Uzun ömürlü yaşlı bakımı

Karşılıklı iki daire gibi olabilir kirada bir ev yada aynı sokak mahallede gibi. Tüm giderleri kardeşlere pay edilse kendi maaşıda zaten var ama işte bu sistemi uygulayacak kişi eminim yoktur nasıl olsa bakanı var neden kendilerini zora soksunlar değil mi? rahatları aman bozulmasın. Bunlar değişmez..hee söylersiniz bu fikrinizi arkanızdanda dedikodunuzu duyarsınız X annesine bakmıyor diye.
Ev işi imkan dahilinde değilse bir bakıcı tutun bakıcıyı ve yaşlınızı aynı odada yatırın gece gündüz tüm ihtiyaçlarını giderebilsin. Bakıcı ücretinide amca hala ile konuşun ortak bir bütçeyle ödeme yapın. Kabul etmiyorlarsada açık açık biz biraz yorulduk dönüşümlü evlerde bakılsın ozaman deyin. Bu da kabul görmezse siz kendiniz içinizde anneniz için fedakarlık yapıp ailece ödemeyi yapın.

Hayır, dededen kalan ev satılınca kardeşlere eşit bölündü. Maaşı var bir tek. Maddi durumumuz kötü değil şükür ama inanın maaşı için bile bakılacak gibi değil. Akşam 6'dan sonra yine anneme kalacak alt temizleme işleri.
Nasıl olacak bilmiyorum acaba rehavet dönemine mi girdi diyorum. Ölmeden 3 ay önce belirtiler başlarmış. Zihin bulanıklığı ve güç kaybı hep vardı ama şuan hat safhada. İştahta hiçbir azalma yok

Benim annem dedem yatalak olduktan sonra ona 3 yıl baktı.Ki kendi babası ve dünyanın en tatlı insanıdır.Yine de depresyona girdi.Gezmeyi seven kadın babasını yalnız bırakmasın die evden çıkmadı hiç.Üstüne 20 kilo aldı vs..İnsan eti gerçekten ağır.Ben de küçük olduğumdan sizin gibi akıl yürütemedim hiç,beraber eve kapandık anacımla.Depresyona girdiğini bile çok sonra anladım.

Böyle düşünmeniz bile çok güzel. Dediğiniz gibi muhakkak bir yardımcı alın babaannenize.Anneniz de asla eve kapanmasın,hatta halk eğitimin kurslarına falan yazdırın.Muhakkak kendine de zaman ayırsın. Evet büyüğe bakmak çok sevap,ama insan yaşarken kendini de öldürmücek.

Çok zor bir durum kv ye neden gelin bakıyor kızı dururken allah islah etsin. Ayrı ev diyenler olmuş ama çok uzun zamandır sizinle kalıyormuş zaten bu saatten sonra değiştirmek zor ayrıca ayrı evin masrafını ödemektense 1 yardımcı bir de ev temizliği vb hizmet alınır. Ama o amca ve halayla babanızın annenizin hala görüşüyor olması ayri sorun. Ben olsam görüşmem. Yaşlı bakmak elbette sevaptır biz de yaslanacagiz ama her insan bir değil bazıları daha sabırlıdır bazı insanlar dayanamaz kimse böyle olsun istemez ama zorluklara katlanmak herkesin harcı degil. Psikolojik olarak çok zor.

O kadar iyi biliyorlarki annemden daha iyi kimsenin bakamayacağını ve bu yüzden içleri o kadar rahatki.
Çok güzel bir huy evet ama keşke anneciğim merhametli olmasaydı bu kadar, bunlara gününü gösterebilseydi.

Dediğim gibi maaşını+ hasta bakımını verip iyi kaliteli bir bakıcı tutabilirsiniz, alt temizleme yerine de hasta tuvaleti almanızı tavsiye ederim. Odalara portatif kuruluyor sandalye gibi bir şey. Ki o yaştakiler geceleri genelde uyku hapı kullanıyorlar (ben kullanmayan görmedim) gece de rahat etmiş olursunuz. Gündüz de zaten Yardımcısı bakar.

Tabiki kim olsa depresyona girer, dışkı kokusuna temizliğine tahammül etmek kolay mı?
Üstelik annem sosyal bir insan kurs, spor , ee yıllarca da çalışmış. Evde oturmaktan nefret eder. Böyle bir insan umarım 90 yaşındaki bir insan ve hayırsız evlatları yüzünden kendini çok yıpratmaz.

Ananeniz bakıcılık durumdaysa devletin verdiği bakıcı parasından faydalanabilirsiniz. 1460 lira bakıcı parası, üstüne maaşından da eklerseniz iyi bir bakıcı tutabilirsiniz. Allah babanneye de annenize de sabır versin. Inşallah anneniz mükafatını alır

Halam hayatta görebileceğiniz en pasif, bir işe yaramayan sadece yemek yapıp çocuk büyütmeyi bilen bir insandır.
Yenge daha beteri. Annemin bu cahil dar görüşlü insanlarla dalaşa girmesini kesinlikle istemiyorum.
Yeri geldiğinde lafı tabiki söylüyoruz ama öyle güzel anlamamazlıktan geliyorlarki akıllara zarar

Maaş bize çıkmaz sanırım. Annem, babam, babaannemin emekli maaşı var çünkü ve bunlar 5bin tl yi geçer

Benim eşimde biz tanıştığımızda babaannesiyle yaşıyordu. Annesi babası ayrılmış küçük yaşta, kv bırakmış gitmiş. İkiside farklı insanlarla evlilikler yapmış tekrar. Babaanne eşimi yanına almış büyütmüş. Eşimin vefa borcu vardı. Bekar ve yalnız olduğu için yaşamışlar birlikte. Babaannenin 4 tanede oğlu vardı. Biz tanıştıktan sonra, evlenince herkesin üstüne düşeni yapacağını sorumluluğun eşit olacağını düşündük. Ama baktık ki millet aksine iyice rahatladı. Bizle yaşar biz ölene kadar bakarız onlarında rahatı bozulmaz diye düşündüler. Nişanlılık döneminde kimsenin babaanneye bakmak ilgilenmek gibi bi niyeti olmadığını çözdük iyiden iyiye. Zaman zaman kavgalarda ettik. Amcalara kalsa, ayrı ev bile kursak sabah gidip orda güne başlayalım akşam yatmayan yatmaya evimize gelelim istendi, alenende söylendi bu şekilde. Biz nişanlıyken kayınbabam vefat edince eşimin kardeşide yanlarına taşındı. Bende hem babaanne hem kaynımla aynı evde kalamayacağımı söyledim, eşim bize onların çok yakınında bi ev aldı. Babaanne için bakıcı tutuldu.
Market alışverişi, günlük ihtiyaçları, pazar alışverişleri, fatura takibi hep bizdeydi, çünkü kimse oralı değilidi. Kaynımın kendine hayrı yok, genç adam gidip bi iş bulup çalışmadı bile, tuttuğumuz bakıcılar onun yüzünden sürekli işi bıraktı. Eşim babaannesinin banyosunu yaptırırdı, altını değiştirirdi. Amcaların hepsinin durumu iyi. Evleri müsait. Bakabilecek durumdalar ama hiç üstüne alınan olmadı. En son eşim ciddi bi rahatsızlık geçirdi, ameliyat oldu. Babaanne yine fenalaştı, hastaneye kaldırıldı. Eşimin daha ameliyat yarası iyileşmemiş, yine bizi attılar babaanne başına kimse gelmiyor. Artık banada geldiler tabi. Benim eşim yeni ameliyat oldu burada mikrop kapsa kim ödeyecek bedelini? Ben daha yeni evliyim, bu zamana kadar uğraştık, ama benim eşimin sağlığı önce gelir, herkes üstüne düşeni yapsın dedim. Yengeler filan haklısın diyor ama yine ilgilenen yok. Babaanne zaten kendini bilmiyor, altına yapıyor, yemek yemiyor neler neler.. Oğulları karar aldı benim o çıkışmamdan sonra, bakımevine yatıralım dediler. Garibim babaanne kendi evi ve 3 evladı dururken bakımevine gidecekti. Gidemeden vefat etti. Hepsi rahatladı.

Çok uzattım, derdimi anlattım ama diyeceğim şu ki, öyle vicdansız insanlardan medet ummayın çünkü hiç bişey yapmayacaklar. En güzeli bi bakıcı tutmak olur. Annenizede yazık sonuçta. Yatalak hasta bakmak çok çok zor. Rabbim yardımcınız olsun.

Babamin tarafida aynen sizinkiler gibiydi ama babaannem sizinki gibi degildi.surekli kizar kufreder bilincli olarak altina yapardi.bez baglasak kabul etmez odanin ortasina yapardi.ne uykumuz vardi ne hayatimiz.zavalli annemi mahvetti psikolojisini bozdu kadinin.vefat etti ama annemde bi suru hastalik cikti.gunde 3 4 defa odanin halisini yikardik dusunun artik.allah sabir versin evet yaslilara bakmak sevaptir ama her yaslida bir degil.ben yasadim biliyorum allah kimseyi ele ayaga dusurmeden yanina alsin.bazen olumun olmasi buyuk bi nimet aslinda

İnsanların bu kadar düşüncesiz olması, torundan medet ummaları gerçekten akıl alır gibi değil. Ama ben de gayet iyi anladım, ne söylesen ne laf soksan boş. Kimse üstüne alınmıyor. Allah yanlarına bırakmasın.
Size de bravo yeni evliyken nelerle uğraşmışsınız. Tavır yapabilirdiniz gayet de, yeni evliyim yaşlı ne alaka diye.
Bazen gerçekten hepsinin bir sınav olduğunu düşünüyorum

Tabiki öyle, kıpırdayamadan sadece göz teması ile yıllarca yaşayan insanlar var. Bunun nesi hayırlı olabilir?
Allah annenize bundan sonra rahatlık versin inşallah

Laf sokmaktan anlayacak kapasitesi olan insan yaptığı hatayı farkeder, telafi etmeye çabalar. Zor süreçlerdi geldi geçti, sizinde gelip geçecek yaşlı insan nihayetinde, yaptığınız iyilik yanınıza kar kalacak. Allah büyük, herkesi görüyor, herşeyi biliyor. Önlerine elbet çıkaracak.

Dilerim çok uzun sürmeden geçer gider.. Sağolun

Yazılmıştır muhtemelen ama eve gelen bakıcı bütün gün ne yapacak ki, babaanneniz yatıyordur zaten çoğunlukla.
Anneniz ona yemek düşünmesin, yemek işini direkt ona versin.
Bir sorumluluk daha azalmış olur.
Nasıl bulunur, nasıl anlaşılır bilmiyorum tabii.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…