Uzayan okulum ve babam

narlilokum

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
7 Haziran 2016
60
34
38
22 yaşındayım.Üniversitede 5.yılım. İlköğ. matematik öğrt. okuyorum. Daha önceki konularımda derslerimde çok zorlandığımdan, mezun olacağıma olan inancımı kaybetmemden bahsetmiştim.
4 yılın sonunda mezun olabilmem için geçmem gereken toplam 50 dersten 26'sından geçtim. Yine de vazgeçmedim.
Bunun üzerine ben de evde verimli ders çalışamadığım için hafta içi 3 gün kütüphaneye gidip ders çalışıyorum.
Ailemin bu durumdan haberi yok. Çoğu şeyden olduğu gibi. Çünkü okul harici hiçbir yere gitmeme izin vermeyen bi aile. Kütüphaneye ders çalışmaya gideceğimi söylesem abesle iştigal karşılayacaklar, evde gözümüzün önünde çalış derler. Ama ne mümkün. Her neyse bahsetme gereği bile duymadım..

Çarşamba günü evden, kütüphaneye ders çalışmak için hazırlanmış gidiyordum. Altımda skinny jean, üstümde belden itibaren bollaşan dizimin 4 parmak yukarısında biten kabanım vardı. Antrede botlarımı giyerken babam yeni uyanmış mutfağa gidiyordu. Beni gördü, eğildi ve önce alt bacağıma dokunup kontrol etti sonra bir sürü laf etti. Bana "Yazıklar olsun. ...... millete mi göstericeksin." dedi.
Aradan iki gün geçti.Yine aynı saatte aynı yerdeyiz. Bu sefer altımda kaşe pantolon-etek, üstümde balıkçı yaka body ve leğen kemiği hizasında biten mont vardı. Bu sefer de montumun fermuarını çekmediğim için olsa gerek yine bir sürü laf etti. Kapı kapanmadan önce en son"Allah belanı versin." diyordu.

Bugüne kadar hep orta yolu bulmaya çalıştım. Şimdi ben ne yapayım.
Okulum 3 yıl daha uzar biliyorum. Derslerde zaten zorlanıyorum.
Bu durum canımı çok sıkıyo.

Babanda kusura bakmasın yani insan evladını tanır bilir uyuz oluyorum böyle insanlara sizi anlıyorum sonuçta ne yaptığınızı bilen bi insansınız boşu boşuna keyfinizi kaçırıyor evden tatsız çıkıyorsunuz gününüzüde etkiliyor sizde ozaman evden apar topar çıkın ona gözükmeden keyfinizi kaçıramasın bu arada başarılar dilerim egitim hayatınızda da :)

İlköğretim matematik çok zor bi bölüm değil ki 8 yılda mı bitireceksin egitim fakültesini yani tuhaf biraz.Bence ders çalışma şeklinde bi sıkıntı var onu çöz bi an önce.

Bu baskıdan kurtulmak için okulu bitirip atanmalısın çünkü

okulunu çabucak bitirip bir an önce işe başlayıp onlardan kurtulmaktan başka çaren yok.

eğer daha da uzatırsan daha fena olurlar.

onlardan gizli çalışmaya devam et. evde de elinden geldiğince çalış gerekirse uykundan feragat et gece kalk çalış ama yap bunu.

Sen her yil dersleri birakmayi nasil basardin? Babandan sikayet ediyorsun da okulunu bitirip meslegimi yapayim benim hayatim olsun niye demiyorsun?

Kusura bakma egitim fakultesi mezunuyum hicte oyle 24 ders birakilacak bir bolum degil. Sen resmen okulu sallamissin. 3 olur 5 olur anlarimda 50 dersin 26 gecmek ne

5 yilda aldigin ders saatlerini toplamissin
Sen 1. Sinifta ne yaptin
2.sinifta ne yaptin....... da 24 dersin kaldi diye sorarlar

Bence sen okulun rehberlik birimi ile görüş. Psikolojik destek al. Okuduğun bölüm zor değil. Sen bu bölümü kazanacak yeterlilikteysen bu bölümü de bitirebilirsin. Çok sosyal bir hayatın olmamasına rağmen okulun bu kadar uzadıysa ve evde de bu kadar baskı varsa psikolojik desteğe ihtiyacın vardır canım. Babandan nefret ettim. Böyle adamlar ile evlenip çocuklarınızı böyle insanlara mahkum etmeyin.

Yanlış anlama ama gerçekten bölümün zor değil eğitim fakültesi yata yata gecilmesiyle meşhurdur.. ama uzadı bir sene diyelim daha fazlası cok abes. Babanin tepkileri biraz fazla olmuş ama siz psikolojik olarak kendinize bahane üretmeye başlamışsınız. Bi an evvel sadece okula yogunlasmaya çalışın. Ben de gezemiyorum ailem izin verse bile çünkü dersler cok sıkışık.. Bir sene en azından sikacagiz dişimizi.

26 ders vermişsin gerisini her dönem alabildiğin kadar al üstüne yaz okulunda da al, mutlaka yaz okuluna git. Yazlari en azindan dort bes ders elersin üçten duşer

Eee bunun bi de kpss hazırlığı, atama beklemesi var. Okulu 8 yılda bitirirseniz, atama kaç senede olur tahmin edemiyorum.

Fen edebiyat fakültesi olsa neyse de, eğitim fakültesinde matematik bitirmeye 8 yıl ayırmışsınız? Biraz fazla değil mi sizce de? Üstten ders alıp 3 yılda bitiren gördüm de, 8 senede bitirmeye niyetleneni ilk defa görüyorum.

Kusura bakmayın ama ben o durumda olsam, babam ağzıma tükürse bile ses çıkaramam.

22 yasına gelmıssın okuyorsun bukadar karısması ve agır laf soylemesı cok uzucu.

neden 3 yıl?
üniversite ders sisteminden pek anlamadan düz mantık kurucam, 50 ders 4 yıla yayılmışsa 25 ders 2 yılda biter.
senin de 24 dersin kalmış zaten. neden bu sene + 3 sene daha okuyacaksın ki?
seneye son olmalı artık?

Hic uzulme gec olsunda guc olmasin. Demek ki seninde bu sekilde gecirmen gerekiyormus universite hayatini :) babana gelince geri kafali orumcek beyinli birisi gibi. Hic umursama sen gemini yurut. Mezun oluncada hayatina bakarsin

Fen-Edebiyat Fakültesi fizik mezunuyum. Bölüm deseniz anlarım da eğitim fakultesi genelde yata yata geçer. Sizinki nasıl bu hale geldi?

Çünkü ben bu bölüme yabancı uyruklu öğrenciler için olan sınavla girdim ve onun hazırlanması farklı oluyor. Çok daha kolay bir sınav. Bölüme normal giren arkadaşlarım bile derslerin zorluğundan şikayet ediyor. Benim zorlanmam normal diye düşünüyorum.

Madem çekemiyordu en ufak bişeyde bile misal ben bir şeyin nerden açıldığını bulamayınca "Bak bu yüzden geçemiyorsun dersleri, mantık yok sende" diye azarlayacağına tercih yaptığımız gün (dershane hocamla tercih yapmama izin vermedi, en son ben tıklıcam dedi) "Sende mantık yok, bu bölümü seçme" deseydi.
Sabah sabah "Allah belanı versin"le uğurlanmak güzel birşey olmasa gerek

Ben zaten maddi açıdan da düşünüyorum. Ben 94'lüyüm kardeşlerim 95'li ve 96'lı, üç kardeşiz. Üçümüzde üniversite öğrencisiyiz. Ben de bir an önce mezun olmak istiyorum. Evde bişey alırken en çok dikkat eden benim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…