herkese günaydın
gnbkan nerelerde... bebeğin nasıl merak ettim seni? aramızda az fark vardı seninki 1 ay mı büyük olacaktı benimkinden...hamilelikte takip ettiğimi< arkadaşlar nerelerdesiniz? yeni hamile kalanlar varmı? uzun süre bekleyip bizim gibi kavuşma ümidiyle bekleyenler paylaşımlarınızı yazın... bide diyorum bebeklerin gelişimiyle ilgili de yazışalım ayrı topiğe gerek yok aslında buradan devam edelim tıpkı gebelikte olduğu gibi birbirimizden faydalanacağımız pek çok şey var eminim bebek büyütmek en büyük sanat, emek bence.. fedakarlık,sabır bambaşka bişi bu.. bir ara şu doğum hikayelerimiz de yazalım.. artık 6 aya varan hatta geçenler var aramızda vaktimiz olur dimi..
Şeker yüklemesi hangi hafta yapılıyordu,.. bi doğru düzgüh dr. bulamadım ki takip etsin(
selam canım.buralardayım okuyup çıkıyorum bazen yazmaya fırsatım olmadan..oğlum hastayaklaşık 10 gündür onunla uğraşıyoruz..bronşit oldu..ve o da benim gibi alerjik olduğu için zor atlatıyor öksürükten geceleri hiç uyuyamıyor..o da bende tabi..bizden haberler böyle işte.umarım sen ve prenses iyisinizdir..öpüyorum ikinizi de
24-28 arası diye biliyorum
bu sabah sabah şekeri verdim, sonra nst ye girdim. nst aynı çıktı; bir iki az şiddetli sancı.
kollarımdaki çekilmeleri, halsizliğimi söyledim. kasılma için kullandıgım nidilatın aynı zamanda tansiyon hapı da oldugunu ve ondan kaynaklandıgını söyledi. şimdi 4 satte bir alıyorum, pztsiden itibaren 6 saatt bi olacak.
akşam üstü şeker sonucum için aradı beni. şeker sonucumun güzel çıktıgını, diyete devam edeceğimi söyledi. ben de tam o sırada yediğim bi dilim pastanın üstüne koca bir tabak karpuzu götürüyordum
hıhı evet, tabi. didim
valizi hazırldadıgımız söyledi eşim iyi yapmışsınız dedi. her an her şey olabilir de olmaya da bilir de, garantisi yok, hazırlıklı olmakta fayda var dedi.
bebeklerin suyu filan iyi, rahim uzunluğu 44. o da iyi. bi süre daha dayancak gibiyiz. hadi bağalım
Bugun kendimi cok kötü hissettim kıslar ya
arkadaş aradıydı, konuştuk konuştuk heyse oğlanı emzirip emzirmediğimi sordusbl.
oğluş uyandı sona yaziiim :))
ee, sonra
anca açabildim neti Tento.... şeker yüklemeside yaptıramadım daha
anlatayım yukarıda ki anlatacağımı uyanmadan yine...
arkadaş sordu emziriyonmu hala diye, yok dedim sana haber veremedimde 5 aylık hamileyim ben... "aaa napıyon kız ardı ardına Allah bize nasip etsin artık bi tanede" dedi.... e dedim siz istemiyodunuz hani ( öyle diyodu daha önce çünkü ) olmuyo bizim ya, ee zor olmuyomu hem çalışıyon, hem bebeğin küçük hem karnında...vs laf değiştirdi....
benimde tedaviyle hamile keldğımğ bilmiyo ilkine,,, eski gühlerime gittim gözlerim doldu ya( diyiveresim geldi bende ilkine cok ugraştım da 2. bi mucize diye ( dahada arayamam heralde arkadaşımı 2 cocukla nispet yapar gibi ( hep dualarımda artık ne zor ya, alalacele laf değiştirdi ve onu benden daha iyi kimse anlayamaz heralde cevresinde...
geçmiş olsun canım. Allah seni ve yavrunu korusun...
canım benim ya gecmiş olsun, nerdeyse 12 saat ağlıyormuş hic aralıksız... dr değiştirmekle çok iyi yapmışsın.. aklında olsun çocuk gastroloji olduğu gibi, kardiyolloji, psikiyatri, cerrahi... vs de var onlar daha iyi konusunda... büyük şehirde yaşamanın avantajı nerdesin sen bilmiyorm ama :)) neyse gelmiş geçmiş olsun..
sen stresten ve yorgunluktan kilo vermişsin herkesin bebeği o kadar yormuyo haliyle bebiş yaşına giriyo kilo gidemiyo, aman hasta olmasınlarda 2 yıl sonra gidiversin o kilolar di mi
tülaycım o sıkıntıları bende çektim itiraf etmeliyimki bebeğim olacak diye ettiğim dualar kurduğum hayaller ve sonrası yaşadıklarım karman çorman oldu tüm duygularım.. herkeste olmuyormuş ama bende oldu doğum sendromu.. bide ağır kış şartları, kayınvalideli yaşam üstüne çok gazlı ağlak bebek yalnız kalmak (bebeği bakma anlamında) stres stres stres.. anca kendime gelmeye başladım.. bebek büyüdü gazı normale döndü ben o ortamdan uzun süre uzaklaştım vs.. burada çocuk gastroloğu yok maalesef damla damla hep damla durmadan bebişe o da fayda etmiyor ya umut 4 ay sürdü inan bana.. baştan yani doğum sonrası hiç sütüm yoktu olanda kesildi devam sütü vermek zorunda kaldım nerdeyse 2 ay ama memeyi hep verdim ebenin ısrarıyla gerçekten çeke çeke geliyor kafanda rahatlayınca şimdi emiyor kızım sürekli çok şükür.. senin dediğin gibi her şeye deyiyor ama bir gülücüğü bir bakışı bir sarılışı içim eriyor.. işe de başladım ya öğleni zor ediyorum çok özlüyorum çok.. canım sen güzel kilo almışsın :) ama bide nasıl verdin onu hay maşallah sana ben aksine şiştim sonradan 56 ile kaldım 70 le doğurdum tartılmadım ama 2 beden yukarı attım giysilerden..
walla zorlu günlerdi canım ya bizim 3 aydan sonra kakamız normale girdi rahatladık biraz. halen gaz sorunumuz var ama yaşadıklarımızdan sonra Allaha şükür diyorum. bizede her seferinde farklı damla ve krem veriyordu ama faydası dokunmuyordu.doktora diyordum ki gazı geçtim kaka yapamıyoruz önce bu sorunu çözelim yok diyordu önce beslenme ve gaz problemini halledicez ben sizi sonra yönlendiricem. kaka yapamayınca haliyle yeteri kadar beslenme de olmuyor ama kadın taktıya bir kere. klasik kolik yapacak hiçbirşey yok ağlayacak diyordu ya(( süt konusunda 3 ay pompayla çektim çektim yedirdim ama sonra bir anda gitti bitkisel kürler vesaire alıp içtim ama banamısın demedi.
ewet baya güzel kilo aldım bildiğin topa benzedim biri beni iteklese yuvarlanır giderdim sanırım :)))) diyorumya nasıl gitti kilolar anlamadım. şimdi iyiyiz çok şükür. bizden havadisler böyle işte..
selamlar.
cumartesi. öğlen kontrol için gttik. Önce diyetisyen, sonra kendi dr.um.
diyet işi gayet ii gidiyor. Dr beğendi.hala 66 kg dayım. Şeker de ii.
Gelelim ötekinee.. dr şikayetin var mi dedi. Son iki gündür kasiklarimda ince ince bi agri vardı.adet öncesi gibi, bi de vajinaya ufak basi.
Eski dr., ikiz gebelik nankördur, ufak bi rahatsizlik dahi hissedersen ihmal etme, soyle demisti . Söyledim.
Idrar tahlili ve nst istedi.
Idrarda enfeksiyon çıkti. Nst de de orta şiddetli ritmik sancılar.ama Ben anlamiyorum sancıları.
dr bu akşam yatis dedi. Önlem ve tedavi amaçlı.
Nidilat, ciğer gelistitirici igne, antibiyotk, ve serum yapıldı. sürekkli nst ile sancılar takip edildi.
bugün yarın derken 3 gece kaldık hsatenede. anca kontrol altına aldık
Sevindirici hbrlerse;
Serviks 4,5
Rahimde açılma yok.elle muayene etti, biraz canım acıdı.
Bebekler sağlıkli.
canım geçmiş olsun açılman falan yokmuş şükür. bende 27 haftada 2 cm açılma oldu ve serviks de 2.8 di ama çok şükür 38 haftayı gördüm. sende görürsün inşalah. bir tanıdığımızın 34 haftalıkken aldılar ikizlerini çok şükür küveze bile gerek kalmadı. sende en az 34 haftayı bulursun inşallah.
selam canım.buralardayım okuyup çıkıyorum bazen yazmaya fırsatım olmadan..oğlum hastayaklaşık 10 gündür onunla uğraşıyoruz..bronşit oldu..ve o da benim gibi alerjik olduğu için zor atlatıyor öksürükten geceleri hiç uyuyamıyor..o da bende tabi..bizden haberler böyle işte.umarım sen ve prenses iyisinizdir..öpüyorum ikinizi de
leyliko denizanası da servik kısalıgından ötürü telaş yaşadı. şimdi yatıyor.
30 lu yaşlara yazdı durumunu. sende de aynısı olmuş
canımsın... topikler arası beyaz güvercinim :))
Leyli uğradı mı diye baktımdı...
hep netteyim Tento, wireless li klavye seti aldıydık gecen ay, bak bu işe yaradı, değilse geçermi zaman.. ALLAH felçlilere falan yardım etsin dedim 2-3 günde :))...
:) sroma. ben de evde istirahetteyim ya. bi tarafak laptop, öte tarafda tel. bidğer taraftda tv kumandası, dergiler vs..
etrafım çok dağınık ama dediğin gibi zaman nasıl geçer ki başka :)
bugün kasıklarımdaki ağrıyla uyandım, ayaklarım da şişmiş.. oturmak yok, yatmakla geçecek gün belli ki
ben zombiye bağladm iyce,
gunduz mışıl mışıl uyku gecelerde gece kuşu... uyanıp oğluşu sevip oynayp geri uyuyom gündüzleriunutcak reis beni (
sen 32. ye gelmişin maşallah...bende göreydim o gühleri.. 38i isterdin desene :)
bir sürü bişi yazmıştım uçmuş hepsi yau
teknik arızaymış :))
canım çok sikilıyo Tento, sen dizi mi izliyon indirip? nasil geciyo vakit? internette de yapacak bişey bulamazsam artıkk
kotalı aldık bu sene canım ya, zaten lap-top ta ekstra hoparlr yok, haricide ki filmleride izleyemiyorm...indirmeden izliyorum. yabancidiziizle.com sitesinden. tavsiye ederim
benim de sıkılıyo, laptop kucağımda laklakl, dizi izlemeyle uykuyla kitapla vs geçiriyorum günlerimi işte.
üstüne bi de sıcak.
oraları kimbilir nasıldır
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?