Üzülerek izliyorum....

ben herzaman eski düşüncelerin yasatılmasından yanayım.Çünkü ailemde böyle gördüm.Evet kıskandığım sey, o evlilik benim evliliğim olmalıydı.O heyecanlar bize ait olmalıydı.

Çok yanlış düşünüyorsunuz, söylediklerinizde elle tutulur hiçbir şey yok. İstekleriniz bencilce..

Kusura bakmayın ama baştan sona haksızsınız. Gereksiz yere kendinize eziyet ediyorsunuz. Ayrıca sevgilinizin ailesine de haksızlık etmişsiniz.

İnşallah erkek arkadaşınıza söylememişsiniz bu düşüncelerinizi..

bu sıra işine hiç aklım ermez evlenmek istiyorsa abisini beklemesi bana göre mantıklı değil
sevgilinizin abisi de olabilirdi o sizden önce evlense yine ilk siz olmayacaktınız,ilk evlenen olmanın ne önemi var anlayamadım

Bu insanlar size saygı duymuş bekliyor ama bi yandan hayat devam ediyor, ne demek benim evliliğim olmalıydı ilk heyecan ilk hazırlıklar evlenseydiniz o zmn durup dururken dert aramışsınız resmen

siz o insanlara "evlenemezsiniz, 1-2 yıl bizi bekleyeceksiniz" demeyi hak olarak görüyorsunuz yani... o insanlar bu kadar süre sırf sizi ve şartlarınızın olgunlaşmasını beklerken içiniz rahat edecek.... ilginç ve fazlasıyla bencilce

bosuna uzuyorsun kendini gercekten
ortada asilmasi zor bir durum olsa mesala; senin yasin dolmamis olsa veya arkadasini askerligi falan olsa ve ailesi by durumu beklemiyor olsa bir derece haklisin ama ortada boyle bir durum yok, seninde dedigin gibi evlenincede yapabilecegin seyleri evlenmeden once yapmak istiyorsun
yani senin istedigin hem karnim doysun, hem pastam kalsin
ikisi ayni anda olmaz birini secmen lazim
bak aklima bir fikir geldi al sevgilini yildirim nikahi yap )
saka bir yana kimse hakkini yemiyor bu yuzden uzme kendini kendi kararlarinin sonucunu yasiyorsun

kim verdi o hakkı sana?
ya da kim verecek?

biz evlenmek istiyoruz ama bize izin vermeyip küçüğü evlendiriyolar desen, anlamaya çalışacağım

sen sırf ideallerin için evliliği erteliyosun diye
bir insan senin için yaşamanı ertelemek zorunda mi?

ömrümde böyle bencillik, benmerkezcilik görmedim, duymadım
inanılmaz

kusura bakma ama benim arkadaşım olsaydın eğer acaip gülerdim ve neyin tribindesin sen kendin evlenemem diye gezmiyo musun derdim.
sanki sen evlenmeyi çok istedin bunu ilettin onlar seni istemeye gelmediler, kardeşini evlendirdiler de üzülüyosun.
ortada üzülecek sıfır şey var. kimse kimseyi beklemek zorunda değil evlenmek için.
sizin ailede öne büyük evleniyo olabilir demek ki onların ailede öyle bişi yokmuş ki evlendirmişler.

boşuna kendini üzüp sevgiline de dünyayı zehir etme.​

haklısın canım da yine de insanın zoruna gidiyor.Gerçi zaman gectikçe alışıyorum bu duruma

Son düzenleme:
ilk olmanın son olmanın ne gibi bir getirisi var anlamış değilim
herkesin düğünü kendine özeldir herkesin nişanı vs kendine hastır.....
bunun sırayla ne alakası var ki!!!!!
bo sıkıntılar bunlar......
hem sizin sevgilinizle evlenmeye garantiniz var mı bu 1-2 yılda neler olur neler biter....

Eğitim,insanın duygularını bastırmasına yardımcı olmuyor ki.Okumuşta olsam çok zoruma gitti,onlar kendi açılarından haklılar ama bizi de bu kadar ezmemeleri gerekirdi..

mesele şu ortada ezilen falan yok
siz narsistçe yaklaşıyorsunuz..
ailenin tek çocuğumusunuz çok mu pohpohlandınız şimdiye kadar bilemiyorum ama bu şekilde düşünmeye devam ederseniz mutlu olabileceğinize inanmıyorum..

bu nasıl bir kıskançlık anlamış değilim...

koskocaman kadın olarak size yakıştıramadım.

Son düzenleme:

Aslında haklısınız... Bu isteginiz cOk normal ilk gelin olmak ama bazı seylerde hayır vardır olsun soyle duşunun... İlk gelin evlenirken unuttuklarını yada atladiklari seyleri sizinkinde unutulmaz... Hem sizde tecrübe edersiniz...
Takmayın siz sinirlensenizde sinirlenmesnizde oyle olacak...

gercekten böyle mi düsünüyorsunuz?

cok sasirdim gercekten..ne bekliyordunuz siz 2 yil beklemek isterken onlarda mi bekleseydi..

o ne büyük kardes dururken kücük evlenemez,baska zaman olsa bazi seyler icin onlar mi kaldi

kac yillik olay denilir..dogumla nikah bilinmez..kirilmayiniz

varya dusundukce sana uzuluyorum (acimak anlaminda degil sakin yanlis anlama) kendimi senin yerine koydum bende itiraf edeyim bende uzulurdum ama sadece uzulurdum senin gibi kin falan beslemezdim yanlis anlama!!! okadar dugun, evlilik hayali kurarken bir anda baska birisini bunlari gerceklestirmesi sanki hayallerimi calmis gibi olurdu (gercekler hoyle olmasada ) dedign gibi herseyin ilki daha farkli belki sen kendi dugunun icin yapmak istedigin birseyi sirf onlar yapti diye yapmayacaksin
ama olsun sen uzulme evlilik cokta matah birsey degil, hem bosver once onlar evlensin senin dugunun olunca O eski gelin olur ) sen yeni gelin olursun...
ben eminimki hissettiklerinle yazdiklarin bir degil, sen biraz ofkeyle abarttin, sen bunca zaman birlikte ol ailenin degil onlarin yasadigi sehirde yasa sonra tum hayallerini senden once baskasi yasasin
HAKLISIN

Gercekten hastalikli bir dusunce tarzi bu.

Kendi ruh sagligin icin, ileride evliliginin sihhati icin bu kiskanclik huyunu degistirip torpulemelisin.

Bunda uzulup kahrolacak birsey yok. Senin dugun tarihini goz onunde bulundurarak, tatil planlarini degistirmelerini bekleyebilirsin
mesela insanlardan. Ya da buna benzer hayati olmayan seyler…

Ama daha ortada sana ait belirlenmis bir dugun tarihi bile yokken kimseden hayatini ertelemesini bekleyemrzsin. Gerekcen ne? "yok efendim ilk olmak benim hakkim"

ilk geline madalya mi veriyorlar acaba? Eger oyleyse benim niye yok? :44:

canımsın işte bunu anlatmaya çalısıyorum.Hiçkimseye anlatamadım sen anladın nihayet.Aslında sevdiğim elimden alınmadı,aslında öyle bir şey yok ama yine de hayallerim calınmış gibi hissediyorum kendimi.Ofkelenmiş olabilirim ama inan o kadar sarsıldım ki dokunsalar ağlayacağım.Hem o evlenip gelin alır gibi çocugu alıp gidecek, sonra evlilikleri eskiyecek,ben yeni gelin olacagım değil mi :) teselli edeyim kendimi:))

size ve sizin gibi dusunenlere inanamiyorum.
100 yil da okusaniz hep ayni kalacaksiniz!!!

Kimse hayatını size göre yaşayamaz ki.
O sırayla evlenme olayları filan çok eskide kaldı.
Siz kendi tercihlerinizi yaşıyorsunuz, kimse sizin hayallerinizi çalmış değil,
aksine siz neden beklemediler derken, birilerinin sizin tercihlerine göre yaşamasını,
sizin tercihlerinizin gerçekleştikten sonra o kişilerin hayalleri yaşansın istiyorsunuz.
Sizi ne kadar severlerse sevsinler, sonuçta sadece oğullarının kız arkadaşısınız,
her şeyi size haber vermek durumunda değiller, en fazla erkek arkadaşınız bu durumdan bahsedebilirdi size.
Size yapılmış en ufak haksızlık yok, size de gereken ısrarı ve ilgili göstermişler ama siz beklemek istemişsiniz.
Bunun sonucunda herkeste beklesin, bizim keyfimiz ne zaman gelirse, bizim istekleriniz ne zama gerçekleşirse,
herkeste ona göre evlensin derseniz, kimse size göre yaşayamaz.
İlk evlenmeyi eğer çok önemsiyor iseniz, bu kadar beklemeseydiniz.

Son düzenleme:
ne alaka ya sizin keyfınızımı beklıcek 2 yıl az bı sure deıl 5-6 ay olsa neyse yanı sıra ne ayrıca kaldımı hala ole seler
size sorcak hallerı yok sevgılınızın ailesi uygun görmus demekkı size ne oluyor ?

Yeni gelin olacagım demı dıosunuz :))) sırf kendı egonuzu tatmın etmek ıcın bu olaya takılmışsınız 'yeni gelin ilk gelin olmak '

Bu çok bencılce.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…