- Konu Sahibi _Semiramis_
-
- #23.801
Çinde artık hala amca dayı teyze yeğen kuzen kavramları kalmayacak
Malum tek cocuk artık
Selam kızlar nasılsınız bakalım..
Ailem bilmiyor kuzum geçerli olduysa iyi rahat rahat gezip tozarız
Geçersizse napayım :)
O kadar önemli değil yani
Hoooppp hoşgeldin
Bende bi ara düşünmüştüm. Çünkü fetva.net de baktım el ele tutuşmak bile zinaya giriyo. Hani zina olmasın diye dedim kıyıyım imam nikahı ama aile rızası şart.
Bende bi ara düşünmüştüm. Çünkü fetva.net de baktım el ele tutuşmak bile zinaya giriyo. Hani zina olmasın diye dedim kıyıyım imam nikahı ama aile rızası şart.
Habere bakın
Çin'in tek çocuk politikasını delerek geçtiğimiz yıl iki ay içinde sekiz çocuk sahibi olan aile evinden olacak ve aynı zamanda ağır para cezası ödeyecek...
Çin'in güneyindeki Guangzhou kentinde yaşayan varlıklı bir aile, çocuk sahibi olmak için yıllarca uğraştı.
Çocuk sahibi olma hayallerini gerçekleştirmek için 150 bin dolar harcayan çift buna rağmen sonuç alamadı.
Taşıyıcı anne yöntemiyle çocuk sahibi olmaya karar veren aile iki kadınla anlaştı.
Çift, çocuk özlemini riske atmamak için iki taşıyıcı anneye, erkeğin spermlerini yerleştirdi.
Ancak bu arada beklenmedik bir durumla karşılaştılar. Kadın da tüp yöntemiyle üçüzlere hamile kaldı.
Geçtiğimiz yıl iki aylık bir dönem içinde 3'ü gerçek anneden ve 5'i de taşıyıcı annelerden olmak üzere toplam 8 çocuk sahibi oldular.
Çok çocuk sahibi olmak Çin Halk Cumhuriyeti'nin "tek çocuk politikası"na aykırı olduğu için aile bu durumu yetkililerden gizledi. Ancak onların bu sırrını toplu fotoğraf çektirdikleri fotoğraf stüdyosunun bir çalışanı ele verdi.
EVLERİNDEN OLDULAR...
Şikayet sonrası Çinli yetkililer, ailenin 8 çocuk sahibi olduğunu tespit edince yasaları çiğnemekten soruşturma başlattı.
Şimdi aile hem oturduğu evden taşınmak zorunda hem de ağır bir para cezasıyla karşı karşıya.
ZENGİNLİK ÇOK ÇOCUKLU OLMA HAKKI VERMEZ...
Konuyla ilgili açıklama yapan Guangzhou Sağlık Müdürü yardımcısı, "Varlıklı oldukları ve bakma gücüne sahip oldukları için çok çocuk sahibi olma hakkını kendilerinde görüyorlar.
Ayrıca taşıyıcı anneleri ikiz çocuk yapmaya zorlamaları onların hayatını da riske atıyor" dedi.
İlginçhaber
Ne güzel hoşgeldin dedin öyle yaSağolasın hoşbuldum..
Ama kötü bir konuya denk geldim sanırım.. Moralim bozuldu..Bu ara zaten duygusalım birde üstüne terör, gazzedeki olaylar ve dünyada yaşanan kötü şeyler eklenince çok etkileniyorum
Yok canım aile rızası şart değil
Diyanetten aldığım bilgiye göre gençler kafalarına göre nikah yapmasın diye öyle diyorlarmış
Kızlar mağdur olmasın diye
Yoksa ben islam tarihi türk hukuk tarihi osmanlı tarihi vs bir çok ders aldım
Aile rızası onayı vs şart değil :)
Ama erkekler dini nikahla kızları kandırıp mağdur ettiği için diyanet aile onayı olmadan olmaz diyormuş
Hanefilere göre de aile rızası onayı haberi vs şart değil
Ya bunlar fıkıh konuları internetten araştırılmaz bunlar
İlahiyatçı var burada
Aleyküm selam canıM
İyiyiz sohbet güzel hoşgeldin :)
Duygusalın alası bende ama gel gör ki hiç biri umrumda değil. Herkes birbirinin kuyusunu kazıyor gelsin uzaylılar istila etsin dünyayı
ooo ablaa süpersin gene formundasın
mantıklı aslında ama gene de kıydın bari bişi yapma canım nolur nolmaz
aynen bende senin gibi düşünüyordum ama aartık nişanlanınca imam nikahı kıyarız o zaman ailemde izin verir
Hoşbuldum canım :)
Malesef katılıyorum.. Öyle bi hale geldiki dünya resmen utanıyorum bazen insan olmaktan..
Yok tatlım öyle bir şey hiç düşünmedik
Hamile kalmaya niyetim yok daha resmi nikah olmadan
Sadece biz elele tutuşuyoruz sarılıyoruz ediyoruz
Hem hayallerimiz var evlenmeden bol bol gezeceğiz günahsız rahat rahat
Evlenir evlenmez de bebek yapacağız yehuuu
Amsterdamla yurtdışına ilk kapağı attık
Kızlar aman nikah yapmaya kalkmayın
Bi boşanırsanız yanarsınız çünkü
Tamam ben yaptım ama tavsiye etmiyorum
Bizim yurtdışını fln gezme hayallerimiz olduğu için böyle yaptık
Napalım aileme dedim evlendirin gezecez biz dedim evlendirmediler
Canım bu arada fetva.net e bakmanı tavsiye etmem
O sitenin yazarları pek güvenilir değil..
Sorularla islamiyet iyidir mesela
Benim babam nişanlanınca izin vermez yaaa.resmi nikahtan sonra ancaohoooo.
aslında belkide senin dediğin doğru gençleri bu yola teşvik edip genç kızların kötü duruma düşmemesi için aile rızası demiş olabilirler bilemiyorum
ama gerçekten de mesela evlendin imam nikahıyla sonra ayrıldın diyelim o ocuk seni boşamazsa kötü olur dimi başkasıyla evlenemez insan
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?