üzen üzülür mü

teşekkür ederim yorum için

neden mutlu etmeyecek canım
Çünkü karşındaki insanın mutsuz olması, senin yaşadıklarını değiştirmeyecek, zamanı geri almayacak. Ayrıca, sürekli geçmişi hatırlamak, sürekli neler çektiğini düşünmek, sürekli sana nasıl haksızlık yapıldığını düşünmek, sürekli mutsuz edildiğini düşünmek mutsuzluğunu katlar. Mutlu olmak için yapabileceğin tek şey geride kalanı yok sayıp ileriye bakmak. Karşındaki insan mutsuz olunca hayatında ne değişecek söyler misin bana? Yaşadığın olay neyse sana unutturacak mı? İçinin yağları mı eriyecek? Söyleyeyim sana, hiçbiri olmayacak. Senin gibi bir sürü insanla tanıştım. Hepsi de senin gibi düşünüyorlardı. Şimdiye kadar mutlu olanıyla karşılaşmadım.

Budistler karma sistemine inanirlar. herseyin bir dongu olduguna , kotuluk yapanin kotuluk bulacagina. Oyle bir adalet dengesi yok elbette. Ama, daha buyuk olumsuzlugu engellemenin bir yolu var:
Uzenin uzulmesini istemek sadece ve sadece size negatif bir tavir kazandirir. Dusuncelerinizi bozar.
Kendininizi negatif dusuncelerle mesgul etmeyin, uzenden uzaklasin, uzerinizden etkisini atin, o daha verimli bir secim olur.Daha buyuk olumsuzluklari engellemis olursunuz.

Bu dünyada herkes yaptığının karşılığını alsaydı dünya cehenneme dönerdi.Böyle beklentilere girmeyin.Herşeyin yeri bu dünya değil. Allah sorsun:)

Ben uzenin uzuldugune cokca sahit olmusumdur. Ama tabi o kisi bunu bile isteye yaptiysa. Karsi tarafi dusunmediyse yani.
Sahsen ben gecen yillarda cok uzulmustum hatta uzulmek demiyelim baya depresyon desem yeridir. Ancak toparlanabildim. O kisiyi Allah a havele ettimmi hatirlamiyorum ama ben ne cektiysem aynisini ceksin dedigimi hatirliyorum ve bir yil sonra ayni zamanlar misliyle basina gelmeyen kalmadi.
Belki dogru bir sey degildi yaptigim ama hakliydim. Cunku hayatin benim icin anlamini yitirmesine sebep olacak kadar canimi yakmisti o insan. Bir daha toparlanamam saniyordum ama ayaga kalktim. Bu arada bu kisi hemcinsim yani bi erkek degildi.
Merak etmeyin uzen uzulur. Bunu biz yapsakda..
Ama ben hep yinede uzmeme taraftariyimdir.

teşekkür ederim yorum için

teşekkürler yorum için ama uzaklaşmak çok zor severken

emin ol üzdüğünün farkında hatta bir kere seni üzdüğüm için özür dilerim demişti ama yine aynısını yapıyor

emin ol üzdüğünün farkında hatta bir kere seni üzdüğüm için özür dilerim demişti ama yine aynısını yapıyor
Bu kisiyle yakinlik dereceniz nedir bilmem ama onleminizi alin derim. Sizi uzmwkten cekinmiyorsa ilerisi daha yikicida olabiliyo. Cunku benimde boyle baslamisti. Buyuk biseyle sinanana kadar anlamamistim durumun ciddiyetini. Yani uzun lafin kisasi cevrende seni tam anlamiyla sevmeyen insanlari fazla herseyine dahil etme. Yani onuda cerenden uzaklastiramiyorsan.
yoksa sonuclarina razi gelirsin. Keza manfaatleri on planda oluyor bu tiplerin. Insan kalbi kirmaktan korkmayandan korkarim ben.

çok haklısınız kendisi erkek arkadaşımdı ayrılana kadar ama inan canım çok yanıyor

Zaten merhametli iyi bir insan olsaydı hiç üzmezdi. Eden bulur diyorum Allah senden olmadık yerden başına belasını versin , sen sadece seyret.

Zaten merhametli iyi bir insan olsaydı hiç üzmezdi. Eden bulur diyorum Allah senden olmadık yerden başına belasını versin , sen sadece seyret.
İnşallah canım,insan sevdiğine beddua eeder mi derdim ama canı yanında ediyormuş

Lâ havle ve lâ kuvvete illâ billâhil aliyyil azîm. Bunu soyle aklina geldikce.
Uzen uzulur. Eden bulur. Evet ben cogu kez sahit oldum. Hangi birini anlatsam bilemedim :) ama bak en basitini anlaticam. Calistigim ofiste hic olmayan bi sebepten tutank yedim. Kilifina uydurup gonderdiler herkes bana karsi durdu. Izne ciktm o gun ben. Evraklar merkeze ulastiginda icleri bos cikti zarflarda kagitlar yoktu. Bu nasil oldu bilen yok.
Sen inancini kaybetme kalbini kirletme yeterki.
Dua etmek istediysen aklina ilk geleni soyle icinden geleni soyle. Ilahi adalete inan :)

Canı Yanan Sabretsin, Canı Yakan, Canının Yanacağı Günü Beklesin... [H.z Muhammed (S.a.v)]

Sorunun cevabı :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…