Uzun protokol tüp bebek yaptıranlar bakabilirmi?Bisey sorucam !

5. Güm embriyoları istatistiklere göre tutma şansı %50 daha fazla cnm. Doğal bişey yok ki ortada :) zaten herşey ilaçlarla değil mi. Her doktor farklı düşünüyor tabi, ama biz de baktık en iyisi 5. Günmüş.
İşte herkes kendi canına yakın, ben de kimseden bişey beklemek istemiyorum. Ama kısmet bakarsın iki olur :)
Senden yarın güzel haberler bekliyorum, hepsi sağlıklıdırkar inşallah

canim dogaldan kastim anne rahminin labaratuar ortamina gore daha dogal olmasiydi..her ne kadar ilac kullansakta yapay bisey degil sonucta ,anne rahmi bunu demek istemistim sen yanlis anladin galiba...
sen diger denemelerinde kacinci.gun embryosu koydurmustun?evet 5. gun embryolarinin sansi cok yuksek ama her seferindede olumlu sonuc vermiyor galiba forumda okuduklarima bakinca..yani hem biraz sans birazda nasip-kismet isi galiba..insallah seninki olumlu olur canim..Rabbim hakkimizda hayirlisini versin insallah...
ben yarin 12 de transfere gidiyorum canim seni.ogleden sonra haberdar ederim son durumdan..cok fazla merak,heyecan ve garip duygular icindeyim su an..kac embryim var kaliteleri nasil bilmedigim icin bisey hissedemiyorum bile.umutlanmalimiyim,sevinmelimiyim?cok tuhaf hislerim...

Yok cnm yanlış anlamadım, belki sende haklı olabilirsin. Diğer ikiside 5. Gündü, ama işte riske atmak istemedik. Doktor da 5. Gün deyince
Seni anlayabiliyorum, bizde İnan diken üstündeyiz. Kötü haber gelir diye.
Umutsuz olmaz, hayalsiz olmaz, Allah inşallah gönlüne göre versin. Sağlıklı usun ömürler nasip olsun dualarım seninle..

amin canim insallah bu sefer ellerimiz bos donmeyiz her ikimizde..bu gece erken yaticam ama uyuyabilirmiyim bilmem...bir an once yarin olsun ,ben hastanede olayim ve transfer gerceklessin istiyorum... yarin gelismeleri yazarim gelince canim...

su an cok ama coook uzgunum..malesef guzel haberlerle gelemedim cunku biraz once gelen telefonla 1.5 saat sonra gerceklesecek olan transerim hic embryo olmadigi icin iptal edildi (
bu cok buyuk bir hayal kirikligi oldu bizim icin..onca emek ugras bosa gitti.. ve benim birdahaki tedavim hastane agustosta kapandigi icin ekim ayina kaldi...artik hep korkarak gidicem randevulara galiba,cunku hic beklemedigim biseydi bu ...
ve birdahaki tedavimin mikroenjeksiyon olacagini soyledi doktorum.. seni fazla merakta birakmadan yazayim dedim..insallah sen emeklerinin karsiligini alirsin senin icin dua edicem canim...

İnan çok üzüldüm , gözlerim dolu dolu şu an.
Sabahtan beri bakıyorum ben de mail yedimi senden diye, alıntı yapmadığın için gelmemiş. Ben de siteden baktım dedim
Allah sabır versin, biz de her telefon çaldığında korkuyoruz. Canım seni o kadar iyi anlıyorum ki, bu olayı iki kez yaşamış biri olarak. Son dakika telefonları Allah sana yakışıklı bir oğul vermiş en azından, tesellin büyük senin. Üzülme diyemem, olmuyor çünkü. Ama hayat devam ediyor. İnşallah yüce Rabbim tedaviye gerek kalmadan, gönlünde olanı sana versin Rabbim.

evet canim cok sukur sabahtan beri esimde bende oglumuza sarilip opuyoruz,iyiki var...olmasa yikilmistik bugun tamamen ,oglum en buyuk tesellimiz su an...
birdahaki tedavide mikroenjeksiyon yapilacak bana..sana klasik tup bebekmi yapiliyor peki? oncekiler nasildi fiv mi icsi mi?

Ben de eşime söyledim şimdi, diyor Fransızlar kötü bu konuda. Oradan çoğu insan buraya gelip yaptırıyorlar diyor.
Tabi şans diye düşünüyorum ben biraz.
Mikroenjeksiyon hakkında bilgim yok, hacken mi yani.
Icsi yaptık cnm, şimdi de picsi yaptırdık. Hiç ivf yaptırmadık.
Sevindim, az da olsa kendini iyi hissetmene,
Ben hep tek başıma ağladım

canim eminim Turkiyede daha iyidir ama su an oraya gidip yaptirma imkanim yok.zaten orda sigortamda yok hepsi cebimizden cikar cok masrafli olur bize... ama burdaki doktorlarda ellerinden geldigince ugrasiyorlar nankorluk etmemek lazim...sonucta burda yapilan tedavilerle 2 kere hamile kaldim ve oglum oldu...
canim fiv dedigim klasik tup bebek (krater icinde kendi dollenmesi ) icsi ise yumurtanin icine spermi kraterle koyuyorlarya iste o..tabi almanyada isimleri farklidir hacken ne hic anlamadim mesela :)
icsi ve picsi arasinda ne fark varki?
birde icsi de kac yumurtanin kaci dollendi ve kaliteleri nasilsi canim??bu benim icin cok onemli...

ve emin ol oglum olmasa bugun deliler gibi aglardim ama ben.ogluma sarildim hayitlisi diyebildim...cok uzuldum ama sukrettim yinede oglum var diye...
onceki seferlerde hep negatifi gordukce labaratuardan eve donerken deliler gibi agladigimi bilirim ahh ahh uutulurmu o gunler hic (

Cnm ben de tr de istedim, eşim kabul etmedi, oda sürekli araştırıyor burada başarı oranı daha yüksekmiş. Ama en iyisi şu an Avusturya da, nasıl yaptıklarını açıklamıyorlarmış, çok iyi bir klinik varmış neredeyse hepsi hamile kalıyormuş. Şu an benim gittiğim kliniğinde başarı oranı çok yüksek, ama bana denk gelmedi işte. Haktan ol deyince olmuyor.
http://www.ankaratupbebek.com.tr/Menu-sperm-secim-yontemleri--15-163.aspx cnm bu siteden okuyabilirsin, açıklayıcı yazmışlar.
Aslında picsi yaşı daha büyük kadınlara ve spermi çok kötü olanlara yapıyorlar. Ama biz en iyisi olsun dedik, bunu seçtik. Yumurta en kaliteli spermleri kendine çekiyor. Benim tüm tedavilerinde yarı yarıya düştü oran. Son doktorum bende endometrıose olduğunu, bunun sebep olacağını düşünüyor. Normal ultrasonla birşey görmedi, ama bu opuya yine orda var olduklarını temizlediğini söyledi. Buda yumurtanın kalitesini düşürüyormuş. Tutunmama sebebide olabiliyormuş.
Siz de sorun kimdeydi? Normalde ben de resmi rakamlara göre görünen bişey yok, eşimin sayı ve hareketlilik problemi vardı, ama son spermiogramı iyi çıktı. Aman araştır araştır doktor olcaz yakında, benimde kafam Allak Bulak İnan ki. Neyin ne olduğunu karıştırır oldum, ne yaptık, ne yaptırcaz...

sorma canim arastira arastira uzman olduk nerdeyse...
bizde sorun bulunamadi sebepsiz dendi...bir ara cok uzuluyordum sebebini bilselerde ona gore care arasak diye...
neyse artik saglik olsun hakkimizda hayirlisi insallah gelecek sefere olur...
birdahaki sefere baslamadan bir ay once ari sutu kullanmaya basliycam..paylasilanlari okudunmu bilmiyorum ama 3. gune bile gidemeyen embryolari planlar bunu.kullandiktan sonra hepsinin 5. gune gittigini ve hatta bazilari toplanan butun embryolarinin 5. gune daha once ise 1 i nin bile gidemedigini yazmislar...denemekte fayda var bence...

Bilmiyorum ben kullanmadım cnm. Ama üç aydır yumurtalar için vitamin hapı kullandım. Bilmiyorum işe yararımı, yaramadımı. Sonuçta yarısı kaldı. Yumurtaların ölme sebebi, kalitesizliğinden olmuyormuş her zaman. Dün embrilog söyledi, spermin kokusunu, tipini, yapısını beğenmiyormuş :) bundan kabul etmiyor ve öyle gidiyormuş. Yani o kadar çok sebep varki, belki de sebep aramamak lazım. Ama biz illa biley bulmaya çalışıyoruz. Benim ilkindede, ikincisindede 5. Güne kadar gitti. Şimdi heyecanla bekliyoruz :18:

hay Allah guldurdun beni ,kadin yumurtasi iste begenmedimi yüz vermiyor demekki :)) ilk defa duyuyorum boyle biseyi...
insallah seninkinde sorun olmayacak ben oyle hissediyorum canim..haber aldiginda yeni bisey oldugunda benide haberdar et merak ederim ben seni ...bu yola birlikte ciktikya kendiminki gibi heyecanla bekliycem senin sonucunuda insallah bu sefer pozitifi gorursun...

:) ama gerçek canım. Biz daha öncede duymuştuk :)
İnşallah cnm ya, kolay değil upuzun bir yol, morluklarım geçmedi daha. İnşallah benimkiler yoluna devam eder, transferim olur ve pozitifdim görürüm inşallah. Keşke beraber devam edebilseydik, gerçekten çok üzüldüm
Eşime seni söyleyince oda üzüldü, ama onun oğluşu var bir tane dedim. Oo diyor, o zmn üzülmesin, bizim bir tane olsa seni bu yollarda uğraştıramam ben diyor. Ben de dedim insan demek ki istiyor sonradan dedim. Gerçi o her zaman diyor, bir tane yeter
Yazarım tabikide sana, istersen benim kullandığım vitaminin ismini de yazıtım. Belki işe yarar.

canimcim beni esim.ugrastirmiyirki zaten ben istiyorum..evet oglum var ama evde yalnizliktan cildiriyor cocuk.kardesi olanlara ozeniyor herkesi eve cagiriyor... tek basina buyumek ne kadar zor onun icin bilemezsin...birde evet basta benim esimde bir tane olsun yeter diyordu hatta doguncada yeter bir tane diyordu taaki bu seneye kadar...oglumun yalnizligini gordukce uzuluyor,birde evlat o kadar tatliki insan istiyor yani :) Allahim sizede nasip etsin insallaaaahhh... bir tane daha olsa yeter bize yeterki oglumunda bir kardesi can yoldasi ,arkadasi olsun evde...
zaten gurbetelde yalniziz kimsemiz yok,bari biz olunce yapayalniz kalmasin diye dusunuyorum birde...yani bircok sebep var aslinda ikinciyi istememde ,basta ikiz istemistim iki tane embryo koydurmustum iste olsaydi daha ugrasmazdik...
canimcim vitamini eger magazalardaki bio reyonlarindan aldiysan alabilirimde burda eczaneler recetesiz vermez.ama yinede yaz senbismini ...

:) çok yakın bir arkadaşım var, çocukluk arkadaşım. Onun da tüp bebekle 2 tane kızı oldu, yani ikizi oldu. Şimdi 5,5 yaşındalar. Arkadaşım bile istiyor, yok mok daha yeter diyor ama anlayabiliyorum. Korunmuyor sonuçta. Tabi bu saatten sonrada tüp bebek düşünmüyor. Demek ki insan istiyor :)
Biz bunu reçeteniz aldık, normal de burada hiçbirşeyi reçeteniz vermiyorlar. Ama bu vitamin. Bir dene, araştır içeriğini, istersen alırsın. Sanırım fiyatı 50€ gibi bişiydi.
İçinde; vitamin c, e, b1, b2, b6, b12,d, Folik asit, çinko, magnezyum, jod, Demir, q10, biotin, niacin, pantothensaure

Ismini yazmamışım :)
Fertilovit f 35 plus ( aslında 35 yaşından sonrakiler için) ama ben kullandım.

adi ne peki vitaminin?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…