Üzülerek izliyorum....

Boşuna kıskançlık yapıyorsun...

Benimde bir ilişkim var ve benden 5 yaş buyuk bir abim var. Ama ailem(annem) şuan evlenmeme karşı. Bu konuyu defalarca abimin kız arkadaşıyla konuştum hiçbi şekilde bana "bizi bekleyin, biz evlenmeden sen evlenemezsin" gibi bi düşünceyle gelmedi. Zaten kendisi o karakterde bi insan da değil!

Diyeceğim o ki malesef benim ailem de senin gibi düşünüyor ve ben malesef 28 yaşındaki sevgilimi hala bu sebepten bekletiyorum! Yazıktır, günahtır yani. Çok eskide kalmalı bence artık bu zihniyet...

Büyük Evlenir Küçük Bekler Bu Olayları Aşalım Artık..
Kısmeti Gelen Evlenir..
Böyle Düşüneceksen Bence Ayrıl, Bu Fikirlerinle Çok Mutsuz Olursun..

haksızsın kimse sizin keyfinizi bekleyemez hele ki kısmet işleri belli olmazz... evet bzm buralardada öncelik büyüklerindir, ama eğer sevgilisi olmasına rağmen evlenmiyorsada kimse onu gözleyemez onlar birlikte karar verecekler nasıl olsa diye kimse kimsenin önüne geçemezsin demez ki diyemezde herkes size evlenin demiş zaten hani kimse konusunu açmasa anlarım bu kıskançlığınızı pardon kininizi ama şuan o kadar haksızsınız ki kısmet işleri çok bekleye gelmez bence aileler öğrendikten sonra çok uzatılmaması taraftarıyım sizde 1 en fazla 2 seneye evelenin o çocukla dalga geçiliyorsa seni beklediğinden dalga geçiliyor....

ayrıca bence annesi dalga geçer gibi falan dememiştir, siz şokta olduğunuz için hassaslaştınız ve yanlış anlıyorsunuz bence eğer davet etmeseydi daha mı iyi olurdu :26:
bence üzerinizden şokunuzu atlatın ve ne yapacaksanız yapın ve daha fazla beklemeyin kimse hayatını düzenini tümden kurupta evlenmiyor zaten

benim merak ettiğim bişey var, bu arkadaşın 1.olma takıntısı varya hani, velev ki sevgilisi evin küçük çocuğuydu ondan büyük abileri vardı dolayısıyla 2. 3. veya 4. gelin olacaktı o zaman sevgilisini terk edip ailenin büyüğü olan bi erkek arayıp ben evlenmeden kimse evlenemez diye şart mı koşacaktı??

:)artık 2.de belli biz soz yapmaya karar verdik

Bence yerinde ve güzel bir karar.
Herşeyde bir hayır vardır ya, kardeş olan G... nin böyle birşeye kalkışması sizinde evliliğiniz için adım atmanızı sağlamış oldu işte :) Belirsizlik kötüdür, böyle çok daha iyi olacak bence.

Ayrıca G... ve kız arkadaşı yerinde siz olsaydınız, bence sizde belirsiz bir süre beklemek istemezdiniz, belki burada açtığınız konu da farklı olurdu o zamanda:)
Şimdiden hayırlı olsun tebrikler

İroni yaptım,siz anlayamamışsınız.

Ünlemlerin ne işe yaradığını biliyorum,merak etmeyin.

Şikayet edecek bir taraf varsa o da bizleriz,zira yemediğimiz hakaret kalmadı.

Son düzenleme:
Eşimin ablası var...Evleneceğimiz dönemde kayınvalidem aman bekleyin ablan nişanlansın,aman bekleyin ablan evlensin diye 1 sene erteledi bizi...Ne kadar sinir olmuştum o zamanlar...Ablada evlendi bizde evlendik... Önce biz evlenseydik ablamız evde kalmış mı olacaktı

Hayırlı olsun... ama yine birşey fark etmeyecek ki..siz "ilk gelin" olmak istiyordunuz ama yine erkek arkadaşınızın kardeşi sizden önce evlenecek değil mi? değişen ne var onu anlayadım şu anda? ve ben kk ya hayranım,günlerce çözülemeyen sorunlar burada 1 günde çözülebiliyor....

Şu an fevri davranıyorsun ama mantıklı düşününce bencillik yaptığının farkına varmalısın.Hani durum şöyle olaydı,sen evlenmeye hazır olsaydın da da bazı sebeplerden dolayı arkadaşının ailesi durumu erteleyip pat diye küçük oğullarını evlendirmeye kalksalardı yerden göğe haklıydın.Beklemem gerek hazır değilim diyorsun iyi de hazır olan insanlar senin keyfini beklemek durumunda değil.Küçük oğulları için kendilerince mantıklı bir şey yapmaya çalışıyorlar.Niye seni yada büyük oğullarını beklesinler ki.Şu an için onlardan soğuyacak hiçbir şey yok.Hem geçin o evde büyük varken küçük daha evlenmez laflarını.Her gelenek uygulanmak zorunda değil.Hem öyle bir gelenek mi varmış?Bu işler kısmet.Kimse kimsenin kısmetine müdahale edemez.Bu da bir kul hakkı belki.Bilemiyorum.Olayı anlattığınız kadarıyla biliyoruz ve bana göre haksızsınız.

P.s:Bu yazıyı ilk mesajına ithafen yazdım.Sayfalarca okumadım.Son durum nedir bilmiyorum.

Son düzenleme:

konu acilali 24 saat bile olmadan soz karari aldiniz.cok hizlisiniz.
keske bu hizinizi daha once kullanip 1.ligi kaptirmasaydiniz.
ama genelde "ilkler" buyuk hevesle yapilir.eminim bu acidan ilk gelin hanim cok sansli olacak.onlara buradan mutluluklar diler,kem gozlerden uzak olmalari icin dua gonderirim.

İroni yaptım,siz anlayamamışsınız.

Ünlemlerin ne işe yaradığını biliyorum,merak etmeyin.

Şikayet edecek bir taraf varsa o da bizleriz,zira yemediğimiz hakaret kalmadı.

aynen katılıyorum canım :))

Evet sekerim sizin yorumlarınız neticesinde en doğru karar verdim. Bizim düğünümüz onlardan önce olacak yani yine ilk gelin olacağım:)hadi hadi kıskançlık yapmayın düğünüme beklerim:)allahım kocacimla beni kötü gözlerden korusun aminnnn allahım sana şükürler olsun

Burda gördügüm ne yazik ki sadece kiskanclik, fesatlik.. keske bu kadar bencil düsünmeseniz zira kendi seviyenizi düsürüyorsunuz. Evlenmek bi yarisma degil ki birincilik kapilmaya çalisilsin. Sevgilinizin kardesini de çaktirmadan küçümsüyorsunuz iç güveyi diye, eltiniz daha sizinle tanismadan size dert olmus. bence ayip ediyorsunuz.

Bu arada evlilik karariniz için de sizi tebrik ederim, dilerim hersey gönlünüzce olur. Ama demek ki bugüne kadar ertelemenizin sebepleri baya hafifmis, baksaniza, birden dügüne kalkistiginiza göre... Yangindan mal kaçirir gibi davranmaniz yanlis. Bu dügünü sadece evlenmek istediginiz için yapin, 1.cilik madalyasi için degil..

valla yazmayayım dedim ama dayanamadım.

ilk olarak ne kadar kıskanç ve haset biri olduğunu herkese ispatladığın için tebrik ediyorum seni.sırf öne geçebilmek için ideallerinden,evlenmeden tamamlamak istediğin eksikliklerinden vazgeçmek ne büyük fedakarlık

ama sana kötü bi haberim var güzelim,yani sen şimdi sırf böyle bi karar aldım diye,kaynımın düğün hazırlıkları durur önce bizimkileri yaparlar diye düşünüyosun ya...
hah işte öyle olmayacak üzgünüm.

ortada kesilmiş bir söz,planlanmış bir nişan,yurtdışına çıkacak bir gelin,eşinin yanına gidebilmek için bir takım prosedürleri tamamlaması gereken ve bunun için ne kadar erken imza atarsa hayrına olacak bir damat varken,lisede kendi aralarında yüzük takan ergenler varya işte öyle bir yüzük takarsın bu aşamada....

sevgilinin ailesi bir düğüne konsantre olmuş zaten,ee senide davet etmişler olduda bitti maşallah demeden sen ancak hayalinde ilk gelin olursun tatlım...

gerçekler acıdır ama büyük ihtimal yaşanacaklar bunlar .kendini hazırlasan iyi olur.yoksa beklemeniz lazım dediklerinde daha büyük travma yaşarsın sen.

görüyosunki çocuk oyuncağı değil bu işler...karşında sana saygı duyan ,sırf sen ideallerine kavuş önce diye beklemeyi kabul eden insanlar var.yani vurdumduymaz değiller,bi yola girmişlerken ay ben vazgeçtim ilk gelin ben olcam,nikahı bana kıyın dedin diye rotayı değiştircek insanlar değiller.

senin adına çok ama çok üzüldüm yazık

amannn boş ver sende ilk torunu doğuruverirsin nolcakk...ne de olsa planlarından caydın.yap ilk bebeği,ilk bezini sen değiştir ama yeni doğurdum ağrım var diye yan gelip yatma.son pişmanlık işe yaramıyo yaşayarak öğrendin

nedir bu ilk gelin olma sevdası anlamadım? acaba benmi yanlış biliyorum bu işlerde Allah'tan hayırlısı istenir. ayrıca eltin yerinde hiiiiiiiiç olmak istemezdim, her şeyde kendinizi ön planamı atıcaksınız böyle? İLK GELİN OLMAK İÇİN EVLENENİDE İLK KEZ GÖRÜYORUM...

karsı tarafının ailesinin bu kadar sacma ve kötü niyetli düşünen birinden haberleri varmı acaba.. benim sevdiğimle olsaydı da keske ilk olsaydı,son olsaydı,dagda olsaydı,suda olsaydı yeterki olsaydı neyse ben fazla iyi niyetli yaklasıyorum ondan kaybettim,

ayy çok yaşa ezocum çok güzel anlatmışsın.

bunun yaptığını çocuk yapmaz gece yarısı sevgilisini arayıp evlenme teklif etti heralde.
korkulur valla.. ama Allahın terazisi gram şaşmaz. fesatlıkla kötülükle bakan her göz sahibine zarar verir. için ne kadar temizse mükafatıda okadar büyük olur. allah şaşırtmasın dicem ama sen bayağ bayağ kötü kalpli bi insansın!

Bak atının terkisine de atmış, gözleri şaşı gelini
Mor kaftanlara sarmış, haspam odun gibi belini
Ah verin elime de kırayım, cadının derisi kara elini
Seni gidi dilleri fitne fücur, kıyametin gelsin

Sen o alacası içinde fesatla, hangi günü gün edicen
Ah o kaditin üstüne, bir de atlas yorgan sericen

Amanın amanın, yansın ocağın barkın utansın
Ağan emmin herbir yerine, kırmızı kınalar yaksın
Varsın bize vursun felek, ne çeyiz düzdüm emek emek
Allah bildiği gibi yapsın ahh...

Böyle de nispet olmaz ki, seni gidi zalim yar
E Zorla da kısmet olmaz ki, seni gidi hain yar

Bana ne bana ne beni al, onu alma
Beni al, beni al, onu alma
Bana ne bana ne beni al, onu alma
Beni al, beni al, onu alma

Bende bu yetim kirazlar al al dururken
Tek başıma kara gecelerde zar zor uyurken
Yar eteğimde çakallar kurtlar ulurken
İçine sinerse senin de kıyametin gelsin

Sen o alacası içinde fesatla, hangi günü gün edicen
Ah o kaditin üstüne, bir de atlas yorgan sericen

Amanın amanın, yansın ocağın barkın utansın
Ağan emmin herbir yerine, kırmızı kınalar yaksın
Varsın bize vursun felek, ne çeyiz düzdüm emek emek
Allah bildiği gibi yapsın ahh...

saol kuzii...

yazmıcaktım ama kendini tut tut da nereye kadar dimi...

hayallerinin üstüne ilk ben limon sıktım ama kısmet işte naparsın

akıl fikir diliyorum böylelerine...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…