Uzun Bekleyiş Sonunda Gebelik Heyecanı Yaşayan Ocak,Şubat,Mart ...... GEBELERİ

canım dostum topinkim hayırlı uğurlu olsun. Artık bende burdayım.

Kızlar bende şubat annesi olacam, allahım takdir ederse. herkese selam.

valla süper.. adımı da doğru hatirladın... tesekkür ederim iyi dileklerin icin... evet özellikle mayıs ayı oldukca bereketli idi benim SAT 1 Mayıs... 10 hafta 4 günlük.. bugün itibari ile
1.5 yıldır ugrasıyorduk kısmet simdi oldu canım... (ama 34 yasındayım.. 3.5 senelik evliyim)

bu arada doktor banada myom olmus ama kücük dedi ne oluyor o zaman? ben pek anlamadım :26:

Amin canım.. Allah cümlemizin evladını sağlıkla doğurmayı nasip etsin insallah...

Son düzenleme:
canım dostum topinkim hayırlı uğurlu olsun. Artık bende burdayım.

Kızlar bende şubat annesi olacam, allahım takdir ederse. herkese selam.

ZERDALIM CANIM ARKADAŞIM HOŞGELDİNNNN

ZERDAL BENİMİLK TOPİĞİMDEN ARKADAŞIM.. o da uzun uğraşlar sonucunda ama kendiliğinden hamile kaldı şükür.. bir tane kaybı var öncesinde kalanını dilerse kendisi anlatır... buradan takip ederiz inşallah artık hamilelik süreçlerimizi... aramızda hafta farkı var az bişi.. ben ocak sonu zerdal sende şubat başı gibisin.. tabi belli olmaz son anda :)) hayırlısı olsun hepimiz için...

myom rahminde mi?? neresinde orada ise?? yaşlar malum biz zaten 30 luklar topiğinin demirbaşlarıyız ya.. 40 ında hamile kalanlar var.. sağlıklı olsunlarda..ileri yaş dolayısıyla down sendromu riski şimdi kakılıyor önümüze ama takmıyorum onu.. Rabbime emanetler...

gunebkn merhaba bugün nasılsın?? senin karnında kıpırtılar başlamıştır değilmi?? hissediyormusun?

gunebkn merhaba bugün nasılsın?? senin karnında kıpırtılar başlamıştır değilmi?? hissediyormusun?

iyiyim canım sağol umarım sende iyisindir.henüz hissedemiyorum maalesef( dr 20. haftaya doğru hissedersin daha anlayamazsın dedi...keşke hissetsem ya çok hoş bi duygu olmalı

evet rahimde ,, kesenin uzağında galiba 1,5 cm falanmış.. endise etmelimiyim sence? doktor pek dert etmemisti?:26:
valla artık 35 denen sınır 38 oldu zaten ... ilk basta da 35 sınırını hicbir bilimsel veri ile konulmamıs bildigim... zaman degisti öncenin 20 li yasları simdinin 30 lu yasları artık...
olacağı varsa o yasa bakmaz... ama haklısın herdaim kadını heryerde yası ile ezmeye calısıyor toplum...bunu kadınlar bile yapıyor.. bende takmıyorum... Allah hakkımızda hayırlısını versin insallah...

Son düzenleme:
iyiyim canım sağol umarım sende iyisindir.henüz hissedemiyorum maalesef( dr 20. haftaya doğru hissedersin daha anlayamazsın dedi...keşke hissetsem ya çok hoş bi duygu olmalı

erkenden anlayanlar oluyor da sende de artık başlamıştır diye düşünmüştüm...bide internette bakıyorum 12. haftada 10-11 cm olur gibi şeyler yazmışlar benim minik meleğim daha 4 cm demişti en son gittiğim doktor ve haftasına uygun demişti.. senin kaç cm oldu ?? ay ne merak ediyor insan her şeyi dimi :))

1,5 cm daha çok küçük myomun ama hamilelikle beraber o da büyüyor.. benim dışında.. myom varken tüp bebek yapılmıştı ama tutmadı tabi onlar.. yani her ne kadar myomlar düşük nedeni oluyor deniyorsada doktorum 3-4 myomla doğum yapan kadınlar var rahat ol takma dedi... sende sakın onu takma.. dikkatli ol yinede nar zamanı özellikle yeme myomu büyütüyor zaten şimdi salgılanan hormonlardan büyüyor.. dediğim gibi takma inşallah sorun olmadan doğuracaz.. benimki en son 6,5 cm ölçüldü.. ama karnım şimdiden çıktı ben ona da bağlıyorum bunu.. he bide doğum sezeryanla olacak büyük ihtimal.. myom nedeniyle.. henüz doktorla konuşmadık o aşamaya gelmediğimiz için bu benim tahminim...

canım benim minik pazartesi gittiğimde 8 cm idi.dr gayet iyi dedi:))

hoşbulduk canım...benim evliliğimin beşinci yılı dolmak üzere evleneli hiç kurunmadım.bir yıl sonra ilk eşim gitti doktora şükür bişey çıkmadı onda.sonra ben gittim. klomen yumurtlama hapı üç defa.bir defa gonaphene. ultrasondan bakıldığında yumurtalar güzel oluyordu sonuç olumsuzdu.daha sonra rahim filmi çekildi sağ tüpüm tıkalı çıktı doktor sol taraf yeterli bu şekildede hamile kalabilirsin dedi.ama olmuyordu.bir defada merional iğneyle yine yumurtlama takibi yapıldı oda olmadı.geçen sene ramazanda ilk aşılama yapıldı sonuç olumsuz bir ay dinlenip ikinci aşılamayı ekimde yaptırdık yine olumsuz.artık ben normal yoldan hamile kalamıcam diye haziranda tüp bebek yaptıralım demiştik.hiç aklımda olmadığı anda martta süpriz bişekilde hamile kalmıştım.boş gebelikmiş çok sevinemedik.yaşım 29. bu ay bal tarçın çörekotu denedim inşallah işe yarar.Allah sizlerede sağlıkla bebeğinizi kucağınıza almayı nasip etsin.

Bu gece, Berat Kandili. Kandiliniz Mübarek olsun.
Berat Gecesi'ni bir fırsat bilip günahlarından dolayı Allah'a sığınan, O'na yalvarıp yakaran ve kendini affettiren kimse, ne büyük bahtiyardır! Buna karşılık her tarafı kuşatan rahmet sağanağından istifade edemeyen bir insan ise ne kadar bedbahttır!

Berat Kandili, beratınız olsun ister misiniz?

Kıymetli okurlar! Bu gece, Kur'an-ı Kerim'de, "Açık olan ve gerçeği açıklayan bu kitaba yemin ederim ki, biz onu kutlu bir gecede indirdik. Çünkü Biz haktan yüz çevirenleri uyarırız. O, öyle bir gecedir ki her hikmetli iş, tarafımızdan bir emir ile o zaman yazılıp belirlenir." (Duhân, 44/2-5) ayetleriyle anlatılan mübarek bir gece.
Yine bu gece, "Her gecenin son üçte birinde dünya semasına inerek, "Kim bana dua eder, duasını kabul edeyim, kim benden dilek diler, dilediğini vereyim, kim bana istiğfar eder, onu bağışlayayım?" buyuran Rabbimiz'in, Kelboğulları'nın koyunlarındaki tüylerin sayısından daha çok insanı affettiği bağışlanma gecesi. (İbn Mace, İkame, 191) Evet bu gece, Berat Kandili.

Berat, Arapça'daki "berae-beraet" kelimesinin Türkçeleşmiş hali. Beraet, "iki şey arasında ilişki olmaması", "kişinin bir yükümlülükten kurtulması" veya "sorumluluğunun bulunmaması" anlamına gelir. Allah'ın affı ile Müslümanların günahlarından temizlenmesi ümidiyle bu geceye Berat Gecesi denilmiştir. Bazı âlimlerin, kıblenin Kudüs'teki Mescid-i Aksa'dan Mekke'deki Mescid-i Haram istikametine çevrilmesinin hicretin ikinci yılında Beraat gecesinde vuku bulduğunu söylemeleri geceye ayrı bir önem kazanmaktadır.

BU GECE NİÇİN ÖNEMLİ?

Kaynaklarımızda Berat Gecesi'nde beş önemli hadisenin varlığından bahsedilmektedir:
1. Her önemli işin bu gece hikmetli bir şekilde ayrımı ve seçimi yapılır.
2. Bu gece yapılan ibadetin (kılınan namazların, okunan Kur'an'ın, yapılan duaların, tövbe ve istiğfarların), gündüzünde tutulan oruçların fazileti çok büyüktür.
3. İlahi ihsan, feyiz ve bereketle dopdolu bir gecedir.
4. Mağfiret gecesidir.
5. Peygamberimize şefaat hakkının tamamı bu gece verilmiştir.

GECEYİ NASIL DEĞERLENDİRELİM?

Peygamber Efendimizin bu geceye ayrı bir ehemmiyet verip onu ihyâ ettiğini biliyoruz. (Tirmizî, Savm, 39)
Bu geceyi kaza namazları kılarak, bol bol dua ederek, işlenen günahlar için tövbe edip halis bir şekilde, gözyaşlarıyla affedilmeyi dileyerek, kırgınlıkları unutup eş, dost, akrabaya sevgiyle, şefkatle sarılarak, ihmal edilen düşkünlere, ihtiyaç sahiplerine yardım elini uzatarak değerlendirebiliriz

Hoşbulduk canım, evet 18 haftalık bi kaybım var, allah bebişlerimizi korusun.Benim bu günlerde çok midem bulanıyor. kaç kere çıkardım, başım ağrıyor sen nasılsın canım. Gerçekten hamilelikte insanın bütün hormonları değişiyor.Yinede çok şükür idare ediyorum. Bebeğim iyi olsunda ben katlanırım.

canım benim minik pazartesi gittiğimde 8 cm idi.dr gayet iyi dedi:))

maşallah.. o halde benimki de normaldir 2 haftada epey ilerliyoprlar çünkü.. zaten 3. aydan sonra daha hızlanıyormuş büyümeleri.. ilk 3 ay organları oluştuğu için büyüme yok sonrasında hızla büyüyecekler inşallah.. canlarım benim onlar.. yerim onları bennn

her şey nasipten ibaret.. inan bana vakti zamanı geldiğinde istesen de engelleyemezsin.. inşallah o zaman çok yakınlardadır senin için.. kandil mübarek gün tüm kalbimle diliyorum yakında müjdeni alıp bizimle paylaşmanı.. Rabbim yardımcın olsun.. dilerim bizimle devam edersin bu süreçte..

Allahım ibadetlerimizi, dualarımızı kabul etsin inşallah.. yapabildiğimiz kadar yapmaya çalışalım.. geçen kandil çok fena sızıp kaldım hiç bir şey yapamadım çok üzüldüm gündüz ne okuduysam onunla kaldı.. inşallah bu gece daha fazlasını yaparım..

canım ben grip illetinden yakayı kurtaramadım beni sarstı.. ilaç alamıyorum ama hep meyveye dayandım o da şişlik yapıyor içim kalkıyor karnım geriliyor.. biraz zor oldu son haftalar ama Allah beterinden korusun.. ne yapalım idare edecez dediğin gibi yeterki sağlıklı olsunlar biz katlanırız değilmi canım..

hmm.. saol canım bilgiler icin... ya bende yoktu böyle bisey hamilelikten sonra oldu... umarım bir sorun cıkarmaz... zaten yok sekerdi yok TSh idi bisürü seya kafa takıyorum.. ama rahat olmak lazım daha...bol bol dua edip Rabbime sığınıyorum iste...
evet bende konusmadım ama cok büyük ihtimal sezeryan olucak benimkide (insallah sağlıklı büyüsünde)..

Cumanız ve Beraat kandiliniz mübarek olsun.....

Yükü sevgi özü saygı gücü barış süsü hoşgörü olan mübarek Berat kandilinizi kutlarım Allah´a emanet olun.

Allahım bu mübarek günün yüzüsuyu hurmetine tüm bebek bekleyenleri sevindir muradına kavuştur..
hastalara şifa, dertlilere deva ver Yarabbi..
günahlarımızı affet,sevdiklerimizle daima mutlu, huzurlu ve sağlıklı uzuuun ömürler ver Yarrabbim..
Vatanımızı, bayrağımızı, dilimizi, dinimizi sen koru Yarabbi.. düşmanlara fırsat verme...
Doğmasını beklediğimiz bebeklerimize ve dünyaya gelmiş olan tüm evlatlara sağlık ve uzun hayat ver.. İslamiyet içinde Allah sevgisi Peygamber sünnetleriyle dolu dinini imanını bilen dürüst, adil, namuslu,ahlaklı yani hayırlı evlatlar olmalarını nasip eyle..
AMİNNNN...

Toplam 2 kullanıcı konuyu okuyor. (2 üye ve 0 ziyaretçi)
GESHENK,
tulayss

tülaay beni bulmuşsuun :78: nasılsın?? varmı gelişme??

Toplam 5 kullanıcı konuyu okuyor. (4 üye ve 1 ziyaretçi)
GESHENK,
tulayss,
denizANASI+,
kekecb

anaaaam denizimin anası da gelmişşşşşş sevindirk oldum bennn..

ekim annesii geldi hanıııımmm...

girebilir miyem? :78:

elbette elbette.. başımızın üzerinde yeriniz var ekim anneciği.. bak başında ne diyi topiğin Geshenk hatun diyiki; uzun zamandır uğraşıp en sonunda gebe kalabilen ocak, şubat,mart....... aralığa kadar yanim herkesin mekanı burası.. aylar sınırsız... kimin hangi ayda anne olacağı değil anne olabileceğimizi paylaşmak maksat... daha iyi böyle tecrübesiz tecrübeliye yardım eder demi ama...

Toplam 5 kullanıcı konuyu okuyor. (4 üye ve 1 ziyaretçi)
GESHENK,
tulayss,
denizANASI+,
kekecb

anaaaam denizimin anası da gelmişşşşşş sevindirk oldum bennn..

iz sürdüm

arada ugrarım artıkın,
bi de burdan diyim Gesom "HAYIRLI KANDİLLER, BOL DUALI HAYIRLI Bİ GECE OLSUN BİİZİM İÇİN" :26:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…