Uzun süreli yatılı misafir

Valla herkes kendi ailesini bilir canım
Biz aldık. Hatta diğeri de yolda geliyor şu anda.
Şükür kimse de tecavüze uğramadı
Bu gece de uğramadık
Yarın da uğramayız
Güvenmiyorsan akraba, akrabanın sapık olduğunu düşünüyorsan alma. Ne diyeyim. Bende elin oğlunu almadım sonuçta. Kuzen= kardeş. Benim için değiş tüm kuzenler için bizde böyledir. Dediğim gibi herkeisn kendi aile yapısı. Bizde yapı böyle. Ülkeyi bok da götürse bizde kuzen kuzene bakmaz. Nokta

Konu sahibi başka fikirler istiyor
Konusunu sabote etmek istemiyorum
O sizin fikriniz saygı duyuyorum
Bu da benim fikrim.
Siz almayın benim kapım sonuna kadar açıktır
Daha fazla alıntılamayalım. İsterseniz özelden fikir beyan ederiz.
Çünkğ bu şekilde konu sahibinin konusu kaynıyor ve sayfısızlık oluyor

işte medeniyet kasıcam derken sayfalarca sabote ettınız zaten konu sahıbının konusunu.
ama dünya insanın kendi ailesinden ibaret değil maalesef. bizde de akraba evliliği cart curt yoktur kuzenlerim de kardeşim gibidir ama yıne de gelıp aylarca kalmazlar. bir şey yapacakalrından değil ama doğru da değil.
neyse gece gece sen konuyu kuzenlerle delirmelere getirmeden ben kaçıyorum.

Egoyla çok alakalı gerçekten evet :) Bu sizin haddiniz değil saygısızlık yapmayın lütfen üslubunuz dolayısıyla bu konuya yazdığınız her yorum bundan sonra cevapsız kalacaktır.
Asıl saygısızlık yapan sizsiniz size olumsuz yapilan yorumlara tahmulunuz yok her kes sizinle hem fikir olsun istiyorsunuz .Allah sizin gibi insanlar dan uzak tutsun

işte medeniyet kasıcam derken sayfalarca sabote ettınız zaten konu sahıbının konusunu.
ama dünya insanın kendi ailesinden ibaret değil maalesef. bizde de akraba evliliği cart curt yoktur kuzenlerim de kardeşim gibidir ama yıne de gelıp aylarca kalmazlar. bir şey yapacakalrından değil ama doğru da değil.
neyse gece gece sen konuyu kuzenlerle delirmelere getirmeden ben kaçıyorum.

Medeniyet kasmıyorum
Birini evine misafir edince medeni mi olunuyormuş ? Medeniyet kavramını bilmeden kullanmak da moda oldu haha
Siz bence bu düşünceyle gece gece delirmişsiniz
Kuzenlerime okutayım da bu düşünceyi hep beraber gülelim / ay pardon delirelim
Hadi baaay şekerim

Konuyu tam okudum ama gözümden kaçmış olmalı
Madem başka akrabaları da var oraya gitsin
O da rahat eder

Gitmek istemiyor. Bugün gitti bir gün kalıp geri gelecek orada kalmak istemiyor halbuki orası okuluna daha yakın ve yakınlık dereceleri de bizimkiyle aynı.

Medeniyet kasmıyorum
Birini evine misafir edince medeni mi olunuyormuş ? Medeniyet kavramını bilmeden kullanmak da moda oldu haha
Siz bence bu düşünceyle gece gece delirmişsiniz
Kuzenlerime okutayım da bu düşünceyi hep beraber gülelim / ay pardon delirelim
Hadi baaay şekerim

bende şu mesajı yazan bırını ciddiye alıp cevap mı vermişim :)
uzun uzun anlatırım ama işte anlatmak değil anlama kapasitesi önemli.
kuzenlerın bı ara sana usulunce tartışabılmeyı öğretsın. ve evet sana katılıyorum çok yanlış kişi üzerinden medeniyet kelimesini kullanmışım.
hala konuyu sabote peşindesin. :)

En azindan ara ara orada kalsin madem bir gun de olsa nefes aliyor insan. Cunku iyi kotu bur duzen var aliskanliklar var birden uyum saglamak zor oluyor. Bir sure sonra o da istemez zaten yuksek ihtimal.
Rahatsız olduğumu ifade ettim diğer akrabamıza gitti okulu oraya yakın olmasına rağmen 1 gün sonra geri gelmek istiyor bize. Ailesi kasımda en kötü yurda çıkacağını söyledi inşallah öyle olur

Gitmek istemiyor. Bugün gitti bir gün kalıp geri gelecek orada kalmak istemiyor halbuki orası okuluna daha yakın ve yakınlık dereceleri de bizimkiyle aynı.

Onlar da belki istemediklerini belli etmişlerdir
Bir kaç mesaj önce bir sürü seçenek yazdım belki gözden kaçırmışsınızdır
Onları önerin kuzeninize bir baksın isterseniz
Okulun panolarına özellikle facevook sayfalarına vs vs
Hatta şu abi abla evleri oluyor onlar bile geçici alıyor yani. Tamam ben dahil çoğu kişi belki beğenir belki beğenmez ama seçenek sunmaya çalışıyorum

Aynı düşünceyi 5 kere ifade etmek sabote etmek oluyor. Ben alıntı yapmadığım halde 5 kere yazıyorsunuz alıntı yapmamam sizi anladığım anlamına gelir. İyi geceler başka bir alıntılaşmaya gerek duymuyorum.
Ben zaten size alıntı yapmadım başka bir arkadaşa yaptım.Burada üyeler sadece konu sahibiyle değil,konu dışı yorum yapmamak şartıyla kendi aralarında da konuşabiliyorlar önce forumun kurallarını öğrenin,bir de olumsuz yorum aldığınızda bunu kaldırabilecek kıvama gelin öyle konu açın bundan sonra.Bu son alıntımdı.Tekrar iyi geceler.

bende şu mesajı yazan bırını ciddiye alıp cevap mı vermişim :)
uzun uzun anlatırım ama işte anlatmak değil anlama kapasitesi önemli.
kuzenlerın bı ara sana usulunce tartışabılmeyı öğretsın. ve evet sana katılıyorum çok yanlış kişi üzerinden medeniyet kelimesini kullanmışım.
hala konuyu sabote peşindesin. :)

Bencede haklısın
Benim seviyeme çıkamadığın için anlatamıyorsun derdini :)
Bence kasma iki beden büyük geliyor :)
Göz ardı ediyorum yazdıkların daha da gelmez hadi canım

Kuzenim diyor arkadaş bilmem farkında mısınız? Komşumuzun oğlu demiyor.

Gayet Farkındayım, o yüzden sordum zaten. Görüş farklılığı olabilir, ama teyze dayı amca çocuğunun evlendiğini hiç görmedin herhalde. Turkiyede oldukça mevcut doguda bir ilde görev yapıyorum sana çokça örnek gösteririm. Ben de bu tarz ilişkiye karşıyım ancak kuzenlerin birbirini sevmemesi aşık olmasi yada sadece fiziksel çekim duymamasi için hiç bir sebep yok. Yaratilistir bu ve sen kardeştir dedin diye bu değişmez. O kardes bu dost diye diye entellektüel olmaya çalışan insanlar yüzünden bu kadar aldatma , sapitma var zaten.
Ayrıca konu Sahibi rahatsız olduğunu ve ne yapması gerektiğini sormuş. Senin fikrini değil.

Onlar da belki istemediklerini belli etmişlerdir
Bir kaç mesaj önce bir sürü seçenek yazdım belki gözden kaçırmışsınızdır
Onları önerin kuzeninize bir baksın isterseniz
Okulun panolarına özellikle facevook sayfalarına vs vs
Hatta şu abi abla evleri oluyor onlar bile geçici alıyor yani. Tamam ben dahil çoğu kişi belki beğenir belki beğenmez ama seçenek sunmaya çalışıyorum

Fikirlerinizi gördüm fakat müdahale etmeyi annem ayıp olarak görür elimiz kolumuz bağlı bu durumda onlar ne zaman yurt ayarlarsa o zaman çıkacak tamamen onlara tabiiyiz. Diğer akrabalarımız da onu çok ısrarla çağırdı istememe durumu yok o bizde kalmak istiyor.

Dediğim gibi ailesine açıkladık zaten onlar çağırıyor ama kuzenim gitmek istemiyor bunun da hşçbir makul nedeni yok
O çağıran aile üyeleri kimler? Yani belki de evde kendi yaşıtında olduğunuz için sizi tercih ediyordur, yanınızda daha mutludur? Veya sizin misafirliğinizi beğenmiştir bence gitmeme sebebini kötü algılayıp sinirlenmeyin. Belki de tek nedeni size daha yakın hissetmesidir.

O çağıran aile üyeleri kimler? Yani belki de evde kendi yaşıtında olduğunuz için sizi tercih ediyordur, yanınızda daha mutludur? Veya sizin misafirliğinizi beğenmiştir bence gitmeme sebebini kötü algılayıp sinirlenmeyin. Belki de tek nedeni size daha yakın hissetmesidir.

Öbür evde iki bebek var burada daha rahat edeceğini düşünüyor

Öbür evde iki bebek var burada daha rahat edeceğini düşünüyor
Ozaman nedeni tamda benim dediğim gibi, bana kalırsa gitmemesi için makulde bir neden.
Tavsiyem öfkelenmeyi bir kenara bırakıp bir iki ay için zaten şuan alışma süreci yaşayan kuzeninize yardımcı olun. Birlikte vakit geçirdikçe daha eğlenceli hal alacaktır emin olun, bir nevi erkek kardeşiniz gibi olur.

Gayet Farkındayım, o yüzden sordum zaten. Görüş farklılığı olabilir, ama teyze dayı amca çocuğunun evlendiğini hiç görmedin herhalde. Turkiyede oldukça mevcut doguda bir ilde görev yapıyorum sana çokça örnek gösteririm. Ben de bu tarz ilişkiye karşıyım ancak kuzenlerin birbirini sevmemesi aşık olmasi yada sadece fiziksel çekim duymamasi için hiç bir sebep yok. Yaratilistir bu ve sen kardeştir dedin diye bu değişmez. O kardes bu dost diye diye entellektüel olmaya çalışan insanlar yüzünden bu kadar aldatma , sapitma var zaten.
Ayrıca konu Sahibi rahatsız olduğunu ve ne yapması gerektiğini sormuş. Senin fikrini değil.
Fikrimi söyleyip söylemeyeceğimi size sormayacağım haddinizi bilin lütfen.Burda herkes fikirlerini belirtmek için var.Herkes belirli bir saygı çerçevesinde fikirlerini söyleyebilir.Bende karşı tarafa hakaret etmeden,uslubumu bozmadan insan gibi fikrimi belirttim.Siz nasıl benim konu sahibine yazdığım yazıyı alıntılayıp,sizinle muhatap olmadığım halde bana yorum yapabiliyorsanız bende konu sahibine yapabilirim.Bu konuşmayı burda keselim,site kuralları gereği polemik yasak çünkü.Yazsanızda gözardı ediyorum artık laf anlatamıcam size bu saatte iyi geceler.

Bana da anormal geliyor. Kuzenin kuzene bakması benim nazarımda ensest olduğu için "evde kız varken kalmamalı" gibi laflar çok garibime gitti ama ne diyelim herkesin kendi fıtratı. Kovsunlar evden madem. Birazda vicdan meselesi. Ben donumla dolaşacağım diye evime "sorarak" "izin alarak" gelmiş birini kovmazdım. İnsanlar bu kadar mı tahammülsüz oldu şaşıyorum yani. Bi süre de donla dolaşma ölmezsin yani... En baştan hayır gelme demek yemez ama yüzüne karşı rahatsızlığı belli etme hakareti tereddüt etmeden gösterilir. Çok ilginç yani... "Annem hayır diyemiyor ama" kesinlikle bahane değil.

Senin için ensest diye ensest mi olmak zorunda. Inanisa göre değişir kişiye değil. Benim inancıma göre ensest nikah düşmeyen kişiyle ilişkiye girmektir. Kuzenlere nikah düşer eensest olmaz Ayrıca yani. fitrat her bireye özgü değildir, geneldir. Karakter bireye özgüdur . Ayrıca senin için sorun olmaz diye senin karakterin için iyi, benim gibi düşünenlerin kötü diye bir şey yok. Neden sasiriyorsunuz anlamıyorum. Hayatta herkes ikiniz gibi mi düşünür sanmistiniz.

Senin için ensest diye ensest mi olmak zorunda. Inanisa göre değişir kişiye değil. Benim inancıma göre ensest nikah düşmeyen kişiyle ilişkiye girmektir. Kuzenlere nikah düşer eensest olmaz Ayrıca yani. fitrat her bireye özgü değildir, geneldir. Karakter bireye özgüdur . Ayrıca senin için sorun olmaz diye senin karakterin için iyi, benim gibi düşünenlerin kötü diye bir şey yok. Neden sasiriyorsunuz anlamıyorum. Hayatta herkes ikiniz gibi mi düşünür sanmistiniz.

Yok şaşırmıyorum
Siz ben böyle düşündüğüm için şaşırıyor olmayasınız ?
Saygı duyuyorum inanışlar farklıdır
Haklısınız
İyi geceler

Fikrimi söyleyip söylemeyeceğimi size sormayacağım haddinizi bilin lütfen.Burda herkes fikirlerini belirtmek için var.Herkes belirli bir saygı çerçevesinde fikirlerini söyleyebilir.Bende karşı tarafa hakaret etmeden,uslubumu bozmadan insan gibi fikrimi belirttim.Siz nasıl benim konu sahibine yazdığım yazıyı alıntılayıp,sizinle muhatap olmadığım halde bana yorum yapabiliyorsanız bende konu sahibine yapabilirim.Bu konuşmayı burda keselim,site kuralları gereği polemik yasak çünkü.Yazsanızda gözardı ediyorum artık laf anlatamıcam size bu saatte iyi geceler.

Senin görüşün, anlatmaya çalıştığın şeylerle ilgileniyorum zaten. Sadece tavsiye kendi fikrini söylerken başka fikirler olduğunu bil ve onlara taş atmadan anlat.
Tekrarliyorum konu Sahibi, kuzenle kalmak normal mi diye fikrimizi sormuyor, rahatsız oluyorum nasıl kurtulabilirim diyor. Üslup konusuna gelince tekrar gözden geçir.

Fikirlerinizi gördüm fakat müdahale etmeyi annem ayıp olarak görür elimiz kolumuz bağlı bu durumda onlar ne zaman yurt ayarlarsa o zaman çıkacak tamamen onlara tabiiyiz. Diğer akrabalarımız da onu çok ısrarla çağırdı istememe durumu yok o bizde kalmak istiyor.

siizn evde fazlaca rahat ediyor demek ,misafirlik 3 gündür derler,3 günden sonrası ev sahibine ağır geldiği için söylenmiş bir söz boş bir laf değil.şahsen ben öyle bir anım oluyor ki ,evde sessizlik istiyorum konuşmaya ve konuşulanı dinlemeye takatim kalmıyor.misafir olduğu zman evde mecburen güleryüzlü olmaya çalışmak gerekiyor çünkü misafirin kalbi hassasdır,evde bazen yorgun olup suskun olduğunuz da üzerine alınır,başka bir şeye kızıp sesinizi yükseltseniz kendisine kızdığını sanır,yani aylarca misafir ağırlamak zordur.insanız hepimiz her gün evde laylom loylom hayat yaşamıyoruz günün yorgunluğunu eve gelip atmak istiyoruz.haklısınız rahatsız olmakla,anadoludan imkansızlıklarla şehir dışında okuyan talebeler var hepsimi akraba yanında kalıyor.ailesinin düşüncesizliği ama anneniz kabul etmiş yapacak bir şey yok gibi görünüyor sabretmekten başka.

Back
X