- 4 Mayıs 2018
- 1.995
- 4.067
- 133
- 30
Sevgilik ve evlilikte aynı değil ki. Sevgiliyken kalınır bende kalmıştım yaklaşık 1 sene. Uzun bir ilişkim vardı o zamanlar.Yorumlara baktım da olmaz bu iş diyenlerin hiçbiri eşinden ayrı kalmamış. Böyle bir süreci yaşayıp da biz denedik olmadı diyen de olmamış. Tecrübe etmeden üzgünüm olmaz demek doğru gelmiyor bana. Ben evliyken değil ama sevgiliyken yaşadım bunu. 4 senelik ilişkimizin 1 senesi beraber 3 senesi farklı illerde geçti. Hiç de soğumadık, uzaklaşmadık. Neticede evlendik gayet de mutluyuz. Sizde düşünülmesi gereken şey çocuğunuz bence. Bu süreci onun nasıl yaşayacağı. Bence buna yoğunlaşın. Ben çocuğu olup eşi 2-3 seneliğine yurtdışına göreve gidip gelen de tanıyorum. Kaldıkları yerden devam ettiler, hatta adam dönünce ikinci çocuğu yaptılar. Ama babadan ayrılan çocuk ne şekilde etkilendi bilemiyorum. Bunu da tecrübe edenlere sormak lazım.
Eğer öğretmenlikse 3 yıl sonra eş durumundan geliyorsunuz zaten 4 yıl değil. Ayrıca 400km yol bile değil. Ben ilk atandığımda nasıl geçecek nasıl olacak diyordum 1,5 sene nasıl geçti anlamadım. Ki benim bulunduğum yer ve memleketim arası 1200 km. Ben gidip geliyorum özledikçe canım sıkıldıkça. Karşı taraf geliyor gidiyor. Yani olmayacak şeyler değil. Yeter ki iki taraf da gerçekten istesin. Bunu samimiyetle söylüyorum. Gerçekten istemek önemli olan. Ayrıca bu kadar işsizlik varken devlet garantisine hayır demek de kbakmayın .öt ister. Gerçekçi olmak lazım. Ülkenin durumu mağlum.
Aldatacak olan da her yerde aldatır. Adamın gözü dışardaysa sizin gitmemenizle çözülecek bir mesele değil bu. Ki ileride gitmezseniz de aldatılırsanız ve işiniz de olmazsa asıl o zaman başınızı taşlara vurursunuz.
Bizim burda kadroya geçen öğretmenler şubatta nasıl patır patır gitti o zaman.Sözleşmelilerin eş durumu hakkı yok şu an. Var diye gözüküyor ama kağıt üzerinde, kontenjan açılmıyor. Kadroluya geçince o hak var, çoğu yer için 3 yılda kadroya geçiliyor 4 yılda il içi tayin istenebiliyor, 5 yıl dolduktan sonra il dışı tayin açılıyor. Konu sahibi öğretmense en az 5 yıl ilk atandığı yerde durmak zorunda. Eşinin yanına dönmesi de açılacak kontenjana bağlı. 3 yıl diye evinden eşinden ayrılıp 8 yıl ayrı kalıp boşanan meslektaşlarım var.
Bizim burda kadroya geçen öğretmenler şubatta nasıl patır patır gitti o zaman.
Branşla alakalıdır sınıfçılar zaten gidemiyor onlar ümidi kesmiş durumda. Bir de dediğiniz gibi bazı memleketler açılmayabiliyor.Şanslarına eşlerinin illerine kontenjan açılmıştır. Bilmiyorum erkek arkadaşım yeni atandı ben henüz atanmadım. Okulda arkadaşı da eş durumundan gidememekten şikayetçi 3 yılı doldurmuş, kadrolu değil adam henüz, batıya gidemiyor. Branşla alakalı bir durum olabilir belki. Bir de kadroya geçen arkadaşlar demişsiniz bahsettiklerim kadroya geçmeyenler zaten. Öbür uzun zaman dönemeyen de sınıf öğretmeni, onlar çok uzun süre tayin alamıyorlar kadrolu da olsa.
Şimdi tekrar bir baktım üç yılı dolduranlar kadroya geçip görev yerinde bir yıl daha kaldıktan sonra il dışı tayin isteyebiliyormuş. Ama bu atamadakilerin (dönem ortası olduğu için) eylül 2025’ten itibaren hakkı oluyormuş. Eylül 2022’de bir yıl doldu sayılıyor martta işe başlasa bile konu sahibi. Erkek arkadaşım da 14 ekimde iş başı yaptı, onun da bu hesaplamalarda bir sene çalışmamış gibi olacağını duymuştum ama detayını bilmiyordum.
Ben de aynı demedim zaten, evlilikte yaşayıp tecrübe edene sormak lazım dedim. Genelde afaki cevaplar veriliyor, uzakta olunca sevgi biter diyenler olmuş kendi örneğimi o yüzden yazdım. Yoksa tabi ki evlilikle bir değil. İşte önemli olan dediğim gibi çocuk açısından değerlendirmek.Sevgilik ve evlilikte aynı değil ki. Sevgiliyken kalınır bende kalmıştım yaklaşık 1 sene. Uzun bir ilişkim vardı o zamanlar.
Benim çocuğum yok ama yanyana binalarda oturduğumuz kuzenimin babası biz küçükken yani ilkokul çağındayken yurtdisina gitti çalışmaya ve 2 ayda bir gelir 1 2 hafta falan kalır geri dönerdi. Bu 5 6 sene falan sürdü.
Kuzenim şuan 25 yaşında. Hiç babasıyla arası baba kız ilişkisinde olamadı. Hatta dedesini babasından daha yakın görüyordu. Annesi ve babası evliliklerine devam ettiler daha sonra onlarında ikinci çocukları oldu ama kuzenim babasıyla hiç anlasamadi benimseyemedi sırf bu yüzden sehirdisinda okudu üniversiteyi. Hep bir uzaklık oldu. Tabi yurtdışı daha başka. Şehirdışı için her haftasonu olursa bu şekilde olmayabilir ama ayda 1 gun gördüğün adami çokta baba niyetine benimseyememek normal.
Branşla alakalıdır sınıfçılar zaten gidemiyor onlar ümidi kesmiş durumda. Bir de dediğiniz gibi bazı memleketler açılmayabiliyor.
Yalnız şubat ayında giden arkadaşlar ekim 2016 da ilk sözleşmeli atanan arkadaşlar. Yani 3 yılını doldurdular 4. yılın içindeyken atanma şansı elde ettiler. 3+1 den sonra eş durumu da geldi yani
Bir de ben bu dönem ortası atananlar için de bi şey yapılacağını düşünüyorum yoksa haksızlık olur.
Ben de aynı demedim zaten, evlilikte yaşayıp tecrübe edene sormak lazım dedim. Genelde afaki cevaplar veriliyor, uzakta olunca sevgi biter diyenler olmuş kendi örneğimi o yüzden yazdım. Yoksa tabi ki evlilikle bir değil. İşte önemli olan dediğim gibi çocuk açısından değerlendirmek.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?