Toplam 4 kullanıcı konuyu okuyor. (3 üye ve 1 ziyaretçi)
GESHENK,
gunebkn,
aylint+
hoşgelmişsiniz kıslar arttık iyi oldu :) yannıs kalmıştım pek sevindirik oldum :81:
yavrum alışsın şimdiden bizim kalabalığa di mi amaooohhhh maşallah babaanneye yerleşmişsiniz yav bu kadarda kalabalık gidilirmi kadını korkutacaksınız :))) iyi etmişsin yorma zaten kendini.. kolaymı kızım 3 can taşımak. biz tekine titriyoruz aman diye diye..
demek sende prenses siyorsun :) hayırlısı bakalım ne çıkacak zirzop :79: kendini pek sakladı meraklandığımı anladı inat ediyo kereta :)
krem eczanede mi satılıyor? hiç marketlerde felan görmedim ben böyle krem.. alalım artık dimi aylinim..
di mi be ya, bu günleri de gördük şükürGeshenk tatlım külüpte bi yavaşlık var, o kadar yazdığım gidecek diye korktum, avatarın güzel olmuş canım. bende yeni bi avatar resmi bakıyom. Banada senin kızın olacakmış gibi geliyor. Vay be dostum bu günlere gelip bunlarıda konuşacakmışım. Bide doğsunda veletleri konuşuruz. Aylin hangi birini anlatır acaba, çok tatlı ya, üçüzler süper olacak. inşallah sağlıklı sıhatli doğarlar. Şimdiye kadar geldi ya, şimdiden sonrada inşallah bişey olmaz.
kıs du hemen alma pembeleri,teşekkür ederim canım benimde artık bir avatarım olsun dedim :) şekerkız candy çocukken favori çizgifilmimdi :) bende ondan koydum böle...sende değiştir avatarını değişiklik olsun dimi.. evet yaa çok şükür bugünlerimize Rabbim bir daha aratmasın canım... demek sende kız diyorsun % 90 kız denildi herhalde kız bu herkese malum olduğuna göre.. gidip alsammı pembişli şeyler ne yapsam :108: maden suyu içiyorum haftada 1 kere inşallah gazlı olmasınlar zaten en büyük sıkıntı bu bebeklerde zavallılar... gidin sütleri alın için bakalım yarasın oohhhhhh
48 gayet iyi fiyat canım, biçok eczane 65-75 arası fiyat koymuş, biz tanıdık yerden aldık o bile 50 ye verdiaylin kremin şimdi fiyatına baktımda 48 -Tl diyor. Sende o kadar paraya aldın mı canım. Bide kakao yağı alalımda arada onuda sürer kullanırız artık.
elfoşummmm kuzumuz denizimin sağlıkla doğacak inşallah korkma, yemene dikkat et bak kıslar et suyu diyolar, doktora da danış yiyecek konusunu, ve bolca dua et, sola yat.. bizler de dua ediyoruz, Rabbim sağlıkla kucaklamanızı da nasip edecek inşallah..sahiden mi...
ne iyi geliyor bunlasrı okumak şu günlerde, yanlış anlaşılmasın yeğenine faln swvindiğime değil de en kötü ihtimal erken doğarsa neler olabilri diye... Sağlıkla büyüsün inş. yeğeninde benim oğlumda
benimki hiç gününü yaklamadı hep 1 hafta 10 gün gerideydi dr. gerileme devam etmezse bişey olmaz demiştiama 2 haftayı gecmiş farkmalesef
ayy sağolun ya, cok iyisiniz hepiniz, sahiden ne tuhaf hakkaten dua ettiğini hissediyorum
canııımmmm....cok sağol vallahi hissediyorum sanki dualrı ya, cok ilginç..
sanki bişey cıkmayacak gibi geliyor artık, düzenli yiyorum, sola yatıp tv izliyorum....vs
bide kımıltıları arttı iyce oğlumun, sanki ben iyiyim üzülme anne der gibi, her şiddetli dönüşünde hareketinde gözlerim doluyor, oğlllummm iyi ol, üzme bizi diye yalvarıyorum ona(
evet evet iş yerinde de bi arkadaşın öyleymiş, alıcaz bilmem ne demişler, aldırmam demiş karnımda ölsün ama aldırmam demiş, şimdi tosun gibi maşallah meleği,
takmadan olmuyor ki, dokorlarda cok vicdansız "zeka testini nerde yaptırdın,bide burda yaptıralım" "gelişim geriliği var galiba bi de üni. hastanesine git" hiç anlamıyolar hamile psikolojisinden((
güzel haberlerler gelicem inşALLAH aylinim, sık sık yiyip bol dua etmekten başka bişi gelmiyor elimden(
tikırcı geldi hanıııııııııııımhoşbulduk canım ya bugün site bi acayip, ama kremler konusunda kapsamlı bi araştırma yapıyorum. dünya kadar yorum okudum, yarına iyice netleştireyim fikirlerimi yazacam.
Sen nasılsın, tıkır yapmamışsın göremiyorum kaç haftada olduğunu, ayline söyle sana bi güzel tıkır yapsın.
amanın pıtı pıtıları görün de gelin hadi bakelimbende iyiyim sağolasın. ben daha yeniyim 7+1 oldum bugün kendi hesabıma göre. cumartesiye randevum var kalp atışları için. biraz korku ve heyecan var herşey normal derse doktor birde kalp atışlarını duyarsam o zaman rahatlayacam inşallah biraz.
günaydın kızlar nasılsınız bakalım güzel bir gün diliyorum hepinize
denizanası bak oğluşun mesajı vermiş üzülme diye bizde dua ediyoruz hiç merak etme onu rabbim koruyor o bir melek çünkü doğum anı gelesiye bu çocuk özürlü denen ve doğduğunda sapasağlam hayata gözlerini açan milyonlarca melek var biz neye inanırsak rabbim onu yaşatıyor biz denizin hayırla ve sağlıkla dünyaya geleceğine inanıyoruz ölede olacak inşallah
geshenk sen nasılsın canım rabbim hayırlı sağlıklı olanı nasip etsin tabide sankim kızın olack gibi geldi ne bilim aman hayırlısı olsun kız oğlan ne farkeder içimden öle geçti işte deyiverdim
aylin çete başı sen nasılsın canım benim tebdili mekanda ferahlık vardır derleren iyisini yapmışsın yorulmazsın en azından ye iç yan gel yat kız çete başı olarak
tülays sen nasılsın canım minişin nasıl annesi üzmüyordur umarım seni sağlıkla ve hayırla gelsin dünyaya inşallah
zedalim yorgun savaşçı sen nasılsın bittimi işler bebişin nasıl hayırla ve sağlıkla dünyaya gelsin inşallah
bende dün doktora gittim romatizma tedavim devam romatizma malesef göze vurmuş nu topu gibi bide bağ dokusu hastalığım oldu romatizmanın yanında şimdilik ilaç veremiyorlar göz doktoruna gönderdiler eğer göz doktoru olur derse ilaca başlıcakmışız bide tüp bebeğe geçicez dedim şimdilik başlamayın dedi hoppaaaaa yine kaytardı bizim veletbütün sonuçlar çıkasıya bebek düşünme dedi ohoooo sonuçlara çıkasıya menapoza gircez yahu zati erken menapoz tehdit edip duruyor yap bi tane yoksa geliyorum diye neyse kısmetimde varsa zati gelir yoksada kk nın bütün bebeleri benim teyzelik ünvanımı alır keyfime bakarım bu arada kilo vermeye devam ediyorum şimdilik 11 kilo verdim dahada vericem inşallah dal gibi anne olmasam bile dal gibi teyze olcem daha ne offf çenem düştü yine öpüyorum sizi ben yine gelirim
hoşbulduuk canım.nasılsın?bende dün dr a gittim haftaya ayrıntılı ultrasona gitmemi önerdi .bakalım haftayı bekliyorum heyecanla fındığımı görücem tekrar diye
yok kıs büronun telefon tamir edildi, ordan giriyomToplam 3 kullanıcı konuyu okuyor. (2 üye ve 1 ziyaretçi)
GESHENK,
aylint+
heeeyyy çete lideri nirden girdin yaflum ? eve mi kaçtın :)))
heeyyyt be şaka maka 41. sayfaya ulaşmışız :) 41 kere maşallah deyim hemen
amanin, benim de sonraki kontrolüme deyat metay bakarlar di miiii, 20. haftamız dolmuş olacak inşallah maşallahhoşbulduuk canım.nasılsın?bende dün dr a gittim haftaya ayrıntılı ultrasona gitmemi önerdi .bakalım haftayı bekliyorum heyecanla fındığımı görücem tekrar diye
18. hafatada olan bir detaymıymış bu? insan seviniyor dimi görecem diye.. artık seninki limon olmuştur belki az daha büyük fındıklıktan terfi etmiştir :))
yavrum alışsın şimdiden bizim kalabalığa di mi amayine biraz yardım ediyorum, bulaşık falan, oturamıyorum içime sinmiyo ama yemek derdi yok, sahura kalkmak yok, iyi oldu.. şimdi iyi zamanlarım, yatmam gereken vakitler gelecek daha...
ivet bana da şeker kıs kendi yolda gibi geldi
krem eczanelerde oluyo geshenkim.. al tabi, 3.aydan sonra kullanın deyo
di mi be ya, bu günleri de gördük şükür
ben anlatmaya vakit bulursam artıkın konuşuruzinşallah hepimizin kuzuları sağlıklı sıhatli doğarlar zerdalımm
kıs du hemen alma pembeleri,
hiç belli olmaz bana da hep 2 erkek 1 kız dedilerdi anlaşmış gibi hepsi
48 gayet iyi fiyat canım, biçok eczane 65-75 arası fiyat koymuş, biz tanıdık yerden aldık o bile 50 ye verdi
elfoşummmm kuzumuz denizimin sağlıkla doğacak inşallah korkma, yemene dikkat et bak kıslar et suyu diyolar, doktora da danış yiyecek konusunu, ve bolca dua et, sola yat.. bizler de dua ediyoruz, Rabbim sağlıkla kucaklamanızı da nasip edecek inşallah..
tikırcı geldi hanıııııııııııım
yaparım tabe keyif ilen
amanın pıtı pıtıları görün de gelin hadi bakelim
kıs 11 kilo süpermiş
bu arada tüp erteleniyo falanya bu bana geshenkin ameliyatının habire ertelenip bebişinin sürpriz yapışını anımsattı nedenseee
yok kıs büronun telefon tamir edildi, ordan giriyom
amanin, benim de sonraki kontrolüme deyat metay bakarlar di miiii, 20. haftamız dolmuş olacak inşallah maşallah
kıslar ben sıkıştım yafdu gidim bi
18 ile 22 haftalıkken gidiliyormuş.en iyisi 20 haftalıkken git dedi haftaya cumartesi 19+3 olacak o zman düşünüyorum..o zaman olur dedi drumda. bakalım henüz randevu almadım..evet teyzesi bu arada fındıklığı falan kalmamış oğlumun:))
evet aylintcim bakarlar bencede...eyüp ekiciyi önerdi dr ona gitmeyi düşünüyorum.eccik tuzlu geldi 300 liracıkmış ama giderim herhalde.birde ali ipek varmış 130 lira demetevlerde ...eşim eyüp beye gidelim diyor o iyiy diyolarsa diyor ya hadi bakalım hayırlısı
20. haftada nesine bakıyorlar öyle kıslar? gunebkn senin doktor baya tuzluymuş.. iyiyse tabi verilir..
valla baya inceleniyomuş organları falan...dr bizim hastanede yapılımıyor dedi.mecburen dışarda olacak dedi ve bu ismi verdi.kk den de araştırdım dr a iyi demiş herkes ama .nebiliyim ben düşünüyorum halen:))
yaa ne bileyim canım belli bir zaman sonra helede 20 haftalık bebeğe tutup bişi derse ne yapacağız.. zaten zor bulduk hani aldırmak hiç düşünmek bile istemiyorum..moral bozukluğu stres olmaktansa hiç yaptırmamak daha mı iyi diyorum :97:
kısım bu myom etobur mu yaf et suyundan büyüsünyahu bu et suyu derken kemik suyu da aynı demi.. kaynatıp suyuna çorba neyin içsek kemik gelişimine fayda eder bebelerin demi... myom yararlanmasında pis aynı büyüyo ya çocukcağızımla.. ne zaman duracak yada daha ne kadar büyüyecek ben bilmem... off dursa barim..
kreme bakayım ben.. zerdalınki siteden sanırım kargoda vardır onda aynıya gelir belkim :))
bu ertelenmelerde var bir keramet.. hadi bakalım tento da gecikmiş... tüpe hazırlanırkene.. ondan da ümitliyim ..
hadi bakelim güsel haberlerle gel inşallahevet aylintcim bakarlar bencede...eyüp ekiciyi önerdi dr ona gitmeyi düşünüyorum.eccik tuzlu geldi 300 liracıkmış ama giderim herhalde.birde ali ipek varmış 130 lira demetevlerde ...eşim eyüp beye gidelim diyor o iyiy diyolarsa diyor ya hadi bakalım hayırlısı
hahahaaaaaabunun çiş muabbeti meşhurdur bilmeyenlere deyim hani :86: hamile kaldı hepten çişli oldu
haklısın aslında, redüksiyon bile yaptırtmadık biz 12 haftada da, Allahım korusunyaa ne bileyim canım belli bir zaman sonra helede 20 haftalık bebeğe tutup bişi derse ne yapacağız.. zaten zor bulduk hani aldırmak hiç düşünmek bile istemiyorum..moral bozukluğu stres olmaktansa hiç yaptırmamak daha mı iyi diyorum :97:
eyvallah yavrım, eline sağlıkDetaylı ultrasonografide nelere bakılır?
...
netten bunu buldum kızlar
Detaylı ultrasonografide nelere bakılır?
1) Kafatası Kafanın şekli, yapısı, çapı ve çevresi ölçülür.
2) Beyin Kafa içi oluşumlar olan serebral ventiküller, koroid pleksus (choroid pleksus), orta beyin, arka çukurluk (posterior fossa), yan ventirküller incelenir ve bunların ölçümleri yapılır. Bebeğin beyinciği (cerebellum) beynin arka kısmında bir gözlük şeklinde görülür. Bu yapının uzunluğu genelde gebelik haftasının verir. Ventriküllerde genişleme ya da koroid pleksuslarda kist saptanması önemli olabilir.
3) Yüz Bebeğin genel profili, burun kemiği, göz küreleri ve bunların arasındaki mesafeler incelenir. Bebeğin gözündeki lens ultrasonografide izlenir. Bu lensin opak olmaması doğumsal bir katarakt olmadığını gösterir.
4) Boyun Boyunda herhangi bir kist ya da kitle olup olmadığı incelenir. Ense kalınlığı bu dönemde de genital hastalıklar açısından ipucu verebilir.
5) Omurga Tüm omurga yukarıdan aşağı ve enine kesitlerde incelenerek bir açıklık olup olmadığı araştırılır. Tüm omurga enseden kuyruk sokumuna kadar incelenir.
6) Kalp Kalbin genel yapısı incelenir, atım hızı ve ritminde bir anormallik olup olmadığına bakılır. Karıncık ve kulakçıklar (ventrikül ve atriumlar) incelenir, içlerinde kitle ya da anormal bir görünüm olup olmadığı araştırılır. Karıncıklar ya da kulakçıklar arasında delik olup olmadığına bakılır. Kalpten çıkan ana atardamar olan aort ile kirli kanı akciğerlere taşıyan ana damarların yapısı incelenir
7) Göğüs Göğüs kafesinin yapısı ve şekli incelenir, akciğerler ve diyaframın normal görünüp görünmediği kontrol edilir.
8) Karın Mide, karaciğer, böbrekler, mesane, karın duvarı, göbek kordonunun bebeğe girdiği bölge ve damarların bebeğe girdikten sonraki seyri incelenir ve karın çevresi ölçülür. Ayrıca barsakların ultrasondaki görüntüsü de genetik hastalıklar açısından fikir verebilir.
9) Kollar ve bacaklar Kol ve bacaklardaki tüm kemikler ölçülür. Bunlar kolda omuz ile dirsek arasındaki humerus, dirsek ile el bileği arasındaki radius ve ulna kemikleri ile kalça ve diz arasındaki femur ile diz ve ayak bileği arasındaki tibia ve fibula kemikleridir. El ve ayakların yapısı incelenerek sayı ve şekil bozukluğu olup olmadığı araştırılır. Örneğin elde küçük parmağın ortasındaki kemiğin bulunmaması Down sendromu lehine yorumlanır.
netten bunu buldum kızlar
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?