• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Uzun boy meselesi

Bacak boyunun ve/veya boynun uzun olması boy algısını bence etkiliyor. Hatta çenenin ve omuzların duruşu iyiyse kısa veya ortalama boyda biri de birkaç cm daha uzun hissettirebilir. Belki siz de öylesiniz bu iyi birşey. Her türlü boyunuz da proporsiyonunuz da güzel. Hiç öyle abartılacak bir durum yok.

çünkü kısa kadınlar seninle konuşurken yukarı bakmak zorunda kalıyor onların da boyuna sürekli yorum yapılıyor
onlar da pantolon paçası kısaltmak zorundalar sürekli veya başka kıyafet problemleri var
bir yere uzanırken senden istemek zorundalar iş hayatında ciddiye alınmayabiliyorlar vs vs
yani herkesin var olumlu olumsuz yanları ama boy değiştirilemeyecek bir şey o yüzden takman manasız
toplumda uzun boy her zaman güzel görülür kadın-erkek ve ayrıca avantajına kullanabilirsin boyunu kullanacağın dans, spor, iş yapabilirsin
kısaların giyemediği kıyafetleri görsen..

Bende 170 im ama hep daha uzun sanıyorlar bacak boyuyla alakalı birazda bence bu

kibbe body type araştırmanı öneririm özellikle reddit ve bloglarda

En azından 1.55 değilsin mi😱😁
Siz de boy konusunda az zorba değilsiniz gibi.
Çevreniz ve siz boy konusunda aşırı takıntılı düşüncelere sahipsiniz sanki.
1.70 ideal ama 1.75 çok uzun.
1.60 iyi ama 1.55 ayy kötü.
Çok saçma gerçekten elimizde olmayan konularda insanlara yorumlar yapmak.
Yanlış anlamayın lütfen ben beğendiğini soledim siz 160 mis boyunuz 5 cm olsa bile arada fark ediyor 160 arkadaşlarım var çok güzel hepside her giydiği yakışıyor 170 de çok güzel kötü bişi demedim

Bende bir altmisim ve sizin boyunuzda olmayı çok isterdim bide aşırı uzun değil ki daha uzun olanlar var
Benim boyunda olmak isteyenlerde varmış bunu duyduğuma sevindim evet çok uzun değil ama bacak boyum uzun oyuzden daha uzun sanıyorlar yapcaj bişi yok ben eleştiriye kapalı biriyim galiba oyuzden çok taktım başkaları hiç takmiyor ne güzel 🥲

Bacak boyunun ve/veya boynun uzun olması boy algısını bence etkiliyor. Hatta çenenin ve omuzların duruşu iyiyse kısa veya ortalama boyda biri de birkaç cm daha uzun hissettirebilir. Belki siz de öylesiniz bu iyi birşey. Her türlü boyunuz da proporsiyonunuz da güzel. Hiç öyle abartılacak bir durum yok.
Evet bacak boyum uzun boynumda uzun teşekkürler güzel yorumunuz için🙂

çünkü kısa kadınlar seninle konuşurken yukarı bakmak zorunda kalıyor onların da boyuna sürekli yorum yapılıyor
onlar da pantolon paçası kısaltmak zorundalar sürekli veya başka kıyafet problemleri var
bir yere uzanırken senden istemek zorundalar iş hayatında ciddiye alınmayabiliyorlar vs vs
yani herkesin var olumlu olumsuz yanları ama boy değiştirilemeyecek bir şey o yüzden takman manasız
toplumda uzun boy her zaman güzel görülür kadın-erkek ve ayrıca avantajına kullanabilirsin boyunu kullanacağın dans, spor, iş yapabilirsin
kısaların giyemediği kıyafetleri görsen..
Teşekkürler sizin gibi yazmış çoğu kişi yorumda keşke cevremdede sizin gibi insanlar olsaydı bu kadar kendimi kötü hissetmedim başından beri.ama şuan bu yorumları duyduğuma sevindim kendimi daha iyi hissettim iyiki yazmışım buraya bu konuyu

Tedx'e katılan 180 boyunda bir hanımı dinlemiştim. Herkese kafa üstü bakmaktan o kadar rahatsız ki omuzlarını ve duruşunu düşürerek küçülmeye çalışıyor hep. 'Allah'ım 50 cm daha kısa olsaydım' diyor. Bir kaza geçiriyorlar felç kalıyor. Tekerlekli sandalyeye oturuyor ve bir mezura istiyor. 50 cm fark var.

Boy da bir nimet başkasından kısa veya uzun olabiliriz bu tercihlerimizin dışındaydı biz seçmedik. Birine uzun veya kısa olduğu için kötü hissettirmeyi anlamıyorum. Biraz kendimizle de alakalı ama. Bedenimiz içinde rahat olacağız gerisi kime ne?

kibbe body type araştırmanı öneririm özellikle reddit ve bloglarda
Bir ara bakmıştım buna detayları çok güzel. Keşfedenin kendi alanında bir tür deha gösterdiğini düşünüyorum. Aklımda dramatiklerden Keira Nightley kalmış.

Eşimin ailesi ciddi ciddi çok kısa. Sülalemizin en kısası benim, kendi tarafımda tabi. 1.66 boyum/ eşimin ailesinde de en uzunu 1.75 falan ora erkekler yani. Görümcelerim 1.40-1.48 civarı. Onlarla aramızdaki 20 cmlik fark yüzünden benim yanımda daha kısa hissediyolar ortalama bi boyum var ama onlara göre onları cüce hissettiriyormuşum. Uzun boy güzeldir. Ben bikaç cm daha uzun olmayı isterdim şahsen

Bir ara bakmıştım buna detayları çok güzel. Keşfedenin kendi alanında bir tür deha olduğunu düşünüyorum. Aklımda dramatiklerden Keira Nightley kalmış.
moda tasarımcısı ve terzi bir adama ait, mesleki tecrübeyle oluşturduğunu düşünüyorum çünkü sistem kumaşın sizin vücudunuzda nasıl oturduğu ile ilgili
temelinde boy ve kemik-et yapısını incelediği için insanın kendi bedenini anlamasına ve sevmesine yardımcı olduğunu düşünüyorum, stilden de öte bu konuda çok sevdim o yüzden önerdim
zaten insanlar da klasik armut-kum saati sisteminden daha iyi hissettirdiğini söylüyorlar, kibbe'de her vücut tipi kum saati görünümünde olabilir mesela önemli olan bu değil gibi
bir de seasonal color analysis var o da çok zevkli, artık insanları bunlarla incelemeye başladım, kendi dolabıma yine öyle bakıyorum. beni çok sardı 😄

moda tasarımcısı ve terzi bir adama ait, mesleki tecrübeyle oluşturduğunu düşünüyorum çünkü sistem kumaşın sizin vücudunuzda nasıl oturduğu ile ilgili
temelinde boy ve kemik-et yapısını incelediği için insanın kendi bedenini anlamasına ve sevmesine yardımcı olduğunu düşünüyorum, stilden de öte bu konuda çok sevdim o yüzden önerdim
zaten insanlar da klasik armut-kum saati sisteminden daha iyi hissettirdiğini söylüyorlar, kibbe'de her vücut tipi kum saati görünümünde olabilir mesela önemli olan bu değil gibi
bir de seasonal color analysis var o da çok zevkli, artık insanları bunlarla incelemeye başladım, kendi dolabıma yine öyle bakıyorum. beni çok sardı 😄
Ay giyim tarzimi genelde degistirmiyorum, vucuduma gore bana neyin yakistigini dusunuyorsam onlardan devam ediyorum ama cok merak ettim simdi.

Boyum 180 uzun bakır saçlarım var her ortamda kendimi belli ediyorum yani ben hiç dert etmiyorum boyumu ben seçmedim demek ki sen içinde dert ediyorsun ayrıca tayt crop aşırı derecede varoş bi kombin bence hele tayt kalitesizse spor harici ben beğenmiyorum 28 yaşında koca kadına yakışmıyor liseli küçük kızlarda okey ben topuklu bile giyiyorum. Giyimde tayt yerine normal bi pantolon daha iyi durur

Hayır insanlar ikna ediyor özgüvenin varken onu dusuruyor diyelim
Gerçekten özgüveniniz olsa insanların söylemesiyle düşmez, 1,5 metre kadınım bücür denildiği de oldu, yere yakınlardan korkacaksın diyenler de oldu, ayyy kocası uzun boylu bu yer cücesinde ne bulmuş diyen de oldu güldüm geçtim, boyumla ilgili hiç komplekse de girmedim, uzun görünmek için bir çabam da olmadı, uzun boyluları zorbalamam veya kıskanmam da olmadı çünkü kendimi seviyorum.

Benim kısa boyum sizin de uzun boyunuz bir kusur değil, böyle yaratıldık.

Kendinizi olduğunuz gibi severseniz insanların söylediklerini kafanıza takmazsınız😌

Tamamen çevrenizden kaynaklı böyle hissediyorsunuz. Mesela benim üniversitedeki hazırlık sınıfımda 10 kız vardı ama 167 boyumla en kısaları bendim. Hepsi 170 üstüydü. Kendimi kısa hissediyordum. Sınıfımda 185 boyunda bir kız vardı. Asla sorun etmiyordu. Boyunuz gayet güzel bence. Olduğunuz halinizi sevin 🌸

Valla miss gibi boy. Manken gibi süzülürsünüz işte ne güzel. Siz dışarıya aldırmayın bazıları komplekse girip de sizi aşağı çekmeye çalışıyor olabilir.

Mesleki tecrübe muhakkak, çok fazla kişiyle ve kalıpla çalışmış olduğu belli. Sınıflandırma şekli ayrıca iyi. Onun pozisyonunda bir sürü insan var kaç kişi yapabilir bunu? Bu bana güçlü bir görme biçimi gibi de geliyor. Daha iyi hissettireceği konusunda da katılıyorum oldukça detaylı çünkü.

Diğer analiz de güzel. Bazen de kumaştan renk kartelaları görüyorum. Yüzün altında tek tek çekiyorlar. Bazı renkler soluk gösterirken bazı renkler capcanlı gösteriyor yüzü çok farkediyor.

Ben biraz daha el yordamıyla gidiyorum ama bunun gibi içerikleri seviyorum.
Fiziken de olsa insanın kendi çerçevesini çizmesi iyi hissettiriyor. Hatırlattınız güzel oldu kibbeye tekrar bakarım.

Toplumda bazı insanlar hiçbir şey standart dışına çıkmasın istiyor. Çok kilolu isen de beğenmez çok zayıfsan da beğenmez. Uzuna da kulp bulur kısaya da.

Back
X