Bakıcı olayı çok sıkıntı oluyor. Bizzat yaşadım. İşini düzgün yapan birini bulmak çok zor. Hele hele altı alınan hastaya bakacak birini bulmak daha zor.
Bence bu dönemi annenizle birlikte iş bölümü yaparak atlatmaya çalışın. Ve emin olun hiç birşey sonsuza dek sürmüyor. İyi de kötü de. Allah hayırlı ömür versin vakti geldiğinde hayırlı ölümle yanına alsın
Umarım hayat insana hak ettikleriyle gelir
Bakıcı tutun bakıcı masraflarını ise babanenin çocukları aralarında paylaşsın
Üç günlük dünya ömür boyu vicdan azabı çekeceğime 3.5 yıl zorluk çekmeyi tercih ederim
11 çocuğu olan kadının nasıl bir rezaletle öldüğünü gördükten sonra babaanneniz çok şanslı diyebilirim
Annenizi düşünmeniz çok normal. Annenizin depresyona girmesi de.
20 yıl gibi uzun bir süre babaannenizle yaşamış. Kadının başka evlatları da var, şimdiye kadar çoktan daha adil bir sistem kurulmalıydı.
Eminim babaannenizin bakımı babanızdan çok annenize kalıyordur. Anneniz bundan kendi annesiyle bile layıkıyla ilgilenemiyordur. Hiç adil değil.
Yanlış anlama lütfen ama bazen kendimi düşünüyorum. 80-90 yaşıma geldiğimde ya yatalak olursam ve su an gece gündüz baktığım, bir şey olur diye gözümü kırpmadan baktığım çocuğum öleyim artık diye gözümün içine bakarsa diye düşünüyorum... Evet ağır bir sorumluluk ama ne bileyim üzücü... Bizler de yaslanacagiz. Bazen o açıdan bakmak gerek.. Allah'ın takdiri uzun ömür vermiş. Bu aşamada çözüm üretmekten başka şey düşünmemek gerekir diye düşünüyorum... Ama madem babaannenizin diğer çocukları ile aranizda bağ yok açık acik yardım isteyin. İş birliği teklifi edin. Nasılsa kaybedecek bir şey yokİşte ben hep burada olsam tabiki destek olurum ama değilim. Başka ilde çalışıyorum. Annemin tek başına halletmesi çok zor. Biliyorum sonsuza dek değil ama çok uzun sürerse etrafındaki insanların ömürleri böyle geçecek, korkuyorum doğrusu
Özbekler hasta bakımında çok iyi diye duyuyorum. Bir yakınımın annesi evde, o da annesi için yatılı özbek yardımcı tuttu. Üstelik evleri iki katlı değil daha küçük apartman dairesi. Bir süre idare ediyor. Ama o kadın yemeğe vesaire de yardımcı oluyor.
Yanlış anlama lütfen ama bazen kendimi düşünüyorum. 80-90 yaşıma geldiğimde ya yatalak olursam ve su an gece gündüz baktığım, bir şey olur diye gözümü kırpmadan baktığım çocuğum öleyim artık diye gözümün içine bakarsa diye düşünüyorum... Evet ağır bir sorumluluk ama ne bileyim üzücü... Bizler de yaslanacagiz. Bazen o açıdan bakmak gerek.. Allah'ın takdiri uzun ömür vermiş. Bu aşamada çözüm üretmekten başka şey düşünmemek gerekir diye düşünüyorum.
Annem yıllarca babamın babasına baktı böyle. Erkek hastanın altını aldı tuvaletine götürdü. Cennetlik kadın vallahi şimdi de anneanneme bakıyor. Anneannem 90 yaşında eli ayağı tutuyor ama dünyanın en fesat insanı aileyi parçaladı bizde olduğu 25 yılda. Ben böyle yaşlıların kendi evinde kardeşlerin ortak yardımcı tutarak ve arada sırada yanına gidip kontrol ederk(eşit bir şekilde) bakılması taraftarıyım.
Babanız kardeşleriyle konuşsun az da onlar baksin
Ya da bi ev ayarlayın yardımcı kira vs herkes ortak karşılaşın
Bizde de aynı durum oldu.hastaya surekli
Bakmak insanı çok yıpratıyor
Çok iyi bilirim aynılarını yaşadık annem çok yıprandı psikolojik olarakHiçbiri bakmaz üstüne bir de sizin çocuklarınızı büyüttü diye laf sokarlar. Öyle düşüncesiz insanlar.
Ne maddi ne manevi Allah uzak tutsun sadece sinir bozuyorlar.
Tabiki, babam ne yapabilirki bütün gün çalışıyor haftasonu da dahil. Akşam eve gelince yemek yiyip biraz çay tv yapıp yatıyor. Sıfır yardım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?