Uzun süreli yatılı misafir

Ay hayret ettim şuan.Bir arkadaşta yan gözle bakmaması için bir sebep var mı demiş.İnsanlar akrabaları için bile ne düşünür hale gelmiş.Sanki elin oğlundan bahsediyoruz.Bilmiyorum ben büyük kuzenlerime abi derim,küçüklerimde kardeşim gibidir.Şuan konuşulanlar çok anormal geliyor bana.

Bana da anormal geliyor. Kuzenin kuzene bakması benim nazarımda ensest olduğu için "evde kız varken kalmamalı" gibi laflar çok garibime gitti ama ne diyelim herkesin kendi fıtratı. Kovsunlar evden madem. Birazda vicdan meselesi. Ben donumla dolaşacağım diye evime "sorarak" "izin alarak" gelmiş birini kovmazdım. İnsanlar bu kadar mı tahammülsüz oldu şaşıyorum yani. Bi süre de donla dolaşma ölmezsin yani... En baştan hayır gelme demek yemez ama yüzüne karşı rahatsızlığı belli etme hakareti tereddüt etmeden gösterilir. Çok ilginç yani... "Annem hayır diyemiyor ama" kesinlikle bahane değil.

Biz erkek kuzenlerimize "evlenecek " adam gözüyle ya da "sapık kesin beni gözetliyordur" diye bakmadığımız için sanırım senle bana anormal geliyor bu durum.

Not: şu saatte ayakta olmamın sebebi "erkek" kuzenim bize misafirliğe egeliyor üniversite kazandığı için ve daha yurdu yok. Ailecek çok mutlu ve heyecanlıyız. Bir sürü eğlenceli planlar gezmelik yerler ayarladık.

O
Bana da anormal geliyor. Kuzenin kuzene bakması benim nazarımda ensest olduğu için "evde kız varken kalmamalı" gibi laflar çok garibime gitti ama ne diyelim herkesin kendi fıtratı. Kovsunlar evden madem. Birazda vicdan meselesi. Ben donumla dolaşacağım diye evime "sorarak" "izin alarak" gelmiş birini kovmazdım. İnsanlar bu kadar mı tahammülsüz oldu şaşıyorum yani. Bi süre de donla dolaşma ölmezsin yani... En baştan hayır gelme demek yemez ama yüzüne karşı rahatsızlığı belli etme hakareti tereddüt etmeden gösterilir. Çok ilginç yani... "Annem hayır diyemiyor ama" kesinlikle bahane değil.

Ya yorumlarınız yeterli sabote etmeyin artık yaşıtım değilsiniz makul bulmadım aklıma yatmadı düşünceniz başka fikirler duymak istiyorum saygı duyun lütfen yorum yapıp yapmayacağınıza ben karar veremem fakat rica ediyorum yorum yapmayın lütfen anladım düşüncenizi. Ek olarak bundan başka hiçbir cevap vermeyeceğim size fikrinizi söylediğiniz için teşekkürler.

Evlendikten bir hafta sonra bir yillik okul donemi süresince görümcem ki lise 2ye gecmisti o gitti sonraki eylülde de kapida valizle dikilen kaynim peydahlandi o da benden iki yas küçük bu arada 7-8 ay kaldi yani deneyimliyim bu konuda ve olmuyor kardeşim. He kasimda yerlesecekse idare ediver ama fazlasi olmuyor.

Allah kimseyi kimsenin eline düşürmesin diyorlar ya gerçekten çok doğru.İnsanlar böyle yüze gülüp arkadan konuşabiliyor malesef.Benim küçüklüğüm teyzemin evinde,halamın evinde geçti.Aynı şekilde kuzenleriminde bizim evde.Benim bildiğim evin insanıdır onlar ya abi,kardeş neyse bir aile de onlarda o dur yani benim için.Benim kuzenimde evimin anahtarı var acil durumlarda gelebilsin diye aynı şekilde onun yedek anahtarı da bende durur.Eşlerimiz de bilir bunu.Evlendik düzenimiz hala değişmedi hatta eşlerde dahil oldu daha da kalabalık ve eğlenceli bir aile olduk.

agapi burda bir ben vicdanlıyım bır ben medenıyım dıye mesaj uzerınden eleştirmeye kalkma canım. açık açık yap alıntını.
20 yasında hormonları tepesinden fışkıran bır genç evde kız varken eve alınmaz. he alınır 3-5 gun.
şurda kaynanan gelip on gun kalsa konu ustune konu acarsın kalkıp millete vicdan dersi veriyorsun.
daha dun persiskopta arsızın bırı canlı canlı tecavuz yayınladı. bu ulkede kadınsan dıkkat edeceksın. nokta.

Evlendikten bir hafta sonra bir yillik okul donemi süresince görümcem ki lise 2ye gecmisti o gitti sonraki eylülde de kapida valizle dikilen kaynim peydahlandi o da benden iki yas küçük bu arada 7-8 ay kaldi yani deneyimliyim bu konuda ve olmuyor kardeşim. He kasimda yerlesecekse idare ediver ama fazlasi olmuyor.

Bunu yaşayan bir ev sahibi çıktı çok şükür. Kasımda ayrılması planlanıyor ama net değil inşallah çıkar kasımda artık idare edeceğim evet ama sinirlerim gergin. Siz bunu yansıtmamayı nasıl başardınız

O

Ya yorumlarınız yeterli sabote etmeyin artık yaşıtım değilsiniz makul bulmadım aklıma yatmadı düşünceniz başka fikirler duymak istiyorum saygı duyun lütfen yorum yapıp yapmayacağınıza ben karar veremem fakat rica ediyorum yorum yapmayın lütfen anladım düşüncenizi

Tamam o zaman farklı bir düşünce söyleyeyim
Belki telaşlıdır o da
Ondan önce siz yurtları araştırıp bakım burada kalabilirsin diyebilirsiniz mesela ?
Daha az kırıcı olur hem
Yani sizin eviniz zorla kalamaz ama belki idare edebileceği bir yer ayarlamasıma yardımcı olabilirsiniz

Ailesinin şehri ile okuduğu şehir yakında derslerinin olmadığı günler evine gidebilir. Haftasonları rahat edersiniz. Mesela benim derslerim 4 gündü. 4. Gün yani perşembeden eve gelirdim yurttan 3 gün evimde kalırdım. Hiç olmadı böyle anlaşabilirsiniz

Bazı öğrenciler bir aylığına iki aylığına odalarını kiralıyorlar. Böyle bir fikir verebilirsiniz. Ev arkadaşı gibi olmuyor ama o da hemcinsleriyle daha rahat eder

Bence önce siz araştırın. O da o şehri imkanları falan bilmiyor olabilir

Ha son olarak bazı üniversiteler bu tip durumlar için misafirhane açıyor geçici süreliğine. Ona da bir bakın derim

agapi burda bir ben vicdanlıyım bır ben medenıyım dıye mesaj uzerınden eleştirmeye kalkma canım. açık açık yap alıntını.
20 yasında hormonları tepesinden fışkıran bır genç evde kız varken eve alınmaz. he alınır 3-5 gun.
şurda kaynanan gelip on gun kalsa konu ustune konu acarsın kalkıp millete vicdan dersi veriyorsun.
daha dun persiskopta arsızın bırı canlı canlı tecavuz yayınladı. bu ulkede kadınsan dıkkat edeceksın. nokta.

Valla herkes kendi ailesini bilir canım
Biz aldık. Hatta diğeri de yolda geliyor şu anda.
Şükür kimse de tecavüze uğramadı
Bu gece de uğramadık
Yarın da uğramayız
Güvenmiyorsan akraba, akrabanın sapık olduğunu düşünüyorsan alma. Ne diyeyim. Bende elin oğlunu almadım sonuçta. Kuzen= kardeş. Benim için değiş tüm kuzenler için bizde böyledir. Dediğim gibi herkeisn kendi aile yapısı. Bizde yapı böyle. Ülkeyi bok da götürse bizde kuzen kuzene bakmaz. Nokta

Konu sahibi başka fikirler istiyor
Konusunu sabote etmek istemiyorum
O sizin fikriniz saygı duyuyorum
Bu da benim fikrim.
Siz almayın benim kapım sonuna kadar açıktır
Daha fazla alıntılamayalım. İsterseniz özelden fikir beyan ederiz.
Çünkğ bu şekilde konu sahibinin konusu kaynıyor ve sayfısızlık oluyor

Bende üniversite hayatım boyunca birçok akrabam olmasına rağmen gidip kalmadım, başkasının evinde rahat edebilen biri değilim. Ancak gelen kişi de güle oynaya gelmiyordur sanırım başka bir evin kuraları dahilinde yaşamaya. Sadece iki aylık bir süreçte akraba olarak yardımcı olmanızı istemişler.
Bende "erkek" kuzenim ile aynı evde bir ay boyunca kaldım o bize geldi, ben ona gittim. Bazı yorumları okuyunca ciddi anlamda şaşırdım kuzen yahu, yedi kat yabancı gibi imalarda bulunmuşlar. Bizde kuzen çok yakın bir akraba tanımı sayıldığı için aklıma kardeşlikten ötesi gelmiyor. Ensestliğe varan cümleler oldukça ürkütücü.

Bunu yaşayan bir ev sahibi çıktı çok şükür. Kasımda ayrılması planlanıyor ama net değil inşallah çıkar kasımda artık idare edeceğim evet ama sinirlerim gergin. Siz bunu yansıtmamayı nasıl başardınız
Esimi yedim En Büyük KK sinirlendim tepindim yeri geldi.. ki senin kuzenin bildigin biri görümce kayin ne kadar tanıyabilirsin ki ve yeni evlilik cabasi. Annenle falan konus kasima kadar müsade edebilecegini rahatsız olduğunu belirt. Kuzeninle de konuş kasimda cikmazsa yurt tam olarak plani ne öğren. Su an zaten en büyük sorunun belirsizlik belli ki benim öyleydi ne zaman gidecegini bilememek deli ediyordu beni. Kafanda şu zaman gidecek diye bir zaman olusursa biraz rahatlarsin.

Allah kimseyi kimsenin eline düşürmesin diyorlar ya gerçekten çok doğru.İnsanlar böyle yüze gülüp arkadan konuşabiliyor malesef.Benim küçüklüğüm teyzemin evinde,halamın evinde geçti.Aynı şekilde kuzenleriminde bizim evde.Benim bildiğim evin insanıdır onlar ya abi,kardeş neyse bir aile de onlarda o dur yani benim için.Benim kuzenimde evimin anahtarı var acil durumlarda gelebilsin diye aynı şekilde onun yedek anahtarı da bende durur.Eşlerimiz de bilir bunu.Evlendik düzenimiz hala değişmedi hatta eşlerde dahil oldu daha da kalabalık ve eğlenceli bir aile olduk.

Sizin düşüncenixi de anladım başka fikirler duymak istiyor size saygı duyuyor rica ediyorum yorum yapmayın lütfen konum sabote edilmesin size de cevap vermeyeceğim tekrar

Esimi yedim En Büyük KK sinirlendim tepindim yeri geldi.. ki senin kuzenin bildigin biri görümce kayin ne kadar tanıyabilirsin ki ve yeni evlilik cabasi. Annenle falan konus kasima kadar müsade edebilecegini rahatsız olduğunu belirt. Kuzeninle de konuş kasimda cikmazsa yurt tam olarak plani ne öğren. Su an zaten en büyük sorunun belirsizlik belli ki benim öyleydi ne zaman gidecegini bilememek deli ediyordu beni. Kafanda şu zaman gidecek diye bir zaman olusursa biraz rahatlarsin.

Rahatsız olduğumu ifade ettim diğer akrabamıza gitti okulu oraya yakın olmasına rağmen 1 gün sonra geri gelmek istiyor bize. Ailesi kasımda en kötü yurda çıkacağını söyledi inşallah öyle olur

Evet maalesef. Kabul etmeme gibi bir şansı da yoktu zaten. Bugün rahatsızlığımı ifade etmem sonucu kuzenimin diğer akrabamız tarafından çağrılmasını sağladı ama orda da bir gün kalıp geri gelmek istiyor

Başka seçenek de varmış annen güzelce ailesine aciklasin.

Sizin düşüncenixi de anladım başka fikirler duymak istiyor size saygı duyuyor rica ediyorum yorum yapmayın lütfen konum sabote edilmesin size de cevap vermeyeceğim tekrar
Buraya konu açtığınız zaman gelecek olumlu ve olumsuz tüm cevapları kabul ediyorsunuz demektir.Biz konuyu sabote etmiyoruz,konu dışı yorum yapmıyoruz çünkü.Ayrıca kafanıza göre sen yorum yap,dur sen yapma deme gibi bir hakkınız yok isteyen istediği yorumu yapar.Kaç tane yorum yapacağını da size sormak zorunda değil.Herkes size hak vermek zorunda da değil.Olumlu yorum yapanlara aynı tepkiyi vermiyorsunuz gördüğüm kadarıyla.Neyse ben söyleyeceği mi söyledim zaten başka yorum yapmayacaktım.İyi geceler.

Sizde rahat olmazsınız. .
O da ..
Rabbim kimseyi kimseye muhtaç etmesin. .

Konu sahibesi üzerindeki egonuzu cikarinda insanliğinizi giyininiz.

Egoyla çok alakalı gerçekten evet :) Bu sizin haddiniz değil saygısızlık yapmayın lütfen üslubunuz dolayısıyla bu konuya yazdığınız her yorum bundan sonra cevapsız kalacaktır.

Rahatsız olduğumu ifade ettim diğer akrabamıza gitti okulu oraya yakın olmasına rağmen 1 gün sonra geri gelmek istiyor bize. Ailesi kasımda en kötü yurda çıkacağını söyledi inşallah öyle olur

Konuyu tam okudum ama gözümden kaçmış olmalı
Madem başka akrabaları da var oraya gitsin
O da rahat eder

Evet aynen öyle. Kasımdan daha fazla uzamasından korkuyorum net bir tarih olsa keşke. Üstelik bu şehirdeki diğer akrabamızın evi onun okuluna daha yakın ille de burda kalmak istiyor
Uzayacak gibi olursa artık tepkini gösterirsin sen de annene. Şimdilik idare etmekten başka seçeneğin yok. Burdaki yorumları okuyunca şok üstüne şok geçirdim. İşin içinde yan gözle bakmak, sapıklık olmak zorunda mı senin rahatsız olman için? Hiç gerek yok mesela bizim ailede de kesinlikle kuzene öyle yan gözle bakmak, akraba evliliği falan hiç yoktur ama herkes de kardeş gibi olmuyor ki kuzeniyle yani herkes samimiyet kurmak zorunda değil. Bu işe hiç hormonu bilmem neyi karıştırmaya bile gerek yok, orası senin evin, sana sorulmadan kabul edilen misafirden rahatsız olmakta haklısın bu misafir kim olursa olsun. İnsanın en rahat ettiği yeri evidir. Ama şu an yapacak bişey yok, uzayacak gibi olursa bi çaresine bakılır zaten, üzülme. Sen bakma buradaki yorumlara, insan olmadığını bile iddia eden olmuş. Bişeyden rahatsız olup olmayacağına da başkaları karar vermesin bi zahmet, istediğin şeyden rahatsız olmakta özgürsün. Şimdilik idare etmek zorundasın, iki ayı geçecek olursa başka bir çözüm bulunur zaten.

Buraya konu açtığınız zaman gelecek olumlu ve olumsuz tüm cevapları kabul ediyorsunuz demektir.Biz konuyu sabote etmiyoruz,konu dışı yorum yapmıyoruz çünkü.Ayrıca kafanıza göre sen yorum yap,dur sen yapma deme gibi bir hakkınız yok isteyen istediği yorumu yapar.Kaç tane yorum yapacağını da size sormak zorunda değil.Herkes size hak vermek zorunda da değil.Olumlu yorum yapanlara aynı tepkiyi vermiyorsunuz gördüğüm kadarıyla.Neyse ben söyleyeceği mi söyledim zaten başka yorum yapmayacaktım.İyi geceler.

Aynı düşünceyi 5 kere ifade etmek sabote etmek oluyor. Ben alıntı yapmadığım halde 5 kere yazıyorsunuz alıntı yapmamam sizi anladığım anlamına gelir. İyi geceler başka bir alıntılaşmaya gerek duymuyorum.

Back
X