldum.al sana bebek sen şimdi annesin gibioluyo.hiç evden çıkamamıştım.evlilk için 25 yaş ve sonrası diyorum her zaman.allah kolaylık versin canım öptüm seni

750 km uzaktayım aileme:)uzağa gelin gelmek ve tanımadığın bir kültür olması insana çok zor geliyor.

Aynen ilk evlendiğim zaman yaa niye benim çevremden kimse yok bunlarda kim diyordum.Ama alıştım artık.Ailemle hergün telde ve nette görüşüyorum.Bir süre sonra zaten kendi evini özlemeye başlıyorsun alışıyorsun evliliğe.

En iyisi sorgulamadan anı yaşamak.Merkezde iseniz bol bol gezin.Ben küçük bir köye gelin geldim dışarı bile çıkmıyorum çıksamda gezicek yer yok zaten.

Allah huzurunuzu bozmasın gerisi önemli dğeil...

Merhabalar, bende gurbet geliniyim canım, evleneli 3 ay oldu. Bende kayınvalidemle aynı binada oturuyorum. Etrafımız aynı senin bahsettiğin gibi eşimin ailesinin akrabalarıyla dolu. Yaşıtım , kafa dengim diyeceğim görümcemden başka kimse yok. Ama sen gibi dert etmedim hiç kendime. Bende devamlı akraba, kolu komşu gezmelerindeyim, hatta az önce yine bir yerden geldik. Kayınvalidem çok sıcak kanlı bir insan, çok şükür çok iyi anlaşıyoruz. Yeni yeni insanlarla tanışıyorum, hiç kimseyle samimi olmasamda buraya alışmaya çalışıyorum. Gezme dersen eşimlede gidiyorum, yalnızda. Çok şükür karışanım olmaz hiç.
Yeni insanlarla tanışmanın iyi yönlerini görmeye çalış bence, zamanla mutlaka alışılıyor.
Sevgiler.

bazı şeyler alışmakla alakalı belki de kimine göre mesafe mesafedir il ilçe gibi kısa veya sizin konunuzda olduğu gibi ama şu yönden düşünün istesen kolay ulaşabilirsin
ben de ailemden uzaklardayım 11 saat kadarcık tam şehirler ötesi :) direkt uçak yok aktarmalı gidicem veya otobüse akşam binip sabah orada olcam ,
ama 24 saatlik uzaktaki kişileri görünce halime şükrediyorum ,kültür farkı mutlaka ki olacak farklı şehirlerde
sizin hemen adapte olmanızı beklemek veya senin uyum için kendini zorlaman zaten saçma olur.
eşinin ailesiyle aynı şehirdesin diye de çok içli dışlı olmaya gerek yok mesafe her iki tarafın ailesiyle de olmalı ,
senin ayrı çevren ,sosyal hayatın olmalı onlara bağımlı hissetmemelisin kendini.

Back
X