Üzülerek izliyorum....

ı-ıh kırılmaya gücenmeye hiç hakkınız yok.sizin evliliğinizin ertelenmesi tamamen sizden kaynaklanan birşey.olabilir bazı şeyleri beklemek isteyebilirsiniz.ama başkalarının da sizin için hayatını ertelemesini beklemeye hakkınız yok.onların aşk evliliği yapıp yapmaması da birşeyi değiştirmez.evlenmek istiyor mu önemli olan bu.ya siz evlenene nişanlanana kadar sevgilinizin kardeşi evlenme fırsatını kaçırırsa?!bir insanın kısmetine mani olmanın vicdan azabını yaşamayacak mısınız?yaptığınız seçimlerin sonucunu yaşıyorsunuz şuan.yani illaki birine kızmak darılmak istiyorsanız kendinize kızmalısınız.ayrıca aileyle bu kadar içli dışlı olduktan sonra düğüne gitmemek sizin için daha büyük problemlere sebep olur.

benim 2 kaynım var.büyük kaynımın kız arkadaşı vardı ama bir türlü evlenmeye ikna olmuyordu.daha erken diyordu.eeeeee küçük kaynımında evlenme vakti geldi.ona kız arayıp buldular ve küçük kaynım şu anda 20 yıllık evli.diğer kaynım kız arkadaşından ayrıldı ve hala bekar

yani bir de o ilk olanın önemli olması falan aşkta sevgililikte olur.ilk aşk değerlidir ilk öpücük değerlidir vs.kaynana-kayınpeder gelin ilişkisinde öyle birşey yok.hangi gelin daha yakın daha saygılı sevgili davranırsa o önemli olur.

ay dur bi aklıma ne geldi?acep sen küçük oğul ailenin şimdiye kadar taktığı bütün düğün dernekteki altınların dönüşünü alır diye üzülüyor olmayasın?uuuu gerçekten akıllıca...
ne meraklıymışsın ilk olmaya yaçok komik valla,kardeşimle gülüyoz hem de bu muhabbete,dalga geçiyorum sıra benim diye

İlk olmak neden bu kadar önemli?
Bir müslüman sevabına açıklasa. Beynamaz halimle dua ederim. Gerçekten.

iaileler açısından daha heyecanlı olacağını

ilk gelinin daha kıymetli olacağını düşünüyormuş

ve geleneklerine bağlıymış

büyük olan evlat ilk evlenir mantığında

ama bence kısa ve öz kıskançlık

aşiret herhalde aile, büyük geline daha çok saygı mı duyuluyor aceba?

sordum da tınlamadı konu sahibi...bilemiyoruz yani...

bi de düşün derdin bu yani ilk gelin olamadım çok dertliyim

sevgili olarak düğüne gitmek çok incitici

ben de sevgili konumundayım ama hiç incinmiyorum incinecek ne var? niye incitici yani?

ayıp birşey mi yapıyorsun? neyin egosu bu? hiç böyle dert de görmemiştim yine bir ilki yaşattı bana kk

ilk evlensen bile degismeyecek birsey varki herseyin kucugu sevilir gelinin bile

böyle gelenek nerede var allah aşkına türkiyenin neresindeymiş gelenek ben bilmiyorum

insanın hayatını bu kadar başkalarına endeksli yaşaması çok garip değil mi? yahu banane dersin geçersin, kaynın, küçük gelin falan senin hayatında neden bu kadar önem arz eder...

bu kadar mı küçük dünyan var?

anlayamadım gitti..
bu konu benım için muamma

böyle gelenek nerede var allah aşkına türkiyenin neresindeymiş gelenek ben bilmiyorum

var diyorsa vardır mlkctk sen ben bilmeyiz

bende kayınvalidemler beni neden bu kadar çok seviyor el üstünde tutuyor diyordum

meğersem eşim tek erkek evlat ondanmış

Canımsınız.
Allah ne muradınız varsa versin, Allah tuttuğunuzu altın etsin, Allah yatırıp da kapılara baktırmasın.
Sevgili konu sahibi, ben kendim bizzat ilk gelinim.
Bazılarına haddini, yerini bildiren ben oldum. İkinci gelin şanslı olacak.:)
Yalnız bu ilk olma sevdanız, aşk evliliği yapmayan G... birgün boşanacağım dediğinde başınıza bela olmasın dikkat edin.
Zira pek mantıklı gelmedi bana düşünceleriniz.

Çok çok çok yanlış bir düşünce içindesin . Herkesin nasibi kısmeti kendinedir. Herkesin düğünü özeldir. İlk ya da son olması farketmez. Hme ben kardeşler arası sıra olayına çok kızarım. Kuzenlerimizden birini ablası kimseyi beğenmedi diye senelerce beklettiler. Neymiş evde büyük abla varken küçüğü verilmezmiş.Yıllarca küçük olan kuzenime gelen tüm talipleri geri çevirdiler. Ablası evlendiğinde o da haliyle gençlik ışıltısını güzelliğini kaybetmişti. Saçmalık tüm bunlar .Herkes nasibi ne zaman çıkarsa evlensin.

insanlar senin keyfini bekleyemezya, senin hayatla ilgili planların varsa o çocuğunda vardı demek ki, evlenmesinde bi kızı sevmesinde şaşılacak bişey yok

Eeee biz de tıkladık o ünlemlere ne olacak şimdi? :44:
unemlerin "sikayet" butonu oldugunu anlatmaya calistim hem ne olacagini bilmiyorsun hemde tiklamaktan geri kalmiyorsun, sana tavsiyem oyle sonucunu bilmedigin herseye herseye hemen atlama yada tiklama derim yani senin iyiligin icin guzel arkadasim !!!!!

Hayatımda böyle bencillik ne gördüm ne duydum, yorumları baştan okudum zaten gereken söylenmiş, bu ilk olma takıntısı nedir, insanlar hayatlarını senin kriterlerine göremi yaşıcak, hem düğüne sevgili olarakmı gidicem diye hayıflanıyosun hemde bu zamana kadar işi resmiyete dökmemişsin, resmiyete dökmeyi genelde ailelerle çok muhattap olmamak için geciktirir gençler, e o da değil aileyle akrabalarla tanışmışsın evlilik ne zaman diye sorup duruyolarmış sana, yani aslında gönülleri evlenmenizden yana, ama sen yanaşmıyosun, küçük kardeşi evlendirmek için senden izinmi alacaklar, nesin sen arada söz mü nişan mı nikah mı var??
bak ben eşimle 9 seneden sonra evlendim şu an 27 yaşıma girmek üzereyim eşimle yaşıtız, eşimin abisi şimdi 32 yaşında, geçen temmuzda görücü usulü ile 18 yaşında liseyi yeni bitirmiş bi kızla evlendi, onların nikahına ben gayet sevgili olarak gittim altınımı taktım geldim, evet bende arada çok yaş farkı vardı, evet kız gözü açılmamış bi kızdı, evet bence üniversite okumalıydı evlenmek yerine, ama bana kalana kadar anası babası vardı ve bu kendi tercihiydi, saygı duydum zerrece kıskanmadım ben bunca yıldır hayatlarındayım ben niye evlenmedim diye, çünkü bende iş bulmadan evlenmeyi düşünmüyodum ve aileyle arama mesafe koydum hep yani akrabalarla falan tanışmadım, onlar evlendikten sanırım 3 ay sonra biz nişanlandık tabi bu arada ben işe girdim memur oldum, 16 temmuzdada düğünümüz oldu ve o düğün benim ilkimdi, kendi hikayemin prensesiydim ve prensim yanımdaydı, her detayla tek tek ben ilgilendim, emek harcadım ter döktüm, düğünümüzde süper oldu aileleri karıştırmadık gelinlik seçmedir mekan tutmadır bu gibi işlere, kafamız rahattı anlayacağın, ilk gelin olsam belki karışıcaklardı dedim hep içimden ve işime geldi
hayata bu gözle baktığın sürece çok üzülürsün, bencillik, benmerkezcilik iyi bişey değil, dünya bile sadece kendi etrafında dönmüyo güneşin etrafındada dönüyo bilmem anlatabildim mi

1. belli 2. kim
Ancak bu söylenebilir konunuza artık heralde.
Bilemiyorum başka kardeşi var mı sevgilinizin ama dikkat edinde 2. liği kaçırmayın bari.

Kızıyorum böyle incir çekirdeğini doldurmayan mevzularla hayatı kendine zindan edenlere. Yarış değil ki bu, ilk evlenmek size bir şey kazandırsın. Kaçıncı sırada evlendiğinizin, kuracağınız yuvaya nasıl bir etkisi, katkısı olabilir? Sevgilinizle birbirinizi sevmeniz, mutlu bir evlilik hayalleri... vs düşündükçe mutlu olabileceğiniz bir sürü mevzu varken, bu mudur kafanıza taktığınız?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…