- 20 Ekim 2016
- 6.441
- 30.253
- 548
- Konu Sahibi narlilokum
-
Marmara'da okuyorum. Dil konusunda probemim yok. İlkokul 1.sınıftan lise son sınıfa kadar Türkiye'de okudum.
Yabancı uyruklu öğrenci sınavından kazandığım için üniversiteye bir takım eksikliklerle geldim. Herkesten geri olduğum hep aklımdaydı.
Ve üniversitede de lise matematiğinden farklı olarak yeni konular, yeni üniteler eklendi. Ben de eksikliklerimi mi kapatayım, yoksa anlamadığım halde direk ezberlemeye çalışarak mı geçeyim derken.
Bir dönem zaten 4 aydan oluşuyor. Dönemde 4-5 derse böyle karman çorman çalışarak 20-30 alıp kalıyorum.
Tüm bunların bunların yanında bir an önce mezun olmak istiyorum çünkü mesela ben mutfakta birşey hazırlarken babam orda geçiyorsa popoma çimdik atıyor ve bana kılık kıyafetime dikkat edeyim diye tacizin mizansen şeklini göstermek istiyor
Muhafazakar görünümlü olur gayette hiç olamaz demeyelimPopoya çimdik atan bi baba muhafazakar olamaz!!!
ya merak ettim biz hiç yata yata geçemedik, emin misiniz eğitim fakültesi olduğuna?Fen-Edebiyat Fakültesi fizik mezunuyum. Bölüm deseniz anlarım da eğitim fakultesi genelde yata yata geçer. Sizinki nasıl bu hale geldi?
Popoya çimdik atan bi baba muhafazakar olamaz!!!
Keşke kapasitenize uygun bir bölüm tercih etseymişsiniz matematik temelde eksik olunca halledilebilecek bi ders değil zaten üzüldüm adınıza.
Baban seni taciz ediyor bunun mizanseni falan olmaz kaç yaşında kızsın.Senin vücuduna baban annen dahil kimse bu şekilde dokunamaz ne demek yaşayacağını gör demek ya.Yurtta kalma imkanın yok mu yabancı uyruklu öğrencilerin bursları da yüksek oluyor diye biliyorum.Tek başına halledemez misin?
Keşke kapasitenize uygun bir bölüm tercih etseymişsiniz matematik temelde eksik olunca halledilebilecek bi ders değil zaten üzüldüm adınıza.
Baban seni taciz ediyor bunun mizanseni falan olmaz kaç yaşında kızsın.Senin vücuduna baban annen dahil kimse bu şekilde dokunamaz ne demek yaşayacağını gör demek ya.Yurtta kalma imkanın yok mu yabancı uyruklu öğrencilerin bursları da yüksek oluyor diye biliyorum.Tek başına halledemez misin?
Eğer uzak değilse yaz okulunu dokuzeylül bucada alabilirsin canm.aşırı zorlama YOk.anlattıklarını soruyorlar.Bütler kaldırıldı artık çoğu üniversitede. Yaz okuluna da gittim. Ama yine de çok zorlanıyorum ispatlar, üç katlı integraller kabus gibi geliyor. İnşallah gelir o günler
Arkadaşlarım yurtta yatarken biz kutuphaneden çıkamıyorduk. En azından istanbul üniversitesinde durum buydu.ya merak ettim biz hiç yata yata geçemedik, emin misiniz eğitim fakültesi olduğuna?
ilköğretim branşlarını bilmiyorum eğitim fakültesi diye genellemişsiniz ona binaen yazdım. aynı şekilde arkadaşlarım gezerken ben ödev yapar, sunum hazırlar ya da oyun arardım. yata yata geçmek söz konusu bile değildi.Arkadaşlarım yurtta yatarken biz kutuphaneden çıkamıyorduk. En azından istanbul üniversitesinde durum buydu.
Her yerde farklıdır, ama ilköğretim Branşları başka bölümlere kiyaslanamayacak kadar kolay olur genelde.
Evet genelleme yaptım, geneli kolay,ilköğretim branşlarını bilmiyorum eğitim fakültesi diye genellemişsiniz ona binaen yazdım. aynı şekilde arkadaşlarım gezerken ben ödev yapar, sunum hazırlar ya da oyun arardım. yata yata geçmek söz konusu bile değildi.
Ben hic anlamadim.
Yabanci uyruklu degilsiniz, butun egitim hayatiniz Turkiye de gecmis. Ama universiteye yabanci uyruklu ogrencilerin girdiği sinavla girmissiniz?
Bir ben mi anlayamadim bunun nasil oldugunu?
Babaniza diyecek sozum yok malesef.
Bir de egitim fakultelerinde sanildiginiz kadar yatilmiyor arkadaslar.Turkce ogretmenligi mezunuyum, bir vize icin 10 tane yazar adi verilip tum kitaplarindan sorumlusunuz dendigini bilirim. Tek bir ders icin 100 kitap falan okumak gerekiyordu yani. Ve sonucunda bunlardan tek bir soru cikmadigi bile oluyordu.
Cok daha zor bolumler elbet var ama sizler yatarak geciyorsunuz da demeyin zira hic uyumadan okula gittigim gunlerin sayisi az değildir.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?