Üzülerek izliyorum....

30 yaşında ki abim dururken 23 yaşında evlendim

bu durumda abimin beni vurması gerekiyor sanırım

sizin keyfinizi beklicek değiller yaa

isteyen evlenir isteyen hayallerini gerçekleştirmeyi bekler

buna siz karar veremezsiniz

öyle ilk gelin 2.gelin de yoktur ayrıca

eğer ki ailesi iyi birisiyse herkese eşit davranır

boşuna kıskançlık yapmanıza gerek yok

ne yapıcaklardı iki sene sizi bekleyip birde sizin düğün masraflarınızın hafiflemesini bekledikten sonra mı evlenmeye kalkışacaklardı

o zaman da bak bak ben evlendim hemen benim arkamdan evlendi derdiniz bunun sonu yok yani

ya nasıl size ne oluyor?ben de onların bir oğlunun sevdiği değil miyim?ben de onların bir gelini olmayacak mıyım?neden bu kadar basite alıyorsunuz
Sadece oğullarının sevdiği kişi olmam bile bana bir anlam bir değer yüklemiyor mu!!!!

şaşkınlıkla okudum gerçekten..
Allah başka dert vermesin...

ne kadar yanlış düşünüyorsunuz... ne kadar büyük bir bencillik bu..

böylesi bir konuyu kıskanıyorsanız ileride yaşananları düşünemiyorum bile..
bu kıskançlık sizde var olduğu sürece bana kalırsa mümkün değil mutlu olamazsınız...

nedir korkunuz ki? herkesin heyecanı başka ve kendine.. sizin düğününüzde daha mı az heyecanlı olacaklarını düşünüyorsunuz...

illa ha bir ilklik olacaksa sizde büyük abiden dolayı büyük gelin olacaksınız zaten...

ama ben size gerçekten hayretle baktım, kusura bakmayın...

bence de sizin evlenmeniz için dediğiniz gibi zamana ihtiyaç var...
dilerim bu 1-2 sene içinde yeterince olgunlaşır ve saçma düşüncelerden arınırsınız...

sen evlenince önünde diz çöksünler falan istersin gibi görünüyor buradan..

evlen o zaman önüne geçen yok

aşiret falan mı bunlar ilk gelin olmanın ağırlığı nedir yani?

insanın derdinin ilk gelin olamamak olması ne kadar feci bir durumdur...

ben herzaman eski düşüncelerin yasatılmasından yanayım.Çünkü ailemde böyle gördüm.Evet kıskandığım sey, o evlilik benim evliliğim olmalıydı.O heyecanlar bize ait olmalıydı.

Oldu herkes sizin hayatınızı düzene sokmanızı bekleyecekti. Bir de karşı tarafın yerine koyun kendinizi empati yapmayı deneyin mesela. Sizin her şeyiniz hazır önünüzde hiç bir engel yok evlenmek istiyorsunuz ama küçük olan bu sefer sizin sevgiliniz ve sizin önünüze böyle bir engel çıkartıyorlar o zaman da burda gelip benim mutluluğumu yuva kurmamı engelliyorlar ne çağ dışı adetler bunlar ilk önce evlenmek de neymiş diye dert yanardınız. Ha bu arada söyleyin bari de siz evlenemden çocuk filan yapmadan çocuk da yapmasınlar iyi korunsunlar yoksa mazallah bu sefer hepten çileden çıkarsınız.

Bakın suanda kendınızı dısardan gormuorsunuz tarafasız bakamıorsunuz ama bizler bakabılıoruz bunca ınsan aynı seyı soyluo.

neden bı kenera cekılıp dusunmuorsunuz savundgunz seyın elle tutulur yanı yok bu tamamen kıskançlık ve şişmiş ego.

ve diğer gelin adayı adına çok sevındımkı sızınle pek fazla aynı ortamda bulunmucak eger ole olsaydı kayınvalıdenız atıorum ona bı elma sapı uzatsa nıe banada uzatmadı dıe buraya konu acıcaktınız kendınızı yıcekdınız .

bence bı kez daha oturup düşünün . he söz hakkına gelınce tabkıde söz hakkınız var o ailede ama bu soyledıgınız hak ıdda ettgnz sey
yanlıs eve bencılce

hersey kader kismet isi. belki de gelinleri olmayacaksiniz!!!
nedir bu garanti?
kususra bakmayin ama cidden cok sinir bozucu konusuyorsunuz!!
bu insanlar evlilik yolundalar ve ilk adimlari da atmislar.gerisinden size neeee?
sadece ogullarinin sevdigi kisisiniz su an.
"nisanlisi" ya da "esi" gibi bi sifata sahip degilsiniz.
bu kafayla giderseniz bel ki de bu sifatlarin hicbirine sahip olamayacaksiniz.
ay tutamadim artik kendimi!!!!!!!!!!!

son yorumları okursanız ben zaten onların beni beklemelrini istemekle yanlış düşündüğümün farkına vardım.Şu an tartıstıgımız sey bende oluşan burukluk,kırgınlık bu kadar...

bu kadar aynı yorumun üstüne yorum yapmayacaktım ama hala aynı şekilde düşündüğü farkettim dayanamadım :))
yahu tabi ki nişanlanacak insanlar, sizi neden beklesinler ki?
hatta siz bunu düşünürken bir yandan da bencilce mi düşünüyorum acaba demiyor musunuz içinizden allahaşkına ?
herkes istediği zaman evlensin, sıra mı beklenecek bir de bu devirde..daha neler

o heyecan diyorsun hala da ne heyacanı arkadaşım

insan evlatlarını evlendirirken heyecanı değişir mi

ilk gelin olmak neyi değiştiriyor anlamadım gerçekten

çıkın ortaya hayır bu düğün olamaz ben evlenicem diyin

görün bakalım neler olacak

üzülürek izliyormuş bende okurken dedim herhalde sevgilisi ve ailesi 2 sene seni bekleyemeyiz

o biriktirdiği altınlarla sevgilisi başkasıyla evleniyor sandım

baktım ki kıskanç elti sendromuymuş

aslinda eminmki cogu kisi senin ne demek istedigini anladi, anladi ama sen oyle bir giris yaptinki konuya tepki topladin....
bosver evlensin onlar sen bu arada plan yap nisanin, kinan, dugunun nasil olacak, boyle yangindan mal kacirir gibi degilde planli daha guzel olur, onlarin dugununede basin dik git kendine guvenin olsun
gelin hanimda alsin damadi, damadin ceyizini gitsin )

bizim ayrılmak gibi bir lüksümüz yok,biz birbirimize çok emek verdik.Allah ölüm vermezse eşi olacagımdan emin oldugum için böyle net konuşuyorum

son yorumları okursanız ben zaten onların beni beklemelrini istemekle yanlış düşündüğümün farkına vardım.Şu an tartıstıgımız sey bende oluşan burukluk,kırgınlık bu kadar

niye?
yurtdisina giden damatlar ic guveysi mi oluyo?
yasam standartini yuksek tutmak icin gidiyolar.Turkiyede bu standart yoksa bu yurtdisina giden damatlarin degil,standartlari en alt seviyede tutanlarin sucu!!!

Neyi anladıgımızı bı bızede anlatırmısınız rica etsem ? evet

ayy canım benim yaa:) Gelin hanım alsın gelinini,toplasın bohcasını götürsün ingiltereye:) Anlasıldı ki burda sana akıl danısmak en mantıklısı.Sence ben düğünlerine gitmelimiyim ki?Abisinin sevgilisi olma vasfıyla gitmek istemiyorum bu çok incitici.Gitmeyi düşünmüyorum aslında yanlış mı yaparım yine ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…