Uzun ömürlü yaşlı bakımı

O zaman açık açık söyleyin. Ne olacak..zaten faydaları yokmuş. En fazla kuserler...

Bir ana 10 evlada bakmış
10 evlat bir anaya bakamamış
Malesef bizim ilgili olduğuz kadar evlatlar olmayacak

Bir ana 10 evlada bakmış
10 evlat bir anaya bakamamış
Malesef bizim ilgili olduğuz kadar evlatlar olmayacak
Öyle görünüyor da... Gerçekten kalp kırıcı. Tabi bana baksın diye büyütüyorum ama bir yaştan sonra ölmemi bekleyecek olmaları üzücü yav

İki bakıcı tutun. Parasını diğer kardeşlerle paylaştırın, ödemeleri için de ağzını açın gözünüzü kapayın. Bakıcılar dönüşümlü gelir ve en azından sürekli yanında biri olur. Aynı zamanda ev işine de yardımcı olacak birileri olsun. Bakıcı ayarlamak, düzene sokmak ve kontrol etmek de zor gerçekten. Çevrede daha önce onunla çalışmış birini bulun yoksa çok saçma sapan insanlarla karşılaşabilirsiniz. Bu arada babaanne hala akli dengesi yerindeyken mal mülk paylaşımını yapın. Yoksa inanılmaz sıkıntı yaşarsınız gereksiz yere.

Bir bahçeden başka hiçbir şeyi yok.

Babaannenin de annenin de ellerinden öpüyorum. İkisine de çok çok zor. Hala ile amcaya da şaşırdım. Babanın annesi kadar Halanla amcana da anne. Gün geçtikçe zorlaşacak annenin yükü artacak. Hepsi de üstüne düşeni yapmalı ya yardımcı bulunmalı onun masrafını ortak paylaşmalılar ya da yatılı bir yere yerleştirilmeli yine masrafını paylaşmalılar.

Bir bahçeden başka hiçbir şeyi yok.
O bahçe bile yeri gelir söz konusu olur.“ Kayısı bahçesi yapacağdık “derler. Yaşadıklarınızı birebir yaşadım. Allah yardımcınız olsun. Biz de erkek kardeşler hiç bakmadı, kız kardeşler de en fazla annem ilgilendi. Sonrasında dedemin ölüm döşeğinde bile son nefesinde gelip miras konuşmaya çalışanlar oldu. Kınamak istemiyorum ama cidden çok üzücü bir durumdu.

Sağolun..
Sağlığında misafir etmeyen insan yatalak hastada arkasına bakmadan kaçar. Huzurevine de bizim vicdanımız el vermez.
Bakıcı bakacağız. Allah hayırlısını versin hakkımızda

Öyle görünüyor da... Gerçekten kalp kırıcı. Tabi bana baksın diye büyütüyorum ama bir yaştan sonra ölmemi bekleyecek olmaları üzücü yav
Bak bakıma muhtaç çocuğu olan anne çocuğuna gücünün yettiği kadar bakar
Bunu yük olarak görmez
Ölümü ona çok büyük acı verir
Bu ihtimali düşünmek bile istemez
Yaşlandığımızda evlatlar için yük oluruz
Bu doğanın kanunumu
İlkel kişilik mi bilemiyorum ama gerçek bu

Tam kendi çocuğunuza, belki torununuza destek olacağınız zaman hayat önünüze yaşlı bakımı sunuyor.
Gerçekten hiç rahat yok sanırım insana

Mutlaka birini tutmalısınız.

Anneannem kayınvalidesine 100 küsür yaşlarına kadar baktı. Kadın vefat ettiğinde anneannem de bakılacak yaşa gelmişti. Şimdi de dedem kötü durumda ona bakıyor. Biz memlekete gittikçe yardım ediyoruz ama hemen yanıbaşındaki 4 oğlunun umurunda değil. Yıllarca kayınvalidesine bakan gelinlerin suçu nedir yani. Ayrıca evet çok yıpratıcı. En çokta sinirsel olarak sağlıklı kalamıyorsun.

100 küsür yaş mı , Allah korusun (((

Bu inanılmaz zor bir süreç sizi o kadar iyi anlıyorum ki... bunun adaletli tek bir yolu var kendi evinde bakıcısıyla yanınada düzenli ve dönüşümlü kardeşler arasında kontrolle bakılması. İnanın o zaman insan daha çok bakası yemeğini yapası oturup iki çift sohbet edesi geliyor diğer türlü tüm sorumluluk birine kalınca, evdekiler diğer sorumluluk almayan kişilere bilenmekten yaşlısındanda soğuyabiliyor yük gibi gelebiliyor ne yazık ki... hele bir de diğerlerinden bu sizin görevinizmiş gibi tavır takınılıyorsa! annenizin sosyal hayatı biter siz annenizi gördükçe bitersiniz.. bir gün vefat ettiğinde de zaten tüm sinir sistemi harap olmuş neredeyse kendi bakıma muhtaç yaşa gelmiş ama hep hayattan geri kalmış bir anneniz kalır geriye.. bu konuda yazacak çok şey var ancak yaşayanlar bilir çok zordur... bu yüzden herkes elini taşın altına sokmalı güzellikle hoş sohbetle DAHA FAZLA SABIRLA birlikte bakılmalı yaşlılara.. zaten tek bakacak kişi sizseniz bir şekil yol bulunuyor bakıcı vs. Ama bakacak kişiler varken tek size oynanıyorsa nefse ağır gelmeye başlıyor.
Kolaylıklar diliyorum sizee

Bu inanılmaz zor bir süreç sizi o kadar iyi anlıyorum ki... bunun adaletli tek bir yolu var kendi evinde bakıcısıyla yanınada düzenli ve dönüşümlü kardeşler arasında kontrolle bakılması. İnanın o zaman insan daha çok bakası yemeğini yapası oturup iki çift sohbet edesi geliyor diğer türlü tüm sorumluluk birine kalınca, evdekiler diğer sorumluluk almayan kişilere bilenmekten yaşlısındanda soğuyabiliyor yük gibi gelebiliyor ne yazık ki... hele bir de diğerlerinden bu sizin görevinizmiş gibi tavır takınılıyorsa! annenizin sosyal hayatı biter siz annenizi gördükçe bitersiniz.. bir gün vefat ettiğinde de zaten tüm sinir sistemi harap olmuş neredeyse kendi bakıma muhtaç yaşa gelmiş ama hep hayattan geri kalmış bir anneniz kalır geriye.. bu konuda yazacak çok şey var ancak yaşayanlar bilir çok zordur... bu yüzden herkes elini taşın altına sokmalı güzellikle hoş sohbetle DAHA FAZLA SABIRLA birlikte bakılmalı yaşlılara.. zaten tek bakacak kişi sizseniz bir şekil yol bulunuyor bakıcı vs. Ama bakacak kişiler varken tek size oynanıyorsa nefse ağır gelmeye başlıyor.
Kolaylıklar diliyorum sizee

Ne kadar güzel ifade etmişsiniz. Diğer çocuklar evde safa sürdükçe ve her şey sizin omzunuzda kaldıkça ister istemez yaşlıdan soğuyorsunuz. Acıma ve adalet duygusu savaş veriyor. Maalesef kendi evi yok şuanda, yıllar önce satıldı ve parası paylaştırıldı. Tek çıkar yol evde bakıcı ayarlanması. O da uzun yıllar sürerse çok yıpratıcı. Allah sonumuzu hayır etsin

Bahsettiğiniz hastalar için 1.000 küsür evde bakım ücreti var bir de muhtemelen bundan bağımsız olarak babaannenizin dulluk maaşı da vardır. Hepsi ile birlikte iyi bir bakıcı tutabilirsiniz, evde kim varsa o da denetler. Dedenizden kalan evi vs babanız mı aldı? Öyle olunca genelde babaanne de o evde kalıyor ve orası bir nevi (diğer kardeşler için) babaocağı oluyor... Yaşlılar genelde ev değiştirmekten hiç haz etmezler sürekli şikayet ederler bundan dolayı sizin evde bakılıyor da olabilir. Çok rahatsız iseniz yakınlarınızdan birine (evde sürekli bulunan) evde bakım ücreti + dulluk maaşı ile birlikte bakıcı tutup evinde baktırmayı teklif edebilirsiniz. Bu gelirlerden hiçbiri yoksa evde bakım adına başvuruda bulunun. Bahsettiğiniz kadar kötü durumda olanlara yüzde yüz çıkıyor. Sabah 9 akşam 6 çalışacak bir sürü insan bulabilirsiniz.

Sizin yaşadığınız durumu benim annemde yaşadı ölene kadar annesine, babasına,kaynanasina baktı çok zor donemlerdi hepsi öldü gitti ama kendide bitti Allah kolaylık versin sizede inşallah, ne kadar yardımcı olursanız anneniz biraz nefes alır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…