Uzun ve de kısa protokol hakkında bilgi...

sadece yaşa göre olan bişey değilki sorunlara görede değişir protokoller...
yaşım 24 ilk denememde uzun protokol uygulandı 14 yumurtam oluşmuştu sonucum negatitfi...3 ay sonra başka hastanede denedim kısa protokol uygulandı 16 yumurtam oluştu 3 embryo transfer edilmişti ve 4 tane embryoda dondurulmuştu ve sonucum pozitif oldu....eşimden kaynaklı tüp yaptırdık fakat bendede pkos vardı ondan kısa protokol daha iyi geldi bana..
hakkınızda hayırlısı olsun..inşş pozitif sonuçlarınızı burdan okuruz....

uzun protokolda ınsanı gerer ya bekle bekle
kısa en guselı
ama elımızde deıl ıste secme sansımız

demekki 35 yaşında oldugumdan dolayı kısa program uygulanacak, buna sevindim açıkcası...kaydirigubbakcemile2

Son düzenleme:
esracım tedaviye başlanınca mecbur dayanılıyor emin ol canım inş. bu günlerde geçer hepimiz için meleklerimize kavuşuruz en kısa zamanda

esracım tedaviye başlanınca mecbur dayanılıyor emin ol canım inş. bu günlerde geçer hepimiz için meleklerimize kavuşuruz en kısa zamanda

gende bınlerce sukurler olsun
belkıde anne olacam dıorum
korkumu bastırıorum
onun ıcın butun acılara deger

uzun protokol uygulanmaz bence sana.benimde sorun eşimdeydi antagonist protokol denilen en kısa protokol uygulandı bize. adetimin 2.günü iğnelere başladım 10.gün sonunda yumurtalarım toplandı ve döllendi.sonra 5.gün transfer edildi. uzun protokol eğer kadında yumurtlama sorunu varsa uygulanıyor. bence ımsi yöntemini kullanan bir merkeze gidin. spermin görüntüsünü 12bin kat büyütüp seçiyorlar böylece en kaliteli sperm seçilmiş oluyor şans artıyor. allahıma şükür ilk denememizde tuttu.yasadan dolayı tek bir embriyo transfer edilmişti. bence dr.la yüzyüze görüşüp muayene sonucu tedavi protokolüne karar verilmeli öle maille filan karar verilmez.

cnm iğneler seni korkutmasın incecik uçlu iğneler şöyle düşün ufacık çocuklar diyabet yüzünden kendilerine iğne yapmak zorunda kalıyorlar. sen hiç stres yapma.senden öncede bu tedavileri olan bir sürü kadın vardı senden sonrada olucak böle düşün. ne yomurta toplamadan kork nede transfer sırasında idrar sıkışık olmaktan.hiç birşey seni korkutmasın. herşey unutuluyor. ve sana bir tavsiye daha bu endişelerini eşine yansıtma.sonuçta erkekler biraz hassaas oluyor bu konuda.kendilerini yetersiz hissediyorlar.hemde ellerinde olmayan sebeplerle sperm sorunu yaşıyorlar. nekadar rahat olursan okadar kolay geçiyor.

yumurta rezervi daha iyi olan yani yaşı genç olanlara uzun protokol uygulanıyor. yaşı olanların yumurta rezervini azaltmamak için kısa uygulanıyor.

cnm böle bir uygulama yok.bence yanlış biliyorsun.uzun protokolde doğum kontrol hapıyla önce yumurtalıklar baskılanıyor ve sonra iğnelerle fazla yumurta üretmesi sağlanıyor.daha çok pkolu bayanlara uygulanan tedavi bu. yumurta rezervinde sorun olmayan düzenli yumurtlayan bayanlara antagonist protokol uygulanıyor.sadece 10 gün iğne. hatta yeni tedavi yaklaşımı hiç iğne vuraulmadan kadının her ay düzenli ürettiği yumurtayı alıp tedaviyi yapmak.

uzun protokolde çok uzun değil artık esracım...
23 gün felan sürüyor...

yok canım ne 23 günü ben 3 ay bekledim önce d. kontrol ilacı 1 ay hastalandım lucrine başladım hastalandım gonale başladım sonra yumişler toplandım pazartesi transfer var
bende 22 yaşındayım

arkadaşlar anlaşılan bu uzun ve kısa program dr. kararına ve gelişen yumurtanın durumuna göre değişiyor yaş o kadar önemli değil sanırım.. inş. hepimiz iyi sonuçlar alırız kısa yada uzun hiç önemli değil tedaviye başlandığında günler nasıl geçiyor inanki ben anlamıyorum bile hakkımızda hayırlısı olsun arkadaşlar

ben fıkır aamaclı maıl atmıstım su ramazanı atlatalım hayırlısıylan gıdıcez allh nasp ederse
yuzyuze gorusmeye
ımsi yontemı aslında gercekten en mantıklısı
kalıtelı spermlerlen sans cok daha fazla
rabbım yardımcımız olsun
vede yasa değişir umarım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…